Merhaba canım arkadaşlarım tatlı krizi geldiğinde sizinde hafif bir gözünüz dönüveriyormu :) Öyleki o tatlıyı yemeden rahat edemezsiniz sonrada tüh vah neden yedim ben bunu , sözler verilir.. Ancak tatlı yedikçe kilo alımı, yorgunluk hissi, öfke atakları, uyku bozuklukları, insülin direnci, diyabet of ofsayarken üzüntü doldu içime bu tarz problemler artarda artar.tatlı kriziBu problemleri hiç kimsenin yaşamasını istemeyiz peki tatlı krizini engellemek mümkün mü?
Bu isteğimizi nasıl bastırabiliriz. Tatlı kriziniz hangi sebeplerden ortaya çıkıyor?
Tatlı krizini engellemenin bir çok yolu var.. öncelikle iş sağlıklı beslenmekten spordan ve bol bol su tüketmekten geçiyor. Ne kadar sağlıklı beslenir ve vücudumuzu dengede tutarsak tatlıyı o kadar az istiyoruz.
Sonrasında tatlı isteğini bastıracak besinler tüketmek gerekiyor. Tarçın, kakao, yulaf ezmesi, çiğ kuruyemişler bu konuda oldukça iyi. Düzenli şekilde bunları tükettiğimiz zaman tatlı isteğimiz minimuma inebiliyor.
Başka bir çare de sağlıklı şekerler tüketmek.. kuru meyve ve taze meyveler hem tatlı ihtiyacımizi giderir hem de oldukça sağlıklıdır. Tabi dozunu kaçırmamak şartı ile..
Tüm bunları yapmamıza ragmen yine de baş edemiyorsak kendimize eziyet etmemeli küçük porsiyonlar halinde tüketebiliriz diye düşünüyorum. Hatta en iyisi bitter çikolata.. ben öyle yapıyorum 😋
Tatlı krizlerinin en zor yani kendini durduramamaktır bu tarz durumların yaşanmaması için kişisinin kendini kısıtlamaması canı istediği zaman tatlı yemesini tavsiye ediyoruz. Burada önemli olan nokta yenilen miktar diyetlerde ya da sağlıklı beslenmede yapılan en büyük hata kendini bazı besinlerden alıkoymaktır.
Besin, kalori değeri düşük sütlü hafif tatlılar ile bu isteklerin bastırılması en doğrusudur. Bunu yapamıyorsak istenilen tatlıdan belirli miktar yenilmeli arkasından hafif ve dengeleyici besinlerle desteklenerek kalori açığı kapatılmalıdır.
Özellikle 2 aydır yediklerime dikkat ediyorum diyetteyim ekmek yememek vs değil de beni en çok tatlı dan uzak kalmak üzüyor ne zaman diyeti bozsam sebebi tatlı krizim oluyor tatlı yaparken buluyordum kendimi ama artık kuru üzüm kuru incir kuru kayısı yiyorum hem tatlı ihtiyacımı Bi nebze karşılıyor hemde sağlıklı
Ben çok tatli sevmiyorum ya ama işte özel günümde canım çekmiyor değil o zamanda kakolu puding ile yaptığım çikolatayi yiyorum veya haşhaşlı tatlı tarifi de güzel
Ben iki üç tane gün kayısıyı cezvede kaynatıyorum şişene kadar daha sonra eziyorum pure halinde o an çok iyi geliyor tavsiye ederim ya da elma ustune tarçın bı de yoğurt içine meyve koyuyorum