Küba' da ilaç çalışmaları için denek olarak tecavüzcüler kullanılıyor. Tecavüzcülerin maymundan ve fareden daha aşağılık bir varlık olduğuna inanılıyor.
Aslında haber bazı araştırmalara göre kabul edilirken bazı araştırmalara göre yalan. Varsayalım ki biz habere bu şekilde inandık. Konu hakkinda ki görüşleriniz neler?
Tecavüzcüler denek olarak kullanılmalı 👌🏻
Tecavüzcüler denek olarak kullanılmamalı 👌🏻
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Küba'da neler oluyor! Tecavüzcüler denek olarak kullanılmalı mı?
Burada bunu alkışlayanların çok olması yazık. Tecavüzcüler de insan ve insan hakları doğuştan gelir, bunlar reddedilemez ve bunlardan taviz verilemez. Verdiğiniz an siz de insanlığınızdan yavaş yavaş çıkarsınız. Kötülükle mücadele ederken kötüleşmemeli insan. Bu aynı zamanda faşizme giden yola basamak döşer. Faşizm canavarı böyle böyle beslenir. Naziler yahudileri, homoseksüelleri, engellileri, çingeneleri ve daha birçok insanı katlederken onların hayvandan daha aşağı olduğunu söyleyip durdu ve bunu kendilerince rasyonelleştirdi. Tecavüzcülere olan kinimiz, nefretimiz veya diğer duygularımız bizi yanlışa sürüklememeli.
Aksini söylemedim. Onlar da doğuştan gelir evet ve bunlar ihlal edilirse kişi uygun bir şekilde cezalandırılmalı. Genelde bilgisi, zekası ve aklı yetersiz kalıp düşünmeyi bilmeyenler daha keskin tavır gösterirler, sosyolojik mevzularsa şerh düşmeyi gerektirir çoğu zaman. Bunları da seni önemsediğimden değil de yarın bir gün bu soruya verilen cevapları okumaya gelen birilerinin görüşünü değiştiririm, ufak da olsa bir katkıda bulunurum umuduyla yazıyorum. Liboş lafınla da beni derinden yaraladın, ne kadar zalımsın seni sefil yaratık 😂
mülkiyet hakkı insanın kendi özüyle başlar bir insan önce kendine sahip olur mülkiyetin temeli de budur bir insanın kendi mülkiyetine yani bedenine özüne tecavüz eden bir insanın aynı şekilde kendi bedeni üzerindeki hakları da elinden alınmalıdır ki yaptığının bedelini ödesin verilen hapis cezalarının da zaten bundan bir farkı yoktur bir kişiyi ha hapsetmişsin ha denek olarak kullanmışsın şimdi sen kendini zeki düşünmeyi bilen bir sosyolog olarak görmeye devam et ama özünde sadece bir liboşsun
Bir yanım diyor ki bunlar tecavüz ederken onlarca kadının kızın erkek çocuklarının hayatlarını karartırken hiç bir şey olmuyorda bilim insanları bunları denek olarak kullanırken mi bir şey oluyor ama bir yanımda diyor ki ceza hukuku var ve ceza kanunlarımız var kanunda öngörüldüğü üzere cezalarını çekeler, elbette ki takdir yetkisi hakimlerimizin ve savcılarımızın kararlarına göre hapse giricekler bunlardan yana şüphem yoktur ama hapse girerken düşünceleri genelde şu yönde olur bu tarz cinsi sapıkların “ben şimdi hapse giriyorum ama çıkınca kaldığım yerden devam edicem” diye yani sizcede böyle bir mahlukat cezasını çekmek için hapse düşse ne olur, düşmese ne olur, idam edilse bile bir kaçı içlerinden ötekileride caymayacak ki yani kesin ve kalıcı nesilden nesile aktarılacak bir çözüm yolu gerekli bunların yerine. Hemde acil gerekli!
Bu asla olamaz çünkü kalıcı sorunlara felç gibi ya da ölüme yol açabilir bunun yerine hapis daha mantıklı bir suçu insanın kendi bedeniyle ödemesi kötü birşey, iftirada atılabilir suçsuz bir kişi için gerçekten büyük bir acı olur ve maymun ve fare aşağılık bir canlı değildir
Kesinlikle ülkemizede gelmeli ki bu ülkede hem günahsız canlılar daha fazla denek olarak kullanılmaz onun yerine tecavüzcüler kullanılarak bi ise yararlar bu sayede belki sayıları azalır 🤷♀️
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
91
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kullanılmalı diyen erkekler net tecavüzcüdür. Çünkü böyle nefretle dışa vururlar içlerindeki sapkınlığı... Dışarda çokça görüyoruz benzer olayları.. Evde eşine ve çocukları şiddet uygulayan adamlar, dışarda kadınla tartışan birini gördükleri zaman "bayan bayan" diye koşarak erkeği dövmeye geliyorlar... Aynı homofobiklerin gizli eşcinsel olması gibi... Kimin aşırı fikirleri varsa, kendisi o'dur...
İnsan ne suç işlerse işlesin, denek olarak kullanılamaz... Ayrıca bu haber yalan...
Şöyle ki 58 yıldır tecavüz ve istismar suçu işlenmeyen bir ülkede böyle bir haberin doğruluğuna inanamak aptallık olur. Küba ile ilgili hiçbir habere inanmıyorum. Kominizmi insanlara sevdirmeye çalışmaktan başka birşey değil bu.
Böyle fantastik olaylar herkesin beğenisini kazanıyor ve ayrıca Küba'ya olan sempatiyi artırıyor. Halbuki bir erkek olarak ben bile Küba'da sokak ortasında tek başıma gezmekten çekinmeliyimdir çünkü sokakları gaspçı kaynamaktadır. Ama neyse ki tecavüzcüler denek.
Umarım Copy-Paste bir sorudur, ve metni başka kaynaklardandır. "Tecavüzcülerin maymundan ve fareden daha aşağılık bir varlık olduğuna inanılıyor." şu cümlenin kasıtlı yazıldığını zannetmek istemiyorum.
Tecavüz iddiasinin ispatlanabilirligi malesrf düşük somut kanit bulmak zor oluyor. Bizim ulkemizde olduğu gibi kadinin beyaniyla haksiz yere ceza cekenler de var. Bu uygulamayi dogru bulmuyorum sucsuz yere ceza cekenlerin de hayvan muamelesi gormesi doğru degil.
Kullanılmalı diyeceğim ama tecavüz iftirasına da çok fazla uğrayan insanlar var o yüzden kesin bir şey diyemem suçlular kadar suçlara kurban giden masum insanlar da çok fazla bunun için iyi düşünmek lazım masum bir insanın günahına kimse girmek istemez
Ayrıca bizim toplumumuzda neden sadece yok etmek ceza vermek var ki. Aileler çocuk yetiştirme konusunda bilinçlense daha kalıcı bir çözüm olur bence. Ama nerdee. Gel bunu millete anlat
Bence kullanılmamalı, tek tecavüz için degil, herhangi bir suc olur, benden bir canlinin öldürülmesinden rahatsizim, o zaman bu sucu isleyenlerde de kullanilsin, dogru mu peki? degil. Toplumda bazi suclar tepki de cekse cezasi sadece yasalar cercevesinde verilmeli.
Tecavüz ve zina yapanları denek olarak kullanmak iyi fikir. İslam a göre insan bedeni yaratılmış en şerefli varlıktır. Öldürebilirsin fakat işkence yapamazsın bu haramdır İslam a göre. Tabi şeriatın kestiği parmak acımaz denir. Ülkeyi yönetenler düşünmeli bu konuyu.
O insanlarin yaşaması bile büyük bir tehdit içeriyor. Maymundan ve fare gibi hayvanlardan elbette ki daha aşağılık canlılar. İnsanı hayvanlardan ayıran fark akıl ve irade sahibi olmalarıdır. Bu da tecavüzcülerde yoksa bir anlık heves için insanların hatta çocukların canını acıtip üstüne üstlük yakıp bir köşede bırakıyorlarsa onlara da acimanin hiçbir anlamı yok.
Denek az gelir böylelerini çöp diye bağlayıp çöplerin içine atıp sonra çöp toplayıcıları tarafından çöp diye çöp kamyonuyla çöplerin toplandığı yerde çöplerin içinde boğularak oldurulmeli
Haber yalan. Tecavüzcülere yönelk cezalar da adildir, yerndedir. Sorun tecavüze ceza değil, bunun önlenmesi üzerinden ele alınmalı. Bi kadının ya da çocuğun hayatı karardıktan sonra çok anlamı yok
2019 yılında Romanya'dayken bir olay olmuştu 15 yaşında bir kız çocuğu kaçırılıp tecavüz edilip öldürülmüştü. bunun üzerine suçlu 6 gün içinde bulunamadı diye sokağa çıkmıştık hepimiz Braşov halkı olarak. iç işleri bakanı istifa etmişti emniyet müdürü de görevden alınmıştı. yani söylemek istediğim katil 6 gün bulunamadı diye bunlar oldu. Bulunduğunda da ömür boyu hapis gösterilmiş ama içeriye girdiği an idam edilmiş. Keşke her ülke böyle olsa.
Küba'yı ayakta alkışlıyorum. Bana kalsa diri diri gömerim. Hiç değilse onlar daha insaflı olup yaşama ihtimali olan bir şey yapıyorlar. Hatta belki de onları sağlıklarına kavuşturacak bir şey.
Bence mantıklı. Yalan haber gibi gelse de ısrarla yoldan sapmaya devam eden kalbi mühürlüler için uygulanabilinir tabi kanıbozuk denen tür eğer her türlü çabaya rağmen iyileşip değişmiyorsa
Bizim ülkemizde terör yanlıları ve terör grubu liderleri yakalanıp öldürülmek istenilince "insan hakları" zirvasi... Ama kendilerine gelince insan hakları...
Bence isabet olur, Fare ve Maymunlar aşağılık birer varlık değiller bu arada. Türkiye’de de ne kadar Vatan Haini, Çocuk hayvan ve kadın katili tecavüzcüsü varsa her şeyde kobay olarak kullansınlar
Kocasını ezen, başka canlılara eziyet eden, süründüren ve türlü kötülükler yapan kadınlar da kullanılsın... Bir kadın doktor arabayla köpeğin üstünden geçmişti.
@Aregus Tabii ki kullanılsın, zaten ayrım yapmadan yorum yaptığımı düşünüyorum, erkek kelimesi geçmedi yorumumda. Kadınlar da hayvan katili, kadın katili, Vatan Haini olabiliyor, kocasını öldüreni de gördük
Belki Küba'dır, tecavüzcüler kullanılmıştır ama kobay olarak değildir. Muhtemlen bu deneylerden ceza indirimi falan sağlayan olmuş ve o yüzden yapılmıştır.
sadece tecavüzcüler değil, katillerde denek olarak kullanılabilir.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aksine ülkemizde tecavüzcüleri serbest bırakıyorlar zaman zaman. Böyle bir ülkede böyle bir soru çok manidar olmuş açıkçası. Soruya gelecek olursak: tecavüzcü biri böyle bir şey değil daha beterini hak ediyor.
Neden kullanılmasın ki onların cezası da bu olsun bi maymun ya da bi fare veya başka bi hayvanın kime ne zararı var? Masum bi canı kullanmaktansa etrafa zarar veren bi canı kullanmak en doğru karar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kullanılsın tabi buna hayır demeyi sadece bakir erkeklere küfredip tecavüzcülere içten içe hayranlık besleyen kimi azgın türk kızları savunur. Allah bütün tecavüzcülerin ve onlara hayran olanların belasını versin.
Ceza hukukunda böyle bir şey olabilir mi? Suçun cezası bellidir, cezasini cekerken başka bir sey için ihtiyaç duyuldu denemez bu çağda, yoksa yarin bunu söyleyenler başkaları için baska gorevler bulur ve bunu mazeret gösterir
Tecavüz ya da herhangi başka bir suçun cezasını sen ben ya da burdaki insanlar değil yaşadığı ülkedeki kanunlar belirler. Herkes kafasına göre ahkam keserse ne gerek var devlete hukuk'a hakime
bence çok iyi bir fikir hayvanlar yerine tecavüzcüler ve onun gibi aşağılık yaratıklar denek olarak kullanılmalı en azından bir faydaları olsun. umarım haber doğrudur