kilom ideal kilo ama yemek yersem kilo almaktan çok korkuyorum kaslarımı ortaya çıkarmak istiyorum ama kilo almaktan karnımın şişmesinden çok korkuyorum en iyi yemek yulaf gibi duruyor ama oda şişkinlik yapıyormuş diğer sporcuların beslenme progamları sık antreman yaptıkları için yüksek kalorili ben haftada 1 kere yapabiliyorum nasıl bir beslenme yolu izlemeliyim
Eğer karın kasların yoksa sadece beslenmeyle karın kası elde edemezsin. Ama karın kasların varsa ve yağ oranından dolayı görünmüyorlarsa yağ yakıp ortaya çıkarabilirsin. Dediğin gibi, sık antrenman yapan biri değilsen yüksek kalorili beslenmemelisin. Bu “hiçbir şey yeme” demek değildir. Bir şeyler yerken kalori hesabı yapmalısın. Ayrıca sindirimi geç olduğu için kalori yaktıran gıdalar var, onları daha fazla tüketebilirsin. Bol bol su içmeyi ihmal etmemelisin. Günde en az 2 litre su içmelisin. 2 litre su 10 bardak su yapar. Saat başı 1 bardak içsen yine karşılarsın. Kalori yakmak için de asansöre binmek yerine merdiveni kullanabilirsin. Bazı mesafelerde taşıt kullanmak yerine yürüyebilirsin. Mesela ben bazen 5-10km yürüyorum ✩