Kızlar Adet sancısı nasıl geçer? Beni mahvediyor çok kötü hiçbir şey fayda etmiyor, ilaç bile fayda etmedi. Ancak iğne yapılınca biraz geçiyor sancı. İğne de zararlı diyorlar, ne yapmalıyım? :( Regl ağrıları nasıl geçer? Adet ağrıları ilaçsız nasıl geçer? adet sancısı
* Pelvik bölgenize veya sırtınıza bir ısıtma yastığı kullanarak * Karnına masaj yapmak * Sıcak bir banyo *Düzenli fiziksel egzersiz yapmak *Hafif yemek, besleyici yemekler *Gevşeme teknikleri veya yoga uygulamaları * Vitamin ve benzeri takviyeleri almak: - B-6 vitamini - B-1 vitamini - E vitamini - Omega-3 yağlı asitler - Kalsiyum - Magnezyum
adet ağrıları nasıl geçer
Adet ağrıları nasıl geçer
*Majezik gibi ağrı kesici ilaçlar iyi gelir. *Uçucu yağlarla karın bölgesine masaj yapmak çok iyi gelecek. (lavanta, adaçayı vs.) *Zencefil veya nane çayı içmek. *Yağlı ve tuzlu gıdalardan uzak durmak. *Gazlı içecekler tüketmemek *Çilek, ahududu gibi meyveler de iyi gelir.
Regl ağrıları nasıl geçer
*Yemeklerinize dereotu ekleyin. *Tatlılarınıza tarçın ekleyin. *Ceviz, badem, kabak çekirdeği iyi gelir. *Bol bol su için.
merhaba canım ben 4-5 senedir kist problemiyle uğraşıyorum. ağrı konusunda uzman oldum diyebilirim :) siz yine iyisiniz. adet olurken ağrı çekiyorsunuz. kuru kuruya sancı çekmek kadar beter olamaz. sana ağrılarını geçirecek şeyleri söyleyeyim. kalın giy derler ya hayır, buna gerek yok. ayakların sıcak olsa yeter. çorap giysen yeterli tabi ağrıların hat safhada değilse. ağlayacak kadar ağrıyorsa -ki benim her zaman öyle olur- uzun eşofman giy ve istersen kaynamış suyla şerbet yaparak iç.(aşırı tatlı olmasına gerek yok ve küçük bir bardak bile olsa yeterli) istersen de herhangi bir bitki çayı iç ama benim tavsiyem siyah çay içme. demir eksikliği yaptığından dolayı önermiyorum. umarım yararı olur geçmiş olsun :)
iğne yapma sakın! benim birkaç ayda bir çok ağrılı geçiyor. genelde tüm gün yatağımda yatıp "hasta billy" diye bir sıcak su torba ayıcığım var (bebeklikten beri hayat kurtarıcım) onunla yatıp dizi izliyorum. eğer gerçekten çok ağrın olursa buscopan al. yarım saate hiçbir şeyin kalmaz ve evde yünlü çorapla gez. karnın açık şeyler sakın giyme.
buskopan hap var zaten atıyorum geçirmiyor bu yüzden buscopan iğnesi aldım ama iğne neden zararlı ki sonuçta o ağrı kesicinin iğnesi iğne kana öçabuk karışıo birazda olsa kesio ağrıyı neden zararlı iğne?
iğneyi kullanırsan zamanla her zaman ona başvurmak istersin. sonuçta kana çok çabuk karışıyor ve zaten ilaçlar da bir nevi uyuşturuyor yani. öyle bir yöntem denemektense kesinlikle doğal yöntemlerle başlasan iyi olur. yani araştır, büyük aile dostlarından falan yardım al. bişiler kaynatıp iç, eğer geçmezse ilaçlara başvur derim. ben sıcak su torbası kullanıyorum her zaman.
Sancılı adet görme aslında normal adet görme mekanizmasının önemli bir parçası olan uterus (rahim) kasılmalarının kadın tarafından ağrı şeklinde hissedilmesidir. Bu uterus kasılmalarının amacı uterus iç tabakasını atılarak yenilenmesi sırasında oluşan kanama miktarını en az seviyede tutmaktır. Kasılmalar esnasında uterusta bölgesel olarak prostaglandin adı verilen bazı maddeler salgılanır. Ağrıya yol açan bu prostaglandinlerin ya aşırı miktarda salgılanması ya da kadınlarda prostaglandinlere ağrı şeklinde aşırı duyarlılık oluştuğu kabul edilmektedir. Prostaglandin salgısı yumurtlama sonrasında oluşan bir olay olduğundan tipik olarak adet görmeden kısa süre önce başlayan adet bittikten sonra tümüyle kaybolan adet sancısı yumurtlama olduğuna dair belirtilerden biridir.
Ya ben yerde yatıp kıvrananları biliyorum :) ama öyle oluyor kimisinde çünkü agfı olursa yumurtalığın iyi olduğudur ilk yazdığım açıklama da yazıyor :)
Burada evli olmadığım için değil de kızlık zarım var diye spiral olmaz desen daha doğru olabilir çünkü evli olduğunda spiral taktırırsan doğum kontrolü de sağlanmış oluyor. Yani çocuk olmasını engelliyor biliyorsun ki.
Benimde ilk yılımda hiç ağrım olmuyordu, sonradan olmaya başladı, adet olur olmaz hemen ağrı başlıyor ve geçmiyor gerçekten ağlamak geliyor içimden, yine bir keresinde böyleydi olmuşken annem ağrı kesici verdi ve ben o ağrıyla uyudum, kalktığımda ağrım yoktu deneyebilirsim
1 bardak suyu cezveye al içine bir yemek kaşığı kekik koy syun üzeri kabarcık olmaya başlayınca kaldır üzerinden sonra o suyu iç müthiş faydalı.. Yalnız suyu çok kaynatırsan acı olur içemezsin.. İnş işe yarar..
Agrilar c kisiden kisiye degisiyor... Bende cok agri olmadigi icin ilac, igne kulannmiyorum.. ama normal agrilarin olmasi uxulme. :) InsAllah gecer canım agrilarin :)))
Evet canim bana da bir yakinim tabsiye etmisti onun da cok agriyomus bir iki sene kullanmış ciddi derecede azalmis , çayını yapip her gun bir bardak iciyosun galiba
Sıcak su torbası varsa çok daha iyi olur o yoksa düşük ısıda mikrodalgayı ayarlayıp içine koyacağın bir havluyu sekiz on saniye kadar ısıtıp koyabilirsin
En İyi Cevaplar