Arkadaşlar aranızda hemşirelik stajı yapmış olanlar var mı? ben bu sene başlicam hastane hepatit B aşısı yapılmasını istemiş. Aranızda yaptırmış olan var mı? Aşıyı olmadan önce kan tahlili mi yapıyorlar? bilgisi olan lütfennnn?
Cevabın nedir?
Ben oldum. Aşı öncesinde tahlil felan yapmadılar:) toplamda 6 ay içinde toplam 3 ayrı aşı yapıyorlar. Nedenini tam bilmiyorum alıştıra alıştıra herhalde :) aşılar sonunda bağışıklık kazanıp kazanmadığını öğrenmek için tahlil yapıyorlar. Bunun sebebi de bildiğim kadarıyla aşılar her zaman tutmuyormuş
01 Yorumla
+1 yılOnce HAV HBV degerlerine baktir hbv ye bagisik degilsen 0. 1. 5. Ayda omzundan hbv asisi olursun. Asi olduktan sonra anti hbs degerine baktir. Asinin yapilis sekline gore bazen tutmayabiliyor. Hav a karsi toplumun %90 i bagisik ama baktir yinede cocuk servisi hepatit a kayniyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Eline igne batirmamaya dikkat et : ))
+1 yılyoo ben yaptırmadım kanlarını alıyolar hepatit aşın önceden varsa şimdi yapmıyolar ben öyle yapmıştım
02 Yorumla- +1 yıl
ozaman haydi çocuklar aşıya :))
önce kan tahlili yapıp ihtiyacın varsa aşı yapıyolar
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Evet. Önce test yaptırmalısın. 0.1 ve 6. aylarda birer doz aşı verilir. Toplamda 3 doz olursun.
03 YorumlaValla yapan arkadaslarim vardi.. hastahanede caliscaksin mecbur yapcaklar kan testini. Yapmasalar mikrop yuvasina doner o hastahaneler
01 YorumlaBen bu aşımı tamamlamadim bu sene staja baslicam hastaneye giremeyecek miyim hocam yaptır dedi kaç ay önceden ama ben bölümu birakcaktim normal de o yüzden yaptırmadım şimdi yaptırmadım dersemde başıma bela çıkar napim ben?
01 YorumlaSaglik ocaginda yap anca yasli teyzeler geliyor onlara da çak gitsin takma bu kadar
00 Yorumla
+1 yılStajer kölenin fransizcasidir. Calis calis calis para para yokh bunu biliyorsun sendr :)
06 Yorumla- +1 yıl
Naylon staj yap sende ben hep öyle yaptım 3 sene
- +1 yıl
Dalın ne üzereyse mesela benim turizm otelcilik servis ve bar mezunuyum. Tanıdık lokantayla anlaştım orada calisiyormus gibi gosterttim. Koca yaz evde yattım. Hocslar denetlemeye gittiğinde iş yeride bugün izin günü falan der hiçbir sıkıntı olmaz
- +1 yıl
Bende liseden bahsediyorum zaten. Hastaneye gerek yok eczanede olur. Benim tanıdığım bir kız eczanede çalışıyordu ama dedigim gibi tanıdıkla konuşup naylon yaptırabilirsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe tahlili yahu gidip yaptırıyorsn işte. Eğer daha önce aşın varsa titre bakılıyor sadece.
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha önce aşı oldun mu?
Cevap sahibi+1 yılEe o zaman ne antikorundan bahsediyosun..:)
Cevap sahibi+1 yılEvet biliyorum ve senin bilmediğine eminim..:)
Cevap sahibi+1 yılDoğuştan hbv için igG var diyosun yani vücudunda..:D o zaman yayın yapalm seni ya..:D
Cevap sahibi+1 yılAllah aşkına anlatsana..:D immunglobulin ne demek onu bile bildiğinden şüpheliyim..:D
Cevap sahibi+1 yılEvet bekliyorum..:D
Cevap sahibi+1 yılDemekki neymiş bir bok bilmeden gelip ahkam kesmeyecekmişsin...;)
Cevap sahibi+1 yılGizli olduğum için olabilr mi acaba.
+1 yıl2 kere igne yapıyolar kan tahlili falan istemezler
03 Yorumla- +1 yıl
ilkini lisedeyken olmustum kagıt vermişlerdi saglık occaklarına 3 ay geçmeden gidip 2ncisini olun demişlerdi gitseydim nedenini söylüyebilirdim :)
umarım acımamıştır
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım