yüzün kemikliyse benim gibi 50 nin altına indiğimde göz altlarım yanaklarım falan çöküyor ölü geline dönüyorum belki seninde yüzün çökmüştür. yani benim tarif ettiğim kadar olmasada o 30 kiloyla yanakların falan inmiştir yüzünün şekli ortaya çıkmıştır yüzünde kemikliyse eski haline göre çökmüş gibi gözükür onlara karşılaştırdıklarında kötü bir şey değil bence
Kilo almanın başlıca sebebi strestir. Ne güzel kilo vermişsin zoru başarmışsın. Annenin dediği gibi kıskanıyorlardır. Etrafı dinleyip kafana takarsan tekrar kilo alırsın. Bende 60 kilo aldım geri vermem gerekiyor. 30 kiloyu ne kadar sürede nasıl verdiniz
Duygusal ve fiziksel stres epinefrin ve norepinefrin salgılanmasını arttırır. Epinefrin ve norepinefrin salgısının artması metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması kilo verdirir, kilo aldırmaz.
@İsimneki kendine hakim olamayıp yiyen insanlara saygım yok maalesef.. bu sadece yemek konusunda değil böyle insanlar hiçbir konuda kendine hakim olamaz
Şişmanların saldırısına uğruyorum şu an sanırım.. bu eleştirilere sinirlenmek yerine dikkate alıp kendinize dikkat etmelisiniz ben böyle yapıyorum sinirlenecek bir durum yok ortada
Kızlar az dinleyin beni, @DondurmamGaymak95 Bacım. Bu kilona sebep olanları bilmiyoruz. Estetik açından değil ama sağlığını bu kadarı çok kötü etkiler. Rabbım yardımcın olsun. Tedaviye başllamanı öneririm ki bende şu an 160 boy 74 kiloyum. Diyet ve spor uygulayarak kilo vermeye çalışıyorum. Kendi sağlığım için.
@0Ceren0 Kardeşim bu kilolar normal değil, dolayısıyla hastalık sonucu oluşan kilolar olabilir, bilip bilmeden yargılamak en azından aklı başında olan hiçbir insanın yapacağı bişey değil. Bu kadar kilolu olmayı kimse istemez. Ki hallerindende memnun değiller okuduğum kadarıyla.
@seksirella ve @İsimneki Kızlar, tepkinizde haklısınız lakin kelimeleri seçerken aynı üslubu kullanmayın, farkınız kalmaz o zaman, size abla tavsiyesi. :)
Ve görüşünün altına yorum yaptığımız kardeşim. Öncelikle kendi kullandığım cümle seni üzdüysem özür dilerim, hakkını helal et, kusura bakma, birden okuyunca çok şaşırdım. Sana tavsiyem, acilen bir uzmandan destek alman. Senin sağlığın ile ilgili bambaşka sorunların olabilir. Çünkü bu normal yiyerek alınacak bir kilo değil. Rabbim yardımcın olsun.. 🤲🤲🤲
@-görüşspamlayıcı her streste kilo verdirmez aslında psikolojik bir durum bu. Ben de üzgün ve sinirliyken kendimi yemeğe veren biriyim normalde. Ama her zaman kontrolümü ağlamayı becerebiliyorum.170 e-75 kg ya çıkmıştım bir ara hatta boy kg orantısında aslında çokta bir sorun değil bakıldığı zaman ama beni psikolojimi etkiliyordu da ben de karar verdim ilk olarak beynimdeki sorunlarımı toparladım sonra da bedenimi sağlığımı düzene soktum. Şu an 63 kg mım hala da veriyorum mesela. Demek istediğim her bünye bir değil ve her psikoloji de öyle.
Ya zaten suyun üzerinde yürüsen bile insanlar yüzme bilmiyor ayy demiycek mi? Sen kilo vermişsin zaten çok zor bir şey olduğu halde. Çöksen bile çökmüşsün denilmez. Sen onlara bakma sağlıklı beslen sporunu yapsınlar.
vücut kitle indeksine göre abartı bir kilo vermemişsen muhtemelen kıskandıkları içindir ama aşırı kilo verdiysen çökmüş olabilirsin yinede çok önemli değil çünkü senin bedenin alıştıkça onların da gözleri alışacak
Biraz rahatsız edici ama ben de kilo alamıyorum mesela o yüzden insanlar bana işte bu bacaklar ne rüzgar esince uçmuyor musun o küçücük mide ile nasıl yaşıyorsun üstüne bu gitmemiş neden giydin gibi şeyler diyor zayıf olmak güzel bir şey ama biraz da kötü hiçbir şey yakışmıyor şöyle isterdim bi 55 56 kg olmak şimdi 52 kg oldum 3 ay diyet yaptım ve yine insanların ayy bi de kilo almaya mı çalışıyorsun pes yani zayıflığın nesini beğenmiyorsun gibi laflarına maruz kalıyorum olsun yapacak bir şey yok her denileni taksaydım herhalde şu an yaşamıyor olabilirdim
Öncelikle Sağlığın için kilo vermen çok iyi olmuş 30 kg az değil tebrik ederim. şu anda verdiğin kiloların ardından kendinle gurur duymalısın. Belki de milyarlarca insanın isteyipte yapamadığı ya da yapamam diip kestirip attığı şeyi başarmışsın. Kendinle gurur duymalısın.💪🏽 Bundan sonra önemli olan tek şey sen aynaya baktığında gördüğün bedeninle mutlumusun onu sorgula etrafına kulaklarını tıka. sen mutluysan sorun yok. Seni demoralize eden her kimse senin dostun değildir bunu unutma. sporunu eksik etme kendini sev. Gerisi zaten gelir. Tekrardan tebrikler. Sağlıcakla kal.👊🏾
30 kilo verince illaki yüzde çökme oluşur.. bence onlar doğru söylüyor.. kilo veren herkeste oluşan bir sorun... Demek ki kiloyu yağdan çok kastan vermişsin.. buda sende çökük bir görüntü oluşumuna sebeb oldu.. Beslenmeme dikkat et.. et tavuk balık sebze meyve yoğurt yeşillik bol su tüket.. spor yap.. vücutta sarkma oluşmasın
Kıskanmak degil ama milletin ağzı torba degil ki bükesin. Kilo alirsin ayy ne cok kilo aldim derler zayıflarsın çöktün derler. Sen bunları kafaya takma kimseyi memnun edemezsin sen kendini memnun et. Hangi şekilde iyi hissediyorsun ona bak. O kadar emek vermişsin 30 kilo vermek kolay değil verebilsem ven de vermek isterdim. Kilolu olmanın nasil bir duygu olduğunu biliyorum. Sen onları takma bosver kendi hayatına bak
Şimdi o kadar kilodan sonra evet yüzde bir çökme meydana geliyor. Başıma gelmişti. Ama tabiki eski halinden daha iyidir muhakkak. Kesinlikle azmin ve başarın sonucu, iyiyi görme değil de kötü ve fesat bakmanın verdiği söylemler bunlar. Aldırma :) Ben başarını dinlemek istiyorum. Benimde ihtiyacım var...
Öncelikle tebrik ederim 30 kilo az değil büyük bir diyet ve bunu sürdürecek azim gerektirir. Kıskançlık değil de seni kilolu görmeye alıştıkları için şimdi zayıflayınca onlara çökmüş gibi görünüyosun. Takma kimseyi sen kendi sağlığına bak kimin ne dediğine göre yaşama.
Kilo verirken hızını alamayıp ideal kilonun altına düşmüşsen gerçekten çökmüş bir görüntüye sahip olabilirsin. Herkesin yakışan bir kilosu var bunun altı da, üstü de insanı kötü gösterir. Fazla zayıf olmak her zaman güzel olmayabiliyor. Ve 30 kilo vermişsin az değil sarkmalar olmuş olabilir. Ama bunların hiçbiri yoksa yani ideal kilonda ve kendine yakıştırıyorsan annen haklı da olabilir. İnsanlar kendi başaramadığı şeyleri başkası başarınca onu yermek için uğraşırlar.
tabiki hayır bunu anneme de söylediler kiloluyken vücut gergin olur zayıflayınca da büzüşür balon gibi düşün kilo alma vermelerde bu böyledir. yapman gereken sıkılaşmak spor yapmak. buna + olarak şunu söylemek istiyorum seni hep kilolu gördükleri için gözleri alışmış. yani senin saglıklı olman pekde umurlarında degil tek dertleri kendi göz zevkleri
Bence kıskanıyorlar. 30 kilo aniden inmeyeceğini kendileri çok iyi bilemezler ama siz 30 kilo vererek bence manken gibi olmuşsunuzdur. Kilo alınca davul, kilo verince kürdan derler, siz onlara aldırmayın.
Seni uzun bir süre kilolu görmeye alıştıkları içindir o. Merak etme zamanla bu haline de alışırlar. Hem boşver sen, sonuçta kendini böyle daha mutlu hissetmiyor musun? Başkalarının söylediklerine çok takılma...
30 kg verince çökmen ve öyle görünmem normal. zamanla sen de çevrendekilerde alışır. 30 kg çok büyük fark. eskiden gitindiğim gibi giyinme. giyimini, saçını ve makyajını yeni haline göre sana yakışan şekilde değiştir
Önce ki ve sonra ki halinin fotoğraflarını koy soruya, görmeden bir şey denemez. Tanınmak istemiyorsan gözlerinin olduğu bölgeye siyah bant çek, ama yüzünün şekli görülsün ki kilo farkı yüzüne nasıl yansımış onu görüp ona göre cevap yazalım.
Kıskanıyorlar mı onu bilemem. Lakin kilo verirken bunu nasıl verdiğin önemli. Kaç kilodan kaç kiloya düştün? Boyun kaç cm? Yaşın kaç? Kiloyu tek başına mı verdin, uzman yardımı aldın mı? Bunlar önemli sorular.
Seni niye kıskansınlar? Kıskanılacak bir şeyin mi var? Dünya senin etrafında dönmüyor insanlar seni böyle görmüşler söylemişlerdir yoksa kimse manyak değil şuna kötü bir şey söyleyelim üzülsün desinler
İnsanları değil kendini memnun etmelisin insanlar her daim eleştirir ama siz kendinizi mutlu ederseniz kimsenin lafına bakmaksızın yaşarsanız daha güzel bir hayatınız olabilir.
5-6 değil büyük bi kilo verdiğin için gözleri yabancılamış olabilir ama eminim ki çok güzel oldun. Hayatımda 1 tane insan görmedim kilonun yakıştığı. Kilo insanı yaşlı gösteriyor. Vücut kitle indeksine de çok takılma. Misal benim boyum 171-72 olmam gereken kilo 62 yazıyor ama ben 52 kiloyum ve fiziğim çok güzel herkes manken diyor. O yüzden takılma.
Ve şu sözü unutma. En güzel yemeğin tadı bile zayıf olmak kadar güzel değildir :)))
Ya aslinda hep seni kilolu gordukleri icin öyle alistilar simdi kilo verince yuzunde kuculdu bu yuzden onlara degisik geliyordur biraz zaman sonra alışırlar
Ya bunu 1 2 kişi söylüyorsa anca kıskançlık der insan ama bunu herkes söylüyorsa demekki doğru söylüyorlar bende çok zayıflamıştım herkes söylüyordu ciddiye almıyordum şu an o zamanlardaki halime bakıp ne kadar doğru dediklerini anladım, aşırı ince olmakta güzel değil giydiğin şeyler oturmuyor biraz kilon olacsk hafiften öyle kupkuru güzel değil yani
Olabilir. Bir tane abla tanıyorum o kadar çok vermiş ki kemikleri görünüyordu kadının. Kilolu biri değildi ama aşırı zayıflamıştı sizde de aynısı olabilir anlamak için kitle endeksine bak
Aslında bu insanın en çok neresinden verdiği ile alakalı. Bazıları kiloyu verirken yüzden verir. Bu sebeple insanların gözüne böyle görünmesi normal. Sağlıklı bir şekilde verdiysen sorun etme.
Sarkma vardır büyük olasılıkla yüzünde. Umarım sağlıklı ve yavaş kilo vermissindir. Alisirlar boşver nasılsa önceki haline de laf ediyorlardir. insanlarin dırdırı bitmez
Bir görsel olsa daha yardımcı olunabilirdi.. Ani kilo kayıpları kimi sarkmalara sebep olabilir, ancak sağlıklı bir kilo verme eğiliminde oldu iseniz, bu çok faydalı sizin için..
Kilo verince çökmüş olabilme ihtimalin olabilir bunuda gerekli maskelerle vs goderebilirsin tanı çok kilon vardiysa ve kilo verdiysen çökme falan olmaz
Bende 63den 58e düştüm herkes sanki 10 kilo gitmiş gibi duruyor çok zayıfladın yeter artık verme diyorlar. Valla onlar öyle dedikce benim daha da çok zayıflayasım geliyor. Takma kimseyi. Kiloluyken biraz zayıfla diyorlar zayiflayinca da biraz al diyorlar. Insanlara göre yasamamayi öğrenince herşey yoluna giriyor.
Niye kıskansınlar çökmüşsün doğru 30 kilo veren birinin her yeri sarkmıştır ve yüz hatları biçimsiz hale gelmiştir bunu önlemek için spor yaparak dengeli beslenerek kilo vermeliydin veya şimdi estetikle sporla vs toparlayacksın başka çözümü yok
Öyle olmuştur cunku bizim tanıdığmız var oda kilo vermişti ben çok beğendim millette dediki gargamel gibi olmuş.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Banada kilo verince biraz kilo al dediler kimseye begendiremezsin kendini.. insanlar doyumsuz nekadar begendirmeye calisirsan okadar cok isteyecekler senden. Kendini nasil guzrl hissediorsan saglikli hissediyorsan öyle davran.
Söylenenleri dikkate alma bende 32 kilo verdim tüp mide oldum herkes konuşuyor lütfen kimseyi dinleme nasıl mutluysak öyle yaşayacağız benim şu an kemiklerim sayılıyor 😂