İlk defa bu kadar görüş alan bir soru sordum 😂 , buradan bir şey söylemek istiyorum,
Seni seviyorum Esra 😍😍
İnanmıyorum ama neye göre. Mesela oy sayımı yapıldığında bile onca oy tek tek sayılıp elektronik ortama aktarılırken bile sıkıntı çıkabiliyorken. Hastalığın belirli belirsiz etkileriyle zaten tam tamına bir veri oluşturmak mümkün değildir. 50 net vaka vardır. 49 tanesi iyileşmiştir gibi tabirler kullanılması doğru değil. Varsayılan şeklinde kullanılabilir.
Ama zaten virüsün abartıldığını düşünüyorum. Yani veri sayısını cüzzi miktarlara kadar çıktığı için gizli tuttukları düşüncesinde değilim. Evet verilerin gerçekliği tartışılır ama bu bir amaç uğruna yapılmıyor.
1000 kişi ölse anlarız zaten bunu saklamak kolay değildir. Bugün yapılmayan bir soy kırım da bile 1,5 milyon gibi uçuk rakamlar netmiş gibi söylenirken bu gibi basit bir şeyin de ispat edilemeyecek kadar gizlenmesi mümkün değildir.
Ben hastalığın rakamlarda ki gibi ölümcül bir hastalık olduğuna inanmıyorum. Diğer hastalıklardan zaten bu kadar insan ölüyordu. Onlar yok oldu bu başladı
Cevap
80Cevap
Vaka sayılarında oynama yok ama ölüm sayılarında kesinlikle oynama var. Oynama var dediğim şu şekilde, bir insan korona virüse yakalanır hastaneden tedavi altına alınır ardından korona virüse bağlı çoklu organ yetmezliği veya kalp krizi geçirerek hayatını kayıp eder. Bu insanın ölüm nedenine "Bulaşıcı Hastalık" yazılmaz onun yerine "Bulaşıcı Olmayan Hastalık" (Doğal Ölüm) yazılır.
Şimdi sen çık çıkabilirsen işin içinden...
Gerçek olsa ne olmasa ne
Bu konuda gerçeği bilmek ayak takımına ne kazandıracak...
Koca bir hiç...
Kendinizi bu kadar büyük sanmayin
Hepimiz bir "hiç"iz...
Nasil ki evimizdeki her şeyi ulu orta dışarda ifşa etmeyip saklıyorsak...
Devlet de herşeyi ifşa edemez.
Sadece ayak takımının mi mahremi var
Devletin de mahremiyeti var
Neyi ne kadar açıklayacagina birak da devlet karar versin...
Bu kadar kibirli olmayın
Hiçsiniz hiç...
Hiçiz hiç...
Dün yaptıkları test saysı ile bugünkü aynı değil. az test yapıp vaka sayılarını az gösteriyorlar neyine inanıcam
Daha önce de insanlar ölüyordu ama sayılarından haberimiz olmuyordu bence.
Doktorlar bile oluyor bir aileden 7 8 ayda 8 kişi öldü genç te var içinde giresun olması lazım biz dikkat edelim sonuçta herşey takdiri ilahi
halk korkmasın diye eksik açıklanıyor bence. eksik açıklamanin yaninda korona olduğunu anlamayan kişiler de oluyor
Yalan başkası yalan , dünyada ölümden başkası yalan , diyorum.
Covit var ama vaka sayıları yalan sadece ızmirde var günlük bir sürü ölü 81 il ve ilçeler köyler madem bu kadar kritik fazla olması lazım yalan
Şahsen inanmıyorum bu kadar yüksek vakaya bu kadar az ölüm 😔
vaka ve ölüm sayılarını 5le çarpıyorum ben genelde 🤔
Aylardır gıdım gıdım düşen vaka sayısı iki günde 30bin düştü ne olduğunu anlayamadım
2 gündür vakalara, genel olarak ölüm sayısına inanmıyorum
Hiç umurumda değil yanlış tedavi ile öldürdükleri insanların vebali üzerlerine olsun inşaAllah
X 2 yapalım hatta fazlası. Herkes vaka olmuş evde , zaten İstanbul yetiyor bu sayılara
Turizm sektörü açıldı birden şıp diye düşecek vakalar
Sadece yakın çevrelerde ki hastanelerde günde 100 ü aşkın vefat var etrafta tonlarca vaka var kesinlikle hepsi açıklanmıyor
Ölüm sebeplerine alakasız şeyler yazıyorlar, böylelikle virüs ölümü azalıyor. İnanmayın tabii ki.
o kadar kongreler oluyor mitingler oluyor, sınavlar yapıldı, bazı yasaklar kaldırıldı vs vs ve gerçekten vaka bu kadar az mı (vakalar normal demiyorum çok fazla vaka var ama bu etkinliklere rağmen gerçekten bu kadar az mı) ? kesinlikle inanmıyorum kandırılıyoruz
Eğer yalan olsaydı bir yere kadar saklarlardı... bütün hastanelerde kayıt sistemi var! diyelimki X hastane sağlık bakanlığına günlük raporları gönderdi sağlık bakanlığı sayıyı eksik gösterdi.. bu kadar hastaneden hiçmi birisi çıkıpta bu yanlış bu bizim verdiğimiz sayı değil diyemeyecek? ! Hastaneler hepsi ciddi kurumlardır.. paranoyak olmaya gerek yok... lütfen everyone calm down :)) .. yok illa ben inanmam diyorsanız... sorun yok.. kimse zorla inandırmaya çalışmıyor :))
uyuyorsunuz siz uyuyorsunuz...
Her devletin olduğu gibi bizim devletimizde kontrollü bir şekilde oynuyor ve iyi yönetim bence çok doğru bi durum kimse sonuçlarını bilmediği bir savaşa girmez ama bizim milletimiz yaşadığı toprakların değerini biliyor
İnsanları aşıya zorlamak için abartıldığını düşünüyorum.
Aşı getirilene kadar 3-5 bin olan sayılar nasıl 10-15 katına çıkar?
Çoğu korona vakasına doğal ölüm, kalp krizi gibi başka sebepler yazılıyor. Sadece bir günde 100 ölü torbası bitiyor bir hastanede. Ki siz tüm hastaneleri toplayın çarpın. Sonucu bulun. Ki çıkan sonuç yine azdır.
Azdır? Hastanelerden çıkan ölü sayısı mi? Yoksa yayınladıkları veriler mi?
Haberlerde verilen sayıların az olduğu belli değil mi? Hesaplayacağımız ölü sayıları azdır. Hesap edemeyeceğimiz kadar çok var ölü sayısı yani. Sadece hastaneler adları kirlenmesin diye koronaya başka isim takıyorlar. Ölüm sebebi:Kalp krizi aslında korona
Evet evet, aynı dusuncedeyiz.
Bir de bunun tam tersini iddia edenler, bizi kandırıyorlar diyenler var. Ölüm olduğu gibi virüs konusunda iki açıdan da sahtekarlıklar dönüyor.
@düşünmektükenmektir vatandaş ayaklanır diye korkudan diyemiyorlar.
Daha ne kadar korkutabilirler. Zaten yaptılar yapacaklarını.
@düşünmektükenmektir aynen de işte.
İnanıyorum, daha fazla olmasını saklamak saçma olur, zaten insanları durdurmak için net sayılar söyleniyor dur,
Test sayısı az çok yapılsa vaka sayısı iki ye katlar başdakilerin suçlu olması kadar bizde bir okadar suçluyuz
Halk paniklemesin ülkede kaos yaşanmasın diye hafifleterek söylüyorlar sayıyı sağlık bakanıda demişti kendi ağzıyla
Yurt dışında yaşıyorum ve bugüne kadar çevremden tanıdığım sadece 1 Kişi vefat etti Coronadan dolayı O da hastane ilgilenmediği için. Arkadaşımın Babannesi kalp krizi geçirdiğinde ölüm sebebini corona yazmışlardı. Böyle bir hastalık var ya da yok bilemeyeceğim.
@Berkan26 Hayır gerçekten Kalp krizi geçirdi ve ailesine "Corona yazarsak cenaze masrafları bizim tarafımızdan karşılanacak" diye teklifte bulundular. Ama dediğim gibi var mı yok mu bilemeyeceğim.
@Berkan26 Corona yoktu sadece Kalp krizi geçirmiş ama Corona diye yazabilmek için teklifte bulunmuşlar
@Berkan26 arkadaşlar burada boş boş konuşmayın artık kaldıracağım yorumunuzu
tayyip kongre yapabilmek için.
Fahrettin nin kulağını çekmiştir
Bir şeyin de arkasında bir şey aramayın be, iyice paranoyak oldu millet. O kadar umrunuzdaysa dikkat edin, önlem alın, önlem aldırın.
başlarda azdı sonda nasıl çok oluyor yalancılar işte
egerki yalansa yalan haber yapanları atsınlar içeriye a. k
Tabiki bence gercek böyle bir durumda sahtekarlık olacagını hic sanmıyorum
Bence vaka sayıları bi bu bu kadar daha fazla.. Daha fazla panik olmaması için bir kısmının açıklanmadığını düşünüyorum.
Umrumda mı. Bence soylenen kadar bile yok hersey korona oldu
Acaba ülkedeki vakaların düştüğüne inanıp Akp sayesinde düşüyor vakalar kuzummmm Allah başımızdan eksik etmesin diyen var mıdır? hasdfgnsıjgndlhkm
Tabiki yalan hiç birşeye inanasım kalmadı artık bezdirdiler o kadar film fırıldak dümen dolap dönüyor ki ülkede bizler koyun gibi güdülüyoruz sadece
Sağlık Bakanlığı çelişkili rakamlar paylaşıyor geçtiğimiz aylarda bunu gördük nasıl inandırıcı bulayım ki?
nedense sınavların yaklaştığı zaman günlük vaka sayıları 20 bin düştü. neyse doğu tarafıda kırmızı olsunda şöyle ay yıldız dikelim ortaya
Herseyden neden bu kadar süphe ediyoruz, veriler her zaman dogru, günlük vakka sayisi sifirda olsa yalan diyorsunuz, 60 binde olsa ayni?
Verileri ülkelerin saklama sansi yok.
bazen fazla olduğunu bile düşünüyorum ama değildir inşAllah
İnanmıyorum çünkü milleti korkutmaya çalışıyorlar sadece.
Bence İnsanları Korkutmamak İçin Böyle Az Gösteriliyor Diye Biliyorum Fakat Böyle Olmayadabilir.
Tam kapanma gelmesin diye her gün 7 bin 7 bin düşük gösteriyorlar vakayı...
bence daha fazladır ilk günlerde yaptıkları gibi yapıyorlardır ama doğru mu söylüyorlar bilmiyorum
İnanılacak gibi değil ki inanayım.
İnanacak güven bırakmadılar
Gerçeği yansıtmıyor inanmıyorum
Gerçek olduklarını zannetmiyorum bence saklanıyor
Çarp ikiyle gerçek sonuca daha yakın olur
Kesinlikle Bir Tüm Yalandan İbaret...
Ben de inanmiyorum
Başından beri gerçek değil ki
Normal öleni de corona listesine ekliyorlar diye düşünüyorum
Her dedikleri yalan dolandan ibaret
İnanmayı bırakalı çok oldu.
Açıklanan vaka sayılarını en az olarak dikkate almak gerekiyor.
gerçek olmadığını biliyorum
eski bir haberci olarak işleyişi biliyorum diyeyim
Resime canım feda artık böyle yorum yapacam olumsuz yapınca aktroller şikayet ediyor
Benim artık hiç bir şeye inancım kalmadı hepsi yalan dolan inanmayın
İnananın aklından şüphe ederim
Bence açıklanandan daha fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?