Adet düzensizliğim ve çok sık vajinal akıntım bir de yumurtalıklarımda ciddi bir ağrım var ama ben doktora gitmeye çok utandığım için uzun zamandır bunu erteliyorum. Daha önce giden var mı? Kesin olarak alt bölgemi muayene eder mi? Utangaçlığımı nasıl yeneceğim?😣
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hastalık durumunda dinimizce bile erkek kadın doktor ayrımı yoktur. Bu derece utanıyorsanız bayan hekime randevu alın. Sonuçta sizde olan şey onlarda da var. Hastalık bu ertelenmeye gelmez. Belli ki sizde bir sorun var. Bunun tespit edilip biran önce tedaviye başlanması var. Bu kadar ihmal etmeniz dahi büyük bir yanlış.
424 Yorumla- +1 yıl
Niye yanlış bilgi veriyon kadın erkek ayrımı yok dinimizde diye
- +1 yıl
Su içiniz diye ayet var mı paylaşır mısın
- +1 yıl
Tabi ki, kadınlar kadın doktora erkekler erkek doktora gitmelidir
- +1 yıl
Başka ilçede kadın doktora gidecek, ayrıca bu benim şahsi fikrim değil,
- +1 yıl
Sen söyle Kuran da nerde diyor kadın erkek doktora erkek kadın doktora gidebilir diye hangi ayet
- +1 yıl
@j3j3hh3hwheheh Gidemez diye nerede yaziyor?
- +1 yıl
Herşeyi Kuran a dayandırıyorsun, Kuranda erkek kadın doktora kadın erkek doktora gidebilir dediği yer neresi diyorum, diyorsun ki Türkiye de hiç bilmem ne doktoru yok, yani verdiğin cevap saçma bahane de saçma Türkiye de hiç doktor kalmadıusa zaten bi sorun vardır ya niye hiç doktor kalmasın verdiğin cevaba bahaneye bak gözünü seveyim ya
- +1 yıl
Aha bi din düşmanı cahil daha kakwjsjs ben kaçar (amacı bişeyler öğrenmek olan herkese kapım açık ama amacı din düşmanlığı olanlara yolum açık)
- +1 yıl
Heeh bak bak bahane bulduğu yere bak, ALLAH ıma şükürler olsun ki Müslümanım da, İslam karşıtı tartışmalara girip de, tartışmada sıkışınca abuk subuk sebeplere sarılmıyorum
- +1 yıl
@j3j3hh3hwheheh Bos yapan gordum de bu kadarini gormedim😀
- +1 yıl
Cevap vermene degmez sacmalamaya devam etsin
- +1 yıl
He hı evet ondan
- +1 yıl
Senin mantığın ile cevap veriyorum ; Hangi ayette yazıyor bu dediğin ehehe
En İyi Cevaplar
Yorumlarda dalga geçmiş yavşaklar sezdim onlara bakma. Bende bir erkeğim cinsel konuları
ne erkek psikolog'a ne de kadın psikologa anlatabiliyorum mesleklerde kadın/erkek ayrımı diye bir şey yoktur. Bir kadın erkek doktorada istediğini anlatabilir, kadın doktorada. Bunlar çok p*rno izlemiş herhalde hadi izledin bununla ne alakası var? Doktora güven yok doktor taciz eder diye mi ya birader sonuçta bu sağlık. Mesleki işlerde ayrım yapmayın ve yine söylüyorum kadın/erkek ayrımı yoktur. Ne kadınlar farklı, ne erkekler bu dünyada bu dengeyi değiştirdi ve başardı aferin onlara. Hepimiz insanız bunu farkına varın. Erkekte/Kadında insandır ve hepimiz insansak bunun ne ayrımından bahsediyor bunlar çok gerizekalıca bir mantık40 Yorumla
+1 yılHayatım geçmiş olsun öncelikle. Doktorunu sen kendin seç muhtemelen kadın doktor seçersin ve bunda utanılacak hiç bir şey yok. Muayene olmaya gittiğin doktorda bu yollarda geçti geçiyor zaten ve üstelik bunun tedavi edici eğitimini alıyor. İlk olarak kan tahlilinle başlar daha sonra kan değerlerine ve hormon dengesine göre doktor gerekli muayene veya tedaviyi uygular. Utanılacak hiç bir şey sağlık bu. Sakın böyle düşünme en kısa zamanda git görün. Geçmiş olsun tekrar...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSoyle bisey var normalde hic bi kadin doktoru hastanin vajinasina bakmaz !
Vajinanda özel bi hastalik olmasi lazim bakmasi icin veya hastanin kendisi gostermesi lazim bunu kendim uydurmadim bizzat kadin doktorum bana bunu acik acik söyledi.
Akintin ve adet gecikmen icin oraya bakmasi gerekmiyor
Yumurtaliklar icin ise ultrasonla bakiyor
Yani bosuna erteliyorsun21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBide sunu ekleyeyim: kizlik zarinin bozulmasi lazim
Bakirelere alttan hic bi mudahele yapmiyorlar
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
42Cevap
+1 yılÖncelikle tıpta ayıp yoktur bunu tekrar tekrar belirtmek isterim. Vajen, uterus, yumurtalık arası herhangi bi bölgede sorun olabilir. Bazen basit bir enfeksiyon bazen ciddi bir kist veya tümör... panik yapmadan belkide sadece idrar ve ya kan testiyle bu durumu çözebilirsiniz. Belkide vajinadan alınacak sürüntü örneğiyle. Kesinlik amaçlı ultrason istenebilir. Bunlardan korkmayın. Belkide üç gün kullanacağınız IV antibiyotik yani iğne ile ya da oral antibiyotik yani hapla çözebilirsiniz bu işi. Doktora en kısa zamanda gidiniz. Ufak bir enfeksiyon ilerleyip hayatınızı çok zor bir konuma belkide cinsel hayat ve doğurganlığınızı bitirebilecek bir dereceye gelebilir. Acilen gitmenizi istiyorum. Rica etmiyorum istiyorum.
45 Yorumla- +1 yıl
Valla çok güzel açıklamışsınız tebrik ederim
- +1 yıl
Açıklamamın önemini karşı tarafın benimseyip kendine önem verip bir adım atmasını sağlarsa mutlu olacağım açıkçası.
- +1 yıl
Teşekkür ederim bu arada.
- +1 yıl
Takipp
- +1 yıl
Eksik yazdığım birşey var ıv ve ım yol olacak diğeride oral yol olacak.
+1 yılSağlıkta utanma olmaz bundan asla çekinme. Onlar kisiye özel bakıp senin genital bölgene cinsel odaklı bakmıyorlar. Hadi bugün utanıyorsun yarın bir evlenip hamile kaldığında ne yapacaksın? Çocuğu içinde mi büyüyeceksin? Kesinlikle kasma kendini yalnız değil de yanına seni rahatlacak bi arkadaşını veya ailenden birisini alarak gidersen daha iyi olur senin. Inan çıkınca ben ne salakmışım diyeceksin
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUtanmanı gerektirecek bir durum yok doktor senin ha yüzüne bakmış ha oraya onlar için bu öyle senin gibi kaç tane kadın gidiyor rahat ol onlar bakınca birşey hissetmiyorlar yani doktor sonuçta işini yapıyor. yinede utanırım dersen kadın jinekolok bul ona git ama bence bu utanmanı yen. benim için farketmiyor mesela erkek olsun kadın olsun açar gösteririm neremde sorun varsa sende stres yapma bu durumu ve doktoruna utandığını belirt seninle konuşacak ve rahatlatacaktır alışkın onlar.
10 Yorumla
+1 yıliyide hayatım doktorun kadını erkeği olmazki 🤷♀️ bu soruyu günlük hayatımda da çok duydum. Uzman bir psikologdan yardım alabilirsin. Çünkü bu sorun sadece sende yok. Her insan yaşayabilir. Çok normal. Ama önemli olan sorununla yakından ilgilenmek. Bu yüzden psikolojik bir destek almanı öneririm. Çünkü senin sorunun seninde bildiğin üzere fizyolojik değil, psikolojik. Geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılSakın erteleme ilerde daha büyük sıkıntılarla karşılaşırsın muayene ediyorlar ama belki evli olmayanlarınkini elle muayene etmiyorlardır öyle bir şeyler duymuştum ultrasonla falan da bakıyorlar kesinlikle git utanacak hiçbir şey yok
10 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir durum yok Allah korusun bazı şeyler için geç kalırsan bu saçma düşüncen yüzünden çok üzülürsün. Doktor olduğunu düşün hasta utanmalı mı? Hayır. Tamam işte seninde utanmaman gerekiyor. İhmal etme gizlim 🌺
20 Yorumla
+1 yılYa insanı gıcık etmek için falan mı böle şeyler soruyorsunuz? Hani desen ki bakire değilim ailem bilmiyor gidemiyorum anlarım , bi kere 30 yaşındayım ben daha bi kere alttan muayene oldum oda hamilelik kesinleşsin diye soktu baktı kiii senin sorunlarında bunlar söz konusu değil bi kaç tahlil yapacak ultrasonla bakacak ne yâni bekle ilerlesin kansere kadar gitsin daha mı iyi?
00 Yorumla
+1 yılHocam şimdi randevu seçeneği ile elbet bayan bir doktora denk getirebilirsin tabiki utanman sıkılman gayet doğal bir durum fakat ağrı akıntı vs kistin habercisi oluyor ne yazikki telefondan randevu al bayan doktor elbet 1 hastanede olmazsa diğerinde vardır sağlığın her şeyden önemli lütfen ihmal etme !
20 Yorumlautanman gereken bir konu yok, senin gideceğin doktor bu hastalıkları tedavi etmek ve hastaları bu durumlardan kurtarmak için bu görevi yapıyor yıllardır okuyorlar bizler için, sağlığını önemsemezsen eğer bir gün gelir sağlığın da seni önemsemez, bence randevu nu al ve git kim ne söyler diye düşünme kimse senin sağlığından daha önemli değildir.
20 Yorumla
+1 yılTıpta utanma yoktur gizlicim. Gayet doğal Karnın basın ağrıdiginda gidip nasıl anlatiyorsan aynen o şekilde anlatacaksin derdini.
20 YorumlaSağlık konusunda 811 cevap paylaştı. Senin gibi hatta senden daha beter bisürü hastaları var seni gözü bile görmez emin ol utancak bişey yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin doktora randevu al. Mutlaka git. Kist falan olabilir anlattiklarina göre. Alttan muayene olmuyor. Zaten soruyor doktor yaşın kac evli misin, bekar misin diye. Bekarim deyince karindan ultrasonla bakiyorlar.
20 YorumlaKarnini muayene ediyorlar test yapiyorsun kan ya da idrar veriyorsun. Utanilacak bisey yok yani doktor sonucta
20 Yorumla
+1 yılKadın doktora git. Biraz daha aşabilirsn korkunu. Ayrıca, söylediğin şikayetler için, ultrason muayenesi yapar. Şart değil alttan muayene.. ciddi bi sorun yoksa bakmaz. Zaten muhtemelen seks hayatında yok ki, hiç bakmaz
10 Yorumla
+1 yılUtanman gayet normal ama bir problem yaşadığında da keşke gitsem diyeceksin. O yüzden bir an önce git ve muayene ol. Zaten ilk etapta şikayetini dinler, kan tahlili ister ve ultrasonla muayene eder, her şey normal mi diye. Korkulacak bir şey yok.
10 Yorumla
+1 yılHayatta utanılacak en son şeylerden biri bu anlamda doktora gitmek istememek.. lütfen sağlığını ihmal etme en kısa sürede doktora git.. ve eminol tahmin ettiğin gibi muamele ile karşılaşmayacaksın. Geçmiş olsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbayan doktora randevu al git ihmal etme.
gün geçtikçe utanmanı gerektiren daha çok müdahale yapılması icap eder. erkenden gidersen daha az utanarak kurtulursun10 YorumlaBunda utanılacak bir durum yok ki ya ilerlerse o zaman senin için daha kötü olur emin ol
10 Yorumla
+1 yılBekar hastaysan cogunlukla alttan muayene etmez, sana tarifletir şikayetlerini ama o şekilde çözüm bulunmazsa alttan bakar ama sadece bakar herhangi bir işlem olmadan
01 Yorumla- +1 yıl
Birde ultrason ve hormon tahlilleri ile de belki anlaşılabileceği bişwydir erteleme
+1 yılUtanioacak bir şey yok bayan doktor bul git sakin ihmal etme bakireysen zaten asagidan hic bakmz sadece tahlil yapar ulrasyona koyar akintli agrili isler ihmala gelmez sakin ihmal etmeyin
00 YorumlaSağlık konusunda 445 cevap paylaştı. Evet eder örnek alması gerekir oradan ayrıca ultrasonla görüntüleme ister yumurtalıklarını kan testi ister. Yani mecbur gideceksin hem doktordan utanma olmaz!
00 Yorumla
+1 yılBende gidememiştim burdan bi tıpçıya dersimi anlatabildim dkdhdhf
11 Yorumla- +1 yıl
Derdimi*
saçmalama ya o doktor bi daha seni nerde görcek git muayeneni ol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekara zaten öyle bir alttan muayene olmuyor , evli isen olabilir ama istemediğini belirtirsen yine başka şekilde yönlendirir herhalde. Doktor sonuçta. Utanılacak bir durum hiç yok neler neler görüyor onlar
00 YorumlaBu utancını nasıl yenersin bilemem lakin vakit geçirdikçe probleminin büyümesi ciddi sorunlara yol açacak
00 YorumlaUtanmazlık bir tek hayvanlarda olur bir bayan doktor bulup gidip güzelce muayne olabilirsin geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılKadın bi doktor bul, işinin ehli güvenilir bi bayan doktor ve git çekinmeden anlat derdini, ne dalga geçebilir nede tersleyebilir, bu onun görevi yahu
00 Yorumla
+1 yılMal mısın nesin arkadaşım sen. Mağarada mı yaşıyorsun? Ölüm gidiceksin ondan sonra vajinadan öldü derler arkandan
02 Yorumla- +1 yıl
Dayanamadım aklıma ne geldiyse direk yazdım bundan daha samimi bir yorumda bulamaz zaten 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer evli ve daha önce hiç bir şekilde cinsel ilişki yaşamadıysan kesinlikle vajinal muayene olmaz karın bölgesinden ultrasonla muayene olursun
Bence erteleme derim zamanında bende senin gibi erteledim sonuçları kötü oldu00 Yorumla
+1 yılTıpta ayıp yoktur 😊seninle ilgilenecek zaten bayan olacaktir. Utanmana gerek yok cunku her gun 100 lerce insanla ugrasiyorlar😉😊
00 Yorumla
+1 yılDr a ayıp kayıp olmaz. Rahat ol. O adam seninki gibisinden günde hiç yoksa elli tane görüyor. Hatta eminim görmekten bıkmıştır.
00 YorumlaTıpta ayıp yok, ne sorunlarla gidenler oluyor. Ne problemler görüyor o doktorlar. Utanma yani senin durum çok normal kalır onların gördükleriyle.
00 YorumlaHastalıktan hastalığa göre değişir bakılmaz öyle. Sen rahatsızlığını söylersin oda ilaç verir ya da test yaptırır.
00 YorumlaSağlık konusunda 356 cevap paylaştı. Sağlığın utangaçlığı olmaz. illaki bi bayan jinekolog vardır. 182 yi arayıp bi sorun bence de.
00 Yorumlaacık seyler gıydıkce alttan alltan usuttukce daha cok agrılar ıltıhaplar olurr
00 Yorumla
+1 yılsacmalama ya utanicam diye diye kansere yol acabilirsin. esimi zaten rahim kanserine kurban verdim
00 YorumlaUtanılacak hiçbir şey yok daha önce gittim ve gayet normal bir süreç
00 YorumlaDaha büyük sorun olduğunda daha da utanacaksin ve daha da acılı olacak belki git
00 Yorumlasağlık konusunda utanma olmaz. sağlığını düşünüyorsan bir an önce gitmen gerek
00 Yorumla
+1 yılBekârsan alttan muayene yapamaz en fazla ultrason çektirirsin
00 Yorumla
+1 yılbi kadın doktordan randevu alabilirsin belki biraz kırarsın utangaçlığını
00 YorumlaPek birşey yapmazlar hem cinsin olan doktora git daha rahat edersin
00 Yorumla
+1 yılUtanılacak bişey yok ama istersen bayan doktora muayene olabilirsin
00 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Utanılacak birsey yok istemezsen üstten ultrason ile bakar dr. Zorunlu degilsin o masaya cikmaya
00 Yorumla
+1 yılSağlığın söz konusu olduğunda hiçbir şeyden utanma ve erteleme. Hemen doktora git geç olmadan.
00 Yorumladoktorlar günde kaç kişiye bakıyo seni napsın ya neyden utanıyon
00 YorumlaBunda utanılacak ne var ki 😂😂 hastalık bu bas ağrısından bi farki yok hastalık hastalıktır. 2020deyiz dar kafayi bırakın. 👍
00 Yorumla
+1 yılAbi yıl 2020 hatta 2021 olacak hala bu tür sorular var ya
01 Yorumla- +1 yıl
senin gibi açmaya alışık değilmiş demek ki ha?
Sağlık konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bunun vajina ile ilgisi yok. Karnına ultrason ile bakılır.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNolcak ya abm jinekolog mesela konusurz bazen. Utanman gereksiz
00 Yorumla
+1 yılVajinal akıntı için gitmiştim. Söz konusu sağlık olunca utanılacak bir şey olmamalı. Eğer cinsel birlikteliğin olmadıysa sadece ultrason ile karın bölgene bakacaktır doktor.
00 Yorumla
+1 yılHayır utanacak hiçbir şey yok
Rahatça gidebilirsin00 Yorumla
+1 yılAlttan bakma yok kesinlikle çok. Bakireysen hele böyle bişey söz konusu bile olamaz. Ultrasonla bar tahlil istwr
00 Yorumla
+1 yılGitmelisin aksatmaya gelmez
10 Yorumla
+1 yılbak o kadinsa git cunku kadinlar bir tek anliyorlar erkekler degil!!!
00 Yorumla
+1 yılSoruna göre bekar bir kadınsın evlenince bol bol gideceksin utanılcak bişey yok
00 Yorumla
+1 yılAh be kızım Ne utanması sağlık bu git Evli ol ya da olma istemezsen oradan muayene etmez
00 Yorumlaşöyle düşün, o bunu yaparken utanmıyor da sen niye utanıyor güceniyorsun?
00 Yorumla
+1 yılSen istemediğin sürece etmez sana ilaç verecek o gecirtir
00 YorumlaSağlık bu utanmamalisın senden önemli değil hiçbir şey
00 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?