Ellerim titriyor her gun parkinson olabilir miyim veya baska neden titriyor olabilir?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
- +1 yıl
Genç yaşta parkinson görülmüyor
Benimde ellerim sağlam titrer
Yoğun stres ve takıntıdan oluyor o titreme
Bana doktorum takıntı ve sakinleştirici il verdi kullanmadık çünkü aynı zamanda bebiş de istiyordum ilacı kestim bitkisel sakinleştirici kullandım tavsiye ederim ve düşünmeyi bırakacak aklımı dolduracaksa şeylerle ilgilendim00 Yorumla - +1 yıl
Benim de vardı tremor teşhisi kondu ilerisi parkrinson
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Tedavisi var mi
- +1 yıl
İlaç verdiler ömür bouyu kullanmam için ama ilaçların yan etkisi çoğunlukla olur ve beni etkiledi. Bir profosörle görüştüm aslında kafamı ve bana iyi gelmeyen insanları değiştirmem gerektiğini ilaçlarımla da arkadaş olmam gerektiğini söyledi ben de öyle yapıyorum sadece çol gerekli olduğunu düşünürsem kullanıyorum
- Soran+1 yıl
Aynen brnde biktim ilaclardan
- +1 yıl
Aslında ilaçlar bizi iyileştirmiyor düşüncelerimiz bizi iyileştiriyor. Olumsuzluklar bizi dibe çekiyor kemdi koşullamalarımız. Pozitif düşünüp pozitifi çekmek gerekir. Ben titremeyi düşünmediğim zaman çoğu zaman artık yaşamıyorum ama düşünüp ya olursa ya titrerse ay bu bana çarpıntı uapar titremem başlar dediğimde o zaman gerçekten oluyor. Pavlonun köpeği deneyinde olduğu gibi asl olan koşulşamadır. Ben iyiyim sağlıklıyım bomba gibiyim konusund kendimizi koşullamamız gerekir
- Soran+1 yıl
Evet stres uapmamak gerek ama insanin elinde olmuyor bazen
- +1 yıl
Sürekli kullandığım ilaç veya birşey varsa onun eksikliğinden olabilir psikolojik de olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
sinir sıkışması dahil olmak üzere nörolojik ya da psikolojik pek çok sebebi olabilir. bence bir doktora gitmelisiniz en kısa zamanda
00 Yorumla - +1 yıl
Stresten anksiyete olmuş olabilirsin bende parkinson oldum sanmıştım ankaiyeteymiş
09 Yorumla- Soran+1 yıl
Antidepresan kullaniyorum anksiyete nr alaka ki
- +1 yıl
Antidepresandanda olabilir ne için kullanıyosın panik atak falansa oda olur
- Soran+1 yıl
Paxera.
- +1 yıl
Tamamda niye kullanıyosın niye verdi doltor
- Soran+1 yıl
Depresyon diye biliyorum
- +1 yıl
Hımm o zamam gecer kendıne ugras bul hobi bul kafanı dagıt daraldıkca bakım temizlik falan yap hamurnypgır iyi geliyomıs stres atmaya
- Soran+1 yıl
Stres azaldi ama merak var. Psikolojik mi sence.
- +1 yıl
Bence öyle çünkü bendede var
- Soran+1 yıl
Evet sevdigim. seyler yapiyorum. sagol
- +1 yıl
Benimde öyle oluyor kullandığım ilaçlara bağlıyorum ben.
00 Yorumla bence uzman bir doktora görünmen gerek
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 4,2b cevap paylaştı. parkison dikkat et umarım değil
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Benimde titriyor bazen
00 Yorumla Sinir sistemiyle alakalı olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
Uykusuzluk ve yorgunluk olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
anksiyete
00 Yorumla - +1 yıl
Parkinson
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
El titremelerinin çok çeşitli nedenleri olabilir.
Çocuklarda ve gençlerde en sık neden yüksek endişe düzeyi veya strestir. Ayrıca tiroid hormonu bozuklukları, tip 1 diyabet, böbrek veya karaciğer yetmezliği gibi metabolik hastalıklar da el titremesi neden olan sık görülen hastalıklardır.
Nörolojik olarak ise en sık görülen ailesel el titremesi olan "Esansiyel Tremor" adlı bir hastalıktır. Çok nadir olarak genç yaşta başlayabilen Parkinson hastalığı da söz konusu olabilir ancak bu durumda titremeye eşlik edecek başka nörolojik muayene bulgularının da olması gerekir ki bunu ancak bir nörolog muayenesinde anlayabilir. Parkinson hastalığı ve esansiyel tremorun titremeleri tamamen zıttır, Parkinsonda eller istirahatte, hiç bir iş yapmıyorken titrerken esansiyel tremorda bir iş yaparken (bardak, kaşık tutarken, el aleti kullanırken vs) titrer. Ayrıca Parkinsonda titreme kaba ve yavaş iken esansiyel tremorda ince ve hızlı bir titreme görülür.
Elbette bu tanılar ancak nörolojik muayene sonrasında kan tetkiklerinin ve beyin MR'ının normal olduğu görüldükten sonra düşünülebilir. Eğer tetkiklerin tamamen normalse ve tanı ailesel esansiyel tremor olarak konulmuşsa titremeler genellikle dalgalı seyir gösterir.
İlaçlara gelince Parkinson ve benzeri hastalıklarda hastanın klinik durumun ağırlığına ve ilaçlara verdiği yanıta göre sürekli ve düzenli kullanılması gereken ilaçlar verilecektir. Bunun başka bir yolu yoktur. İlaçlarla tedaviye gençler ve erken başlangıçlı Parkinson hastaları çok uzun süre iyi yanıt verir. Eğer esansiyel tremor ise, günlük yaşam aktivitelerini bozmadığı veya kişiyi toplum içinde rencide etmediği sürece ilaç önermiyoruz. Ama bu özellikler mevcutsa önceleri sadece lüzumu halinde kullanılabilecek (stresli bir ortama girmeden 30 dk önce alınıp, 6-8 saat etki göseren ve günü kurtaran ilaçlar) ilaçlar ve stresi azaltacak tedaviler önerilir.
Günlük yaşam aktiviteleri sürekli olarak etkileniyorsa daha düzenli kullanılması gereken ilaçlara geçilir.
El titremelerin günlük yaşam aktivitelerini sürekli olarak etkiliyorsa veya istirahatte ike titreme oluyorsa bir doktora baş vurmanı öneririm, durumuna uygun bir tedavi seçeneği önerilecektir..
Geçmiş olsun dilerim.
Tesekkur ederim yorumunuz icin