İnsan herşeyin yokluğuna alışır ama azlığına alışamaz. İnsanların duygularıyla oynamayın! Ya olun, ya da yok olun ! Birini hayatınızda koyacak yer bulamıyorsanız , o kişiye mesafe koyun. Yerini seçemeyenlerden ne köy olur ne de kasaba! İradeni topla ve mesafeyi koy.
Bugün bu tip insanlara yönelik yazmak istedim. En sevmediğim insan tipi. Ne istediğini bilmez, bilse de net olamaz Kıvıran insan tipleri diyorum ben bu tiplere. Sizin bu tip insanlar hakkında düşüncelerinizi Merak ediyorum. Ne demeli onlara? Mesafeni koy maskeye gerek yok uygun mudur?
Kıvıran insan, dengesizliği ile övünen insan yani ne istediğini bilmeyen insan. Kim sever ki demi. Bazen seversin ama ne olacağını bile bile de seversin. Sadece o sevgiyi beslemediğin insana karşı tavrın net olur. Çünkü her cümlesi seni arafta bırakır. Kesin bir şeyin olmaması insanın canını daima sıkıyor biliyorum. O yüzden hep derim ama bazen uygulayamam. En kötü olasılık en iyi belirsizlikten iyidir diye.
Maskeyi, hastaliğa bulasmayi önlemek icin degil hastaliğa yakalanmişsan baskalarina bulaştirmamak icin kullaniyoruz. Bu yuzden kim hastadir kim degildir mesafeye bakmadan oncelikle sevdiklerini de dusunerek maskeyi insanlarla ic ice oldugun yerlerde kullanman fogru olacaktir.
Ben 24 nisanda 1 haftalik covidli olarak hastaneye yattim. Cigerlerimi tamamen sarmişti. İlk 7 gun gozume uyku girmedi hastanede. Hastanede ki 5. Gunde 1 tam gün boyunca kan geldi ağzimdan. Öksuruk bogazlari tahris etmisti ve onun sonucunda kal gelmisti. Bende cok rahat davranmistim covide yakalanmadan once. Hatta insanlarin agir gecirmelerini gorunce pekde inanmiyordum. Yaşamayan bilemez. O hastanede şunu soyledim. Acaba kurtulacakmiyim. Ailemi annemi babami tekrar gorebileccekmiyim. Hep bu korku vardi bende. Allah kimseye bu şekilde vermesin hastaligi diye dua ettim. Neticede 10 gun yattim ciktim ama aradan gecen 3 aya rağmen covidden önceki kuvvetime gelemedim. En az 6 ay ile 12 ay arasinda duzelemezsin dedi doktorlar. Cigerlere indigi icin.
Kime nasil etki edecegi bilinmiyor. Birazda genlerle alakali. 90 yasinda babaannem. 64 yaşinda babam yakalandi 3 -5 gunde atlattilar. Ben ve annem zor atlattik. Burdan genlere bagladim. Bu yuzden tedbir onemlidir. Mesafe tedbirdir ama tek başina yeterli degildir.
Kendi kendime cevap vereyim 😅 yazinin tamamini okumadan sadece başlikta ki soruya cevap verdikten sonra yaziyi okudum. Sonra yorumumu silmek istedim silme yok sanirim. Neyse bu boyle bir bilgilendirme olarak kalsin napalim 😅🤣
Net olmak, beşeri münasebetlerde en önemli kriterdir. Olumlu veya olumsuz ama net. Muğlak sözler güven vermez. Ama tezat şu ki, netlik isteyenler daima muallak olana ilgi duyar. Günaydın hanımefendi, güzel bir gün dilerim 😃
Elbette doğru. Kimse ne arkadaşlık ne duygusal ilişkilerde kendi olamıyor. Maske üzerine maske😏 Netlik daha burada kayboluyoe zaten. Yani karşındaki kendi değil ki! Netlik açıklık beklesen ne olacak sanki. Davranışlar sahte çünkü…
Böyle olunca mesafe ayarlamak zor oluyor benşm için mesela. Çünkü maskeler yüzünden yakınıma kadar gelmesine izin veriyorum sonra da covid malum 🤣🤣🤣teşbihte hata olmazmış netlik severim ama en sevdiğim maskesiz olmak
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ne istediğini bilmeyen insan en tehlikeli, uzak durulması gereken insan tipidir. Sorarsın "öyle değil aslında" der gerisi gelmez. Ne var ne yok. Hiç olmasınlar daha iyi. Can sıkmaktan başka bir işe yaramıyorlar.
Kişilik & Karakter konusunda 20,2b cevap paylaştı.
Aslında bu pandemi insanlara bazı şeyleri tekrar hatırlattı gadası. Normalde haddini bilmeyen insanlara mesafe koymak gerekiyor. Ama biz sırf karşı tarafın kalbi kırılmasın bizi egolu bencil sanmasın diye mesafeli davranmıyoruz. Malesef ki insanlar verilen değeri yapılan tutumu haketmiyor. Haketmidiği gibide olumsuz anlarda zeytinyağı gibi üste çıkıyor. Bu sorun aslında bu tür insanlara karşı ne yapmamız gerektiğini açıkça belirtiyor.
bir gönül yarası mı arkadaş yarası mı bilemedim.. her zaman söylüyorum, az insan çok huzur.. değer verip hayatımıza aldığımız insanlar, hep yerini yadırgıyor..
Mesafe iyidir zaten maskeden de gına geldi artık. İnsanların o mesafeyi ayarlaması çok önemli gerçekten. Bir adım fazla yaklaşmak bile birçok yanlış anlaşılmaya sebep olabiliyor. Bunu farkedip o adımı geri atmayı bilmek de lazım.
Ona bile razıyım ama laf anlayan bir toplum değiliz. Mılletteki zihniyet belli cafeler sinemalar , Avm ler içler acısı millet artık şu kafada sosyal yaşamamızı kısıtlamasınlar ölen ölür mantığında haklısın ama canını sıkma sen kendine dikkat et yeter. Bu toplumdan bi B. olmaz
Hanım efendi soruyu gayet net anladım Her iki doz aşımı vuruldum maskesiz çıkmam mesafeyide korurum sizin dediğiniz insanlara artik birşey demiyorum laf anlamaz ve mazeret üreten tipler çene kaslarıma yazık bu ülke 85 milyon ve ülke sadece İzmir Tekirdağ , Kırklareli Aydın ve muğla gibi aşılama oranının yüksek olduğu illerden ibaret değil malesef. Sizi gayet iyi anlıyorum. Saygılar, İyi günler
Mesafe iyidir ilişkilerde ancak bunu ayarlatabildiğimizi düşünmüyorum. Yalnızlık bize uygun bir durum değil, mesafe koyacağız diye yalnızlaşanlar olmamalıyız. Şimdiki neslin anladığı gibi. Düğünün olur, cenazen olur gelen olmaz, neden sen gitmedin ki gelen de olsun...
Karşı karşıya yüz yüze bakarak yakın mesafeden konuşma bağışıklığını kru dikkatli beslen. bence yeterli (maskenin bence faydadan çok zararı var.)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yani koyduğun mesafeye göre değişir ama arada ki mesafe gerçekten azsa maskenin olmasında fayda var çünkü virüsler çoğunlukla solunum yoluyla bulaşabiliyor ki en etkili bulaşma zaten solunum yolu bunu engellemek için maske şart ki zaten toplumumuzda maske takıyorum zaten diyip mesafeyi korumayan insan sayısı haddinden fazla doğru mesafe uygulanmadığı sürece maskeli olmakta faydasız arkadaşlar 2 yıl oldu hala hastalık nasıl ne şekil bulaşıyor farkedemedik tedbir almakta fayda var
Ben maskenin çok koruyucu olduğuna inanmıyorum gerekli mesafeler korunduktan sonra meskenin hic bir anlami kakmıyor maske kullaninca günboyu üzerimize yapisan mikroplarla ve virüslerle aksama kadar geziyoruz.🙂
Açıkçası ne kadar doğru olmasını istesemde bence doğru değildir havadan yayıldığı için maske takıyorduk bu durumda ne kadar mesafe olursa olsun bir şekilde risk olabilir ama hes kodu takip vs gibi uygulamalardan dolayı bu fikire olumlu düşüncelerimde var. Fakat bence bu korona döneminde en çok sorun yaşadığımız şey mesafe kurallarıydı fikrim o ki mesafe kurullarına gerçekten uyabilirsek isterim ama uyamadığımızı düşümdüğüm için fikrim olumsuz.