Kafamı yastığa koyup üstümü örtüyorum fakat bir anda stres basıyor sanki vücudumda karıncalar geziyor gibi huzursuzlanıyorum. Sebebi nedir bilen var mı?
Merhaba, - Ertesi gün erken kalkman gerekiyorsa bu sebepten olabilir. Uyumalıyım, uykumu almalıyım diye strese girersen daha zor uyursun. - "Uyuyamıyorum" diyorsan, kendini şartlamış olabilirsin ya da geceleri o gün neler yaptığını, sana neler söylendiğini ve veremediğin cevapları kurup kurup düşünüyorsan uyuyamayabilirsin. - Kafana takılan bir şey olabilir. - Yeterince uykun gelmemiştir. - İnsomnia denilen uyku bozukluğun olabilir. İnsomnia diğer belirtileri; gece erken uyuyamazsın, uyusan bile ara ara geri uyanırsın, olmadık bir saatte uyanır geri uyuyamazsın, uykuya dalmakta zorluk çekersin. Yardımcı olacak tavsiyem ise: Uyumadan evvel basit bir nefes egzersizi yapabilirsin. Örneğin; 4 saniye derin nefes al, 4 saniye tut, 4 saniyede tüm nefesi ver, 4 saniye dur ve tekrarla. İçinden 4' e kadar da sayabilirsin. Hem başka şeyler düşünmeni engeller hem de rahatlatır. İyi uykular! :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Merhaba,
- Ertesi gün erken kalkman gerekiyorsa bu sebepten olabilir. Uyumalıyım, uykumu almalıyım diye strese girersen daha zor uyursun.
- "Uyuyamıyorum" diyorsan, kendini şartlamış olabilirsin ya da geceleri o gün neler yaptığını, sana neler söylendiğini ve veremediğin cevapları kurup kurup düşünüyorsan uyuyamayabilirsin.
- Kafana takılan bir şey olabilir.
- Yeterince uykun gelmemiştir.
- İnsomnia denilen uyku bozukluğun olabilir. İnsomnia diğer belirtileri; gece erken uyuyamazsın, uyusan bile ara ara geri uyanırsın, olmadık bir saatte uyanır geri uyuyamazsın, uykuya dalmakta zorluk çekersin.
Yardımcı olacak tavsiyem ise:
Uyumadan evvel basit bir nefes egzersizi yapabilirsin. Örneğin; 4 saniye derin nefes al, 4 saniye tut, 4 saniyede tüm nefesi ver, 4 saniye dur ve tekrarla. İçinden 4' e kadar da sayabilirsin. Hem başka şeyler düşünmeni engeller hem de rahatlatır.
İyi uykular! :)
Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Deneyeceğim
Uyuyamamaya mı uyumaya mı
Uyumaya.. pardon
Ya bi git ya diycen biliyorum ama mastürbasyon yap akabinde hemen uyku bastırıyor aniden