Fıtığı olanlar gelin sarılalım :( Ben de o kervana katıldım, bugün fiziğe başladım. Sizce fizik tedavi etki eder mi? Baya eder diyorlar ama emin değilim şiddetli ağrılarımı elektrik akımı ile çözebileceğime.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılÖncelikle geçmiş olsun, Ben 10 sene evvel küvetde yıkanırken ayağım kaydı düştüm küvetin içine, yanlarım morardı, o an sıcak socak birşey anlamadım ve aklımada gelmedi, 2 gün sonra kalkamadım yataktan, resmen belim tutmadı. Ambulans çağırmak zorunda kaldım iğne yaptılar zar zor kalkabildim ama ağlaya ağlaya. Ortopediye gittim, Sonra fizik tedaviye gönderdiler beni, Akupunktur, MR falan yapıldı bel fıtığı dediler. Elektirik akımlı seanslar yaptılar, 5 yıl ortopedi ortopedi gezdim, oturamıyordum koktukda, hep yatıyordum. Bazen iş yapsam kalçam öyle bir ağırıyordu ki yatağa zor atıyordum kendimi, çişim bile gelse kalkamıyordum, inleye inleye kalkıyordum. Sonra baktım hiçbirşeyin faydası yok, depresyona girdim hep ağrı kesici kas salındırıcı almaya başladım. Birgün tanıdığım bir hemşire arkadaşımı gördüm ortopediye giderken, Nasılsın faslı falan bitince hal hayır durumu anlattım bana bir bumara verdi buraya git dedi. Bende gittim, gittiğim kadın beyincerrahıydı, disklerimi, cd lerimi falan inceledi bana dediki belinde hiçbirşey yok. Senin sorunun Kalçadakı kasda, bir darbe falan aldın mı? Veya yanlış adımla bastın mı? Genelde sporcularda olurmuş ama kadınlarda daha fazla olurmuş. Bana 5 seans iğne yapacağını söyledi. Allah bin kere razı olsun onu karşıma çıkarandan vesile olandan, Çok şükür her iğneden sonra açıldı belim. Şimdi arada ağır iş yaparsam ağırıyor ama yataklık olmuyorum. 1-2 hafta yatakdan kalkamadığımı bilirim. Size tavsiyem beyincerrahı bulun kendinize bu gibi durumlarda, ortopediyle falan uğraşmayın, adamlar sağlam belimden para kazandılar bol bol hiç bir faydasınıda görmediğim gibi yıllarca acısını boşu boşuna çektim.
Doktorum bunu ancak Beyincerrahı anlar dedi Ortopedilerin bu hastalıktan haberi bile yok dedi yeni yeni öğreniyorlar.
Piriformis sendromu, eğer orada ağrınız varsa mutlaka geçecektir çnemli olan doğru tedaviyi bulmak Bu sendromda Akupunktur, Fizik tedavi kesinlikle yardım etmiyor. benden size tavsiye, iyi bir Beyincerrahi, Massör ve Doğru İğne.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHep kalıcı bir çözüm değil denmiş ama lomber fıtık tedavisinde aslında fizik tedavi çok etkili bir yöntemdir. Ameliyat protokolünün oluşmadığı vakalarda ağrı azaltmanın yanı sıra doku yenilenmesini sağlar ve doku iyileşmesini de amaçlar. Ayrıca iyi uyum sağlanan bir fizik tedavinin ağrıyı en az iki puan azalttığı söylenebilir.
11 Yorumla
+1 yılYıllardır çektiğim senede 1 defa 10 gün beni yataktan kaldırmayan lanet...
Öyle kötü oluyorum ki yatakta dahi dönemiyorum.
Çok geçmiş olsun, tecrübeli bir hasta olarak sana ilk tavsiyem ''sakın herkesi dinleme..'',dinleme diyorum çünkü bu konuda o kadar çok tedavi şekli ve tedavi ile alakası olmayan yöntemler var ki herkes bir isim verir, şurda şu var şu gitti filan diye anlatır durur. Dinledikçe kafan karışır ve yapacağını bile yapmazsın...
Öncelik ile MR sonucuna göre hareket etmelisin, L1, L2-L3-L4 hangisinde ne kadar problem var bilinmeli. Hepsinde ayrı sıkıntı çekilebiliyor ve her insanda farklı şekilde sıkıntı yaratabiliyor.
Öncelikle bundan sonra çok dikkat edeceğinin farkında ol, özellikle tam bu zamanlardaki gibi yazdan kışa geçişlerde belini sıkı koru, hani eskiler yel girmesin derler ya o mevzu. Hatta belini sar bile diyebilirim. Sonrasında her tempo arasında dinlen mutlaka , yürüyüş yap, inceden de olsa sporunu yap. Çoğu dr dinlen der ama aslında beli kuvvetlendirmek daha az acı ve sancı demektir...
Bol bol krem sür masaj yaptır, yüzme iyi geliyor kasların rahatlaması açısından. Kilo ver, her kilo bele binen yüktür unutma :) (en sıkıntı kısmı bu)
Fizik tedavi rahatlatır bir süreliğine, ama unutma asla çözüm değildir...
Geçmiş olsun, aramıza hoşgeldin. Tecrübelerimi aktarabildiysem ne mutlu :)22 Yorumla- +1 yıl
Çok sağol. evet ben de birkaç aydır çekiyordum ama son birkaç gündür artık ölümcül noktaya çıktı ağrılarım. o nedenle destek almaya calısıyorum inan yatamıyorum, sadece koltukta oturup, üstüme battaniye örtüp tüm gece bekledim...
Nasıl olacak anlamadım ya cok mutsuzum, inşallah şifa bulurum. - +1 yıl
İnşallah, ilk ayağa vurur aslında. Bel en son, sonra yine ayağa inince de ameliyat diyorlar. Senin şu an ayağında değil mi ağrı?
- Sağlık konusunda 388 cevap paylaştı.
u +1 yılEn basit tedaviden başlayıp işe yarayacak mı bakacaklar, dayımın denemediği kalmadı en son iş ameliyat, o noktaya gelmez inşallah. Bel kaslarını güçlendirip baskıyı azaltmak istiyorlar ama zincir arası kayma ve dışarı taşma ne denli ileri safhada anca uzmanı bilir, karar verir. Başlangıç seviyesinde fizik tedavinin işe yaradığı oluyor ama o eski hal yine olmaz. Ayrıca bel zencirinin doğal halinde uyumaya, hareket etmeye dikkat etmelisin. Eşya kaldırırken dizleri kırıp eğilmek lazım vs.
Gün boyu hareketsiz kalmamak lazım, oturma pozisyonu kontrolü yapılacak, sadece tedavi odaklı değil yaşantı haline gelecek artık bu durum.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
77Cevap
- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılFizik tedavi sadce ağrı azaltmaya yönelik fıtığı düzeltmez fıtığı bunun kültür fizik egzersizleri ve hareket önlemleri ile düzelirsin ya da ameliyatla ama egzersizle düzeliyor yeterli düzenli uygula benim yazım var bel fıtığı ona bakabilirsin
52 Yorumla- +1 yıl
Tens cihazı al evde kendinde baglarsın
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes bir şey söyler bu konuda gördüklerine ve duyduklarından esinlenerek. Herkeste seviyeleri farklı. Sende olan, onlarda olmaz. Onun için sen fizik tedavini gör, emin ol çok iyi gelecektir. Merak etme çok daha iyi olacaksın. Biraz kiloda verirsin omurgana yük binmez... Gececek bu günler moralini yüksek tut..
10 Yorumla
+1 yılBende de War fıtık doktora gittiğimde kolay tekrarlanabilec gi bir bölgede oluştuğunu hemen yarın ameliyata girmem gerektiğini hatta platin takılması gerektiğini söyledi eğilim bukulumeyorum sağ bacağıma vuruyor birde ama biraz yuruyeyim hissetmiyorum ağrıyı biryere oturayım dinleneyim tekrar geliyor ağrı o derece özel hastaneye gittim sonra platin gerekmez zaten platin moda oldu hemen takıyorlar dedi ama ameliyat şart dedi olmadım daha gerçi sinire dayanmış fıtık öyle dediler topal topal idare ediyorum şimdi arkadaşıma sordum kendiside klip masoru oda yüzmek gerektiğini söyledi ama neerrdddde. Durum bu herkese bol sağlıklı günler dilerim
12 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler
Sağlık konusunda 362 cevap paylaştı. Hayır sadece vücudunu belli oranda daha doğru kullanmana yardımcı olduğu için fizik tedavi yöntemleri sadece kısmi rahatlamana sebep olur.
Fıtık yüzeysel hiçbir müdahale ile geçebilen birşey değildir bu yüzden ilgili bölümden muayene olup tedavi seceneklerini uzman bir doktorla konuşman ve ona göre bir seçim yapman kesin sonuca ulaşması sağlar.
Eskiden neredeyse 1 yıl boyunca fıtık yüzünden yatalak durumuna düşen ve sürekli ağrılar çeken kız arkadaşım yarım saatlik bir ameliyattan sonra ayaklanmış ve kaybettiği zaman içi. Kendine kızmıştı.12 Yorumla- +1 yıl
Ameliyatı gözünde büyütme onun yöntemleri var kesmeden bir iğne yardımıyla yapılanlar var ya da lazer yolu ile tedavi olanlar var.
Bu nedenle uzman bir doktor görüşü alıp tedavi seçeneklerini öğrenmen daha iyi olacaktır. Çünkü gerilesi olmadığı gibi ilerlemesi olan bir durum fıtık.
Şimdiden geçmiş olsun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhabalar. Bel fıtığı eğer ki sinir köküne başı yapmamış ise genellikle ameliyat tavsiye edilmez, fizik tedavi ile çözümlenmeye çalışılır. Genellikle bir fizik tedavi doktorunun verdiği 10-15 hareketlik bir liste ile karın ve bel kasları güçlendirilmeye çalışılır ve bu sayede belinizde fıtığa neden olan diskin sinire basısı minimize edilmesi veya direk kaldırılması sağlanır ancak fizik tedavi süreklilik sağlanırsa ve sabırlı olunursa tam sonuç verir. Multiple Skleroz gibi çok ağır santral sinir sistemi hastalığı olan bir birey olarak bel felcinden sonra bu hareketler ile normale dönebiliyorsam inanın ki fizik tedavi sizin üzerinizde çok çok daha fazla sonuç verir. Size tavsiyem yakın zamanda çekilmediyseniz bir bel MR tetkiki ile fıtık durumunuzu kontrol ettirip daha sonra fizik tedavi hekimine başvurarak yukarıda dediğim şekilde tedavinize başlamanızdır. Geçmiş olsun.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılL4-L5 diski Tibialis Anterior kasını kontrol eder. Buradaki bir sinir basısı dizden altı bacakta baskı ve ağrı yapar yaygındır. Fizik tedaviyi uygun yaparsanız kısa sürede faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun
+1 yılGeçmiş olsun, umarım ileri bir düzeyde değildir rahatsızlığın, erken tedavi ile onarmak bazen mümkün olabiliyor. Bel fıtığının farklı evreleri bulunmaktadır ve özellikle başlangıç evrelerinde fizik tedavi önemli bir rol oynamaktadır. Fizik tedavi, bel fıtığı olan pek çok hastada hissedilen ağrıların daha şiddetlenmesinin önüne geçer.
Tedavinin amacı kas ve eklemleri güçlendirip varolan yükü vücuda yaymaktır. Ancak bu yöntemlerle iyileşmeyen bel fıtığının ilerleyen evrelerinde ameliyat kesin çözüm olarak düşünülmektedir.10 YorumlaAynısını kardeşim de yaşadı. Fizik tedavi kesin geçirmiyor. Sadece azaltıyor. O da fizik tedaviye gitti. Azaldı. Şimdilerde ağrısı vs. yok. Eskisine döndü diyebilirim. Bu biraz ilerlemesine de bağlıdır. Tedavide hareketler verirse ev için, onlara da dikkat etmek gerekiyor aksatmadan. Umarım en kısa sürede iyileşir ve atlatırsın 🤗
11 YorumlaMalesef çok berbat bişi.
Evet fizik tedavi nispeten de olsa fayda ediyor fakat fıtığın büyüklüğü ve belin tam neresinde olduğu önemli.
Ameliyat olup tekrar fıtık çıkanlar var.
Ben hala idare ediyorum ağır şeyler kaldırmayarak , ani hareketler etmeyerek ama gene de o ağrı tutunca kolay kolay geçmiyor.
Geçmiş olsun..11 Yorumla
+1 yılBoyun düzleşmesi ve fitık başlangıcı için 30 seans fizik tedavi gördüm çok iyiyim. Fakat spora başladım ve yüzmeye gidiyorum bunlarında etkisi çok büyük ağrılardan kurtuldum, iyiyim. Tavsiye ediyorum...
32 Yorumla- +1 yıl
Yuzme gercekten çok etkili ve duzenli spor da hayat standartini yukseltiyor
+1 yılFizik tedavi ağrıların acıların azalmasına yöneliktir fıtığı tamamen ortadan kaldırmayabilir ama mutlaka faydası olacaktır, çok geçmiş olsun inşallah ameliyata gerek kalmadan kendinizi toparlarsınız 🙏🏻🙏🏻
20 YorumlaÖncelikle çok geçmiş olsun balım dilerim en kısa sürede rahatlarsın :)
Soruna gelecek olursa da elbetteki fizik tedavi sürecinde ağrılar azalacaktır. Belde ve sırtta oluşan oturuş bozukluğuna dair kalan hasarlar olabilir. Kamburluk başlangıcı vs. Bunlara da çok iyi gelecektir. Eğer bu şekilde düzelme olmassa kuru iğne yöntemine geçilebilir. Umarım en kısa sürede iyileşirsin çok öptüm 😘😘20 Yorumla
+1 yılBir tanıdığım belindeki agrıları bu yöntemle yendi.

Verilen elektrik kan akımını hızlandırarak o bölgeyi tedavi ediyor.

Yalnız bu tedavi sonrasında da dikkat etmeniz gereken şey ani hareketlerden ve zorlamaktan kaçınmanız , aksi halde malesef tekrarlayabiliyor.
Geçmiş olsun10 YorumlaSağlık konusunda 505 cevap paylaştı. Annemin fıtığı başlangıç seviyesinde geçtiğimiz aya kadar geceleri ağrıdan uyanıyordu çok sıkıntı çekti garibim. Doktor 30 gün fizik tedavi verdi, 25. Günü bugün tamamladık. Ağrıları %90 oranında azaldı daha rahat uyuyor.
12 YorumlaBende muzdaribim bu hastalıkta. Pandemiden dolayı randevü almadım cesaret edemedim. Gidenler var faydasını görenler var. İnternette bel fıtığı içi özel egzersizler var. 1-2 ay düzenli düzensiz yaptım gerçekten o hareketlerin faydası var. Gitsen de sana abu tarz egzersiz verecekler
10 YorumlaSağlık konusunda 841 cevap paylaştı. Geçmiş olsun.
Evet, akım tedavisiyle düzelme sağlandığını duymuştum. Hatta bazı hastanelerin fizik tedavi bölümlerinde bu şirin için özel dizayn edilmiş tedavi makineleri var. Hastanenin adını reklam olmayacaksa verebilirim12 YorumlaSağlık konusunda 388 cevap paylaştı. Maalesef geçici olarak çözer. Kısa bir süre sonra yine ağrıların nüKS eder. Bel fıtığı için evde sık sık egzersiz yapman gerekiyor. En önemli nokta beline binen fazla yükü ortadan kaldırmak. Yani fazla kilolardan kurtulmalısın. Şştt ters yapma doğruyu söylüyoruz ne kızıyorsun? :))
10 Yorumla
+1 yılYani edecektir elbet fizik tedavi
Ancak bundan sonra.. oldukça dikkat etmeniz gerekiyor eğilip kalkmalara özellikle
çok geçmiş olsun..11 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkürler.
+1 yılAnnemde etki etti ama birakinca devam etti agrilar😞Bendede duzlesme ve kolda gucsuzluk var sizdedr var mı
14 Yorumla- +1 yıl
@Espadon34 boyun olunc beldede oluyor fitik diyorlar ondan sordum
Fizik tedavi bel fıtığı ağrılarını hafifletir ama
sağlıklı yaşamadığın sürece kalıcı çözüm olmaz.
İleri derece bel fıtığı için de etkili bir çözüm değil.
Omurga sağlığına yönelik egzersizler yapmak ve
karın - kalça kaslarını güçlendirmek önemli bir adım.
Bununla birlikte, bütünüyle sağlıklı yaşamak gerek; tabii
yani sağlıklı beslenmek, stresten uzak durmak da gerek.
Bunlar olmadıkça sorun yineler, diye düşünüyorum ama
bel fıtığına karşı en etkili yöntem sülük tedavi uygulaması.
Bazıları hacamatla destekleyerek daha iyi sonuçlar alıyor.
Bu uygulamalarda, uygulamayı yapacak kişi çok önemli.
Uygulama yapabileceğine yönelik sertifikaları olmasına
bu sertifikaların da güvenilir kurumlardan alınmış olmasına
uygulamayı yapacak kişinin tanınırlığının yüksek olmasına
özen göstererek uzman seçimi yapılırsa sorun olmayacaktır.
Yüz güldürücü sonuçlar için şiddetle önerdiğim yöntemler.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa benim de üniversiteye başladığımdan beri sürekli masa başında çalışmaktan aşırı sırtım ağrıyo. Hatta böyle boynuma doğru omurgamda baya ağrı var. Devamlı aprıyo geçmiyo. Fıtık tarzı bişey mi acaba?
11 Yorumla
+1 yılEtki ediyor ama senin de bunu desteklemen lazım. Tedavi dönüşü belli aralıklarla evde egzersiz neyim veriyorlar. Tedavi sadece hastanede kalırsa çözemezsin
10 Yorumla
+1 yılCanım denizde bol vakit harca sırt üstü yat suyun içinde iyileşir. Fizik tedavi gitme sakın. Deniz suyu her fiziki problemin ilacıdır bu yüzden havuzlarda hastalıklı insanları tedavi ediyorlar. Bu bir tesadüf değil gerçek.
11 Yorumla
+1 yılEvet iyi geliyor annemde tedavi gördü sonra ev egzersizi veriyorlar o hareketlerde biraz rahatlatıyor
10 YorumlaBence gelmez medicale 2.000 tl verdim hic bi faytasini gormetim iki tane var bnde. en fazla fayta gordugum sey hacamat. fitik ve migrene bire bir
10 Yorumla- Sağlık konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılQmeliyat gerekli değilse yaşam kaliteni artıracak, geçici çözümler onlar. Yapabiliyorsan bi rutinde yüzmeye de git mutlaka.
10 Yorumla
+1 yılYüzmeyi biliyorsan yüz bir süre sonra toparlamaya başlayınca da fitness yap Çok ağır değilsen kolay toparlarsin Tabi kilolu olmamak birinci kural
10 Yorumla- Sağlık konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılÇok geçmiş olsun. 🌺🍀
Eğer doğru yöntemler uygulanır ve kişi bu düzene uyarak hareket ederse, tedavi de işe yarar.10 Yorumla
+1 yılAnnem bir süre tedavi görmüştü fakat hiçbir işe yaramadı. Ameliyat oldu ve kurtuldu.
Belki sana faydası olur bilemiyorum. Geçmiş olsun.10 Yorumla20 senelik bel fitigi seruvenim gecen sene dayanilmaz hal alinca ameliyatla bitti
Gelelim sein soruna fizik tedavi fitigin baslangicindaysan ise yarayabilir cok dikkat etmen lazim hafif egzersizlerle kaslari guclendirmelisin00 YorumlaBende fıtık var faydasını görmedim, sadece ağrıları azaltıyor, fizik tedavi bitince tekrar eski haline geliyor. Ama çevremde başka insanların faydası olduğunu söylüyorlar. Sanırım bu durum fıtığın boyutuna , ilerlemesine ve bünyeye bağlı bir durum.
00 Yorumla
+1 yılGenelde doktorlar tavsiye ediyorlar ama bu biraz da hastalığın boyutuna bağlı sanırım
10 YorumlaAramıza hoş geldin, bence en iyisi yürümek ya.
Yürürken o kadar mükemmel ki her şey, sıfır ağrı.10 Yorumla
+1 yılEvet kardeşim almıştı tedaviyi çok büyük faydası var çok geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılKalıcı bir çözüm değil hatta faydası yok diyebilirim. Geçici süre ağrılarını azaltır
10 Yorumla- Sağlık konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılelektrik cozmez sana verilen hareketleri duzenli yap ve fıtık bölgendeki kasları guclendir
10 Yorumla Bu gidişle yakında ben olacağım. Bilgi amaçlı görüşleri okumaya geldim.
10 Yorumla
+1 yıl3vet etki ediyor ilk zamanlar çok zorlanıyorsun agri felan oluyor ama bir kac gun sonra o hamlik felan gidince ağrı felan kalmıyor ama düzenli şekilde yapmak gerek
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet gayet iyi geliyor. Olmazsa akupunktur tedavisi de etkili. Son seçenek hiç olmasın dilerim.
Geçmiş olsun.00 Yorumla Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı. cok gecmıs olsun tedavın harıcınde afyon gazlıgol termal sularının ıyı geldıgını duymustum gıdenler ıyı geldıgını soylemıstı
00 YorumlaSağlık konusunda 329 cevap paylaştı. Yeni olduysanız ağrı'nın fazla olur zamanla hafifler reform plates öneririm
10 YorumlaGeçmiş olsun. Fizik tedavi sadece biraz rahatlatır seni. Fıtığın büyüklüğüyle alakalı eninde sonunda ameliyat olman gerekebilir.
00 YorumlaHadi sarılalım..☺
Tedavi neticesini çok merak ediyorum.
Maalesef o sorun bende de var 😔10 YorumlaSağlık konusunda 334 cevap paylaştı. Geçici olarak ederse eder. Benim görüşüm sadece para tuzağı. Çünkü kalıcı kesin bir çözüm değil
00 YorumlaBende de uc fitik var fizik dediler bakalm ne olcak
00 Yorumla
+1 yılHiç bir işe yaramaz. Östeopatiyi iyi bir araştır derim. Ben bu şekilde fıtık dahil bir çok şeyden kurtuldum.
00 YorumlaBence etkisi olabilir dene olmazsa başka seçeneklere bakın.
00 YorumlaBende fizik tedavi oldum ama maalesef pek fayda görmedim
00 Yorumla
+1 yılGelir.. Ama fıtığın derecesine bağlı.. Bazılarına illaki ameliyat şart..
00 Yorumla
+1 yılEvet eder bel kaslarınızı güçlendirin ki yük kaslara binsin
00 Yorumla
+1 yılTamamen geçirmiyor iyi bi masajcı ve kremleri lazım
00 YorumlaYüzmek en iyi gelen şeydir, iyi bir masör yani fizik tedavici ayrıca iyi gelir
00 Yorumlafizik tedavi genelde geçici rahatlık sağlar, en azından benim için öyle , yıllarca gittim en son bel fıtığı ameliyatı oldum
10 Yorumla
+1 yılgelir, asla aksatmamak gerek. abim erteledi fizik tedaviyi şimdi çok pişman. daha çok uğraşıyorsun sonra. geçmiş olsun :(
10 YorumlaFizik tedavi ilk birkaç ay içinde gidilirse ağrıları minimize edebilir diye biliyorum. Genede en iyisini doktorlar bilir. Geçmiş olsun.
10 Yorumlagüçlenmeyen bel kasları olunca yük halkalara biniyor yra yiyoz neyse bel kaslarını güçlendirmek önemli.
10 Yorumla
+1 yılFıtık için zaten fizik tedavi öneriliyor diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılKomşumda var ama henüz bi faydasını görmedi o geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılben dün mr çektirdim şiddetli bi ağrım yok ama bakalım sonuc ne olacak
10 Yorumla
+1 yılEtki eder bende gittim büyük oranda açıyor ama az biraz sızı kalıyor tecrübeli bana yazabilirsin 😆
00 YorumlaEvet gelir sahsen ben yasadim biliyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026