Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kendim diyetisyene gitmedim kilolu olmadığım için kendi diyet yöntemlerim ile zayıfladım. Fakat halam ve kuzenim diyetisyene gittiler.. Şimdi şöyle 25 26 yaşlarında bir kız kuzenim var orta kilolu spor salonuna ve diyetisyene gidiyor. Fakat hiçbir değişimini veya zayıfladığını açıkcası görmedim hep aynı kilo da gibi.. hatta annemin demesine göre en son gördüğünde kilo aldığını söylüyor... Halam deseniz o da yüzmeye ve diyetisyene gidiyor o da kilo vermedi aynı bence vücut olarakta değişmediler aynılar yani... Demem şu şimdi ben iki kişiden örnek verdim ama bu kişilerle ilgili olabilir belki onlar yeme düzenine uyamadıkları için kilo veremediler.. Ben çünkü diyete uyuyorlar mı bilemiyorum... Yani ciddi kilolar verdiysen bence kendin kilo vermeye devam et ama sağlıklı şekilde saç dökülmem vitamin eksikliğinden olabilir.. Şimdi açıkcası kilo verebilirsin doğal fakat yeme düzenin çok iyi olmalı sağlıklı olmalı bir yerden sonra kilo verimi durur vücudu şaşırt ondan öyle devam et her gün 1 saat yürü
11 Yorumla
Soran+1 yılya iste diyetisyenin yaptigi cok bisey yok her sey insanda bitiyor. veridigi programa uymuyor senin kuzen demek ki.
En İyi Cevaplar
Diyet & Beslenme konusunda 445 cevap paylaştı. Evde yapılan bilinçsiz diyetler beraberinde başka sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Mesela. Demir eksikliği vitamin eksikliği vücudun susuz kalması kas kaybı baş dönmesi halsizlik tansiyonda düşme. protein eksikliği gibi vs..
Evde yapılan diyet uygulaması sonucunda tartıda eksilme olsa dahi kilonun nerden gittiğine dikkat edilmelidir. Tartıdaki eksilmenin sebebi kas kaybından dolayı mı yoksa yağ kaybından dolaya mı? . önemli olan nokta kastan değil yağdan kilo verebilmektir.. Eğer ki aşırı bir kilo sorunu varsa 10 kilo ve üzeri gibi o zaman bir uzmandan yardım alınmalıdır.. Fakat eğer ki 3 veya 5 kilo gibi bir fazlalık söz konusu ise kişi bu kiloyu kendiside verebilir..
Evde kilo vermek isteyen birisi.. günde 3 litre su içmelidir haraket etmelidir.. hergün düzenli sabah yarım saat , aksam yarım saat toplamda 1 saat yürüyüs yapmalıdır.. Sabah kahvatısı dışında ekmek tüketmemeye dikkat etmeli.. Hayatından. un şeke rve tuzu azaltmalıdır.. Akşam en geç saat 19 00 ' a kadar akşam yemeğini yemiş olmalı ve gece su dışında bir şey yiyip içmemeye özen göstermelidir.. Sabah kalkar kalkmaz vucuttaki toksinleri atmak için aç karnına bir veya iki bardak su içmelidir.. ne kadar erken kahvaltı ederse metobolizmada o kadar erken çalışmaya başlar. diyet menüsünde her gün bir adet haşlanmış yumurta..1 kase yoğurt , bol yeşillik salata, Bir iki adet meyve et balık tavuk olmalıdır.10 Yorumla
Kendi başına zayıflamak bence en iyisi. Diyetisyen klasik bir program veriyor. Sürekli aynı şeyleri yeme sakın. 2 haftada bir yeme şeklini değiştir Surkeli aynı şeyleri yersen vücut o düzene alışır ve kilo almaya başlayabilirsin. Spor yapmıyorsan eğer spor yap yürüyüş yap en azından kilo verdikçe vücudun sarkmasın yumuşak şekilsiz bir vücut yapın olmasın. Ayrıca kilo verecem diye dengesiz beslenme dengesiz besleniyorsan eğer onun için saçın dökülüyor olabilir. Inşallah istediğin kiloya ulaşır mutlu olursun. 😍
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen diyetisyene gittim. Zayıflama için günlük kalori açığı yeterlidir. Ancak işin sağlık boyutu var. Alman gereken karbonhidrat, protein, yağ, mineral, vitamin vs eksik alırsan sıkıntı yapabilir. Ama bunun için de diyetisyene gitmek kesinlikle şart değil. İnternette güvenilir kaynaklardan yapacağın bir kaç araştırma ile de pekâlâ sağlıklı zayıflayabilirsin. Bence diyetisyenin en önemli olayı, bir hafta sonra gidip hesap vermek zorunda olduğun için yediklerine dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Kaçamak yapınca ya da fazla kaçırıp kilo veremeyince bunu hesabını soran birisinin olması insanı frenliyor.
122 Yorumla
Soran+1 yılben 7 aydır kendi basma calisyorum. direnç nasıl kırılır nasıl beslenilir her seyi arastryorum. yani basarili oldum kilo vermede ama dogru beslensen de az kalori aldgnda vucutta bazı dengeler bozulabiliyormuş. ben bu soruyu sorduktan sonra dahiliyeye gitmeye karar verdim. diyetisyen yerine dahiliyeyle çalışmak daha mantıklı. sonucta kan degerlerine bakmak için diyetisyen de seni dahiliyeye gönderiyor.
Cevap sahibi+1 yılHaklısın. Zaten kendi başına başarmışsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
- Diyet & Beslenme konusunda 40,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBen diyetisyene gidiyorum 2 yıldır. hala da gitmeye devam ediyorum eğer bütçeniz uygunsa kesinlikle gitmelisiniz. ne kadar yağ verdiğinizi ne kadar kas kütlesi aldığınızı orada görebilirsiniz. ve bazen küçük ama önemli besinler kilo vermenizi geçiktirir. ama iyi bir diyetisyen olmalı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen spor danışmanıyla çalıştım. Hem vucuduna göre egzersiz veriyolar hem de beslenme programı ayarlıyolar. 3 ayda 13 kilo verdim. Ama sıkı takip yapıyordu. Yediklerimi öğün öğün saatinde fotoğraf atıyodum. Bana daha çok faydası oldu. Daha önceden diyetisyene de gitmiştim onda 1 ayda 3 kilo vermiştim ama sonra daha fazla geriye aldım. Spor danışmanıyla ilk ayda 6.5 kg verdim. şu an hala 15 kilo fazlam var. Almadım ama veremiyorum. Spora devam edemiyorum ayağımda problem oldu. Tekrar çalışmaya başlarım. 😊
14 Yorumla
Soran+1 yılpeki kan tahlilleri ya da ekstra ilaç takviyesi gerkiyorsa ne yapmak lazım?
Cevap sahibi+1 yılValla ben online destek aldım. Başta herhangi bir problemin var mı ilaç kullanıyo musun hepsini soruyo. Ona göre beslenme düzeni ayarlıyo. İlaçla kilo vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum ki danışmanım da ilaçsız verdiriyo. İlaç kullandırmıyo.
Soran+1 yılilaçla kilo vermek değil tabii ki öyle kilo verdirici ilaç diye bir şey de yok. ama vitamin eksikliğim falan varsa takviye olarak dedim
Cevap sahibi+1 yılHaaa... doğru beslenince vitamin eksikliğin de kapanır bence.
Devlet hastanesinin diyetisyenleri var onlara git. oda saç dökülmesi yazdın diye git dedim. Ben gittim bir kez onların verdiği programı uygulamak için varlıklı olmak lazım sanki ya da ev hanımı olacaksin. Çalışırken o yazılanları nasıl yapacağım. ne yemek lazım ne yememek lazım. herkes biliyor artık.
31 Yorumla
Soran+1 yılyok benim diyet yapmakla ilgili sorunum yok.7 aydır yapıyorum. bu saç dökülmesi için de dahiliyeye gitmeye karar verdim en mantklısı
+1 yılProfesyonel yardım almak daha iyi. Kendi başına yaptığın diyet ya kan değerlerini düşürür, ya kilo verirken sağlığını götürür, ya da uğraşıp uğraşıp yerinde saydırır. Ben diyetisyene gidilmeli diyorum ama gidilmşyorsa da beslenme alışkanlıklarından abur cubur ve ne fazla tüketiliyorsa o çıkarılabilir pekala.
20 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 1b cevap paylaştı. Tabiki ikisi arasında çok fark var, tüm tahlilleri yapıp öyle gidiyorsun diyetisyene.
Belliki bir sorun oldu sendede saçlarının dökülmesi normal değil. Mevsimdede olabilir umarım çok dökülmüyordur.11 Yorumla
Soran+1 yılvalla ben de mevsimden diye düşündüm ama aylar oldu hala dökülüyor.
+1 yılCanım ben diyetisyene gittim. Her hafta aynı diyeti veriyor sadece ufak değişiklikler yapıyor. Kendin kilo verebiliyorsan ne güzel. Kesinlikle diyetisyene gitmeni önermem. Ben 1 yıl gittim çok pişmanım
22 Yorumla
Soran+1 yılçok haklısın sanırım. ben de dahiliyeye randevu aldım bu yüzden
- +1 yıl
İyi yapmışsın canım. Sonuçta kendin kilo verebiliyorsan gereksiz yere para harcamaya gerek yok bence.
+1 yılDahiliyiye randevu aliyosun. Kilona bakip o seni diyetisyene yönlendiriyo diye biliyorum ve sigorta nasıl karşilamiyor anlamadim. Ayrica bende kilo verdiğim dönemden sonra saç dökülmem oldu. Diyetisyene randevu alıp kan verip tahlip sonucuma göre ve vücudumun ihtiyaç ve fuzuli bulduğu yiyecekleri belirleyerek kilo vermeyi yeğlerim
02 Yorumla
Soran+1 yılsigorta psikolojiyi ve diyetisyeni karşlamaz. devlette nasıl bilmiyorum ama özelde böyle.
- +1 yıl
Devlette diyetisyen için dedim,
Ben kendi diyetimi yapabiliyorum yanlızca daha az yer tatlı ve hamur işinden uzak durmakla istediğim kiloma yavaş ve emin adımlarla gelebiliyorum artı işimin hareketli oluşu ve yoğun çalışmam ın katkısı büyük. Sizin böyle bir imkanınız yoksa diyetisgen en iyi seçim olacaktır saygılar
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyene gitmek daha sağlıklı tabiki ama
Ben kilo problemi ihtimali ortaya çıkar çıkmaz çalışmaya başladığım için kendi başıma üstesinden geliyorum,
Probleminiz çok da büyük değilse başara bilirsiniz istemeniz ve başarmak için çaba göstermeniz yeterli...
Dip not; belli bir kilodan sonra "çığ etkisi" adını verdiğim bir durum başlıyor.
Artan kilo damarları sıkıştırdığı için damarlar dan geçen kan içersindeki ihtiyaç maddeleri (besinler) yeterli oranda vücuda ulaş mıyor,
Bu durumda vücut beyne ben açıp bana besin gönder mesajı gönderiyor.
Siz yiyorsunuz yiyorsunuz ama bir türlü yeterli gelmiyor sürekli açsınız.
Bu kısır döngüde dönüp duruyorsunuz...10 Yorumlaşu an diyetteyim ve 1. Ayımın sonundayım 1 aylık diyetisyenle devam ettim 2. Ayı almayı düşünmüyorum sadece o ölçüm aletine alıyor 250tl geri kalanı aynı şeyler sabah yumurta öğlen galeta falan ha fazla kilon varsa gitme öneririm
10 Yorumla
+1 yılKendin verebiliyorsan aile hekimine git kan degerlerine baktır vitaminlere filan her seyine baktir sac dokulmesi de cinko vs eksikligindendi sanirim. Evde beslenmende protein sebze karbonhidrat dengeli olsun tek tip beslenme
10 YorumlaDiyetisyen hikaye kendin yapıcaksın ben 35 kilo verdim 6 ay da yaptığım tek şey sabah aç karna yürümek akşam saat 17:00 den sonra yemek yememek akşam yatmadan 1 saat önce yürümek bir de şekeri kesmek
10 Yorumla
+1 yılEmin ol defalarca kilo veren birisi olarak diyetisyene gitmek saçma bence ben her zaman kendim kilo verdim ve başardım saçlarının dökülmesine gelirsek ekmeği tamamen kesersen saçların dökülür bundan dolayı olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılevet ben de düşününce saçma dedim. ben 7 aydir bu isi yapyiyorm ama ara sira kan degerlerne baktrmak lazm. bundan sonra dahiliyeye gidecek belli aralklarla
Sigortam karsilamiyorsa yurt dışındasin demektir. Bunun için hizmet alabilmek için bulunduğun ülkedeki hukuki hak açıklarını , psikolojinin birleştirip bağlı bulundugun şehrin yönetiminden sosyslinded maddi destek talebi ile karşılatmayi dene
02 Yorumla
Soran+1 yılyoo trdeyim ama özel hastaneler benim gittigm. ve de psikolojiyi ve diyetisyeni karsilamyor. devlette nasil oluyor bilmyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılnasıl kilo verdin spor yaptın mı? bir de sabah kahvaltıda ve akşam yemeğinde neler yedin?
11 Yorumla
Soran+1 yılhafif egzersizler yaptm ama günlük olarak yaklask 2 saat yuruyorum.
Diyetisyensiz de kilo verilir ancak onların hakkını yememek gerekiyor.
Sağlıklı besinler ile hastalığınıza veya yaşınıza, yaşam tarzınıza göre bir plân oluşturuyor. Diyetisyenin amacı sizi daha sağlıklı hale getirmek ben bu olurken kilo verdirmek.
Kendi başına da zayıflarsın ancak ne kadar sağlıklı olabilir bu tartışılır.10 Yorumla
+1 yılEğer ki aldığın kararları uygulamakta başarılı isen hiç kimseye gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılKendi iradene güvenmiyorsan hiçbir şey fayda etmez bence ki zaten kendini güvenince de diyetisyene pek gerek yok bence.
10 Yorumla
+1 yılGtmedim ama dyetsyen tamda bunu ayarlıyor sanırıım.. günlük alman gereken vitamin krbonhidrat protein vs...
10 Yorumla
+1 yılSoner Kul un 3 aylık programını almak senin için yararlı olacaktır diyet programın ve uzaktan spor ile kilo verebilirsin
00 YorumlaSen evde buzdolabı bozulduğunda youtube videoları izleyerek tamir ediyor musun?
01 Yorumla
Soran+1 yılhayr ama diyetisyen seni dahiliyeye gonderiyor. ben de diyeisteyen gidecegme dahiliyeye gittim. diyet zaten yapiyorum kendim.
+1 yılKendin başarabilirsin. Sadece 1 kereye mahsus şikayetlerinden bahsetmek için gitmelisin diyetisyene
10 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılKendi iradenle küçük hedefler koyarak kendine inanarak yapman daha kalıcı olur.
10 Yorumla
+1 yılDiyetisyene gidilmeli fakat cok iradeli de olunmali.
10 YorumlaDiyetisyene gitme bence kendi iradenlr yaparsın muhteşem olur
20 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılYediğine içtiğine özen göster diyetisyen para tuzağı
00 Yorumla
+1 yılDiyetisyene gitmedim ama diyetisyenden önce irade sahibi olmak ve karar vermek önemli.
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSaçının dökülmesi eksik beslendiğinin kanıtı. Doyunca bırak yeter çok da kısma.
02 Yorumla
Soran+1 yılkilo vermem lazım. öyle istediğini yiyerek verilmez ki
- +1 yıl
Aç kalarak hiç hiç verilmez, bunun bir ölçüsü var, kimse sana istediğini ye demiyor.
Kesinlikle diyetisyene gitmeni tavsiye ederimm hem aliskanliklarini hemde beslenmeni duzene sokuyor ayrica yag oranina boy kilo endeksine vs de bakip seni saglikli bisekilde zayiflatiyolar
20 Yorumla
+1 yılBenim bir arkadaşım var Kendi başına zayıfladı baya başarılı oldu. yani iyi kilo verdi 37 kiloya düştü ama şimdi kilo almaya çalışıyor ama alamıyor yemek yiyince falan kusuyor. Anoreksiya ya doğru gidiyo yani imkanın varsa doktor kontrolü en iyisi
00 YorumlaDiyetisyene dünya para yatırıcağıma kendime gider sağlıklı alışveriş yaparım
10 Yorumla
+1 yılKendim yapinca surekli bozuyordum diyeti Şu an online diyet yapiyorum cok cok memnunum fiyatida cok uygun tavsiye ederim 1ayda 6-7 kg verdim hala devam ediyorum
00 Yorumlaeğer saç dökülmesi yaşıyosan gözaltı morlukları falan yeterince protein vb almıyosundur diyet yapıcam diye yemekten kesmemelisin.
02 Yorumla
Soran+1 yılama yemekten kesmeden kilo verilmez
+1 yılKendi basina zayiflamak ve ginede diyetisyenden de tavsiye almak iyidir. 🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende fmerak ettim. Cevapları hiç bir fikrim. Yok
11 Yorumla
Soran+1 yılben gitmemeye karar verdim. onun yerine dahiliyeye gidecem sık sık. diyetisyen gerçekten çok para alıyor ve sana verdigi program sana uymazsa diyet yapmakta zorlanmaya başlarsn.
+1 yılİki aylık programın sonuna geldim hem çok şey öğretti hemde yağlar eridi kendi başına yaptığından farklı oluyor emin ol
10 Yorumla
+1 yılKendi kendime zayıflamayi tercih ederim
20 Yorumla
+1 yılYanlış yoldasın piyasada diyetisyen çok tanış normal arkadaş ol o sana taktik verir zaten 😉
00 Yorumla
+1 yılbence ıstedıkten sonra diyetisyene gerek yok kaararlı olmak lazım sadec
00 YorumlaHer ikisinde olabilir ama diyetisyene gidip para verince insan ister istemez para verdim diye diyete sadık kalıyor 😀
00 YorumlaKendi başına en iyisi. Bunun için de kafana gerçekten koyman gerekiyor. Gerçekten iradeli olmak gerek.
00 Yorumla
+1 yılKendi başıma şişmanlıyorum
10 Yorumla
+1 yılDiyetisyen de işe yaramıyor, kendinde bitiyor.
10 YorumlaÖnce kendi başına dene olmuyorsa diyetisyene git, o da olmuyorsa boşveer
00 YorumlaDiyetisyen daha iyi olur.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok para alıyorlar çokk ve gereksiz yere..
30 Yorumla
+1 yılKendi başına zayıflamak
10 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 605 cevap paylaştı.
s +1 yılDiyetisyene gittim 2 kilo aldım😂😂
10 Yorumla İmkanı olan diyetisyene gitmeli bence
00 YorumlaAzim şart bence obez degilsen gerek yok
00 YorumlaDiyet & Beslenme konusunda 3,2b cevap paylaştı. diyetisyene gitmen daha faydalı
00 Yorumla
+1 yılKendi Azmi’nle yapmak daha güzel bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyetisyene git apla kendi kendine olmuyor
00 Yorumlaİkiside değil yemeye bak 😂
00 YorumlaDiyetisyen ama uzman olan
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılDiyetisyene git ama her dediğine inanma
00 Yorumla
+1 yıldiyetisyene gitmek hep en sagliklisi
10 Yorumla
+1 yıldiyetisyene gitmek
10 Yorumla
+1 yılDiyetisyen
10 Yorumla
+1 yılSağlıklı zayıflama
10 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!