Pandemi döneminde gerçekten ama gerçekten kilo aldım. Ve Ramazan'da kilo verebileceğimi düşünüyorum açıkçası. ancak bunu kime söylesem oruç ibadettir orucuna zarar verirsin falan diyor. Ramazanda neden diyet yapılmasın?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAşkım bence linçlik durum yok abartmışlar ben de dindarım ama bikaç sene önce ramazanı kilo almak için değerlendirmiştim ( çok zayıftım kilo alamıyordum kaç ilaç hap içmiştim kilo almak için işe yaramıyordu) oruç bi ibadet ama sana kilo al zayıfla demiyor millet konu din olunca sorgulamadan abartıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kimseyi ilgilendirmez ayrıca kısmen doğru. niyetin yalnızca oruç tutmak yani irade ve sabır için. açın halinden anlamak nimete şükretmek. Fakat sen bunu 1 taşla 2 kuş gibi görüp “fırsat” dersen... diyet yapsaydın madem tutmuyor kimse. Sen hem sevap kazanırım hemde oh kilolarımdan kurutulurum diyorsun aslında yaptığın şeyin amacındaki gölge düşürüyorsun. Keşke diğer 11 ayda da sağlıklı ve düzenli yaşamaya çalışsaymışsın. Sana laf söyleyen mallar için de şunu söyleyeyim; oruç tutanların %90 dan fazla kesmi kendi ahiretleri için tutarlar yani sevap point kafasındalar ve oruçları bomboş bir amaçta bence ve tüm gün de yatar evlerinde klimayı açıp bu tipler. Bende açık bi insanım namaz kıldığım sayılıdır herkes ne yaparsa kendine yapar kendi işlerine baksın herkes.
00 Yorumla
Bende 1 aydır falan diyet yapıyorum son 1 haftadır bozdum. Oruç zaten tutacaktım ama oruçla birlikte kilo almamaya hatta olursa eğer kilo vermeye devam edicem umarım olur. Bu arada orucu sırf kilo vermek için tutmak günahtır ilk amaç allahı memnun etmek
00 Yorumla
+1 yılHayatta birilerine iyi görünmek zorunda hissetme kendini çünkü ne yaparsan yap yine seni yargılayacaklar ve bu yaşadığın surece bitmeyecek onun için bırak kimin neyi nasıl düşündüğünü diğer konuya gelince sen bunu doğru görüyorsan yapabilirsin ama iftarda ve sahurda yani günde 2 öğün yiyen hatta bu iki ogunude çok yiyen bir insan ve gün boyu su icmedigin için metabolizman yavaşlayacak dolayısıyla zayiflaman kolay degil
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
45Cevap
Kişi oruç tutmanın tüm gereklerini layıkıyla yerine getiriyor ‘niyet ettim’ ile başlayan cümlesinde yürekten niyetini de beyan etmesine rağmen, Birileri çıkıp diyor ki böyle olur şöyle olur, tövbe haşa Allah gibi yorum yapıyor yargıda bulunuyor karar veriyor. Böyle sabit fikirlilik böyle kapalı görüş böyle bağnazlık böyle aymazlık olabilir mi ya.. aklımızı mantığımızı sorgulama yetimizi ve hakkımızı da mı yok sayalım? (Nefsini terbiye eden sabrını arttıran nimetlerin değerini anlatan açlığın tokluğun önemini gösteren halden anlamayı öğreten bir lokmanın bir yudum suyun kıymetini bildiren bu kutsal ibadet olan oruç tutmanın, aynı zamanda zayıflamaya faydası olduğu için şükrederek müteşekkir olup teşekkürle sevinmesini, neredeyse oruç bozacağı hatta günaha sokacağı anlamına getiriyorlar.. Her türlü kilo yüktür vücuda fazlalıktır taşınması hamallıktır. Fazla kilonun vücuda ne gibi zararları olduğundan ve hangi hastalıklara kesin davetiye çıkardığından bi haber cahil kesmin fütursuzca salladığı safsatalar şöyle dursun. ‘Oruç zayıflatıyooor’ hadi bakalım günahkarlaaar göster elleri :)
10 Yorumla
+1 yılÖncelikli hedefin zaten orucunu tutmak. Yani niyetin ibadetini yerine getirmek zaten...
Bunun yanı sıra beslenmenide düzenleyebilirsin bu dönemde ben bir problem görmüyorum.
📝Bu dönemde zayıflamaya çalışanlar yalnızca iftarda bir şeyler tüketiyo. Böyle bir beslenme şekli sonrası birey kilo vermek yerine kilo bile alabilir. Uzun süre aç kalmak iştahı ve doyma eşiğini artıracağından normalden çok fazla miktarda ve hızlı yemek yenir. Çiğneme sayısına özellikle dikkat edip 8-9 kez çiğnedikten sonra yutmalıyız.
Sahura kalkılmadan oruç tutulursa aç kalma süresi artacağından metabolik hız düşer ve halsizlik, baş ağrısı ve kan şekeri düşmesi görülür.
Hedefine ulaşırsın umarım. Allah kabul etssin. 😊🎈30 Yorumla
+1 yılRamazan diyet ibadete niçin zarar versin.
Mantıklı bir şey değil.
Ama yapacağın diyeti iyi seçmelisin. O kadar süre açlıktan sonra kendini aç bırakacak bir diyet uygulama.
Proteinini , karbonhidratlarını dozajında al meyveni ye.
Beslenmenden kısmadan nasıl bir diyet uygulayabiliyorsan òyle bir diyet uygula .10 Yorumla
+1 yılSenin düşüncen; zaten oruç olacağım için gün boyu bir şey yemeyeceğim. İftar ve sahurda da dikkat etsem de hazır oruç beni tutuyorken kilo da versem. Onların düşüncesi; kilo vermek için oruç tutuyor, ibadetini yapmak için değil. Bu konuda şunu söyleyebilirim. Oruç bize sağlıklı olduğu için indirilip farz kılınmıştır. Kilonun fazlasını vermekte sağlık içindir. E ikisi aynı kapı zaten niye oruca zarar olsun ki? Bence ibadetini yaparken sağlığın için kilonu da ver. Ve bunu herkese dillendirmene gerek yok tabiki.
20 Yorumla
+1 yılNiyet önemli: zayıflama amacıyla oruç tutmanız pek hoş olmayabilir tabiki çünkü sonuçta oruç ibadetinin amacı bu değil, intermittent fastinge çevirmiş olursunuz. Ancak orucu takva amaçlı tutarsanız ve ibadet niyetiyle yerine getirir, bu arada yediklerinize de dikkat edip zayıflarsanız problem olacağını düşünmüyorum.
En doğru yanıt için Alo 190 Dini Danışma hattını arayabilirsiniz.30 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılBunu fırsata çevirebilirsin tabi ki. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin.
Akşam iftar saatin de yavaş ve sıvı şeyler tüket.
Ramazandan sonra da yemek oorsiyonşarını azalt ve spor ile istediğin kıvama gelirsin00 Yorumla - Diyet & Beslenme konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOruç tut sıhhat bul diye boşuna denmemiş. Orucun vücudumuza 70 den fazla yararı var. Sende oruç tutarak hem ibadetini hemde sağlığına kavuşabilirsin. Sahur da sadece 3 ya da 5 hurma 1-2 bardak su içerek bunu gerçekleştirebilirsin. İftarda 1 kase çorba içtikten sonra yarım saat bekleyip yemeğe öyle devam etmelisin
10 Yorumla
+1 yılbence yanlis bi karar olur cunku zaten gun icinde insanin kan sekeri dusuyor vucut direnci azaliyor haliyle sen birde rejim yapicam diye aksamda yemezsen iyice kotu olursun allah korusun kardesim cunku rejimde beslenme seklinde karbonhidratli yiyeceklerden kacinip sebze meyveye agirlik verilmeli gunduz yemiyim aksama kadar al oruc tutup aksam az yiyim olmaz
16 Yorumla- +1 yıl
benim akşamdan bi kaç lokmayla durup, sabahtan akşama kadar yemediğim oluyo hiçte bişi olmaz
- +1 yıl
Yasiniz genctir sekerinizin tansiyonunuzun dustugunu hisdetmiyosunuzdur ama yasiniz ilerledikce kendini gosterir o yuzden az kalmamaya calisin
- +1 yıl
sen nerden biliyon ya seninde yaşın küçük
- +1 yıl
Benim babam seker hastasi gencken isi geregi beslenme duzeni olmazmiz O yuzden gun icinde surekli ac kalindigi zaman kan sekeri tansiyon ya da diger vitamin degerleri dusuyor gencken bunun vucut uzerinde ki olumsuz etkisi pek kendini gostermesede yas ilerledikce hissediliyo medela ben uzun sure ac kalaayim ya da sekerim dussun elim ayagim titreme ye baslar bunun gibi
- +1 yıl
haydaaa e benimde beslenmem çok kötü ayvayı yedik o zaman 🤣
- +1 yıl
duzenli beslenmeye calis. Kardesim
+1 yılbana kalırsa hem ibadetini yaparken hem de sağlıklı beslenerek kilo vermende hiçbir sakınca olduğunu düşünmüyorum ayrıca belki yorum yapmak haddime değil ama sana bunu söyleyenlerin içinde eminim ki iftara kadar uyuyup oruç tuttum diye gezenler vardır bence kimsenin ibadeti kimseyi ilgilendirmez sen de kendi bildiğin yoldan gitmelisin :)
00 YorumlaLinç gibi düşünmemek lazım eleştiri alıyorsun diyelim. Bu gibi düşünceler Ramazan ruhuna ve maneviyatına uygun değil gibi. 11 ay ramanzandaymış gibi düşünüp 1 aylık 11 ayın sultanı ayına fiziksel bir şekilde değilde manevi bir şekilde yaklaşmak daha iyi olur gibi
00 Yorumla
+1 yılRamazan’ı fırsat olarak görmektense normal diyet yapmayı dene illa bir kültürün veya bir inanç sisteminin seni buna teşvik etmesine gerek yok. Diyete ihtiyacım varsa diyet yap oruç tutmana gerek yok. İhtiyacın olanı yap yani :)
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendimi gördüm. Bir süredir diyet yapıyorum da gerçi. Fırsat değil bi nevi seni yönlendirecek birşey olabilir hani kendine hakim olursan porsiyonlarını küçültür, daha sağlıklı şeyler yiyebilirsin. Bu şekilde alışırsan bir de hareket zayıflama yolunda ilerlersin. Ben bari bir yarım saat olsun spor yapayım diyorum vakit kalmıyor ah ah 🤦🏻♀️
00 Yorumla
+1 yılAynısını ben sordum bu kadar yorum gelmedi:) Ben de bu dönem diyete başladım biraz zor oluyor bir de metabolizma yavaş kilo vermek zorlaşıyor geri bozabilirim diyeti çünkü diyette bol su içmek gerekir bunu iftar-sahur aralığında sağlamak zor.
10 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 343 cevap paylaştı. Oruç niyetle alakalıdır efendim.. Yani sizin niyetiniz zayıflamaksa bu oruç değil diyet olur.. Niyetiniz ALLAH'IN emri olduğu için tutmaksa buda oruç olur.. Yani niyet önemlidir efendim faaliyet değil..
10 Yorumla
+1 yılOrucu kimse zayıflamak için tutmaz. Herkes Allah için tutar ve oruç tutarken de diyet yapılır. Yani ikisini de yaparsan sorun olmaz. Linç atanları takma sen ben de senin gibi yapıyorum
20 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılZayıflamak için ramazanı beklemen ya da oruç tutman gereksiz dir..
Yediklerine dikkat et, spor yap yeter.
Ramazan da orucu Zayıflamak için tutulmaz. Oruç niyetle alakalıdır.20 Yorumla
+1 yılRamazan'da tabiki diyette yapılır. Ama niyet hayır akibet hayır olayı varya o yüzden insanlar orucu diyet için mi tutuyorsun kanısına varabilirler. Takma insanları nasıl istiyorsan öyle yaşa. Gayet yapılabilir tabikide.
00 YorumlaHayır olamaz çünkü sahurda yemek yiyip direk yattığın için yediklerin direkt kiloya dönüşüyo. İftarda ise tüm günün açlığını kilo yapıcı yiyeceklerle gideriyorsun. Pide, börek, zeytinyağlı yemekler gibi. Yani hayır ramazanda kilo veremezsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben her Ramazan gayette güzel veriyorum.
Diyet & Beslenme konusunda 423 cevap paylaştı. Suç senin niye onları soruyorsun, kılo vermek için fazla öfkeli olma bütün gün oruclu olacan bedenine cok fazla eziyet etme özellikle sahurda yıyecegıne dikkat et. iNŞALLAH gönlünce olur keyifli geçeler 🤗
00 Yorumla
+1 yılAksamlari tatli yeme yagli hamur isleri vs yeme ve iftarla sahur arasi bol bol su ic 2.5-3 litre kadar yeterli baska bisey yapmana gerek yok
21 Yorumla
+1 yılOrucu bir ibadet değilde bir tür zayıflama aracı olarak kullanırsan bu tabii belki de zarar verebilir orucuna ama tam emin değilim, ama cidden niyet önemli.
00 YorumlaOlur tabii ki de! Zaten pandemide herkes şişti! Bence herkes için fırsat! Ben sahur yapmıyorum mesela, ayrıca öğlene kadar uyuyoruz zaten, homeoffice çalıştığımız için.
00 Yorumla
+1 yılBaşarabilen için gerçekten kilo vermek için iyi bir fırsat. Ben linçlenecek bir şey görmedim. Zaten yapacağınız bir şeyi yararınıza kullanmak neden kötü olsun ki. Bu kadar sığ görüşlü olmamalılar.
00 YorumlaKendini aç bırakarak zayıflayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Aç kalarak kilo veremez kimse. Yiyerek kilo vereceksin ama azar azar, sık sık yiyerek. Ve tabii sağlıklı beslenerek
00 Yorumla
+1 yılOrucun asıl amacından sapmış oluyorsunuz bu yüzden dolayı tepki veriyorlar zayıflamak için oruç tutulmaz bunu demeniz bile sevabı zedeleyen birşey
10 YorumlaZayıflamak için oruç tutulmaz. Kalple iman la Allah için tut. Zayıflama niyetli olmaz
20 Yorumla
+1 yılOrucunu zayıflamak için değil Allah için tutacaksın🙄
22 Yorumla- +1 yıl
Her yerdesin 😃
- +1 yıl
tabi😂😂
+1 yılOlabilir ama ilk amacın buysa yani dinin icin degilde sadece bunun içinse sıkıntı
20 YorumlaBunu söyleyenlere çok takılma ve elbette ibadet olduğu kadar esas olarak bedenin sağlık bulmasıdır amaç ve bir çok faydası vardır
00 Yorumla
+1 yılAslında ramazanda kilo alırsın uzun süre aç kaldığın için vücut kırmızı alarm verir ve yediklerini tutmaya başlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada senin kalbinden geçen ve sözlü niyetindir önemli olan her şeyden önce. Allah rızası için oruç tuttuğuna niyet edebilirsin. Kalbini de bu yönde yönlendirebilirsin. Böyle niyet etsen ibadet yönünden de kaybetmiş olmazsın.
00 YorumlaYorumlara aldırış etme sahurda yemek yemeyip sadece su içip yatarsın iftardada ekmek yemeyip hafif şeyler yersen verirsin biraz akşamlarıda 1 saat yürüyüş yaparsan olır.
10 Yorumla
+1 yılOruca zarar vermedigin sürece istedigin diyeti yap. Ramazan ayı her bulduğunu yeme ayı değildir.
10 YorumlaOruç kilo vermene sebep olsun ama kilo vermek için değil Allah için tuto orucunu.
10 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSenin tercihin tabii. Ama sorudaki başlıkta fırsat olamaz mı demen uygunsuz olmuş. 😊
10 Yorumla Tek bir cümle ile her şeyi açıklayabilirim:
" Herkes kendine müslüman "10 Yorumlazayıflamak için oruç tutmuyorum ama genelde kilo veririm
10 Yorumla
+1 yılNe ilginç insansın zayıflamak için ramazanı mı bekledin?
10 YorumlaHayır doğru bir fırsattır. Hem ibadetini yap. Hem sağlığını kazan
10 Yorumla
+1 yılRamazan diyet yapma ayı değil, bazı düşüncelerini kendine saklamalısın
01 Yorumla- +1 yıl
Boş duyar kasma
Oruç tutunca kilo alan tek insan benmişim gerçekten
00 Yorumla
+1 yılbaşkalarının düşüncelerini kim umursar bence fırsat
00 YorumlaSonuçta bedenimizde bize emanet ve ona iyi bakmak zorundayız
01 Yorumla
+1 yılNe zararı ya ne saçma. Sonuçta boğazını tutup sevap point alırsın. Herkes element uyduruyo
00 Yorumlaİbrahim saraçoğlunun zayıflama kürünü dene etkili..
00 Yorumla
+1 yılLinç etmeye hakları yok. Ne kadar dikkat edersen o kadar iyidir.
00 Yorumla
+1 yılRamazanda düzensiz beslenmeden dolayı sen ne kadar az yesende kilo alırsın zaten oruç Allah rızası için tutulur ayrıca oruç sadece aç kalmak değil bedenini gözünü haramdan uzak tutmakdir kilo vermek için fırsat değildir
00 YorumlaSacmaliyolar. Asıl niyetin salt zayiflamak olsa bunu ramazan ayinda degil kalan 11 aydada yapabilirsin. Ote yandan benim nezdimde oruc firsattir. Gunahlardan arınma, kötü dugulardan arınma...
Neden kilolardan arinmak icinde bi firsat olmasin ki.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGit bogazini biraz da kendi iradenle tut ramazan bitince napcaksin 1 aya zayiflasanda yemeye devam edersen eski haline donersin;)
00 YorumlaTuttuğun orucun hayrı kalmaz seninkisi oruç tutmak değil oruçtan haydalanmak hem sevap hem zayıflamak
30 YorumlaBence çok güzel bir fırsat. Geçen sene ramazanda diyete başladım hala diyetteyim bence diyete başlamak , zayıflamak için çok güzel bir fırsat. Kimsenin dediğine bakma gerisini Allaha bırak
00 Yorumla
+1 yılÇok da güzel bir fırsat ama bu heves orucun önüne geçmemeli sadece buna dikkat et mek lazım. Seni linç etmeye çalışanların da taaaa ya. nkimste aldırış etme sen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence hem niyet hem de zayıflamak için tutulabilir. Bir taşta iki kuş niye yanlış olsun ki
00 YorumlaBence oruç tutmak sağlıklı mideninde tatil yapmasi lazim
00 YorumlaTabiki de fırsat olabilir ama bunu çok dile getirme ve ayrıca ibadetin gerçeklerinden uzaklaşma
10 YorumlaAmaç asla kilo vermek değil ama bununla beraber çok yeme alışkanlığından kurtulmak da bi fazilet olarak olabilir
00 YorumlaYapabilirsin neden olmasın. Ekmek ve şekeri keserek, günlük olarak biraz da egzersiz yaparak zayiflayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılElbet isteyebilirsin yapadabilirsin. Sadece Ramazan ve orucun amaci bu degildir.. bu bilinc onemli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakma ama linç yemek de haklısın zayıflamak niyetiyle oruç tutuyorsan bu ibadet olmuyor Niyet önemli vücudumuza faydaları da var sağlık açısından ama zayıflarım niyetinde tutmak yanlış bence..
00 YorumlaAmacın oruç tutmak deyim Zaten Ramazan'da kilo veriyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Ramazan'da kilo vermek istiyorum diye linç yiyorum, Ramazan zayıflamak için bir fırsat olamaz mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler