Arkadaşlar tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik kazandım. İstediğim bir bölümdü. Düz lise çıkışlıyım. Siz bu meslek hakkında neler düşünüyorsunuz?tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik
Tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik kazandım, bu bölümler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik çok güzel bir bölüm, önü açık. Şu an tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik iş yapan bir bölüm, atamaları gayet iyi, talep çoğalıyor. Devlet harici iş imkanları da tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik için gayet iyi, bence güzel bir bölüm.
eğitim sonrası : Tıbbi dokümantasyoncu ve sekreter olarak Sağlık Bakanlığı ve üniversiteler bünyesinde bir kadro bulunmamaktadır. Bu nedenle mezunların hastane ve sağlık kuruluşlarında çalışabilmeleri için yapılacak Devlet memurluğu sınavına girerek başarılı olmaları gerekmektedir. Sınavda başarılı olmaları halinde, memur veya daktilograf kadrolarında l0. derecenin 2. kademesinden göreve başlarlar. Devlet Memurları Yasasına göre göreve başladığı yıl (ortalama asgari ücretin 2 katı düzeyinde maaş + yan ödemeler + döner sermayeden pay alırlar) l0. derece memur maaşından ücret alırlar. Son zamanlarda sağlık teknikeri kadrosuna atananlar da vardır.
En yakın arkadaşımın sevgilisi tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik kazandı, okudu, bitirdi ve şu an çalışıyor :) Tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik iyi bölüm, zor değil.
Neden anlatmıyayım ki işte gitti kız okudu bir güzel 2 yılda bitirdi sonra 1. senesinde hiç çalışmayınca giremedi daha sonra 2. sene çalıştı biraz kursla beraberinde 84 mü ne aldı direk memleketinin dibine atandı oda diyordu kazanamıyacağım falan filan :) ama yapılır kendini asla ezik görme buraya kadar gelen hepsini yapar Güçlü tut kendini. Şimdi çok iyide geliri var yaklaşık 2.200 falan alıyor mis gibi sevgiliside mühendis olacak 1-2 sene sonra ohh miss
Daha bir halt edemezler :) nişanlanmayı bile beceremediler 8 senedir ahahahaha :) birde evmi alacaklar ahahahaha :D Moral depolamakta ne var canım gayet iyi yerdesin aynı şekilde devam et bir bayan içinde çoook ideal bir meslek ;)
Dediğim gibi gönlünü ferah tut yapabileceğine inan ve asla umudunu kaybetme :) herkes eşit kapasitededir fakat beynini geiştirenle geliştimeyen arasında sınıf farkı vardır kendini aşağılamak her zaman beyninin gelişmesine izin vermemektir :)
Herkesin yesin ağzı bal :) ama gerçekler bunlar ve en önemlisi mesleğini sevki hergün kalktığında offf bugünde iş var diyerek değil işne gitmek için can at :)
Ahahaha öyle deme kimse düşmesin hataneye :) hastanelere çok gittim yıllarca hep beni en iyi karşılayanlar tıbbı sekreterler ve hemşireler oldu :) sizler sakın hastanelerden gitmeyin :) özellikle hastaları hasta bakıcıların ellerine vermeyin :( Bu arada randevu ısmarlamak ne ya :D harbiden Allahım ya :P
Öyle olsun takıldığın sormak istediğin birşey olursa bir mesaj uzağındayım :) tıbbı dökümantasyonu 2 yıl boyunca hergün arkadaşımdan dinleyince bende okumuş kadar oldum :)
Hastanelerin kayıt, kabul ve randevu işlemlerinde çalışma imkanın var. Tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik iyi güzel de çok nöbete kalınıyormuş arkadaşım, ssk kadın doğumda çalışıyor, oldukça dertli bu konuda.
Tıbbi sekreter olmak için üniversite okumana gerek yok, lise mezunu olup da tıbbi sekreter olan, tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik okuyan çok.
5
7 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
ayrıca hastanede çalışıyorum memnun muyum hayır 1 ay boyunca gece nöbetn oluyor 14 saat onun dışında 7 de işe başlaman gereken günler var ya da 8 -11 çalışman gereken günler nöbetlerde sadece ekt. 10 tl ekleniyor bnce çok özenme özel hastanedeym ve sadece asgari ücret.. sen düşün
Ben duz lise cikisliyim yazdim.. Ve tercihlerde ilk once meslek liselerini aliyorlar.. Bu bana bir sans bence. Ve benim bu bolumu secmemle ozenmenin ne alakasi var? Her meslegin zorlugu var.. Kpss yede girerim sans sonucda heryerde ayni degil..
sen sordun ben cevapladım ister oku ister okuma banane ya ben zorluklarını yazdım istersen en zor mesleği oku beni alakadar etmez ben fikir ve yaşadıklarımı söyledim
Bende bu bölümü istiyorum seneye üniversite sınavına giricem ve tercihlerimin ilk beşinde bu olucak eğer sen seviyosan sıkıntı yok olumsuz yorum yapanların çoğu mesleği sevmeden kazanmislardir mesleğini seven insanlara sorman daha iyi olur hem ataması makul bı puanda hemde bir kadın için gayet uygun masa başı bı iş dosyalari konuşmayı yardım etmeyi seviyosan bu iş tam senlik başarılar dilerim ❤️Umarım Meslektaş oluruz
Ben bu bölümü bitirdim. Ve şu an işsizim kpss en yüksek 98 atanabiliyorsun zaten o puanı alabilecek olsam bu bölümü okumazdim hemşire olurdum kpss puanı çok çok yüksek birde yalan özel de çalışırsın cv vermedigim özel kalmadı hep aynı cevap ihtiyacımız yok neden olsun ki herkes dayısı sayesinde girmiş özellere valla bende ilk başta mutlu olmuştum işsiz kalmam diye okul bitti ve gerçekler yüzüme bir bir carpti iskura kaç kere başvuru yaptım yok
Ben halkla ilişkiler ve tanıtım okuyorum ikinci üni olarak tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon okuyorum tıbbi terimler tıbbi terminoloji gibi derselr çok bide ezber meslek zor mu peki imkansız mı AÖF olunca gözüm korktu
ayrıca hastanen idare bölümünde de çalışa bılırsın ben bu sene orada staj yapmiştim. oldukca puanlartıda yuksek yanı benım yaşadıgım yerde 395 le ALDILAR kıymetını bilmelisin canım. maaşı falanda iyi nöbet gıbı bır durum da yok.
Dgs ye girerek sağlık yönetimine tamamlayabilirsin hem mevki açısından yükselirsin hemde maaş açısından tabii ki dgs sınavının zorluğunu bilmiyorum hiç girmedim. 🙃
En İyi Cevaplar