obsesif kompulsif bozuklugu olan yazsın lutfen. doktora gitmedim. artık hiçbir kitabı okuyamayacak hale geldim. küçüklüğümden beri belirtilerini yasıyordum daha yeni farkına varıyorum bazılarının. mesela kitapta bir cümle okurken aklıma birinin oleceği geliyor diyorum ki eğer bu cümleyi tekrar okumazsam o kişi olecek. annemin kücükken yaptıgı dini inanç baskısı batıl inanclar yüznden oldugunu da düşünüyorum. ayağını kaldırırsan baban olür, kolunu acarsan keserler, sabah geç uyanırsan seytan basında bekler bilmem ne.. takıntılar da var acayip derecede. sürekli ışığı açıp kapatmak, bir eşyayı yerinden alıp defalarca aynı yere koyup kaldırmak, bir yazıyı sürekli silip yazmak daha birçoğu var ama şimdi hasta olanlara da ilham olmasın bu davranıslarım. insanların içinde de oluyor engel olamıyorum artık. hangi doktora gidilir nasıl gidilir pek fikrim yok. bir kere denedim devlet hastanesine gittim dinlemeden daha ne oldugunu sormadan prozac surup yazdı yolladı beni. tekrar randevu alamadım 182 den doluydu 1 ay boyunca da bulamadım zaten ilaç da bitmişti. korkarım ki sadece bu hastalık değil benimki. anksiyete de var. siz nasıl iyileştiniz?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
OKB çeşitlere ayrılır, biraz sizdeki semptomları anlatır mısınız?
bahsettim soruda ama biraz daha anlatayım. Kendimin veya sevdiklerimin zarar göreceğine dair düşüncelerim var. küçülüğümden beri bir duayı defalarca tekrar ederim sanki yapmazsam kotü şeyler başıma gelecekmiş gibi. mesela otururken eşyaları sayarım ya da yazıları tekrar tekrar okurum. yürürken aklımdan kotü bir şey geçtiyse aynı yolu baştan yürümeye kalkarım. merdiven çıkarken mesela kırk saatte çıkamam o düşünceler yüzünden. ve beni en zora sokan şey abdest alırken basıma geliyor. o kadar baştan alıyorum ki duş almak için girdiğim banyoda 1 bucuk saat abdest almaya gidiyor
Dini ve temizlik olarak obsesyonlar görüyorum, peki ne zaman başladı?
dini olanlar küçüklüğümden beri var mesela otururken Allahım beni koru diye dua etmezsem sanki her kotü olay başıma gelirmiş gibi oluyor. vücut temizliğine de küçüklüğümden beri dikkat ederim hatta yeğenime bu konuda fazla takıntılı davrandığımı fark ettim. sürekli ellerini yıkıyor musun diye soruyorum banyo yaptığında daha rahat dokunup sevebiliyorum onu.
Aileden kaynaklı olduğunu görüyorum, ebeveynlerin dayattığı batıl inançlar nedeniyle bunlar resmen hayatınızın dönümü haline gelmiş.
sormayı unuttum psikolog veya ogrenci misiniz psikoloji bolümünde?
Psikoloji alanına hakimim
aslında hayatımın belli donemlerinde oluyor desem yeridir. mesela çok mutluyken ve hiçbir problemim yokken bunları unutabiliyorum mucize gibi :) . ama o sıra ailemden biri yani babam pat diye huzursuzluk yaratınca o takıntıların hepsi geri geliyor. evde durmak tetikliyor ya da bana zarar vereceğini düsündüğüm insanların yanında olmak tetikliyor. surekli taciz edilme korkusu vs var icimde
Anksiyete bu durumu tetiklemiş olmalı. Genellikle ebeveynlerin Çocuklar üzerinde etki ve tepkileri büyüktür kişi Çocukluğunda ailesinin tartışmalarına ve kavgalarına şahit oluyorsa TSSB Yani travma sonrası stres bozukluğu ortaya çıkabilir. Kişi ailesinden kaynaklı olarak belli başlı ruhsal çöküntülere maruz kalır. Burada görüyorum ki anksiyete , Obsesif kompulsif görünür şekilde. Obsesifin nedeni Ve ayrıca sebebi anne ve babanın hurafeleri olan bağlılığı. Ve çocukları bunu dayatmaları. Ebeveynler kendi ailesinden ne gördülerse onları kendi çocuklarına dayatırlar.
Sizde olan obsesyon düşünceler, Kompulsiyon olarak geri dönüyor. Yani düşünce olarak rahatsız ettiği için halk dilinde olan vesvese Mentel olarak zihninde dolaşır. Kompulsiyon olarak açıklamak gerekirse kişi obsesyonları maruz kaldığı için süreklilik ve yinelilik olarak Onu yapmazsa daha kötü şeyler olacağını aklına getirir. Ve sürekli onu yapma eğilimi uyarılır.
mental*
bilmiyorum bu kadar saydıgımız hastalık tek bunyede toplanabilir mi ama tek bildigim bu düsünceler beynimi kemiriyor. kafam sürekli dolu. anksiyeteden de sundan dolayı suphelendim. kalp carpıntısı soğuk soğuk terleme oluyor. yazarken bile oluyor Şu an . sevdigim bir kisi bir hayvanım hastalansa sabaha kadar karnımın agrısından uyuyamam aglayamam gülemem. nefes egzersizini deniyorum biraz hafifletiyor mide sancımı
Anksiyete kesinlikle mevcut ayrıca OKB. Bunun için ise uzman yardımı gerekir.
Ne hastalığı oluyor o
Çaresi yok
çok yardımcı oldunuz sağolun
Geçmiş olsun.