+1 yılÇin'den gelen aşıyı Erdoğan ve hanedanı olsun ondan sonra. Tüm Avrupa ülkeleri en önemlileri de İngiltere, Almanya, Fransa, İskandinav ülkeleri, Amerika, Kanada yani tüm gelişmiş ülkeler -70 derecede saklanan BionTech'in aşısını alırken, Hindistan bile Oxford'un aşısını alırken biz neden Çin'in aşısını alıyoruz? Ya bizim -70 derecelik BionTech aşısı alacak dolarımız yok ya da bizim o -70 derecelik aşıyı tüm Türkiye'ye ulaştıracak kapasitemiz yok. E hani dolar kuru önemli değildi? Hani onların doları varsa bizim de Allah'ımız vardı? Hani bilmem kaç sefer filanca sureyi okuyunca iyileşirdik? Fark ettiyseniz eskisi gibi camiler zırt pırt korona duası da etmiyor. Anladılar her halde duayla iyileşme sağlanmayacağını. Hani sağlıkta devrim yapmışlardı. Bunu ısrarla savunan dingiller nerede? Koskoca ERDOĞAN'ın yönettiği DÜNYANIN SÜPER GÜCÜ, UÇAN EGONOMİYE SAHİP TÜRKİYESİ nasıl -70 derecelik aşıyı 7 bölgeye ulaştıramaz, o lojistiği sağlayamaz? Sıçtınız, tüy dikerek süslemeye çalıştınız, üstünü örterek gizlemeye çalıştınız ama kokuya engel olamıyorsunuz. Her kurum her alanda bok kokuyor artık. Şimdi de milletin burnunu salak saçma hiçbir boka yaramayan önlemlerle kapamaya çalışıyorsunuz ama ne mümkün gaz maskesi bile taksan AKP ve ona oy verenlerin boklarının kokusu her yeri sardı.
314 Yorumla- +1 yıl
Aşı karşıtı değilim. Ama aşının menşei önemli. Çin'den aldığımız testler bile hatalı çıktı. Dahası Çin'in sakladığı vakalar, geç bildirmesi yüzünden salgın her yere yayıldı. Çin'in aşısının diğer aşılar gibi de koruma sağlamadığını Dünya Sağlık Örgütü söyledi. Çin'den hiçbir şey alınmaz.
- +1 yıl
Bunun çini falan yok ki o aşı resmen intihar aşısı 😇
- +1 yıl
Aşı intihar aşısı falan değil. Ben bebekleri çok sevdiğimden bebek videoları paylaşan Türk instagram hesaplarını takip ediyordum. O sayfalarda anneleri korkutmak için aşı karşıtlığı içerikli paylaşımlar yapılıyordu. Hani bu verem, kızamık, tetenos, su çiçeği, boğmaca, çocuk felci, karma aşılar var ya bebeklere vurulması gereken diyor ki bunları çocuğunuza yaptırmayın, çocuğunuz felç kalır ölür çocuğunuz kısır olur otizm hastası olur bir de milletin bilmediği sendromlar var down sendromu gulian barne sendromu gibi bunlar hep İsrailden gelen aşılarmış ama TÜRKLER ÇOCUK YAPMASINmış. ROSTÇAYLT AİLESİ FİNANSE EDİYORMUŞ ba ba ba ba Ulan dedim doğru olabilir mi acep. Gittim bu aşıların tarihçelerine ve nerede üretildiklerine baktım. İlk aşılama dünyada Osmanlı Devletinde Lale Devrinde yapılmış. Çiçek aşısı yapılmış. İran'dan getirilmiş aşı hatta Türkler yapmış bayağı da tarihçesi var.
- +1 yıl
İngilizler yapmak istiyorlar İngiliz doktorlar çalışıyor ama kraliyet maliyeti çok olur ölen ölsün diyor. Padişah bir yerden öğreniyor. Bu adamı getirtiyor. Sana istediğin kadar maaş bu aşıyı İstanbul'da üret diyor. Adam İngiliz olmaz diyor. Tamam o zaman sana 2 Türk hekim yolluyorum. Onlara bu aşıyı öğret diyor. Asistan diye o aşının yapımını 2 doktora öğretiyor. Hayvanlar üstünde falan deneyler yapıyorlar. Padişaha İstanbul'a o mikrobun bulaştığı bir kemik yollanıyor mektup da var nasıl yapılacağı belli Osmanlı'da üretilip halk aşılanıyor. Sonra Kızılay'a girdim sitesinde Cumhuriyet döneminde kolera, verem gibi birçok alanda aşı çalışmaları yapılmış üretilmiş. Halk aşılanmış 30-40-50-60 bu tarihlerde. Hatta son 10 yılda Türkiye'de çocuk ölümleri artmış bebek ölümleri artmış sebebi de kökü kurutulmuş bu hastalıklar. Hatta tvde de söylediler. Yazdım bunları kısaca oraya yorum olsun diye. Karılar bana diyor ki senin çocuğun var mı? Evli misin? Yooo dedim. Ama bunu bilmek için evli olmak şart değil. O zaman evli değilsen hiç konuşma diyorlar. Ben diyor çocuğumu aşılatmamak için doktorumla kavga ettim diyor. Düşün kaç sene okudun. İnsanları yaşatmak için. Bir tane sidikli kezban sana işini öğretmeye kalkıyor.
- +1 yıl
Yine bu tarz salgın gibi halk sağlığı meselelerinde hastalığın son bulması için herkesin aşılanmak zorunda olması gerekiyor ki hastalık kurusun. Ben aşı olayım sen olma olmaz. Aşılansan bile herkes aşı olmazsa sen yine kaparsın o hastalığı.
- +1 yıl
Şeytanın işi bunlar işte bunlara inanan çoğu insan ölüp gidiyor.
- +1 yıl
İnanmayan da ölüyor. İnanmayanlar yaşıyor mu sanıyorsun? Sadece akciğerlerde kalıyor mu sanıyorsun? O virüsten hemen kurtulamıyorsun. İlaç alıp virüsün etkisini kırıyorsun. Vücudun biraz kendini topluyor. Biraz düzeliyorsun ama tüm vücuduna yayıldığı için virüs vücutta kendini kapatıyor. Sonra beyinde, damarlarda, kalpte pıhtı yapıyor. Felce sebep oluyor. Tek çare o aşıyı olup vücuduna yarı etkisizleştirilmiş o virüsü alıp bağışıklık sistemine o virüsle nasıl mücadele edeceğini öğretmek. Yoksa imkansız tamamıyla temizlenmesi. Aşıyı kimin yaptığı çok önemli.
- +1 yıl
Ya sen ne diyon aşı maşı hikaye direk dikiyorlar uyuyun siz 🤣
- +1 yıl
Radyasyon ile ölcez mk hala aşı diyoruz..
- +1 yıl
Ya kardeşim bilimsel düşün azıcık. Bilim okuryazarlığınız olsun. Bu zamana kadar aşı olmayıp hasta olanların hepsi iyileşti mi? Ulan hasta olup verilen ilacı bile kullanmayanlar var.
- +1 yıl
Oğlum ona bakarsan oksijen de öldürüyor. Dünyada ilk önce oksijen yoktu. Dünyaya bir kuyruklu yıldız çarptıktan sonra uzaydan getirdiği mineraller ve su sayesinde dünyada havadaki karbonmonoksit, karbondioksit gibi gazları besin olarak kullanıp oksijen üreten üreten hücreler yaşamaya başladı. Bunlar dünyada çok çabuk üreyince oksijensiz ortamda yaşayan canlıların hepsi öldü. Oksijene uyum sağlayacak şekilde mutasyon geçiren hücreler yaşamaya çoğalmaya başladı. Bugünkü anlamda bildiğimiz canlılık oksijenin öldürmesiyle başladı. Şimdi oksijen de öldürüyor. O zaman hadi nefes alma. Radyasyon öldürüyor o zaman tüm teknolojik aletleri bırak. At elindeki telefonu, bilgisayarı, tvyi çık dağın tepesinde yaşa.
- +1 yıl
Seni direkleri diktikleri zaman bunları konuşmanı isticem telefon falan Hikaye olarak kalacak
- +1 yıl
Sen ne direğinden bahsediyorsun? Zaten gelen aşılar halka yapılmayacak önce sağlık çalışanlarına, kamu görevlilerine yaşlılara sonra diğerlerine.
- +1 yıl
Sen gelince görürsün direği aşıyı unutursun merak etme hahaha bu arada ben aşı olmam kim olursa olsun umrumda değil.
En İyi Cevaplar
+1 yılHayır. Virüsü ortaya çıkaran Çin, aşıyı bize hediye edecek Çin. Babalarının oğlu değiliz ki neden böyle bir şey yapıyorlar? Virüs ortaya çıkmadan bir ay önce çoktan varmış zaten bize bunu geç açıkladılar. Bir şey bedavaysa ürün sizsinizdir. Güvenmiyorum bu nedenle. Bağışıklık kazanarak atlatmak istiyorum. Bu virüs yapay zaten. Nüfüsu azaltma politikasından ibaret. İstedikleri nüfüs azlığına ulaşırken aşı hediye edecekler ha. Hadi size acıdım buyurun efendim falan...
Bu yorumu yaparken hiçbir siyasi partiyi desteklemiyorum dipnot olarak ekleyeyim bunu ne olur ne olmazzz!53 Yorumla- +1 yıl
Akıllı kızsın valla hepsi oyun farkındasın 😇
- +1 yıl
Bize şekil şukul yapmasınlar haaa! Dkdldçs
- +1 yıl
Hahahah aşflgg
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yıl- Doktorlar ol diyorsa olurum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir, asiyi almanyadaki türk cift buldu diyorlar ama oyunu öyle güzel oynuyorlar ki türk buldu diye güven vericekler ama bu cifti arastirirsak cinin ve bill gatesin onlarin arkasinda saklandigini görüyoruz. O asinin icinde ne oldugu belli degil öleceksem virüsten öleyim. Ayni sekil cocuklarimada asi vurdurmuyorum ilac yazmadan önce bile alerjin vs var mi diye soruyorlar ama asiya gelince yeni dogmus bebege bile hemen igneyi dayiyorlar hic yan etkisi olur mu falan demeden. Yiyecekler bile insandan insana fark gösteriyor hazimsizlik alerji falan ama bu asi nedense mucize birseymis gibi her insana vuruluyor yan etkisi vs düsünülmeden...
20 Yorumla
+1 yılAşı olmam zaten hassas bir hastalığım var. Hangi doktora gitsem öyle diyo 🙄 ilaç verirken bile iki kez düşünürler birde denenmemiş korona aşısı olmak mı? Herhalde aklımı yitirmedim. Çok fazla denenmemiş tedaviler yüzünden felç oluyordum büyük konuşmayayım ama inş o duruma bir kez daha düşmem
10 YorumlaAsilarin yan etkisi belli degil cinin urettigi klasik asi tam testi gecmedi sonuclar net belirgin degil
Diger sirketlerin yapmaya calistigi mrna asi turu vücudu kendi icinde savastiriyor ya yanlış programlanirsa ya yan etki yaparsa ne olacak sonuclar belli olana netlesene kadar yaptirmama taraftariyim10 Yorumla
+1 yılValla önden devlet büyükleri diyorum onlara bir şey olmazsa bakarız
33 Yorumla- +1 yıl
Olma benden tavsiye..
- +1 yıl
Yok işte bi işe yarasın önce başımızdakiler
- +1 yıl
Onlara torpil olur merak etme olan millete olacak
+1 yılDüşünmüyorum aşı olmayı. Kırar dizimi evde otururum.
10 YorumlaEğer şu an olduğum gibi olmaya devam edersem olacağım ben ağır geçiriyorum nefesten dolayı
10 Yorumla
+1 yılOlacağım elbette. Olmayanlarda toplum içine kalabalığa girmesinler o zaman.
21 Yorumla- +1 yıl
Ben giricem 🤣
Bizim gençler daha az YouTube izleyip daha fazla okusa daha bilgili olurlar ve daha az komplo teorilerine inanırlar
13 Yorumla- +1 yıl
Salaklar ölecek işte bakalım ne kadar salak varmış ülkede
- +1 yıl
Ben olmam gerisini bilemem
- Sağlık konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılYarın bi gün aşı etkisini yitiriyor. Her ay yapılması gerekli, ikinci aşı 5 dolar. Derlerse diye hiç yapmayayım iyidir.
Bağımlık oluşturacaklar resmen.10 Yorumla Selamlar,
Ben aşı adayı olmak istiyorum. Gençler korktuğu için genelde kaçıyor. Ben sonuçlarına katlanarak olmak istiyorum birilerinin öncü olması lazım.10 Yorumla
+1 yılTürkiye'nin aldığı kalites ve çöp aşıyı olmam. Gidip Almanya'dan almamış, Çin'den almış. Mültecilere para var, kendi halkına yok.
10 YorumlaOlmam kurallara uyyorum uymayanlara aşıda çare olmaz beyin nakli şart oda şu an mümkün değil keşke insanlara program yükleseydik..
10 YorumlaSağlık konusunda 445 cevap paylaştı. Bilemiyorum. Aşı olanların aşı olduktan sonra ki durumlarına gözlemleyip daha sonra kararı mı vereceğim
10 Yorumla- Sağlık konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılBen aşıdan korkarım ben korkmuştum rahmetli öğretmenim demişti ki gir içeri sana para verecem olursan oldum ama vermedi
10 Yorumla Manyakmıdırnediryaa knkam hepsini açıklamış zati bana gerek kalmadı
Ben kaçar 🏃♀️20 Yorumla
+1 yılO kadar yorulmuşum ki aşıyı aşık okuyorum :S Kafa trilyon valla.
10 YorumlaEn sonuna kadar olmamayı düşünüyorum bakalım sonu ne olur
10 Yorumla
+1 yılAskim aşkım aşkım arayacakmisin aramayacaksın. 18 yasinda ergen 🤪🤪
10 Yorumla
+1 yılÖnce 5 milyon dozu bi öncelik gruba uygulasınlar bakalım görelim 3. Bacakları çıkıyor mu durumlar ne alemde ondan sonra bakarız şu anlık düşünmüyorum
10 YorumlaDuruma göre bakıcam, ama olurum gibi. Gidişat zaten vatandaşın insiyatifine bırakılmayacak bu aşı.
10 YorumlaSağlık konusunda 403 cevap paylaştı. Olmayacağım. kalabalığa karışmıyorum önlemlerimi alıyorum. zaten pek evdende çıkmıyorum.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiye dek kotona olmuşumdur diye düşünüyorum, aşı yapmış sayılırım.
10 Yorumla Sağlık konusunda 831 cevap paylaştı. Olmuyorum. Zaten kış aylarında ev-iş arası mekik dokumaktan başka yere çıkmıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşı herkes olacak nüfusun yüzde sekseni olmak zorunda nüfusun yüzde yirmisi çocuk ve çocukların aşı olması kabul edilmiyor o yüzden sen de olacaksın kardeşim
15 Yorumla- +1 yıl
Olmayacam kardeşim okey?
Cevap sahibi+1 yılKendini korumaya çalıştığı halde kronik hastalığı olduğu için masum bir kızın, hayalleri olan bir gencin ölmesini bencil olmaya yeğliyorsun, bir an önce bu salgın durmazsa daha çok insan ölür sen aşı olmadan da sağlıklı bir insan gibi davranmıyorsun bunu bir düşün
- +1 yıl
Senn inanarak sağlıklı yaşamıyosun zaten kafadan sorunlusun git aşı ol ölünce helvanı yeriz
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarımı anlayacak olgunlukta değilsin
- +1 yıl
Sende öyle kardeş
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmak isteyen olsun önce. 3. kolları 4. bacakları falan çıkmazsa ben de olurum.
10 Yorumla
+1 yılGüzelliğime bişi olur
211 Yorumla- +1 yıl
Sana bişi olmaz git ol sen
- +1 yıl
Hahahhshs o niye paşam
- +1 yıl
Boş ver 🤣
- +1 yıl
Hayatı boşvermişim bunumu boşveremicem aslanım timam dediğin gibi olsun 👍
- +1 yıl
Havanı yesinler 🤣
- +1 yıl
Hahshsh ne havası be beni tanımamışsın demek ki... Şu an saçmalama ve egolu olma isteme zamanımdayım
- +1 yıl
Şakayı da ciddiye bağladı ya aşdkslfk neyse uzatmayı sevmem iyi geceler.
- +1 yıl
Ciddiye bağlayan tam olarak sen oldun ama iyi geceler..
- +1 yıl
Ciddi olsam gülmem..
- +1 yıl
Beni tanısan bilirdin ciddi olmadığımı o yüzden normal karşılıyorum neyse aynen uzatmayalım tekrardan gecen iyi olsun
- +1 yıl
Byyy..
Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. hayır tabiki bende gencim sjj
21 Yorumla- +1 yıl
Süpersin
Bugün İtalyan bir doktoru dinledim. Söyledikleri felaket senaryosu gibi geldi ama virüsün kendisi zaten bir felaket senaryosu. Şu an çok kararsızım.
10 YorumlaSağlık konusunda 354 cevap paylaştı. Tamam olma ben alırım senin aşı hakkını
11 Yorumla- +1 yıl
Al naparsan yap
Ölmemek için aşı oluyorsun zaten
14 Yorumla- +1 yıl
Asıl aşı olursan öleceksin..
- +1 yıl
Hemen ölmezsin belki ama ölürsün elbet
- +1 yıl
Ben güvenmiyorum kardeşim isteyen vurdursun
Gizli Üye(18-24)+1 yılKoronadan koruyacaksa beni vururum iğneyi korunurum
13 Yorumla- +1 yıl
Aklın varsa vurma ileride anlarsın beni
Cevap sahibi+1 yılNeden knk
- +1 yıl
Sen vurma
+1 yılÖncelik hassas kişiler olgunlar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar. Şimdilik olmak istemiyorum.
10 YorumlaBen kesinlikle olmak istemiyorum. Umarım zorunlu olmaz
10 Yorumla- Sağlık konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılHiç güvenmiyorum o aşılara
20 Yorumla Olmam ölürsem de ölürüm umdumda değil
20 YorumlaSağlık konusunda 2b cevap paylaştı. bize sıra gelene kadar virüs biter
20 Yorumla
+1 yılOldum ölmeyi bekliyorum ajsjfkfkglg
10 YorumlaAklı olmayan olsunm...
10 YorumlaOlmak istemem. Umarım zorunlu falan olmaz
10 Yorumladurduk yere neden aşı anlamış değilim
10 Yorumla
+1 yılAşı gelmismi turkiyeye
10 YorumlaOlmam diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılDeneme tahtası olmak isteyen olur
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılVirüs devam ederse artarak ewet
10 Yorumla Hayır korona yok ki bende
10 Yorumla
+1 yılHayır en azından beş altı ay daha olmam
10 Yorumla
+1 yılAşı olmayı düşünmuyorum.
10 YorumlaHayır aslaa olmam. Güvenmiyorum
10 Yorumla
+1 yılOlmam dedeler nineler önden pliss🙃
10 YorumlaKesinlikle olmayacağım
10 Yorumla- Sağlık konusunda 766 cevap paylaştı.
+1 yılEvet olacağım, işim yüksek risk grubunda.
10 Yorumla
+1 yılÖlmemen için var o aşı zaten😂
11 Yorumla- +1 yıl
Asıl olursam ölürüm olmicam olanları izlemek için 🤣
+1 yılHayırrrr aslaaaa olmazzzzz
10 Yorumla
+1 yılOldum bile
13 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin..
- +1 yıl
Ehuehehe olalı 1 ay oluyor daha bişey olmadı
- +1 yıl
Şu direkler dikilsin de bakalım bi hahah 🤣
Olurum
110 Yorumla- +1 yıl
Sen yapma bari knkaa
- +1 yıl
Olum ölcen mk?
- +1 yıl
Aklın varsa olma
- +1 yıl
Git ol sen aşı
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin 😇
- +1 yıl
Amin
+1 yılYok aşırı tedirgin ediyor.
10 YorumlaOlmam isterse vatandaşlıktan çıkarsınlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlmayı düşünüyorum.
37 Yorumla- +1 yıl
Allah rahmet eylesin şimdiden sana🤣
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler.
- +1 yıl
🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılYorumlarda bağışıklık kazanarak atlatmayı planlayan dahi insanlar var, gerçekten çok zekiler. Ne diyim herkesin kendi kararı.
- +1 yıl
Bence aşı olmayanlar daha zeki ileride belli olur herşey 🤣
Cevap sahibi+1 yılAşı yapaysa bile şu an kontrol edilemeyen bir salgına dönüştü zaten. Aynen görelim bakalım zamanla.
- +1 yıl
Her şey görünecek aptallar ve zekiler sabır iyidir..
Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı. Olurum mecbur.
14 Yorumla- +1 yıl
Mecbur değilsin ki
- +1 yıl
İyi öl o zaman 🙄
- Devamını Gör (51)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası