İnternet üzerinde denk geldiğim ve konuştuğum doktor arkadaşlarım bu konuda farklı görüşlere sahip. Kalkmalı diyen de çok kalkmamalı diyen de. Kandaki karbondioksiti arttırdığını ve yüksek oranda bir koruma sağlamadığını dile getiriyorlar ayrıca halk maske kullanmayı bilmiyor. Elini maskeye sürmeyen, 2 saatte bir değiştiren, maskeyi çıkarırken doğru çıkartan kaç kişi var dediler. 1 maskeyi yıkayıp yıkayıp kullanan ya da sigara içeceği zaman maskeyi çıkarıp cebine koyan sonrasında tekrardan takan kişi sayısı ne kadar fazla biliyor musun dediler. Sizlerin bu konu da fikirleri neler? Bende maske zorunluluğunun kalkması taraftarıyım.
Maske yasağı kalktıktan sonra basit hastalıkların sayısında ciddi bir artış olacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle halkın zayıflayan bağışıklığı göz önünde bulundurularak yasakların zamanla hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum.
yüksek bi koruma sağlamıyor bunu bılmek ıcın doktor olmaya gerek yok sıradan bı ınsan bıle biliyor ama hiç korumada sağlamıyor diyemezsin bunuda hıc bı doktor dıyemıyor yanı %10 %20 %30 bı sekılde ufakta olsa sana bu maskenın kattı bı yarar koruma var oleyse ben neden bu %lerden faydalanmıyım kendımı tamamıyle rıske atıyım ınsanlara hıc maske kullanmasınlar dıcekleırne kadar her eve et fındık fıstık soksunlar bağısıklık sıstemlerını guclendırsınler o zaman maskeye gerek kalmaz ıste ama kuru laf kalabalıgı yapıp boş konusmaya gerek yok
kalkmalı diyenlerin daha kesin bir çözümü varsa buyursunlar. yok maske işe yaramıyor diyen varsa, latince tıp sözlüğüyle kafalarına vura vura öğretirim ben sorun yok
Ben kalkması taraftarıyım ama şu şekilde en azından çevrede insan sayısı azken mesafe varken bir hava alalım cidden aşırı zorlayıcı ve sağlık çalışanları neredeyse sürekli takıyor çalışan kesim en az 8 saat takıyor bilmiyorum ben tıp okumadım ama hem doğru kullanım oranı az hem psikolojik açıdan baskı insanı daha çok hasta ediyor gibi geliyor. İşi ehline bırakmakta tabiki fayda var ama tıp dünyasında olan bu ikilem beni düşündürdü.
duygusal bakıyorsunuz. psikolojiyi düzeltelim derken ölümü çağırıyorsunuz. bizim ülke çok rahat. amerikan başkanı her konuşmasında maske takıyor. bizim kongre oluyor kimsede maske yok. herkes rahat. bu ülke hala nasıl ayakta duruyor o bile muallak. birileri bizi koruyor başka açıklaması yok
Herkesin takmasi sart, kendi sagligin icin degil, karsindaki insani en azindan koruyorsun, kimsenin baskasinin sagligini risk altina sokmaya hakki yok.
Maske hakkinda yeterli bilgim var, uzatmadan yazdim.
Maske takmayalım. Ölen ölsün yaşayan yaşasın. Doğal öjeni işte. Zayıf ve hasta olanlar elenir, geriye güçlü ve sağlıklı olanlar kalır. Gen havuzumuz iyileşmiş olur.