Zaten çok sayıda ülkelere yardım edildi hatta bize düşman olan ABD, Fransa, Ermenistan, İsrail, gibi adi ülkelere yardım ettik, bu ülkeler bizden yardım dilendiği zaman buradaki bazı batı yandaşları olanların ülkenin durumu çok kötü diyenlerin cevabı biz güçlü ve varlıklı bir ülkeyiz yardım edilsin diyorlardı ve halada diyenler var bunu, Peki eğer ülkemizin ekonomi durumu sizin iddia ettiğiniz derecede kötüyse 80 ülkeye nasıl yardım etti ve bundan sonra nasıl yardım edecek? Kendi silahınızla kendi kafanıza sıkıyorsunuz.
Valla dünya nüfusunun azalması iyi olur diyoruz. Ama bizde bu nüfusun parçasıyız ve ölüme terk edelim diyoruz işte bu bencil düşünce 120 yıldır gucumuzu kırdı merhametimizi bitirdi şu an kendi komsumuzdan çıkar elde edecek duruma geldik o yüzden geri kaldık bittik çocuğa okulu bırakana 5000 TL vercez deseler ülkenin yarışı okulu bırakır ya örnek verdim akillanmazsak diğer ülkeler bizi köle edecek
Kendi durumumuz biraz umut verici olsa elbette yardım edelim ama Türkiye de çok iç açıcı bir halde değil. Bu arada önce Müslümanlar sonra gayri müslimlere yardım edilmeli neyin kafası dehşet içinde okudum! İnsanlığın, yardımın, merhametin dini mi olur!!
amac nufusu azaltmak sonunda boyle yapmayi basardilar ilk veba hastalinda toplam insan ölumu yarim milyar dan fazla olmus ama 3 4 ülkede gorunen bir hastalik pandemi ise tum dunya uzerinde oldu icin sorunlar. fazlalasti ticari hale geldi ayrintilari hepiniz biliyorsunuz
Bizim ülkemizde de hindistan varyantlı virüs 5 kişide görülmüş yardım edilmeli elbette ama önce kendi ülkemizdeki kritik durum yönetilmeli 5 kişiye enfekte olması bir çok kişiyle temaslı demektir zaten.
"Önce Müslümanlara yardım sonra gayrimüslimlere" bu mantığı ve bu zihniyeti ne zaman bırakacaksınız ilk önce insana insan olarak bakacaksınız işte o zaman dünya iyi ve güzel bir yer olacak. Seversiniz yardımı... Biz bize yetmiyoruz ülkede işsizlik ekonomik durum, sağlık berbat. Buyrun kime ne istiyorsanız onun yardımını yapın.
Temizlik konusunda gelişmemiş, sosyal sınıf farkının hat safhada olduğu bir toplum. Lağım akan nehire kutsal deyip yıkanan bu topluma bizim ne yardımımız dokunabilir ki. İnekler yardım etsin.
Bence edilmeli din dil ırk buna bakılmaz orada insanlık zor durumda bir çok dünya devleti yardım etmeyi kabul etti umarım bunun için bir yardım kampanyası gibi bir şey yapılır ben bütün harçlıklarımı gönderirim
Daha kendi halkının karını doyuramayn ülkeyi başka ülkelere yardım etmesi anlamsız. Yakında hindistan bize yardım edicek duruma gelir. Hatta öyle . Bizden daha zengin aslında.
Yani edilmelidir müslüman kardeşlerimiz var orda diğer insanlarda var bir müslümanın kim olsa olsun yardım etmelidir peygamberimiz olsa oda yapardı şimdi.
Hayatımda tek sevmediğim ülke hintliler olabilir gerçekten kendi boklarında boğuluyor pislikleri yüzlerinden bile okunuyor ya o nüfus bizim ülkede olsa şu an ülkemizin ekonomisi nirvanaa olurdu eminim o yüzden içimden onlara yardım etmek falan gelmiyor 🤢🤢
İmkanlar elverdiğince yardım edilmesinden yanayım. Hintliler bugüne dek yardım ettigimiz tüm devlet ve milletlerden daha iyi. En azından tarihe baktığımızda bi zararları dokunmamış bize
Hani global dünya ya artık bir sorun sadece o ülkeyle sınırlı kalmıyor. Her yere yayılıyor. Maalesef eskisi gibi gemisini kurtaran kaptan değil bu dünya da.
Ülkemizde intihar vakaları diz boyu milletimiz kendi kanımız canımız; Geçim sıkıntısından intihar ediyor siz diyorsunuz: Hindistana yardım bi yürüyün gidin ya önce dönün kendi milletinize yardım edin
anket şıklarını da yeterli bulmadım. insan olarak elimizden ne geliyorsa, insan için, hayvan için seferber etmeliyiz. aksi halde çok "bana dokunmayan bin yaşasın" durumu söz konusu olur. bu bizi herhangi bir bilinçsiz, ruhsuz varlıktan farklı kılmaz.