Zihnim çok dolu, nasıl rahatlayabilirim?

Meditasyon yapmayı deneyebilirsin. YouTube da bir çok meditasyon videosu mevcut. Herkes aynı dertten muzdarip diye düşünüyorum artık çağımızın sorunu bence fazla düşünmek. Beni biraz olsun rahatlatıyor meditasyon. Mistik yol diye bir YouTube kanalı var ben oradan dinliyorum her gece tavsiye ederim.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Bir arkadaşım yaşam ve meditasyon videolu kursuna gidiyordu. Orda bu vardı. Kitapçıkta vermişti bana paylaşayım işe yarıyor bende yaptım ayrıntılı yazdım sana
. Düzenli olarak zaman ayırın. Meditasyon yapmayı alışkanlık haline getirebilmenin tek yolu, düzenli olarak zaman ayırmak.2. Nefesinizle başlayın. Derin nefes almak kalp atışınızı yavaşlatarak, kaslarınızın rahatlamasına ve zihninizi odaklayabilmenize yardımcı olur.3. Esneyin. Esneme hareketleri kasları gevşeterek, daha rahat oturmanızı sağlar. Ayıca esnemek, içinize dönmenize ve sadece kendinize odaklanmanıza yardımcı olur.4. Amaç edinin. Meditasyonun aktif bir süreç olduğunu kabul edin. Gerçek anlamda meditasyon yapabilmek ve faydasını görebilmek için, süreci sadece araç değil, amaç haline getirin.5. Vazgeçmeyin. Başaramadığınızı düşündüğünüzde, olumsuz düşüncelerinizden sıyrılarak yeniden başlayın. Nefesinize odaklanarak, kötü duygulardan arının.6. Deneyin. Meditasyon gözünüzde bacak bacak üstüne atılmış ve yeşillikler arasında yapılıyor gibi canlansa da; önemli olan kendiniz için en uygun pozisyonu bulmak. Farklı oturma şekillerini, gözlerinizi açıp kapamayı deneyin.7. Vücudunuzu hissedin. Meditasyon süreci başladıktan sonra, tüm dikkatinizi sadece ayaklarınıza verin. Sonrasında, iç organlarınız da dahil olmak üzere, vücudunuzun üst bölümlerine doğru ilerleyin.8. Belirli bir yer seçin. Meditasyon yapmak için seçtiğiniz yerin, çalıştığınız, egzersiz yaptığınız ya da uyuduğunuz yer olmamasına özen gösterin. Bulunduğunuz yeri, daha spiritüel bir atmosfere dönüştürün.9. Okuyun. Meditasyon konusunda bir üst kademeye yükselmenize yardımcı olacak ya da meditasyonun faydalarından bahseden kitaplar okuyun. Bu durum motivasyonunuzu arttıracaktır.10. Uzun vadeli düşünün. Meditasyon, hayat boyu süren bir uygulamadır. Meditasyonun etkilerini her gün kontrol etmek yerine, uzun süreli faydalara odaklanın.11. Müzik dinleyin. Meditasyon yaparken, sizi havaya sokacak ve zihninizi boşaltmaıza yardımcı olacak müzikler dinleyin.12. Farkındalık anları geliştirin. Gün içerisinde, sadece nefesinize odaklanmak ve anda var olmak için belirli zamanlar belirleyin.13. Rahatsız edilmediğinize emin olun. Zihninizi meşgul edecek tüm etkenleri ortadan kaldırın. Telefonunuzun çalması ya da odaya birinin girmesi ihtimali, tamamen odaklanmanıza ve rahatlamanıza engel olacaktır.14. Değişiklikleri fark edin. Nefes alışverişinizde, odaklanma becerinizde ve ruh halinizdeki olumlu gelişmelerin farkında olun.15. Mum kullanın. Gözleriniz kapalı meditasyon yapmayı tercih etmiyorsanız, mum yakın ve odak noktası olarak mumu kullanın.16. Stres yapmayın. Meditasyon yaptığınız süre içerisinde, herhangi bir şeyi dert etmemeyi öğrenin. Meditasyın öncesinde, olumsuz duygularınızı azaltmaya çalışın.17. Birlikte yapın. Bir arkadaşınızı meditasyon partneriniz olarak seçin. Beraber meditasyon yapmak, uygulamanızı geliştirecektir.18. Sabahları yapın. Şüphesiz ki, sabahın erken saatleri meditasyon için en uygun zamandır. Meditasyon yapmak için, yarım saat daha erken kalkmayı deneyin.19. Minnettar olun. Meditasyon süreci sonra erdikten sonra, 2-3 dakika kadar sizi mutlu eden şeylere odaklanarak minnettar olun.20. İlginizi kaybetmeyin. Meditasyona olan ilginizi kaybetmek, hayatınızın diğer alanlarına olan ilginizi kaybetmekle paraleldir. Böyle bir durum söz konusuysa, meditasyonun faydalarına odaklanarak, kendinizi motive edin.
kendini sev kendini daha fazla tanimaya calis unutma kendi kendinin (doktoru bilgilisi herbiseycii) tek sesi sensin
kimse her an seninle degil olamazda ama sen tekbi saniye bile kendinden ayrilmiyosun
o yüzden önce kendini dinlemeyi ögren
icinde 2 ayri ses vardir ilki mantigini dinlemeyi önerir hep ikinci ses deli doludur kır dök karistir parcala kes biç der yani mantiksiz olan tarafindir
bu iki ses arasinda cok ince bi sınır vardir bu sınırı dengeyi iyi kuran kurabilen insanlar hayatlarinda mutlaka mutlu olmuslardir inan bu yorumu yazmadan evel bende bu tespiti bilmiyordum yeni aklima geldi yani ilk defa böyle biseyi yaziyorum bunda seninde faydan oldu sagol ☺
İlgi alanını genişlet kitap oku, film izle, oyun oyna mobil ya da pc, stalk yap, magazin takip et dolu ya da boş kafanı başka şeylere yönlendir boş şeylere yönlendirmen daha iyi olur. Mesela odanı evini dekor et, çiçek al bakımını yap bir şeyler öğrenmeye çalış el işi falan olur mutfak olur tarih, dil olur komik videolar izle. Kişisel gelişim videoları var youtubeda takıntıyla ilgili falan onlara bir bak derim. Bir ara bende öyleydim çok düşünüyordum her şeyi takıyordum herkesten her şeyden şüpheleniyordum. Şu karantinaya girdik abuk sabuk şeylerle uğraşa uğraşa boşaldı beynim
Izzet gullu takinti videolarinin hepsini izle ve dediklerini yap
Bir cok insanin derdine care oldu
O hissi yenebilmek için kendine bir meşguliyet bir uğraş bul, canını sıkan şeyler aklına geldiğinde hemen bir iş bul kendine onu yap, hiçbir şey yapamazsan bile yürüyüş yap rahatlarsın
Seni o düşüncelere iten şeyler neyse onlardan uzaklaş hayatından çıkar ve sana iyi gelen şeylere yönel. Hayatına yeni şeyler kat. Hayallerin olsun bunlar için elinden geldiğince çabala umudunu yitirme.
Brnce yaşadıgin hayati yeniden duzenlemelisin
Bence hep mutlu oldugun seyleri yap ve mutlu olabiliceyin insanlarla takıl.
Ama bence kendin için bi işte kariyer yap mesela şirket veya sporda olabilir ve o yaptıgın iste başarılı olsan buyuk ihtimale mutlu ve depresyonsuz olucaksın :)
Bende aynı durumdayım ya sürekli kendi isteğim dışında bişeyler düşünüyorum elimde değil engel olamıyorum
Benimde böyle bunkoju hakkında nasıl konuşabiliriz bendede aynı sıkıntılar var beynimi boşaltamıyorum
Ortam defistir yapmak zorunda oldugun ne varsa birak sadece dinlen birkaac gun kafa yormayi birak
Bebeğim,
Nefes egzersizi yap, bana çok iyi geldi.
Anlatırım istersen nasıl yapableceğini
Spor yapabilirsin
ya da kulaklık tak sevdiğin müzikle yürü😌
Hayatında olan herşeyi kafana takma sevdiğin hobilerle uğraş boşuna kendini tüketme sevenlerini de üzme bence
Sahil kenarına gidip bir şarkı açıp bir kahve içip kafanı boşalabilirsin
Antidepresan kullanmak nasıl hissettiriyor
benimki bombos ilaç sayesinde
hayir. Birusuru antidepresan turu var sana uygun olani verecek doktor. Ve en az 1 ayda etki ediyor
anlıyorum seni benim de dolu
Kafana neyi çok takıyorsun? Yaz istersen konuşalım
Lisede neler yaşadın sa psikolojin bozuldu
Lisede değil de sonrasında psikolojim bozuldu işte bir de bizim genlerde var biraz psikolojik bozukluk
Anlat herkese anlat içinde biriktitme
Merhabalar,
Sağlıklı yaşamamıza en büyük engel kendi zihnimizin ürettikleri ve üzerimizde yarattığı strestir.
Sağlıkla kalın.