Acile baş ağrısıyla gittim bu tanıyı koydu olabilir dedi nörolojiye gönderdi ama korkuyorum nasıl bir hastalık bu hastalığa sahip olan var mı aydınlatır mısınız beni :(
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
5. kafa cifti dediğimiz gözün alt ve üst cenelerin sinirinin seyri esnasında kemikler ya da dokular arasında sikismasiyla meydana geliyor. Hasta yemek yerken bazen de durduk yerde yüzünün bir tarafında simsek cakar tarzda ağrı hissediyor. Tedavisinde öncelikle ilaç veriliyor olmazsa yüzün hangi bölgesinde ise o bölgedeki sinirlere önce blok yapılıyor eger onunla da olmazsa skopi dediğimiz cihazın altında sinirin beyinden çıktığı yere kadar iğne ile gidip sinire radyofrekans dedigimiz işlemi yapıyoruz
19 Yorumla- Soran+1 yıl
Anladim cok tesekkür ederim. Ama bende agri sadece sabah bes alti civari geliyor ve iki saat sonra geciyor tarif edemeyecegim kadar siddetli bir agri 🥺
- Soran+1 yıl
Tegretol hapını kullanıyorum bu hapı kullandığımdan beri çok şiddetli ağrı yaşamadım acildeki doktor verdi bu hapı da
- Soran+1 yıl
Ya çevremde birkaç tanıdığımın yakını bu hastalığı atlatmış neredeyse yüz felci geçirdi yüzünde yamulma oldu falan dediler çok korktum ve genelde yaşlılarda görülen bir hastalıkmış ben daha 19 yaşındayım ne yapıcam çok korkuyorum 🥺
- Soran+1 yıl
Evet çarşamba günü gideceğim zaten acildeki doktor da pek emin olamadı ağrının neden kaynaklandığına ağrı kesici iğne bile ağrıyı hafifletmedi o gece çünkü nörolojiye gideceğim çarşamba günü çok teşekkür ederim ayrıca size de bilgilendirdiğiniz için 😊
- 10 ay
Çok korkutdunuz beni bu yorum yüzünden. Ben 17 yaşındayım birkaç ay sonra 18 olucam, dün sabahdan beridir yüzümün sol tarafından acılar çekiyorum, hissetdiğim acıları tarif edince trigeminal nevralji sonucu çıkıyor şuanda çok korkuyorum ne yapmalıyım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Sağlık & Diyet konusunda 739 cevap paylaştı. Mr çekilerek mi tanı koydular
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Hayir çarşamba günü gidecegim hastaneye o zaman cekerler büyük ihtimalle acildeki doktor dedi trigeminal nevralji olabilir diye
- Soran+1 yıl
İnsallah değildir 🥺
- 1 yıl
Merhaba benım 2 küçük boyun fıtıgı var su an ense kökü agrısı ve kulak çınlaması mide bulantısı bas dönmesi ve enseden yüze karıncalanma var pazartesi beyın emarı çekilecek nedeni boyun fıtıgı mı acaba
Sağlık & Diyet konusunda 472 cevap paylaştı. Geçmiş olsun🌹
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
İyi günler dilerim.
Merhaba burcu hocam beyinle alakı bu sorumu cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Ben 1 yıl önce sol gözümün kenarına darbe yedim ve doktara gittim retinada yırtık çıkmadı, aradan 1 sene geçti sol gözüm ağrımaya başladı 1 ay önce doktora gittim yine gözümle alakalı bir şey çıkmadı.
Fakat bir şeye bakıp odaklandığımda sürekli darbeyi aldığım sol gözümün kenarı ağrıyor ve sol gözümün kenarında sarı renktte saniyelik kıvılcıma benzer bişey çakıp geçiyir.
Göz doktoru migren ya da sinüzüt dedi.
Beyinle alakalı durummu hocan lütfen aydınlatırsanız sevinirim?
Norolojoyemi gitmeliyim?
Göz ağrısında internette optik nörit falan yaziyo.
Acaba göz sinirlerimde bişeymi var hocam?
Travmatik optik nöropati olmuş olabilirmiyim hocam?
Benim yüzümün sol tarafından gözümun yanından başlayarak çeneme kadar giden sanki şimşek çakıyormuş gibi hiss veren aşırı şiddetli ağrılarım var. Resmen bu ağrı sinirlerimi bozdu oturdum sinirden ağlıyodum sonra teletondan araştırdım trigeminal nevralji dedi galiba ilaç alıp kullanıcam
Peki ağrı kendiliğinden birkaç gün sonra geçer mi? Yoksa ağrının geçmesi için ilaç mı lazım