Hipotiroidi gibi durumlarda gerekli doktor desteği alınmazsa kilo verme durumu zorlaşabiliyor, bu yüzden zaten herhangi bir sağlıklı beslenme programına başlamadan önce mutlaka detaylı bir kan tahlili rica ediyoruz sizden.
Tiroid hormonumuz aslında bizim bazal metabolizma hızımızı, yani dinlenir durumda yaktığımız kaloriyi etkiler, bu olduğundan çok daha azsa kilo verme süreci çok zorlaşır.
Bu yüzden tiroid hastalığında mutlaka egzersiz ile beraber kilo verme sürecinin desteklenmesini çok önemsiyorum. Tabi bunun yanında her şeyde temel olan şey negatif enerji alımıdır. Siz kalori ve makro alımınızı sınırlayıp, yeterli miktarda egzersiz ve su takviyesiyle beslenme programınıza devam ederseniz bir problem kalmıyor.
Gerekli tedaviyle beraber kilo verme süreciniz zaten çok daha hızlı ve çok daha sağlıklı oluyor.
Bu benim doğuştan hastalığım mesela tiroid bezlerim yavaş çalışıyor ve biz biraz tedaviye geç kalmışız 3-4 yaşında doktora gitmişiz annem bilememiş böyle bir hastalığım olduğunu doğduğumda topuk kanı almışlar ama kimse dememiş hasta bu çocuk diye sonradan ben büyüdükçe yaşıtlarımdan küçük duruyormuşum kreşemi anaokulunamı ne doktor gelmiş bana bunun ailesi bunu doktora götürsün demişler doktora gitmişiz geç kalmışız ama zeka gerilemesi gözükmemiş bende ilaca başlamışlar aşırı kilo yaptı bana bu hastalık ergenliğe girdim kilo almaya başladım 85 kiloya kadar çıktım doktor şeker testi istedi şeker hastası çıktım onada bir ilaç en sonunda spora başladım zayıfladım ve şeker hastalığını atlattım şimdi de tiroid ilacımı bırakmak istiyorum ama doktorun dediğine göre ömür boyu kullanıcakmışım o ilacı
ben de birden kilo artışım sebebiyle gittim doktora tahlil sonuçlarım da troid bezlerimin yeterli çalısmadığını söyledi bana levetrion hap yazdı ben kullanıyorum bu hapı neredeyse 1 ay oldu hatta geçti ama bunun faydasını nasıl göreceğimi anlamadım. acaba Şu an için erken mi yoksa bana mı yaramadı anlamadım...
Merhabalar, kesinlikle bu soruya cevabım evet.
Hipotiroidi gibi durumlarda gerekli doktor desteği alınmazsa kilo verme durumu zorlaşabiliyor, bu yüzden zaten herhangi bir sağlıklı beslenme programına başlamadan önce mutlaka detaylı bir kan tahlili rica ediyoruz sizden.
Tiroid hormonumuz aslında bizim bazal metabolizma hızımızı, yani dinlenir durumda yaktığımız kaloriyi etkiler, bu olduğundan çok daha azsa kilo verme süreci çok zorlaşır.
Bu yüzden tiroid hastalığında mutlaka egzersiz ile beraber kilo verme sürecinin desteklenmesini çok önemsiyorum. Tabi bunun yanında her şeyde temel olan şey negatif enerji alımıdır. Siz kalori ve makro alımınızı sınırlayıp, yeterli miktarda egzersiz ve su takviyesiyle beslenme programınıza devam ederseniz bir problem kalmıyor.
Gerekli tedaviyle beraber kilo verme süreciniz zaten çok daha hızlı ve çok daha sağlıklı oluyor.