İnstagramda danışmanlık veren diyetisyenlerin verdiği diyet listeleri işe yarıyor mu? Yüz yüze iletişim şart değil mi sizce de? Bir diyetisyen danışanını görüp tahlil yapmadan, durumunu analiz etmeden diyet listesi verebilir mi?
İnstagramda danışmanlık veren diyetisyenler yardımıyla kilo vermek mümkün mü?
Merhabalar! Hem yüz yüze hem online danışmanlık veren bir diyetisyen olarak yorum yapabileceğimi düşünüyorum :)
Online diyette de aslında yüz yüze danışmanlık gibi;
ilk önce bir form gönderiyorum,
daha sonraki yaptığımız görüntülü konuşmalarda danışanımı anlamaya,
beslenme stilini öğrenmeye,
ona özel bir diyet programı hazırlamaya gayret ediyorum.
Online diyette de yüz yüze danışmanlık kadar başarılı sonuçlar elde edebiliyorum, zaten yüz yüze danışmanlıktan tek farkı aslında tartı ölçümlerinizi ve beden ölçümlerinizi sizin yapıyor olmanız. Yine haftada bir görüşülüyor, yine her hafta diyet listeleri revize ediliyor.
Sadece tartı sonucuyla gidilen diyetlerin başarılı olduğuna düşünmüyorum,-bu profesyonel yağ-kas ölçen bir cihaz dahi olsa- zira tartı her zaman doğru sonucu gösteren bir parametre değil. Önemli olan sizin beden değişiminizdir. Tartıdaki rakamı çok fazla etkileyen durum olduğu için mezura ölçümleriyle gidilmesi her zaman daha faydalıdır. Tahlil konusuna gelecek olursak, zaten her beslenme programına başlamadan önce muhakkak kan tahlili istiyoruz ki süreci etkileyecek bir şey varsa eğer doktorumuzla beraber multidisipliner bir şekilde ilerleyebilelim :) Umarım aklınızdaki soruları cevaplayabilmişimdir. Sevgiler.
Merhabalar!
Hem yüz yüze hem online danışmanlık veren bir diyetisyen olarak yorum yapabileceğimi düşünüyorum :)
Online diyette de aslında yüz yüze danışmanlık gibi;
Online diyette de yüz yüze danışmanlık kadar başarılı sonuçlar elde edebiliyorum, zaten yüz yüze danışmanlıktan tek farkı aslında tartı ölçümlerinizi ve beden ölçümlerinizi sizin yapıyor olmanız. Yine haftada bir görüşülüyor, yine her hafta diyet listeleri revize ediliyor.
Sadece tartı sonucuyla gidilen diyetlerin başarılı olduğuna düşünmüyorum,-bu profesyonel yağ-kas ölçen bir cihaz dahi olsa- zira tartı her zaman doğru sonucu gösteren bir parametre değil.
Önemli olan sizin beden değişiminizdir. Tartıdaki rakamı çok fazla etkileyen durum olduğu için mezura ölçümleriyle gidilmesi her zaman daha faydalıdır.
Tahlil konusuna gelecek olursak, zaten her beslenme programına başlamadan önce muhakkak kan tahlili istiyoruz ki süreci etkileyecek bir şey varsa eğer doktorumuzla beraber multidisipliner bir şekilde ilerleyebilelim :)
Umarım aklınızdaki soruları cevaplayabilmişimdir.
Sevgiler.