Maalesef bugün sabah covid olduğumu öğrendim. Her yerimi ağrıyor, iştah kaybı yaşıyorum.
Merhabalar KScanlar!

Geçmiş olsun. Ben de yakin zamanda atlattim.
Verdikleri korona ilacini kesinlikle kullanmadim. Onun yerine arveles ve aferin forte soguk alginligi ilaci kullandim.
Bol bol c vitamini, sarimsak, limon, hatta sarimsakli yoğurt, meyve iyi gelir. Bir de kelle paça. Sürekli duş alın ve camasir yikayin. Sirkeyi suya karistirarak tüketebilirsiniz.
Bir de bal zencefil ve tarcın karışımı
Teşekkür ederim 🌼
Çok geçmiş olsun, umarım ağır bir süreç olmaz ve hafif atlatırsın.
Bol bol su içmek faydalı olacaktır. Onun dışında lifli gıdalar ve özellikle C vitamini içeren yiyecekler bağışıklığı güçlendirmekte yardımcı olur. Bunun için de öğünlere kurubaklagilleri ekleyebilirsin. Greyfurt, portakal gibi meyveler tüketebilirsin. Yağlı tohumlar ve kuru yemişler de sağlık için önemli. Yani genel olarak sağlıklı ve düzenli beslenmek kendini daha iyi hissettirir diyebiliriz.
Eğer ilaç tedavisi görüyorsan yoğur ve ayran gibi probiyotik içeren besinler de tüketebilirsin.
Çok teşekkür ederim ❤️
Merhaba🍀
Canım öncelikle çok geçmiş olsun rabbim inşaAllah Şafi ismiyle şifa verir. En önemlisi morali yüksek tutmak, her şey beyinde bitiyor. Yiyecek ve içecek olarak; soğan-sarımsak kürleri, uduhindi, maden suyu, sirkeli su, meyve ve posalı yemekler. Lütfen kendini yemek konusunda zorlama çünkü vücutta ağırlık olmazsa virüslerle savaşması ve direnç kazanması o kadar kolay olur. Merhum Aidin Salih Hanımefendinin kitaplarından da yararlanmanı öneririm.
Çok teşekkür ederim canım.
Zaten hiçbir şey yiyemiyorum, güzel önerilerin için sağ ol. ♥️
Öncelikle geçmiş olsun. Çevremde olanlar genelde ceviz, badem, fındık ve bol bol meyve tükettiler. Ayrıca bol bol su içtiler. Bir de vitamin hapı kullananlar da var. Özellikle hassas bir bünyeye sahipsen ve kolay hastalanabiliyorsan bunları tüketebilirsin. :)
Evet bünyem hassas maalesef
Badem, fındık, ceviz ve C vitamini tüket
Tamam çok teşekkür ederim
Rica ederim :)
Cevap
14Cevap
Gecmis olsun. Inşallah en az hafif semptonlarla atlatirsin.
C vitamini. Sarimsagi yogurta karistirip yiyebilirsin. Bal limon zencefil karimisi yapip icebilirsin. Ihlamur da icebilirsin.
Bagisikligi kuvvetlendirici pekmezler de yiyebilirsin. Madem istahin yok. Mumkun oldugu kadar bu tarz yumusak ve sulu gida karisimlarini yemeye calis.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim. Allahin izniyle sende coğu insan gibi atlatirsin.
zerdeçal
zenfecil bal tarçın balık brokoli soğan sarımsak
kivi maydanoz yumurta bol su yoğurt kefir elma tere roka zencefil zerdeçal bal bu karısım sizi yürüyen bombacı mülayim e çevirir aklınıza gelebilcek faydalı tüm ürünler sizin yararınızadır
Çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun kuzucum yaa çok üzüldüm. Allah şifa versin, tez zamanda atlatırsın inşallah.
Bol bol vitaminli şeyler yenir heralde. Bir de bal, pekmez falan yedirirdi babaannem bana üşütünce ama tabii buna bir faydası var mıdır bilmiyorum.
Sağ ol kuzum❤️
Geçmiş olsun; nane, limon, soğan, bir bardağa sirkeyi suyla karıştırıp için sirkeyi direk tukettinizde zararı olabilir tez zamanda şifa bulmanız dileyiyle😕
Teşekkür ederim ama sirkeyi hiç sevmem, kokusuna dahi dayanamam.
Çok geçmiş olsun. C vitamininden zengin besinleri yemeklerden 1 saat sonra tüketebilirsin. İştahın gitse de zorla kendini. Güçten düşmemen gerek.
Sağ ol canım.
Probiyotik ( yoğurt ve tursu), kırmızı et özellikle işkembe yiyebiliyorsan onlar, sarımsak gibi yiyecekler iyi geliyor.
Öğğ işkembe mi? Kırmızı et zor yiyorum işkembeyi ağzıma sürmem.
Yoğurt ve turşuyu karıştırmam mı gerekiyor?
Tamam teşekkür ederim 😊
Bol bol meyve tüketin limon sarımsak ve sirkeye daha fazla yer verin hayatınızda geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Gecmis olsun bol bol meyve yemelisin sirke icmeye calis yogurt ye bol bol su bol bol ic ve iyice dinlen sende atlattirsin bende gecirdim yenenmem falan dedim cok sukur yendim sira sen de bunuda atlattırsın
İnşallah çok teşekkür ederim ♥️
Tekrar geçmiş olsun
balık yağı ve probiyotik öneriyorum, ve bolca vitamin
Teşekkür ederim
Ben çok ağır geçirdim ve hala iyileşemedim üzerinden 5 ay geçmesine rağmen.
Çok geçmiş olsun kendine yüksek doz D vitamini al zeytin yağ ile tüket.
Tarçınlı su, sirke iç.
5 ay mı 😟
Çok teşekkür ederim
Portakal ye, çay iç. Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim
Muz Ye Elma Portakal Yiyebilirsin
Muz yedim.
Yoğurt ye sarımsaklı evde egzersiz çalış
Teşekkürler
sana da çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim
C vitamini gerekiyor. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Geçer ya birşey olmazc vitamini iç
Teşekkür ederim
Pekmez bal ye süt iç portakal suyu limon
Geçmiş olsun. Sonucu kaç saate cikti
Teşekkür ederim. Akşam 22:30 civarı verdim, öğlen 13.00 civarı çıktı.
Muz ye muz
Onu yedim.
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?