Bazen kalbim 2 kere atıyor. Örneğin, normalde pat, pat, pat die atarken bende pat pat, pat, pat, pat pat gibi atıyor ne olabilir?
Geberecen
Yaşıcan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kalpteki parasempatik sinirler CO2 miktarı, laktik asit miktarı, ATP kullanımı, Kan PH değerinin değişmesi doğrultusunda ritim değiştirebilir. İhtiyaç duyduğunuz kan ve O2 miktarı değişimi kalp atış hızı ve ritmini tamamen etkilemekte. Değişen ihtiyaçlar doğrultusunda kalbin çalışma prensibinin değişmesi tıbben normal kabul edilir. Ancak ortada ritmin değişmesine neden olacak bir durum yoksa ve kalp anormal şekilde çalışıyorsa bu durum ciddi bir rahatsızlığın habercisi olabilir.
Son olarak korku, heyecan ve öfke gibi durumlar, bazı ruhsal sağlık sorunları, anti depresan kullanımı, madde bağımlılığı, kafein kullanımı, alkol kullanımı kalbin çalışma prensiplerini değiştirebilir. Bu tür durumlar söz konusu olduğunda da kalbin anormal şekilde çalışması normal karşılanabilir. Ancak her hangi bir sebebe bağlanamadan kalp çalışma prensibinde ki değişiklikleri hekiminize bildirmeniz gerekmekte. Kalp rahatsızlıkları tedavi edilmediğinde ölümle sonuçlanabilecek durumlar teşkil edebilir!
Oylama tıbbi açıklamalara uygunsuz olduğunda işaretleme yapamayacağım!
Arkadaş haklı ama sen patpat, pat, pat, patpat olduğuna nasıl karar verdin doğrusu onu çok merak ediyorum. Kulağına mı duyuluyor, hissediyor musun bunlar önemli. Cevaplayan arkadaşımız önce buna değinseydi çok güzel olurdu. Öncelikle 15 dakika efor sarfetmeden dinlenmelisin, ardından uzman tarafından steteskop ile 5 dakika dinlenilmesi gerekir. Ardında ekokardiyogram çekilmesi gerekir ki sorunun anlık mı yoksa kalıcı mı olduğu anlaşılsın. Daha sonra ise arkadaşın yaptığı uyarılar yapılır.
Aslında insanların vücudunda gerçekleşen değişiklikleri fark edebilmesi bir çok ölümle sonuçlanabilecek hastalığın önüne geçilmesini sağlıyor. Sadece bazı bilinçli insanlar var olan değişiklikleri fark edip sağlık kuruluşlarına gelerek tedavi oluyor. Bazılarıysa aniden rahatsızlanıp hayatını kaybediyor. Erken tanı hayat kurtarır unutmayın...
Hissediyorum 2 kere attığını böyle boş atıyormuş gibi bir his oluyo atışını duyuyosun o saniye
bende çok korkuyorum benim kalbimde normalde küt küt.. küt küt.. diye atarken arada pat küt.. pat küt.. küt pat pat çi pet pet pet cibili cibili şaak şaaak diye atıyo :((
Aynı durum sanırım bende de var kalbim bazen olduğundan çok çok hızlı atıyor bazen kalbim ağrıyor bazende çok şiddetli çarpıntı oluyor.
Aynen
Surekli oluyorsa bir doktora git. Kalple ilgili hastaliklari arastir ne olabilir mesela seninkisi. Bide ne zaman olduguna bak
Cevap
9Cevap
Ne biçim soru bu yahu? Doktora git tedavi OK yaşarsın, gitme evde otur iki kez atan kalbinle, geberirsin bu kadar basit...
Ahahah eyvallah :D
asıl ne biçim soruları siz soruyonuz yok memem küçük yok sevgilim bilmemme memem küçük eşit değiller asıl saçma sorular bunlar
Ulan Ben sordum sanki? Benim hemcinsleriim manyaksa boş beleş soru soruyolarsa faturasını niye bana kesiyosun vicdansız
Senden mi kesiyorum sanıyorsun buna saçma diorsundabaz etrafına bak boş yorum atma
Saçma tabi seçenekler saçma çünkü... Amaaaan git manyaklığını başkasına yap
ritim bozuklugu olamasın bu :/ doktora git be birader şaka olarak sorduysanda saglık sakaya gelmez haa şaka yapılmaz saglık ile ilgili
Ne şakası 2 senedir oluyo ama bir zararını görmedim hem arada alıyor nasıl diyeyim ayda 2 kere gibi
https://vocaroo.com/i/s1QnBeQmlMw9 al arkadaşım
Taşikardik durumlar olabilir, en kısa zamanda bir kardiyoji uzmanınıza görünmenizi öneririm. EKG ve EKO çekip durumunuza bakacaktır. Sağlıklı günler.
sende ritim bozukluğu var güzel bir ritim tuttur canımı sıkma benim:@
bir kalpte iki kişi olmasin karşmmmmm :D
Bilmiyorum da geber... Biz ne bilelim?
bir doktora git sürekli oluyorsa
çalıştığı için bence
heycandandır
kardiyolojiye git
Aritmi vardır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar