Virüslerden ne zaman tamamen kurtulacağız?
Kaynak
İlk korona virüsünu duydugumds sonumuz geldi diyip oyle cok panik yapmistim ki.. simdi bi ihlamur iceriz bir de kelle paca tamamdir bu is.. kafasindayim
Bir acılı Adana ya da hatay usulü tavuk dürüm de iyi gelir 😂😂
@novel hükmüm bayılır Hatay usulüne
Tam şifa kaynağı 😂
Gulum vallahi Şu an hatay soslu durum yiyorum djdjjdjf 😂
Afiyet şifa olsun 😂😂
Kalbin temiz 😂
Bilmez olur muyum? Kalbimden geçti
Kaçmaz bu 😂
Teşekkürler gulum
Rica ederim hükmüm
💐💐
Hahahhahaa kesinlikle ben
@Yasomasuko 😂😂
Tüm oyuncular yerlerini alsın oyun 2’ye geçiyoruz
aynen d
Cevap
24Cevap
ÜZgünüm bitmeyecek
Koronanın dünyada baş göstermesiyle birlikte insanların bu tür virüslerle daha sık karşılaşılacağı sinyali verildi aslında. Dünyanın bozulan yapısıyla birlikte korona sadece bir başlangıçtı esasında. Yeni şeylere hazırlıklı olup yaşadığımız o sıkıntılı dönemleri unutmamak yetecektir etkilenmeyi azaltmaya.
bu virüslere isimlerini kim veriyor ya
maymun çiçeği de nasıl bir isim
maymunun çiçeği mi varmış
@sprx77 goril lalesi daha güzel bence :D
maymun bağışıklık sistemine saldırıyor bu hastalık dediğinize göre
maymun ile insan yapısı birbirine benziyor ama bağışıklık ile bir farkı mutlaka vardır herhalde
o zaman bu rahatsızlık insanlara bulaşmaz gibi
Aslında bulaşıcı. Görsellere baktım. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir tür deri hastalığı yapıyor.
bu virüsleri gerçekten birileri yayıyor
corona tesirini yitirdi ardından da bu çıktı
resmen biyolojik bir savaş durumu var dünyada ama tek taraflı bir savaş
@sprx77 arkadaşım saçmalama ya insanlar maymun filan değil böyle bir şey olmaz
maymunlar hayvan
insan evrimleşmedi insan olarak doğdu tıpkı anne karnında doğan insanlar gibi dünyaya geldi
önce maymun sonra insan olmadı
maymunlar hayvandir, dolayisiyla insanlar da hayvandir, ben insan maymundan evrimlesti ya da eskiden maymundu demedim, insan bir maymun turudur herhangi bir biyoloji kitabini acabilir, herhangi bir lise biyoloji ogretmenine sorabilirsiniz bu basit bilgiyi zira tibbimizin temelini olusturan sey insanin bir hayvan, bir maymun oldugu gercegidir
@sprx77 insan düşünen bir hayvandır
şabansa düşünen bir inektir :D
kusura bakmayın ama bu söylediğiniz bilgiler biyoloji ile değil zehirlenmiş bir felsefi sözlerdir
size tavsiyem böyle şeylere inanmayın aklınızı zehirlemeyin
eğer insanlar bir maymun türü ise insan dna'sı ile maymun dna'sı %100 uyumlu olur ve böyle bir şey mümkün değildir
yani maymunlar insana benziyor diye insanlar aslında maymundur demek hiç akıllıca değil
bu görünüşe aldanmak demektir
ama siz yine de bildiğinizi yapacaksınız
sizi engelliyorum yani bilemiyorum
😂😂😂Allah m sohbete bak insanlar hayvan degil. Insan düşünen aklı kalbi olan bi varlık. Eğitim sistemimiz de sıkıntı zaten eğitim sistemimiz hep başkalarının elinde onlar dizayn etti. Yanlış bilgiler hep keske osmanlı daki egitim sistemi olsaydı. İnsanin düşünen bi varlık olduğunu. hayvanların değil insanların bu dünyada sınavda olduğunu karşılığında cennet yahut cehhenemle ödüllendirilecegini size anlatırlardı. Sacma sapan seyler ögrenmissiniz ben sahsen bi maymun oldugumu duşunmuyorum. Siz olabilirsiniz😂😂
Virüsler bundan sonraki hayatımızın bir parçası olacakmış gibi görünüyor. buzullardaki erimeler sonucu bile hiç bilmediğimiz bakteri ve virüsler binlerce yıllar süren uykusundan uyanıyor.
Buna inaniyormusun gerçekten. Dünyayı yöneten bikaç zengin ailenin nufus azaltma çabası bence.
Henüz telaşlanmayalım korona gibi yayılmadı. Fransada daha dün yeni vakalar görülmüş. Genelde zararsız bir hastalık olmasına rağmen epidemi olma potansiyeli varmış.
Yalan yakan yok gidin ne var ne yok ve Tuncer gizem avcısı nı iZleyin YouTube da
saidercan intagramına bakın
Yeni bir virüs değil, korkulacak bir durumda yok. Sakin.
Birileri laboratuvar ortamında üretmeyi durduğu zaman
E hep vardı bunlar önemli olan bulaşıcıligi öldürüculigu vs
Uzaylıların dünyayı istila etmesini bekliyorum ben hala virüsler çok sıkıcı artık
Bunlar tamamen deneme daha adil virüs bakalım ne zaman verilecek.
Artık normal bir durum yakında yeni virüslerin çıkabileceğini düşünüyorum
dünyadaki zayıf insanları eliyolar bence. zayıflar elenene kadar durmaz
Herhangi bir virüsten kurtulunamaz veba bile hala devam etmektedir fakat tedavi ediliyor maymun çiçeği tahminime göre 4 5 yıl içinde su çiçeği gibi kolayca tedavi edilebilecek bir hastalık olucağını düşünüyorum
ya bu virüs falan zenginlerin ve hükümetlerin oyunu dünya nüfusu arttıği için olan virusleri evrimleştirip saldılar ve kendilerinde de panzehirvar çünkü artik saçma geliyor eskiden yayilmayan virusler şimdi tehlikeli olmaya başladı
ırkçılık gibi olmasın ama ne virüs varsa ya batıdan ya asyadan geliyor. yani veba en büyük örneği asyada ortaya çıkmış. korona da asyada ortaya çıktı.
ne zaman biter canım bilöiyorum ama bü site covid 19 ne zaman biter onu makele şeklinde anlatıyor bi bak reklam falan var gireiken bana arkadaş gönderdi canım inşalah biter
Dünyanın sonu gelince hastalıklar artıcakmış diye söz duydum. Galiba son yakın
Bu virüsün korona kadar yayılcağını düşünmüyorum ama çok kötü belirtileri varmış allah kolaylık versn
Evet ya bugün ben de okudum bunu. Bıktık usandık virüslerden
Merhaba,
Maymun çiçeği virüsü; tanıdık bir virüs ailesinden gelmektedir. Yıllar önce aşılarla yok edilen Çiçek virüsü ile aynı soya ait. Ve çiçek virüsü kadar acımasız ve ölümcül de değil.
Nadir görülen bir virüs çeşididir ve genelde batı Afrika ülkelerinde rastlanır.
Ülkemizde neredeyse hiç görünmeyen bir virüs türüdür.
Genel olarak taşıma yöntemiyle (ülkeler arası seyahatler) bulaşın yayıldığı bilinmektedir. Fakat virüs görülen hastaların seyahat etmediği bilgisi de bulunmaktadır.
Henüz COVİD-19 pandemisinin psikolojik yükünü üzerimizden atmadan böyle bir pandemiyle karşılaşmak, tabi ki hepimizi üzecektir. Ancak şu an için telaş edecek bir durum yok çünkü bu virüs havada asılı kalamamaktadır. Bu nedenle hastalığın pandemiler gibi büyük bir kitleyi etkilemesi beklenmemektedir.
Bu virüsten nasıl korunacağız?
Her hastalığın her yerde görülebilmesi doğal olarak mümkündür. Ancak, maymun çiçeği virüsünü engellemek için ilk alınacak önlem maske kullanmaktır. Çünkü bulaş yöntemi hemen hemen koronavirüsle aynı. En önemli fark ise, Maymun çiçeği virüsünün havada asılı kalmamasıdır.
Sağlıcakla...
Enfeksiyon Hastalıkları Uzman Doktoru Gizem Er.
Bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz 😇
mutasyon geçirip havada asılı kalırsa ne olcak o zaman :D
Hocam vücutta oluşan kabarcıklar sonrasında leke olarak kalıyormus doğru mu?