arkadaşlar 6 ay önce falan bir kadınla tanıştım ama kendisi tüm kötü alışkanlıklara sahipti , her türlü uyuşturucu alkol falan bacaklarında ve poposunda kırmızı lekeler vardı bir kez birlikte olduk bidahada görüşmedim ondan beridir bu şuphe içimi kemiriyor eğer virüs kaptıysam bu ne zaman ortaya çıkar ve nasıl öğrenebilirim, sürekli halsizim ve zihmnim çok bulanık bunlar belirti olabilirmi?
Cevabın nedir?
+1 yılVirüsün alınmasından hastalık belirtilerinin ortaya çıkmasına kadar 2-5 yıl kadar bir süre geçiyor. Hastalığın vücutta meydana getirdiği en önemli değişiklik, bağışıklık sisteminin gittikçe bozulması oluyor.
Hastalığın kendisine has şikayet ve bulguları yok. Ateş yükselmesi, gece terlemesi 3 aydan uzun süreli, kilo kaybı, halsizlik ve aşırı yorgunluk, dilin üzerinde ve ağız içinde beyaz noktalar veya lekelerin oluşması, ısrarla devam eden ishal, yaygın beze büyümeleri ( ve en az 2-3 değişik yerde, çok uzun süren kuru öksürük ile kendini belli ediyor.18 Yorumla- +1 yıl
ateş yükselmesi ve gece terlemesi çok oluyor bazıları 5-6 ayda ortaya çıkar diyor değişiyomu bu kişiden kişiye?
- +1 yıl
Bağışıklık sistemime göre değişiyor. korkut muyum ama galiba kapmışsın çünkü belirtiler bunu gösteriyor
- +1 yıl
korkutma kardeş ya zaten yeterince korkmuşum :) en iysi gidip testi yaptırmak ya tamam ya devam diycem artık
- +1 yıl
Korkutmak gibi bir niyetim yok lakin belirtiler bunu gösteriyor şimdi kalk git araştırma hastanesine testi yaptır zaten aynı gün içinde belli oluyor sonuç psikolojikte olabilir
- +1 yıl
yarın gidecem ya bakalım inş bişey çıkmaz
- +1 yıl
Yarına kadar nasıl sabrediyorsun git kurtul şu sıkıntıdan :)
- +1 yıl
randevu aldım kardeş şimdi işyerindeyim yarın gidebilsem iyi olcak bugün cesaretimi toplayım biraz
- +1 yıl
İnşallah sonuç iyi çıkar kardeşim bana da haber edersin sonuçu.
En İyi Cevaplar
+1 yıl4-6 hafta sonra vırus kanda ölçülecek sevıyeye gelır ve bu zaman dılımden sonra test yaptırabılırsın zaten altı ay olmus gıt ıstedıgın testı yaptır ama 100-99 sonun veren test vıdas ultra dır ank da duzen lab yapıyo ıst da da mavi lab yapıyo 125 tl cıvarı bısey testını yaptır kafanı rahatlat kendınde belırtı arama daha cok bunalıma gırersın her ılışkıde hıv bulasacak dıye bıseey yok
05 Yorumla- +1 yıl
kadındaki kızarıklıklar beni şüpheye düşürdü ve uyuşturucu kullanması yaptırcam kardeş mersinde yok mu ama eğer doktora gitmek istesem hangisine gidiym ürolog mu zührevi hastalıklar mı?
- +1 yıl
abı enfeksıyon hastalıkları bölumune gıt orda sana yardımcı olacaklar ve senı bu konuda bılgılendırcekler burada bı tok bilgi kırlılıgı var herkes bısey yazmıs kadındakı kızarıklıklar evet olur kadın tedavı olmayı red etmısse hıv vırusunun aıds donuşme zamanında bole yaralar olur ama aids ole her ılıskıde bulasacak dıye bısey yok zor bulasan bı vırus bazan tek ılıskıde bazen ılıskıde bulasmayan vakaalar var sen ben doktorum :::)
- +1 yıl
wallamı saol kardeşim ya aynen öyle çok bilgi kirliliği var internete bişey yazıyosun milyon tane alakasız şey çıkıyo devlet hastanesine mi gidiym özele mi?
- +1 yıl
hayır abı enfeksıyon hastalıkları bölumune randevu al ve doktara sadece cınsel yolla bulasan hastalıklarla ılgılı test yaptırmak ıstıyorum de sadece aıds degıl bu yolla bulasan bı ton hastalık var hepatıt var aıds var faranjıt var hpv var bel soguklugu doktora cınsel yolla bulasan hastalıklar de o bunların hepsını senden ıstıcek kanını ver aksama cıkar zaten 6 ay gecmıs
- +1 yıl
eyw kardeş ya çok saol yarın hemen yaptırcam ne kadar test varsa
aids vücuda girdikten 2-3 hafta sonra testle net bir şekilde öğrenebilirsin. Elisa diye bir testi var, onla öğreniliyor. hastaneden falan öğrenebilirsin. hastalığın öyle belirtisi falan yok biliyorsundur. testten başka öğrenebiliceğin bir şey yok.
09 Yorumla- +1 yıl
bugün mynette bir haber okudum sürekli bir halsizlik hali aids belirtisi olabilir yazıyodu peki üroloğa mı gidicem bide zührevi hastalıklar mı ne varmış hangisine gidicem? ne diym doktora?
- +1 yıl
tabiki bir takım belirtileri var. ama 10 yıl hiç belirti vermeden de devam edebilir. olan belirtilerde zaten çok elle tutulacak cinsten değil. ayrıca onun pozitifi negatifi var, değişiyor ona göre de sanırım. prezervatif kullandıysanız aids olsa bile geçme ihtimali çok çok düşük. içini rahatlat olsun diye söylüyorum.
- +1 yıl
malesef kullanmadım , 10 yıl yaşayanlar warmı ya bide benim beyin sürekli bulanık dağınık mesela halısaha maçı yapıyorum bazen gözlerim kararıyo önceden hiç böyle olmazdı yaptıracam testi ama hangi bölüme gidicem doktora direk ben test yaptırcam desem olurmu ayrıntıya girmeden?
- +1 yıl
sıra alırken aids testi yaptırmak istediğini söylersin. onlar seni gerekli yere gönderir. doktorda bence her türlü ayrıntısını sorar. aids illa öldüren bir hastalık değil, bağışıklık sistemini çökertiyor. doğal olarak da basit hastalıklardan ölme ihtimalin çok fazla. yani kimse hiv taşıyor diye ölmüyor. o yüzden illa ölücen diye şey yok bile diyebiliriz. ateş, iştahsızlık, gece terlemeleri, vücutta yaralar, halsizlik falan belirtileri arasında illa bunların hepsinin olması gerekmiyor. ortalama yaşam süresi 8-10 yılmış ilaçla falan 20 yıla uzatmak mümkün imiş.
- +1 yıl
8-10 yıl fena değilmiş gidicem kesinlikle bikere gittim hastanenin kapısından döndüm utanıyorm sormaya , danışmaya falan mı sormam lazım yoksa direk bir ürologdan randevu mu alıym?
- +1 yıl
Danismaya sor bisi olmaz... hastalik bu
- +1 yıl
aldım ya yarın gidecem bakalım inş bişey çıkmaz
+1 yıl6 ay kuluçka dönemi olmaz şimdiye meftaydın. hastaneye git vezneye söyle seni yönlendirirler
025 Yorumla- +1 yıl
yani virüs bulaştıktan altı ay sonramı ölüyolar
- +1 yıl
tam olarak öyle denemez ama aids hastalarının pek ömrü kalmıyor
- +1 yıl
ölmeden o kadınıda öldürürüm walla nerden bulaştım ya delirecem bide çok acı çekiyolarmış ölürken
- +1 yıl
geçmiş olsun ne deyim akılsız başın cezasını çekiyorsun şu an
- +1 yıl
çok maral veriyosun saol ya , şans işte ya bir anlık salaklığıma da denk geldi diyebiliriz ama hiç kurtulış yok mu eğer hastaysam
- +1 yıl
ben yok diye biliyorum bağışıklık çöküyor çünkü. umarım değilsindir bu da ders olur. ama son yıllarda tedavi yöntemi çıkysa bilemem
- +1 yıl
inşallah çıkmıştır ya hemde nasıl ders oldu babam aids falan olduğumu öğrenirse vademden önce gönderir
- +1 yıl
yaş aralığın doğruysa vadende gidersin korkma :)
- +1 yıl
daha bugün 27 yaşıma girdim çok gencim daha ne vadesi ya bu kadar kısa vademi olur dedem doksan yaşına kadar yaşamış
- +1 yıl
ölüm genç yaşlı kadın erkek çoluk çocuk dinlemez
- +1 yıl
içimi kararttın be daha yapılacak listem dolu şimdi ölürsem direk cehenneme atarlar beni
- +1 yıl
öyle düşünme. Allah ın rahmeti çoktur belki affeder. ümitsizlik müslümanın özelliklerinden değildir. müslüman umut eden Allaha güvenen insandır
- +1 yıl
ayrıca hasta mısın belli bile değil
- +1 yıl
hasta gibi hissediyorum inşallah değilimdir ya ama hergün düşünmekten bunaldım doktora gidicm camiye gittim bisürü dua ettim bidaha da zinaya töbe ettim alkolde almıyorum artık belki affeder hem erken gidip hemde cehenneme gitmek koyar bana
- +1 yıl
ibaderlere de başla ufaktan :) inşallah hasta değilsindir de bu korku hayatını düzene sokmana vesile olur
- +1 yıl
üç dört yıl önce namaz kılıyodum içim o kadar huzurluyduki sonra pislik bir kızla tanıştım beni bu hale getirdi dört yıl içinde 30 yıllık günah işledim :) inşallah değilimdir ya kurban kesecem walla değilsem
- +1 yıl
Bu kizda herseyi biliyo:))
- +1 yıl
insan kiminle vakit geçirdiğine dikkat etmeli. belki de bu senin için bir şefkat tokadıdır bilemezsin :) kurbanı kes de evlenmeye bak sen asıl :)
- +1 yıl
kalp gözündeki insanlar gibi konuşuyosun şefkat tokatı falan :) çok acıttı o tokat walla sinir stres oldum ya inşallah hasta değilsem kurban kesecem en kısa zamanda da evlenecem babamda zaten habire evlen diyodu ondanda kurtulurum
- +1 yıl
o tokadı bende çok yerim acısını biliyorum az çok bana böyle açıklamışlardı zamanında :) hayırlısı olsun hakkında :)
- +1 yıl
teşekkür ederim sizinde hakkınızda hayırlısı olsun :) şefkat tokatı kahretti beni ya allah kimseye vurmasın :)
- +1 yıl
amin amin :D
- +1 yıl
amin :))
- +1 yıl
Aids oldurur hiv degil. Hiv virusun ismidir. Virus vucuda girdikten 5 ila 10 yil sonra bagisikliligi cokerttikten sonra aids olur. Aidsi ilaclarla tedavi edip ortadan kaldiriyorlar. Ama mesele aidste degil aids oldurmez, aids oldurtur. Soyle ki aids olduktan sonra bagisiklilik coktugu icin kanserler, hastaliklar baslar. Insanlar o yuzden olur. Eger hiv kaptiysan ilaclarini kullaniyorsun gunde 4 tane sanirsam. Ihmal etmeden kullaniyorsun ve bisey olmuyor. Korkmayin bukadar. Korunun, ilave problem acmayin kendinize ama Eger kaptiysaniz da korkmayin. bir b*k yok
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
11Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılKan tahlili yaptırmak istediğini söyle. Genel bir test yapsınlar. Hepatit var mı hem ona baktır hem de elisa testi yaptır. İlla ben bundan şüpheleniyorum demek zorunda değilsin. Doktor dan rica etmen durumunda onu da testler arasına ekleyecektir. Umarım bir şey çıkmaz. Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor. Testin sonucunun negatif çıkmasının verdiği mutluluk anlatılamaz yaşanır :)
06 Yorumla- +1 yıl
offfff bir negatif çıksın varya walla bundan sonra adam olacam üroloğamı zührevi hastalıklara falan mı gitmek zorundayım?
Cevap sahibi+1 yılHayır öyle bir yere gitmek zorunda değilsin. Dahiliye ye git oradan yaptırabilirsin. Basit bir kan tahlili :)
- +1 yıl
ya kan tahliliyle ıkmazsa elisa testi falan diyolar?
Cevap sahibi+1 yılTamam işte kan tahlili zaten elisa testi. Kan alıyorlar ve elisa testini o şekilde yapıyorlar. Doktora sarılıktan şüphelendiğini söyle. Yanında elisa da yaptırmak istediğini söyle. Sıkılacak çekinecek bir şey yok. Derdini anlatmayan derman bulamazmış.
- +1 yıl
tamam kardeşim yapıcam inş bişey çıkmaz
Cevap sahibi+1 yılİnşallah kardeşim. Mutlu haberini bekliyorum ;)
sarilik velan oldunmu kusma migde bulantisi?
arkadasim öyle bir kadinlar bilrikde olunurmu yahuuu, hic olmasa okadar asdin kondom kullan inshallah bisey yokdur03 Yorumla- +1 yıl
inşallah kardeş ne bileym öyle olduğunu vucudunu görmedimki alkolde almıştık iş işten geçtikten sonra aklım başıma geldi
- +1 yıl
aynen öyle kardeş hiç bulaşmamak lazım gidicem bakalım
Psikolojik diye düşünüyorum.. Arkadaşım hem neden korunmadın ki? 6 Ay olmuş, bir belirti olabilirdi mutlaka.
04 Yorumla- +1 yıl
ne bilem kardeş ben hep korunmadan alışmışım inşallah psikolojiktir
- +1 yıl
inşallah ama test yaptıracam böyle olmuyo şüphe delirtiyo insanı
- +1 yıl
enfeksıyon bölümune gıtmen lazım
Sağlık konusunda 707 cevap paylaştı. bu ders olsun sana. git bir an önce hastaneye testi yaptır. bulaşmayın şöyle işlere ya
11 Yorumla- +1 yıl
ders oldu zaten bdaha yapmam ama nasıl test yaptırcam ya aidssem onu öğrenmekten bile korkuyorum
Halsizlik, bir çeşit diğer belirti sanırım. Git yaptır lan.
01 Yorumla- +1 yıl
gidicem walla lan ama utanıyorum kendim yapamam mı testi?
Hastaneye git. Testin adı eliza testi idi sanırsam..
03 Yorumla- +1 yıl
hangi bölüme gitmeliyim ürolog mu?
- +1 yıl
utanıyorm walla ya marketten prezervatif bile alamıyorum
belirtileri çok üzün süreler sonra oluşmaya başlıyo. ayrıca testi hastanede yaptır elisa testi ismiyle geçiyor. 6 ay geçmesi gerek olaydan testi yaptırman için
03 Yorumla- +1 yıl
6 ayı geçti kardeş ama nereye gidicm ürolojimi zührevi hastalıklar mı?
- +1 yıl
inşallah öyledir kardeş ya çok sıkıntılı durumlar yarın gidicem hastaneye böyle stresle yaşanılmaz
halsizlik belirtiler arasında. acilen hiv testi yaptır
02 Yorumla- +1 yıl
yaptıracam yarın için randevu aldım bakalım inş bişey çıkmaz
Tıp ta ayıp olmaz. Git bir test yaptır, ne olur ne olmaz sonuçta.
02 Yorumla- +1 yıl
yarın gidecem ya artık daha fazla bekleyemem ne olacaksa olsun
- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yıl6 ayda ortaya çıkar. Enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidebilirsin hastaneye.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKan tahlilinde bile çıkıyor ayrıca tırsma panpa boşver o yollardan hepimiz geçtik ve hepimiz dimdik ayaktayız :)
09 Yorumla- +1 yıl
kadındaki kızarıklıklar korkutuyo beni kardeş bide uyuşturucu falanda kullanıyodu hiç aklımdan gitmiyor kızarıklıklar
Cevap sahibi+1 yılLa ziktir et uyuşturucuyu aids onla bir ilgisi yok ayrıca kızarıklıkların aidsli kadınların vücutlarında herhangi bir belirti olmaz o ancak erkeklerde olur beline kuvvet gardaş :)
- +1 yıl
ohh atın ölümü arpadan olsun diyosunda daha yaşım genç kardeş yapılacaklar listem dolu erken gidemem şimdi gitsem direk cehenneme atarlar :) çok kızarıklık vardı ama inşallah yoktur karıda öyle bişey yoksa gebertirim onu walla
Cevap sahibi+1 yıllan karılar aids olduğunda kızarıklık olmuyor la o kadar tıp bilgimiz var :) bir bok olmaz
- +1 yıl
bende niye böyle değişiklikler var sürekli halsizlik var ve halısaha maçlarında gözlerim kararıyo sürekli
inşallah olmaz kardeş saol yorumların için walla içime su serptin
Cevap sahibi+1 yılaids olabilmen için en az 2 yıl lazım yeğen
- +1 yıl
iki yıla kadar deliririm stresten ölürüm aidsten önce stres götürür beni şimdi gitsem çıkmazmı ortaya yani
Cevap sahibi+1 yılÇıkar a. q çıkar ömrümü yedin :)
- +1 yıl
eyw kardeş inş negatif çıkar :)
+1 yılaids kapmışsın belirtiler bunu gösteriyor evet
07 Yorumla- +1 yıl
hadi ya nasıl öğrenecm peki nasıl salak gibi yattım o karıyla allah kahretsin ya
- +1 yıl
6 ay da belirtiler çıkıyor ortaya bikere işsiz işsiz okumuştum biri paylaşmıştı burada oradan biliyorum git test yaptır elisa ve combo diye 2 tane test varmış onları yaptırcan işte
- +1 yıl
nasıl yaptırcam peki üroloğa mı gidiyim?
- +1 yıl
bak internetten merkezleri vardır
- +1 yıl
güvenilir mi bunlar bilmiyorm bana kesin sonuç lazım
- +1 yıl
Kardeş naptın sonuç nedir?
- +1 yıl
Kardeşim sonuç ne?
+1 yılSeyine sahip cikcaktin:)) gecmis olsun
29 Yorumla- +1 yıl
hata işte kardeş ya alkol bütün kötülüklerin anası boşuna demiyolar
- +1 yıl
Srnin oyle biriyle ayni ortamda bulunman hata... madem öyleydi uzaklassaydin hemen... o kadini bulabilirsen klinige yatiralim... baskasini da yakmasin
- +1 yıl
bulurum tabi ama önce kendim kapmışmıyım onu öğrenmem lazım
- +1 yıl
Kendini dusunme hep. Onu da bul klinige yatiralim. Sende testini yaptir. Bu sitede yaptiran bir iki kisi vardi. Bilgi edin. Utanikcak sey degil. Farz et ki aidslu birinden kan aldin. Vs.
- +1 yıl
eğer aids olrsam onu bulur öldürürüm walla en temizi bu ama ne diycem doktora hangi bölüme gidecem bilmiyorum
- +1 yıl
Aids miyim de birsey olnaz rahat ol.
Bulupta oldurmek nedir. Hata senin. Kadinda suc yok. Kimsenin canina kast etme. Bu dubyanin bir de digeri var. - +1 yıl
evet hata benim ama eğer onda vasa ve biliyosa hata onun çünkü hiçbir erkek hayır demez ilişkiye , ürolojiyemi gidiyim zührevi hastalıklara mı?
- +1 yıl
Zuhreviye git.
Ne demek hicbir erkek hayir diyemez.
Gelecegini dusuben erkek hayir der.
Bircok kez demisligim. var. guvenmediginle beraber olursan boyle toton tutusur. - +1 yıl
ne bilem kardeş ya kadının vucudunu önceden görmedimki gördüğümde iş işten geçmişti ders oldu bana walla gidecem bakalım nolacak
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir hastaneye git yaptir
07 Yorumla- +1 yıl
bende biliyorm kardeş ama hangi hastahane hangi bölüm ve ne diycem bu sorulara evap arıyorum aslında :)
- +1 yıl
ya kardesım ara saglık bakanlıgı randevu hattını al bı devlet hastanesınden enfenksiyon hastalıkları bolumune doktorla konus benım suplı ılıskı oldu de yeter o senden bazı testler ıstıcek gıt yaptır kımsye bısey acıklamana gerek yok
Cevap sahibi+1 yılHIV yani AIDS tanısı, yapılan kan testleriyle olur. HIV vücuda girdikten sonra 3 -12 yıl bulgu vermeyebilir. HIV pozitif olup olmadığınızı anlamanız için doğru zamanda HIV testi yaptırmanız gerekir. Bu testin doğru sonuç vermesi için 10-12 hafta süre geçmesi gerekmektedir. HIV kuşkusu olan bir kişinin ilk yapacağı işlem, Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezlerine veya bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmak olmalıdır. Hekim hastaya danışmanlık verir ve uygun testleri ister; test sonuçlarını yorumlar ve bu sonuçlara göre hastayı uygun şekilde yönlendirir. HIV testleri, hastanın adı şifrelenerek yapılmaktadır. Kendi isminizi söylemek zorunda değilsiniz. Hiç bir özel hastane ya da laboratuarın nüfus cüzdanınızı ya da fotokopisini isteme hakkı yok. Sağlık Bakanlığı`nın da bu konuda genelgesi bulunuyor. Sadece HIV için evde yapılabilecek bir test eczanelerde satılmaktadır.
Cevap sahibi+1 yılHIV/AIDS Gönüllü Test Ve Danışmanlık Merkezleri www.sagligimicinhersey.com/...nlik_Merkezleri.html
- +1 yıl
doktorla telefonda konuşabilirmiyimki?
Cevap sahibi+1 yılEvet görevli kişilerle konuşabilirsin. Doktorda konuşabilir.
- +1 yıl
iyi olur walla saol kardeş
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem