Diyet yapıyorum. Daha verilcek 20 kilom var. Sporda yapıyorum. Programım günlük abs, full vücut ek olarak popo ve sırt, kol çalıştırma şeklinde ilerliyor. Hem kilo verip, hem yağları yakıp, kasları belirginleştirmek için başka ne önerirsiniz? Örn spordan hemen sonra şunları ye ya da yeme, öncesi şunu yap gibi tavsiyeler
Birde diyetteyim ama bugün şişkinliğim var nasıl geçer bu 😂
Birde diyetteyim ama bugün şişkinliğim var nasıl geçer bu 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Kilo verme sürecinde özellikle sporla beraber yağ yakımında artış olurken kastan da kazanım olması beklenmektedir. Bunun için özellikle diyetle beraber yapılan spor yapılması oldukça önemli.
Diyet yaparken özellikle sporla beraber kas kazanımı da olsun istiyorsanız protein ağırlıklı bir beslenme yapmanızda fayda olacaktır. Eğer nasıl beslenmeniz gerektiği hakkında fikriniz yok veya kilo vermekte zorlanıyorsanız mutlaka bir beslenme uzmanından yardım almanız da fayda olacaktır.
Protein ağırlık beslenirken özellikle tükettiğiniz protein kaynaklarının kaliteli protein olmasına özen göstermelisiniz. Kaliteli protein kaynakları nedir dediğimiz de ise aklımıza ilk olarak süt, yoğurt, kefir, yumurta gibi besinler gelmektedir.
Kahvaltı menüsünde günlük olarak haşlanmış yumurta miktarını biraz fazla tutabilirsiniz. Özellikle de yumurta beyazı tüketimi.
Spordan önce yapacağınız bir ana öğün menüsünü ise tavuk, ton balığından yana kullanabilirsiniz, yanında bol yeşillikli salata ve ayranıyla beraber.
Spor yaparken özellikle lifli besinlerin tüketimi oldukça önemlidir.
Sevgilerimle.
Hocam merhaba, tavuğun haşlanmış mı? Izgara mı olması lazım? Bir de yağsız menemen olarak da tüketilebilir mi yumartlar? Sürekli aynı program maalsef ki bıkkınlık veriyor
@Özlemsuu Professional biri olarak ben de bıkkınlık konusunda katılıyorum ama mecburuz belli seviyeye gelmek için. Protein miktarı en yüksek şuanda tavuk , balık yeşil mercimek , badem , peynir , yumurta alternatif olarak bunlara yönelebilirsin.
Hamburger, pizza, patates cipsi kola bunlar her gün yenen ve oldukça zararlı yiyecek ve içecekler ama insanlar bıkmıyor nedense :) programınızı merak ettim listesini atabilirmisiniz? liste yoksa yazar mısın bana. Bİr de lapa pirinç veya bulgur tüketiyor musun?
@Zehra Bora yazdıklarınızı okudum gayet açıklayıcı ve doruyucu olduğunu düşünüyorum. Bir şey dikkatimi çekti yazınızda ''karbonhidrat'' yoktu göremedim.
Vücudun en önemli ihtiyaclarından biridir kendisi. özellikle spor yaparken kullanılmadığı taktirde kas proteinlerini parçalayarak kasların erimesine neden olmaktadır.
Yağ yakımı için de sporun durumuna göre ekstra olarak kaliteli yağ tüketmeli, naturel sızma zeytin yağı , tahin , balık , çiğ badem, ceviz çiğ kabuksuz yer fıstığı gibi gıdalar. Günlük yağ yakımına göre miktarını ayarlayabilir.
Vücut enerjisini artırmak içinse bilinçli miktarda karbonhidrat magnezyum demir çinko alınması sağlıklı beslenme yönünden fayda sağlayacaktır.
Diye düşündüğüm bir öneridir yanlış anlamayın sakın. Her türlü eleştiriye tartısmaya seviyeli olarak açığımdır. yanlış bir bilgi verdiysem de lütfen yanlış olanları açıklamasıyla doğrusunu söylemenizi rica ederim. sağlıklı günler. kolay gelsin.