arkadaslar haftanın 3 günü sadece sıvı tüketerek (çorba, light yogurt) besleniyorum geriye kalan 4 gün ise sebze haşlayıp (brokoli, karnabahar, havuç, kabak) üzerine yoğurt döküp salatayla yiyorum. (16/8 aralıklı orucuyla yani öğle 12 ve akşam 6 arası sadece öğün yapıyorsunuz.) Haftanın en az bir günü mutlaka balık yemeye özen göstereceğim. Kahvaltıda da 1 yumurta sarısı yiyorum sadece (beyazı midem kaldırmıyor) ve spor olarak da günde 2-3 saat ayakta eliptik bisiklet sürmeye çalışcam. Sizce kaç kilo gider?
!! Lütfen bu kadar az yiyerek sağlığından olursun falan gibi şeylerle gelmeyin, bunlar zaten diyetisyenlerin önerdiği sebze yemeği çeşitleri:)!!
!! Lütfen bu kadar az yiyerek sağlığından olursun falan gibi şeylerle gelmeyin, bunlar zaten diyetisyenlerin önerdiği sebze yemeği çeşitleri:)!!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir doktor olarak senin sorunda genel birkaç bilgi vereceğim. Sadece zayıflamak isterseniz ama sağlığı kafaya takmazsanız eninde sonunda bir nörolog ihtiyacınız olur. Dengeli beslenilmediği için sinirlerin zayıflaması, kas erimesi vs. gibi sorunlara bağlı unutkanlık, denge bozuklukları, baş dönmeleri, kollarda ve bacaklarda uyuşmalar ve güçsüzlük, görme bozuklukları ve garip vücut ağrıları bana en sık gelen şikayetler ve hepsi uygunsuz diyete bağlı.
Bizler sadece bitkilerle beslenemeyiz çünkü otçul hayvanların sahip olduğu diş, mide ve bağırsak yapısına sahip değiliz. Neden?
Sonuç olarak bakmayın fillerin, ineklerin sadece bitki yiyerek kocaman olduklarına, onlar bizden çok farklı.
Neden uygunsuz diyette kaslar erir?
Çünkü vücudumuzdaki hücrelerin içerikleri sürekli yıkılır ve yeniden yapılır (bu yaşamsaldır ve yenilenmek için şarttır). Sürekli otomatik yıkılan bir şeyi yerine koymalısınız (proteinler özellikle), bunu yapmadığınızda yıkım devam eder ama yerine konulamadığı için zayıflama (hücrelerin erimesi anlamında, kilo kaybı anlamında değil) başlar. Vücudumuzda iki hücre bölünemez ve kendisini yenileyemez. Biri sinir hücresi, diğeri kas hücresi. Yani kaybettiğiniz her kas lifi için geçmiş olsun dileriz, geri getirme şansınız yok.
Son olarak uygunsuz yapılan ve hızlı kilo kaybettiren her diyette verilen kiloların hem de fazlasıyla geri alınması kaçınılmazdır ve bu sefer eksilmiş kas kitlesi, fazladan yağ kitlesi ile. Tavsiyem yeme alışkanlığınızı ve yaptığınız aktiviteyi hayatınızın sürekli bir parçası olacak şekilde değiştirin ve ayarlayın. istikrarlı olun.
İyi günler dilerim.