Arkadaşlar benim bir 15 kilo falan vermem lazım birazcık hızlı ama sağlıklı bir şekilde vermek istiyorum. Spor olarak Lilly Sabri'nin workoutlerini yapıyorum. Peki beslenmem nasıl olmalı öğün ve ara öğün şeklinde mi beslenmem daha iyi olur, sadece 3 ana öğün şeklinde mi yoksa aralıklı oruç mu yapsam?
Nasıl biraz hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflarım?

Merhaba,
Sağlıklı bir kilo verme sürecinde en önemli şeylerden bir tanesi yeterli ve dengeli beslenmektir.
Boy, kilo, yaş ve cinsiyet etkenlerine bağlı olarak size özel bir beslenme programı hazırlanmalıdır. Bunun içinde bir beslenme uzmanından yardım alınmasını tavsiye ederim ama tabi ki size birkaç öneri de bulunacağım.
Az az, sık sık beslenme düzenine uygun şekilde beslenilmelidir. Günlük alacağınız süt, yoğurt, kuruyemiş, kuru meyve gibi ara öğünler sizin gün içinde daha tok kalmanıza, kan şekerinizin dengelemesine, metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacaktır.
Aynı zaman da kilo vermek için en önemli etkenlerden birisi de günlük içilen su miktarıdır. Günlük en az alınan 3 litre su hem vücudunuzdaki ödemin daha hızlı atılmasına hem de metabolizma hızınıza oldukça etki edecektir. Su kadar önemli bir diğer etken ise yeşil çay, beyaz çay gibi bitki çaylarının tüketimi. Günlük en az 3-4 fincan bitki çay alımı da kilo verme sürecinize katkı da bulunacaktır.
Eğer herhangi bir rahatsızlığınız, hastalığınız yok ise aralıklı oruçta yapabilirsiniz. Aralıklı oruçta ise saat 9.00-10.00 gibi kahvaltınızı yaptıktan sonra mutlaka 13.00 da bir ara öğün yapmalısınız. Son olarakta saat 18.00 gibi akşam yemeğinizi yiyerek beslenme düzeninizi bu şekilde planlayabilirsiniz. Aralıklı oruç yapacaksanız eğer mutlaka gereken kan tahlillerinize baktırmanız ve bir uzmandan yardım almanızı öneriyorum.
Sevgilerimle.