Günlük hayatta stresli biriyim. Okuldur, sınavlardır derken yoğun strese mâruz kalıyorum. Bilindiği üzere, stres insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Vücut mekanizmasını bozuyor. Bu durumla nasıl baş edebilirim?#Kimmiyim
Tek başına müzik dinlemek ve yürüyüşü önerebilirim ama insanlarla sohbet etmekten iyisi yok. Mesajlaşmaktan bahsetmiyorum bu daha gerilimli yanlış anlaşılmasın.
STRESLE SAVAŞAN BESİNLER 1. Fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar içeriklerindeki çinko minerali ile birlikte seratonin, yani halk arasında 'mutluluk hormonu' olarak bilinen hormonun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu vitamini içeriği sayesinde sinir sistemini onarıcı etki oluşturuyor. Ne kadar tüketmeli? Strese karşı her Gün 10 adet badem veya fındık ya da 4 yarım ceviz tüketilebilirsiniz. 2. Türk kahvesi ve çikolata: Yapılan çalışmalar, sabah saatlerinde içilen kahve ile birlikte alınan bir şeker kaynağının konsantrasyon yeteneği ile düşünsel yeteneği geliştirdiğini, stresi uzaklaştırdığını gösteriyor. Yapılan çalışmalar aynı zamanda Türk kahvesinin diğer kahve çeşitlerine göre pişirme tekniği sayesinde antioksidan kapasitesinin daha yüksek olduğunu ve strese bağlı vücutta oluşan zararlı bileşenleri uzak tuttuğu gösteriyor. Ne kadar tüketmeli Dikkati belirli bir yöne odaklamak, zihinsel kabiliyetinizi artırmak ve günlük rutin işlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için sabah saatlerinde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi ile birlikte kakao yüzdesi yüksek 20-40 gr kadar bir bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren) yiyebilirsiniz. 3. Somon Balığı: Omega3 yağ asitlerinden oldukça zengin bir kaynak olan somon balığı kortizol ve Adrenalin gibi stres hormonları ile savaşmaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini destekler Gün içinde yaşayabileceğiniz stresi azaltmak ve mevsim geçişlerinde bağışık sistemini desteklemek adına haftada 2-3 kez enerji ihtiyacına göre yaklaşık 120-150 gr somon yiyebilirsiniz. 4. Muz: İçeriğindeki Magnezyum ve potasyum sayesinde kasların düzenli çalışmasına yardımcı olurken, strese bağlı oluşabilecek yorgunluk ile uykusuzluk halinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor. Şeker içeriği yüksek bir meyve olduğu için günde 1 adetten fazla tüketmeyin. Yanında da mutlaka fındık, ceviz, badem, süt ve yoğurt gibi kan şekerini dengeleyen bir besin yiyin.
Stres Giderici İçecek. Malzemeler: 1 tane limona ait rendelenmiş limon kabuğu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı lavanta 1 çorba kaşığı nane 1 tatlı kaşığı organik bal (Odun kaşığı il kullanılacak) Hazırlanışı: Rendelediğiniz limon kabuğunu nane, lavanta ve kekik ile karıştırın. Ardından kaynar vaziyetteki yarım litre su içerisine ekleyin ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzün ve balı ekleyin. Gün içerisinde 2 veya 3 bardak tüketin.
Stres günlük hayatta çok yaşadığımız bir şey... ama şu şekilde başa çıkabiliriz onunla öncelikle ne olursa olsun dünyanın sonunun olmadığını ve kendimizden hiçbir şeyin önemli olmadığını kendimize hatırlatmamız gerek ben yaparım demelisiniz kendinize zorlu dönemlerden geçtiğimiz zaman vücudumuzu zihnimizi dinlendirmeliyiz yakın kulaklığınızı açın bir klasik müzik gözlerinizi kapayın ve gevşeyin stres çabucak kaybolacaktır sizden...
Seni bilmem ama benimde bazen çok fazla sorumluluğum oluyor ve iki dakika kendimi dinleyip "bu kadar stres yapacak ne var sanki, s*tir et" diyorum sonrasında daha kolay altından kalkabiliyorum
yapabildiğinin en iyisini yap - kandine göre - kendini öv ve ödüllendir her yeni bir görevini tamamladığında. Çevrenden çok olumsuz yorum alacaksın - ama gerçekte kimsenin egosunu tatmin etmek zorunda değilsin - ki stresin asıl başlangıcı bu - çevrendekilere kendini mükemmel gösterme çabası - halbuki gerçek hayat böyle değil.