Bu sitede bile belki yüzlerce üye gördüm böyle olan. Atıyorum boyum 172 54 kiloyum 40 a düşmek istiyorum diyen veya buna benzer bir sürü kişiyi. Gerçekten anlamıyorum neden böylesiniz bu bir hastalık gibi bir şey bence. Lütfen yapmayın bunun anoreksiya hastalığına kadar yolu var. Neden böyle yapıyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelll
Özellikle kadınlardaki bu aşırı zayıf olma takıntısı neden oluyor?
gitmez ne yazık ki çogu zaman anorexiadir. aslında bu hastalık sadece fiziksel olarak zayıf olmakla ilgili değil. kişiler aynadakı yansımalarda gerçeği görmüyorlar ilk başta. daha sonra bu gibi kişilerde kontrolü elinde tutma isteği fazla oluyor. çeşitli travmalar ile bağlantılı olabilir. ayrıca çokca kendini cezalandırma eylemi olarakta kullanılabiliyor. çevrenizde böyle bir insan varsa çok zayıfsın diye rencide etmek yerine onunla konuşur tedavi olmasına ikna edebilirsiniz. bu hatalıgın ölüme kadar yolu var tedavi edilmediği zaman. ve yine ayrıca sayfada fotograf paylasan erkek ve kadınlara gercekten obezite degilseler, o zaman dahi saygı çerçevesi içerisinde, lütfen dış görünüşlerini aşağılayıp onlarla dalga geçmeyin. siz unutsanızda diğer uçta bir insan var. bir çok insan genelde buraya kafa dağıtmaya geliyor. hakaret işitmeye değil.
Bu gibi takıntı rahatsızlıklarının ana temeli özgüven eksikliğinden kaynaklanır. OKB dediğimiz (Obsesif Kompulsif) buna kesinlikle dahildir. Kişi, halk dilinde bildiğimiz “veseve”olarak obsesyonlar geçirir. Bu sebeple de zihinde ve düşüncede mental olarak kompulsiyon semptomlar görünür. Kişi zayıfladıkça mutlu olur, mutlu oldukça kusurlarını görmeye ve düzeltmeye çalışır. Zayıflamak ona bir özgüven kazandırır. Düşüncesinde her daim”Kolların kalın, bacakların kalın, zayıflamalısın”gibi örnek bulgulara rastlayabiliriz. Obsesif hasta, her daim ve saniyeler içinde bu düşüncelere maruz kalır. Tedavisi ise derecesine göre ilk olarak psikoterapi, ağırlaşmış ise psikiyatrist kontrolünde ilaç kullanımıdır.
çünkü medyanın dayattığı estetik algısına uymayan kişiler kendini yetersiz görüyo ve o güzel bulunan şekle ulaşmak istiyo birazcık psikolojik bi sorun ve aşması çok zor
Evet işte bunu demek istedim o kadar haklısın ki. Bu dediğin psikolojik bir hastalık. Zayıf olunca güzel olduğunu mu sanıyorlar hiçbir fikrim yok ama zor 🙂
şöyle ki insan beyni fit vücudu her zaman güzel görür çünkü bu sağlıklı demektir ve doğurganlığa daha yatkındır ve biz de üremek ve nesli devam ettirme içgüdüsüyle yaşadığımız için bunu beğeniriz diye kasıntı bi cevap yaptım ama şu ankiler biraz abarttı ince bel büyük kalça falan ohooo arkadaşlar sakin
Evet kesinlikle ki buna bir şey demem ama dediğin gibi çok abarttılar yaa. Bak burda her gün neredeyse o tarz en az bir üye görüyorum boyum 165 kilom 50 kaç kilo daha versem diye mesela. Yani gerçekten bence saçmalık ve doktora gitmeleri lazım 🙂
Yaa 50 kiloyum zaten o zamanda oyleydim ama kendimi 70 gibi goruyodum😂 29 kiloya dusmustum organlarim zarar verdi olüyodum kalbim duruyodu anla yani yogun bakimda 4 gün durdum😂😂
Kızım sen manyak mısın. Ki evet manyaksın da neyse 29 kilo ne yaw birde boyum 170 de de döveyim seni. Yaa lütfen bir daha yapma onu olur mu. Ben ne güzel hoş kızsın kendini zarar verme ama kötü eder seni 😊
Hayır 165ti😂😂 ama cidden yani hayatimi anlatsam anlarsiin neyse yapmam daha ama😂 sunu diyim hayatta hersey basima geldi paradan tut aska aile okula arkadaş herseye
Ahahaha tamam oda çok bence 😂. Neyse yapma bir daha lütfen kendin için yapma. Ayrıca evet başına çok şey gelmiş olabilir bende bir sürü şey yaşadım ama bunlar bana hem tecrübe kattı hemde şu anki olduğum insanı oluşturmada etkisi büyük 😊
Kız 56 ne amann haa dinleme onları vallaha manyaklar 😂. Aynen yaa işte mutlusun gerisi boş yaa ucundan tombik bile olabilirsin hatta istersen senin kararın 😃