Sosyal medyada "Maskeleri çıkarıyoruz" etiketiyle yapılan paylaşımların ardından şimdi de "Maske sağlığa zararlıdır" etiketiyle paylaşımlar yapılması tepki çekti. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Maske takmak değil, koronavirüs kesinlikle öldürür. Çünkü koronavirüsün tüm organlarda çok öldürücü etkileri var" dedi.Doç. Dr. Savaşçı, Twitter'da yapılan 'maske sağlığa zararlıdır' gibi paylaşımların toplumu yanlış yönlendirdiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, maske takmanın önemine dikkat çekerek, "Ben 1 yıldır maske takıyorum. Özellikle biz cerrahi müdahaleler olsun, çeşitli işlemler sırasında yoğun bakımlarda da özellikli maske takıyoruz. 12 PCR testim negatif geldi bugüne kadar, virüs ile karşılaşmadım" dedi.Bu tarz paylasımların mantıgını cozebilmis değilim. Evet bazen maskenin bunaltıcı olduğunu kabul ediyorum Ama bu maske takmamak için bir sebep olmamalıdır. Peki, sizce sosyal medyada başlayan "Maske sağlığa zararlıdır" propagandası mantıklı mıydı? Maske konusunda ki düşünceleriniz neler?
Sosyal medyada başlayan "Maske sağlığa zararlıdır" propagandası büyük tepki çekti. Sence maske sağlığa zararlı mı?
dünyanın her yerinde lösemi hastaları o maske ile 3 5 sene yaşıyor. Bazıları dışarda 2 3 saat taktığında g*tlerine batıyor. Sağlıksız olsa lösemi hastası olanlar uyurken bile maske takmazdı. Maskenin koruyuculuğu yok diyorlar. Kondom bile %100 korumuyor :D Maskenin amacı sendeki olan mikrobu, bakteriyi sende tutarak beni korur. Senin maskenden geçen bakterileri ve mikropları ya da havada kalan, rüzgar ile havalanan tozun üzerindeki mikropları da benim maskem korur. Yani maske koruyucu mu evet! koruyucu. Maskeyi yanında kimse yokken çıkartmak tozdan korumaz ama burundan nefes aldığın için toz parçaları burundaki ince kıllara takılır ve sümük olarak bu tozlar atılır. Bu tozların içindeki mikrop da o tozların ve sümüğün içinde üreyemez, burnuna inemez. Yani boş yolda maske çıkartabilirsin ama kalabalıkta o maskeyi çıkaramazsın. O maske ile yatan lösemili çocuklar var ne yazık ki. Onlara ne diyeceksiniz?
Maske yararlıdır zararlıdır konusuna girmiyorum, çünkü bir konuda yorum yapabilmek için o konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmak gerekir. Fakat maskenin açık ve boş alanlarda takılmasını hoş karşılamıyorum. Bomboş bir yolda yürürken maske takmak bana saçma geliyor. Markete girerken, mağazalara girerken, kalabalık bir ortamda eyvallah ama ceza korkutmalarından ötürü artık insanlar kendi arabasının içinde tek başına iken bile maske takmak zorunda kalıyor ve bu bana hiç mantıklı gelmiyor.
Zararlı tabiki de bir maskeyi günlerce günleri geç 1 2 satten fazla takıyorsan zararlıdır doktor bana bir şey olmadı demiş ama maske korumaz %100 hangi beyinle bunu yazdı acaba nasıl doktor olduysa artık sabahtan akşama kadar çift maske takan dezenfektanla kolanya ile gezen herşeye titiz olan virüse yakalanıyorsa sen kalkıp maske korur diyemezsin asla bir de masleyle yürümek hareket etmek zararlıdır nefes alış verişi yapıyorsun artı bu corona maske iyicene baydı yani artık ortalıkta bir şeyler dönüyor ama ne olduğu bellisiz
Her kafadan bir ses çıkıyor. Yıllarını bu işe vermiş akademisyenlerin, profların tezleri ilkokul mezunlsrı çürütülmeye çalışılıyor. Öte yandan aralarında görüş ayrılığı olan uzmanları görünce kafanın karışmaması mümkün değil. Virüs laboratuvar da mı geliştirildi, ilaç sanayinin oyunu mu? Yeni Dünya düzenine geçişin İlk evresi mi? Akıllarda bir sürü soru işareti var...
Özellikle hayatlarında hiç zor görmemiş, bencil, egoist tipler bunları yapanlar da.. Kardeşim herkes takıyorsa sende takacaksın. Bu seni korumak için başka bir şey için değil. Elbette maske takıp; ''Maskem var, ohhh her yeri gezeyim nasıl olsa bir şey olmaz!'' Diye bir durumda söz konusu değil. Tak seni korumak için bu..
Sürekli maska takmanın nefes almak ve solunum açısından zararlı olduğu bir gerçek zaten. yani evet sağlığa zararlı diyebiliriz cilde ve organlara yeterli oksijenin gitmemesine sebep oluyor buda yorgunluk gibi etkilere sebep oluyor. Virüs ise zaten öldürücü bunu herkes biliyor yani öldürücü olması maskeyi sağlıklı hale getirmiyor ne yazık ki ama insanların sağlığı açısından takılması gerektiğini düşünüyorum.
Arkadaşlar bilim kurulu üyelerinin tamamı gelir ve geçimi hasta ve hastalıklar üzerine olduğu için doğal olarak maske takmanın faydalı olduğunu söylemelerine şaşırmamak gerekir. Siyasetçilerin geçtiğimiz yıllarda fındık, çay (vb) gıdalarda radyasyon yok demek ve millet teşvik etmek için fındık mı yemediler çay mı içmediler? Bunladan dolayı Ali Veli'nin aşı olması veya maske takması maskenin aşının faydalı olduğu anlamına gelmiyor. Bize aşı olmak koronavirüsten korunmamızı sağlar dediler. Neden mi aşı firmaları çıkarları için öyle dedi tabi ki bilim kurulu üyeleri de bu nakaratı tekrarladı. Peki aşı olanlar oldu da neden yeni vakalar artıyor? Şimdi ne diyorlar? Afrika'dan gelen yeni mutant virüs daha etkilidir daha öldürücüdür diyorlar. Şimdide 1 maske yetmez en az 2 maske takmak gerekir 2 metre sosyal mesafe yetmez en az 3 metre olması gerekir diyorlar. Bence maske sosyal mesafede koronavirüs de Bilim (zulüm) kurulundan daha tehlikeli değildir... Ne bilim kurulu nede devlet veya hükümet milletin sağlığını düşünmüyor...
Maske şöyle zararlı , insanımız ucuz olsunda ne olursa olsun mantığıyla yaklaştığı için olaya maske yapımında kullanılan kumaşın medikal kullanıma uygun olup olmadığını pek irdelemez. Mesela bez maskeler % 0 koruma sağlıyor. Cerrahi maske 4-5 saat kadar koruma sağlıyor. N95 18 saate kadar koruma sağlıyor sürekli kullanımda. Ayrıca maske kullanımı uzadıkça kanda ki oksijen seviyesi düşüyor. Bu da maskenin uzun süreli kullanımlarında ileride yan etki oluşturabilecek unsurlardan biri. Şahsi görüşümce aksırma ve öKSürme eylemlerini maske içine veya peçeteye yapsak çok büyük koruma sağlanır.
Bizim toplumumuzda emin olun maske % 90 oranında zararlıdır. Bilinçli maske kullanan %10 dur ve bunun % 8'i de sağlık çalışanlarıdır. Metroda bakıyorum incecik bir bez parçası takmışlar. Ben FFP3 standarlarında maske kullanıyorum. Sadece açık alanlarda takıyorum. Nefes almamı oldukça zorlaştırıyor
Maske ile oksijen seviyesi düşüklüğünden insanlar zarar görseydi günde bir kac ameliyat yapan cerrahlar simdiye dek ikide bir hasta olurdu... adamlar maske ile yıllardır yaşıyor zaten
@Be_smart Onların kullandığı cerrahi maskeyle halkın kullandığı ne idüğü belirsiz maskeler aynı değil. Elbette oksijen düşüklüğü onlar için problem değil ama ben apne hastasıyım mesela. Ben uykuda oksijen alamıyorum ve gün içerisinde de maske kullanıyorum bu kullanım beni oldukça etkiliyor. Birde millet yıkanabilir. maske kullanıyor , deterjanla yıkanan bir maskenin solunmasıda kanser davetçisi bence. Tabii bunlar çok ender karşılaşılabilinecek durumlar ama olmaz diye bir şey yok.
Sıkıntı şu ; Dışarda gün boyu yürüyen bir kişnin sürekl, i maske takması zamanlı sıkıntılı bir süreç doğuruyor... Efor sarfetmeden ötürü soluk alış verişi düzensi bir hale gelmeye başlıyor , burundan alınan nefes yetmemeye başlayınca bir süre sonrasında ağızan alınıp ağızdan verilmeye başlanıyır bu da beraberinde sorunları getiriyor... Ben gün boyu yürüyorum , herhangi bir şekilde araç kullanmıyorum ama sürekli maske ile yürümenin verdiği sıkıntıyı da çekiyorum.. Covidten korunalım derken daha da kötü bir hale geliyor gibiyiz.
Evet zararlı , özellikle ağır iş yapanlara bol miktarda oksijen lazım ama yetmeyince koşudaki gibi soluma başlıyor, zaten yetersiz olan hava yerine karbondioksit alıyor ve vücudun enerji kaynağı olan oksijeni kana ve beyine yeteri kadar gönderemiyoruz, bugün ben gıda sektöründe çalışan biri olarak bir yılı aşkın bir süredir , akşama kadar maske takıyoruz , yani birkaç gün değil , covid 19, mutasyonu20 den olmasakta , oksijen yetersizliğinden bağışıklık sistemi iflas edecek, o yüzden hasta olacağız. Zaten öğle zamanlar geliyorki sanki boğazımı sıkıyorlar.
Yorumlar yarı yarıya cehalet kokuyor. O maske antiviral değil ama nefesimizi kesmeye yetiyor devamlı takilmasi yetersiz oksijen almamıza sebebiyet peki bu zorlanmanin ve oskijensiz kalmanın size ne gibi zararlı olacak farkinda mısınız? Yok. Maskeyi çiftleyince ne oluyor? 2 kat tıkanma riski. Bakın kor cahiller hastalik tespiti çok değil çünkü virüsün yayılma şekli çok basit. Bu yuzden yalnızca hasta olanlar maske taksa yeterli olurdu. Ama kimde ne var kimse bilemiyor. Bu yüzden tükürük ve mukozadan bulaşan bu virüsü partikül saçmamak adına maskeliyoruz. Yinede etrafta kimse yokken burnunuzu en azindan acip derin nefes almayı ihmal etmeyin. Bunu şaka saniyorsaniz google amcaya sorun. ya da dürüst bir doktora
Çok mantıklı, maskeye karşıyım. Bilim kurulu adı altındaki heyetin hangi akıl mantıkla bilim kurulu üyesi olduğunu anlayamıyorum çünkü petrol ürünüyle üretilmiş elyaf bir maddeyi sürekli ağzımızı ve burnumuzu kapatacak dercede takmanın koruduğunu söylemek akıl kârı değil. Maske ameliyatta bile korumaz. Kim kimi neyden koruyor. Ben bu kölelik sistemine karşıyım. Bu korku oyunlarına da kanmıyorum. Maske de takmıyorum, aşı da yaptırmıyorum. Birazcık düşünen ve gözündeki korku perdesini kaldıran gerçeği görür.
Modern anlamda ilk "element" tanımını yapmıştır. Gazın basıncıyla hacmi arasında bir bağlantı olduğunu açıklamıştır. Bu bağıntı "Boyle – Mariotte Yasası" olarak bilinir[2][3][4]. En çok matematik ve fen alanında yaptığı çalışmalarla hatırlanmaktadır. Araştırmalarının ve de kişisel düşüncelerinin açık bir şekilde simyacılıkla bağlantısı olsa da, genellikle, ilk modern kimyager olarak görülür. Çalışmalarının arasından en ünlüsü, The Sceptical Chymist (Kuşkucu Kimyager), kimya alanında bir dönüm noktası olarak görülür.
Twitter üzerinden x kişisi bir iddia atıyor ortaya bir sürü kişi de #masketakmakzararlidir diye tweetler atmaya başlıyor. Daha önce bunlar 5g den dolayı virüs bulaşıyor diyen abiler ablalar değil miydi zaten. Hani ortada bir şey olmasa dahi dur bir şey atayım sazanlari çekeyim diyorlar. Maskenin yüzde yüz korumadigi belli eyvallahta belli oranda virüsün yayılmasını önlüyor tabi kıçına başına takmazsan düzgün takarsan. Maske tek başına sizi korumaz zaten tüm önlemlere uyun dikkat edin
N95 tipi cerrahi maskeler %90'a kadar koruma sağlıyorlar. Hatta ABD'de bir adam ''2 maske takmak koruma oranını artıracaktır'' şeklinde açıklama yapmıştı ve 2 maske gündemi meşgul etmişti. 2 maskenin koruyuculuğunun daha yüksek olduğu sonucuna ulaşıldı sonrasında. Sadece nefes almak daha güç hâle geliyor. ''Maske zararlıdır'' diyen bir kişinin gözümde ''Dünya düzdür'' diyen kişiden farkı yoktur. Koronavirüs ile birlikte bunların da toplumdan dezenfekte edilmeleri muciptir.
Maskenin kullanımı önemlidir. Eğer tek kullanımlık yapılmadığında, nemlendiği halde takılmaya devam edildiğinde mikrop ve bakteri çekmeye açık hale geliyor ve zararlı oluyor. Düzgün kullanıldığında zararlı değil tam aksine koruyucu olduğunu düşünüyorum.
Bi ara dihidrojen monoksitinde sağlığa zararlı olduğu bu yüzden yasaklanması gerektiğini söyleyen bi grup yüzlerce imza toplamıştı bi günde Bizim millete hiyarim var de bi tutam tuzu eline alan koşarak gelsin 😉😂😂
Çıkarın çıkarın da görün bakalım virüs nasıl bir şeymiş. İnsanda azıcık mantık olur ya. Ben pandemi başlangıcından beri maske takıyorum ve bırakın Corona'yı en küçük bir soğuk algınlığı bile geçirmedim. Tabi sadece maske olmaz diğer şartlar da yerine getirilmeli. Ama maskeler çıkarılırsa vaka sayıları bir anda yükselir aha da buraya yazıyorum. Kendini profesör sanan cahil cühela yüzünden masum insanlar ölecek. Saçma sapan şeyler.
Aynı şeyleri derim. İnsanların bir arada olduğu her alanda maske takılmalı. Benim görüşüm bu ve arkasındayım. Sen neden karşısın? Gerçekten merak ediyorum.
Nereden biliyorsun? Virüsü görebilir misin? Milyonda bir mi? Bulaş riski insan olan her yerde vardır. Milyonda bir bulaşır veya hiç bulaşmaz argümanlarını kanıtlayamayacağına göre maske takmak ve önlem almak senin ve herkesin sorumluluğu. Bu virüs tamamen bitene kadar bu maskeleri takmak zorundayız.
Cahil mi?😂 Okuduğun her habere inanmaman gerek evladım. Salgın hala devam ediyor. Risk bitmeden önlemleri kaldırmak sadece vaka sayılarını artırmanın başka bir yolu. Ah neyse sen çıkar at maskeni, ama sonra hasta olunca nasıl hissedersin bilmem. İstediğini yap. Tamam? Benim fikrime de karışma.
Koronavirüs kadar zararlı olamaz. Biz de bayılmıyoruz takmaya. Kendimizi en kötüsünden korumaya çalışıyoruz. Mecburen takıyoruz işte. Maske takmayanlar, mesafeyi korumayanlar, hijyenine dikkat etmeyenler yüzünden hâlâ maske takıyoruz. Bu yüzden bu süreç bu kadar uzadı. Şikayet etmek yerine toplum olarak üzerinize düşeni yapın da maske takmak zorunda kalmayın o halde.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu dünyada böyle insan türü var.. dünya düzdür.. aya gidilmedi.. asi zararlıdır.. vs sürekli bir komplo teorisyenligi var... gerçek komplolorda susarlar ama... neyse korona çıkmadan önceden özellikle uzak doğuda maske kullanımı yaygindi... bazı işlerde maske yıllardır kullanılır burda amaç seni daha kötü birşeyden korumak... maskenin sende yaratacağı tahribat 1 birimse yakalanacagin hastaligin 100 birim bu riske değer mi maske takmamak bence değmez.. bende nefret ediyorum takmaktan ama şu an ki koşullarda gerekli görüyorum
Dünya elipstir. Aya gidilmedi gidilemez. Bazı aşılar çok faydalı bazıları çok zararlıdır. Uzak doğuda hava kirliliği olduğu için ve insanlar çok saygılı olduğu içni grip bile bulaştırmak istemiyorlar birbirine... Yani uzakdoğu örneği doğru değil.
@TürkİslamNeferi1453 maske zararliysa uzak dogudakiler neden kullanıyor.. çünkü daha zararlı birşeyden kaçınmak için... adam Mars'a gitti sana göre orayada gidilmemistir o zaman... çoğu hastalığın aşıları olmadan önceki yayılma hızı ve etkileşim oranlarına bak birde aşılar sonrası.. evet büyük sacmalaiklarda donen dolaplarda var ama hereeydede komplo yok..
Maske olayı gördüğüm en saçma Dayatma oldu İnsan tarihi bunu unutmayacak ilerde herkes görecek tehlikelerini. Oksijen almakta zorlanıyorsun, Hiçbir hastalığım olmamasına rağmen maske takıp dolaşınca 30-40 dakka sonra ciğerlerime sancı giriyor oksijen yerine çıkardığımız karbondioxidi geri soluyoruz. Sağlıklı kişiler bunu yaşıyorsa Hastalığı olanları düşünmek bile istemiyorum. Maske korur saçmalığı sadece Cahillerde işe yarar.
Anlamadığım bunun mantıklı bir açıklaması var mı?Ölümcül bir hastalık var ve herkes takmak zorunda başka bir çözümü varda biz mi bilmiyoruz gerçekten bu söylemlere şaşırmamak elde değil. Keyfi takılmıyor maskeler bu tür paylaşımlar toplumu olumsuz etkiliyor kafa karışıklığından başka hiçbirşey değil. Maskemizi takalım mesafemize dikkat edelim. Hijyen kurallarına uyalım ve biran önce virüs bitsin.
olaya son noktayı koyuyorum.. senelerdir doktrolar vbleri maske takıyor sağlıksız olsaydı onlara birşey olurdu. bu kadar cahil olmayı nasıl başarıyoruz anlamıyorum delinin biri birşey söylüyor herkes haa evet olabilir kafasında hep derim Allah akıl fikir vermiş azıcık kullanmayı bilmek lazım :)
"Maskeleri Çıkarıyoruz" ve/veya "Maske Sağlığa Zararlıdır" etiketlerini çıkarıp yayan ve kullanan kişileri tespit etmek ve cezalandırmak zor olmasa gerek! Bu ne saçmalık yaa? Hastalık sadece bireyleri etkilese umurumda olmayacak. Hatta mümkünse bu tür "oksijen israfları" bu tür hataları yüzünden seyrelse memnun bile olacağım ama öyle olmuyor ki! Kurallara uymayan her kişi potansiyel hasta ve hastalığı yayıcı!
Normalin dışındaki herşeyin bir zararı illaki vardır Normalde maske kullanmadığımıza göre zararı olabilir -ama koronadan daha zararlı mı değil- Maskenin çocuklarda daha belirgin bi etkisi olur bence Yeteri kadar nefes alamıyosunuz beni çok rahatsız ediyor mesela Sonra verdiğiniz nefes gözlerinize gidiyor benim maske kullanınca sürekli gözlerim kızarıyor enfeksiyon kapıyor olabilir
Sanki herşeyimiz çok sağlıklı da maske zararlı. Her sene iki üç kez grip olan ben maske sayesinde grip olmuyorum. Bence koronadan sonra da maske takmaliyiz hasta olmamak ve baskalarini hasta etmemek icin.
Hastalık içindir ama kendini hasta etmeye çalışmak da ayrı bir ironi , sürekli maske takmanın zararlarını Avrupa ve satılmış DSÖ bile anlatıyor ama siz TV'den başka birşey bilmiyorsunuz sanırım.
Bir maskenin koruyucu ozelligi 2 saatmis bizim millet pintilikten 1 maskeyi 3 gun takiyor korona olmayacaksa da oluyolar 😀Maske filtreliyo bir de o maskeyi ters cevirip takanlar falan var ziyan olmasin diye 😂
Uzun süreli maske takımı nefes açlığına sebep oluyor. Bu gözlemlenen bir şey. Yani hiçbir sorun olmasa bile aldığın nefes yetmiyor hissi. Tabiki koronadan çok daha masum. O nedenle ne kadar zzararlı olsa da takmak zorundayız.
Maskemizi belli aralıklarla değiştirip zorunlu olmadıkça evden çıkmazsak maske bizi öldürmez. Korona da belki öldürmez ama bulaştırdığın bir yakınını öldürmeyeceğini bilmiyorsun. Her şeyin bir zahmeti vardır. Kimsenin hakkına giremeyiz. Maske sağlığımıza virüs kadar zararlı olamaz
Kalan her şey sağlığa çok yararlıymış gibi. Benim düşüncem ve hatta uyguladığım şey diyim yalnız bulunduğum tüm ortamlarda özellikle şahsıma ait ve temiz hava barındıran veya açık ortamlarda maskeyi takmıyorum. Kimse de taktıramaz. Ancak benden başka bireyler varsa her ili tarafın önlemi için takarım.
Zararlı değil tabi ki bunu diyenin beyni oldugunu düşünmüyorum ha su var bunu diyip maskesini cıkaranlara da bi şey olmaz olan biz dikkat edenlere olur onlar yüzünden... insanların hakkına giriyorlar.
Üf ne cahil insanlar var ya Koyun gibi hiçbir şeyi sorgulamadan hemen inaniyorlar he ya Zararli doktorlar gözleri burunları yara olasiya kadar ondan takiyor zaten Hobileri bu
Kuzey Avrupa'da İsveç'te falan insanların çoğu maske takmıyor, pek kısıtlamalar da yok. Canlı kameralardan herkes bakabilir. Çünkü bilinçli zeki insanlar. Maskeyi efor halindeyken takmak koronavirüsten daha zararlı etkiler yaratır ileri dönemde. Bizim insanımız medya ne derse ona inanır. Araştırmaz, sorgulamaz. Kuzey Avrupalılara örnek alınmalı.
Kardeşim seni ayakta alkışlıyorum , bu sitede ve Türkiye'de senin gibileri görmek bana umut veriyor. Bana yazılan yorumları görsen kim bilir nasıl tepki verirsin burada? Sırf bunun için 10 yıldır sitedeyim , cahilliğe savaş açtım.
Corona ve diğer sair virüslere karşı koruyucu olduğu bir gerçek.. Ama kimse sağlığa faydalı diyemez.. Bir defa oksijen alımı azalıyor..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Maske bencede zararlı. Nefes aldırmıyor ve kokuyor. 2 3 saate değiştirmek şart. Bence maske takılacaksa kapalı ortamda ve yakın mesafede konuşurken takılmalı. Açık havada maske takılmasını doğru bulmuyorum ki zaten maske takılıyken bile bulaşıyor. Hatta bana göre hiç takılmamalı çünkü bu hastalık yayılacak ve biz bunun süresini uzatıyoruz sadece. Ölüm Allahın emri. Biz şu kısa hayatımızı hastalığı uzatarak işkence çektiriyoruz. 1 yıllık hapis hayatı yaşadık ve artık bunaldık. Çok korkanlar evinden çıkmasın bizide kısıtlamayın lütfen 🤦♀️
Herkez doktor kesiliyor ona kızıyorum yok için aşı olmayın diyenler maske zaralımış diyenler saçmalıyor sağlık bakanlığı bilim kurulu nediyor sa ona uymak lazım sosyal medya saçma yanıltıcı paylaşımlar engellemeli
Maske takmayip efelik yapanlar eğer taşıyıcı ise hastslik bulaştıriyor, öncelikle maske ile başkalarını koruyoruz... bence bu paylasimi destekleyenlere ceza verilsin
Maske evet sürekli kullanım için zararlı ama şu durumda maskenin verdiği zarar virüsün yanında devede kulak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Maskenin zararı vardır elbet, sürekli kendi nefesimizi yani karbondioksit alıyoruz, bunun da uzun vadeli bir zararı olabilir. Ama kar - zarar ölçersek takmamak daha büyük zararlara yol açabilir, bu propagandayı yapanlar bunu akıl edemiyor sanırım.
Evet zararlı. Kendi dışarıya soluduğun karbondioksiti geri ciğerlerle nufus ettirip oksijenden maruz bırakmak beyne ve organlara zararlı, bunu aklı olan kimse reddedemez.
Kime göre neye göre göz enfeksiyonuna yol açtığını ve daha bir çok şeyi gördük aynı zamanda da virüsten korunmamizadq yardımcı ama sağlığı kötü etkileyen yönleride var diye düşünüyorum
Bu konunun tartisilmasi bile buyuk sacmalik/geri kafalilik. sadece yuksek yogunluklu spor/kardio yaparken takmak takmamaktan daha zararli, onun disinda, diger kisileri bizde bulunan/bulunabilecek viruslerden, bizi de onlarinkinden korumak icin her zaman takilmali (ayni ortamin diger insanlarla paylasilmasi gerektigi durumlarda).
O durum biraz karışık taksak bi dert takmasak bidert amaşöyle bişey var maskelerin fiyatları çok düştü büyük ihtimalle hastalığında marttan sonra pek kalıcı olduğunu sanmıyorum tanesi 1 olan maskeler şu an 45.60 kuruş arası oldu kurumlardan bilgi aldıkları için elindeki stokları bitiriyolar bence ellerinde maske kalmasın die
Maske sağlığa yararlıdır, herkes maske taksın diye kampanya başlatsalar kimse takmazdı ama böyle insanların aksi yönünde yüzmeye çabaladıkları için dikkat çekiyorlar.
Çok uzun süreli aynı maskeyi kullanmak, sık sık maske değiştirmemek sağlığa zararlı olabilir. Onun dışında "Maske sağlığa zararlıdır" demek kesinlikle yanlış olur.