Merhaba arkadaşlar...
Benim ellerim ben bildim bileli çok titriyor en küçük bir heyecanda mesela çay taşırken titriyor resmen çay bardağı oynuyor elimde sonra bırakıyorum içmiyorum çayı , bunun için bir kaç sene önce doktora gittim kan aldılar hormon sevilerime baktılar bulamadılar bişi ben saldım yakasını bunun , sınavlarda hele hep iptal oluyorum sınav esnasında 2-3 kere kesiliyor sınavım heyecandan , her sınavda böle bu büyük küçük sınav olsun , bugün dideral diye bir ilaç duydum el titremesine iyi geliyor , bu konuda etkin bir çözüm bulan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşşekür ederim.
Benim ellerim ben bildim bileli çok titriyor en küçük bir heyecanda mesela çay taşırken titriyor resmen çay bardağı oynuyor elimde sonra bırakıyorum içmiyorum çayı , bunun için bir kaç sene önce doktora gittim kan aldılar hormon sevilerime baktılar bulamadılar bişi ben saldım yakasını bunun , sınavlarda hele hep iptal oluyorum sınav esnasında 2-3 kere kesiliyor sınavım heyecandan , her sınavda böle bu büyük küçük sınav olsun , bugün dideral diye bir ilaç duydum el titremesine iyi geliyor , bu konuda etkin bir çözüm bulan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. Şimdiden zaman ayırdığınız için çok teşşekür ederim.
Merhaba,
El titremelerinin çok çeşitli nedenleri olabilir ama senin gibi gençlerde en sık neden yüksek endişe düzeyi, stres veya ailesel el titremesi olan "Esansiyel Tremor" adlı bir hastalıktır. Elbette bu tanılar ancak kan tetkiklerinin ve ellerindeki titreme belirginse beyin görüntüleme tetkiklerinin normal olduğu görüldükten sonra düşünülebilir.
Eğer tetkiklerinde tiroid hormonları yüksek, ciddi vitamin eksikliği (özellikle B12, folik asit ve D vitamini), ciddi kansızlık, elektrolit bozukluğu (sodyum, potansyum gibi), kan şekeri düşüklüğü veya yüksekliği vs gibi nedenler saptanırsa öncelikle bu nedenlerin düzeltilmesi gerekir.
Eğer tetkiklerin tamamen normalse ve nedeni bilinmeyen "esansiyel tremor"un varsa titremeler genellikle dalgalı seyir gösterir.
İlaçlara gelince, günlük yaşam aktivitelerini bozmadığı veya kişiyi toplum içinde rencide etmediği sürece ilaç önermiyoruz. Ama bu özellikler mevcutsa duruma göre ya düzenli kullanmayacağın ve sadece sınav öncesi gibi lüzumu halinde alacağın ya da düzenli kullanabileceğin tedavi yöntemlerinden birini seçeriz.
Bu konuda kullanabileceğin en iyi tedavinin ilaçlar olduğunu belirtmek isterim.
Bitkisel denilen ve içinde neyin ne kadar olduğu ve ne yaptığı tam olarak bilinemeyen ilaçların verdiği zararları çok görüyoruz. Çünkü bitkiler doğal ve güçlü zehirler içerebilir, bilinç bozukluğundan komaya hatta ölüme sebep verebilir. Ne yaptığı belli olmayan, çoğu laftan ibaret, ne etkinliği ne de zararsızlığı kanıtlanmamış "tamamen bitkisel ve organik" denerek zararsızmış imajı verilen ve gerçek ilaçlardan çok çok daha pahalı olan bir dünya gereksiz takviyeleri önermiyoruz.
İlaç dışında en iyi gelecek yöntemler iyi uyku, iyi beslenme, fiziksel olarak aktif ve hareketli bir düzen ve iyi sosyal ilişkiler kurmaktır. Bol su içmek de çok önemlidir. Ne kadar mutlu, huzurlu ve enerjiksen o kadar az el titremen olacaktır.
Tabii yine de karar sizindir, ben sadece bilgi vermek ve uyarmak istedim.
Geçmiş olsun dilerim.