Arada bir oluyor kontrol den çıkma çevreyi farklı algılama boşluk hissi falan oluyor nasıl geçer bu? Meditasyon veya başka bir çözümü var mı?
Panik atak, boğulma hissi, nefes almada zorluk, anksiyete, histeri nasıl geçer?

Merhaba,
Doktor kontrolleriniz, fiziksel kontrollerinizin yanında size nefes egzersizlerinden bahsetmek istiyorum.
Doğru nefes burundan alınan burundan verilen nefestir. Doğduğumuzdan itibaren nefes vermekle başladığımız hayatımızın bir bölümünde yavaş yavaş bırakarak sığ ve yetersiz nefeslere döneriz.
Sığ ve yetersiz nefeslerle adrenalin hormonları salgılar ve kendimizi sürekli öfke, korku, kaygı duygularının içerisinde buluruz.
Diyafram nefesleri dediğimiz karın nefesi ise bize doğru nefesle birlikte sakinlik, huzur, mutluluk veren hormonları salgılatır, böylece daha sakin, dengede, duygularını kontrol eden bireyler oluruz. Gün içinde alacağımız sakin ve yavaş nefesler bedeninize destek vermenizi sağlar.
Ayrıca sağ ve sol burun delikleri ile farklı nefes egzersizleri de size iyi gelecek ve sağlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. Sağ burun deliğini kapatarak sol burun deliğinden nefes almak sağ lobu, sol burun deliğini kaparatak sağ burun deliğinden nefes almak sol lobu çalıştırmaktadır. Nefes aldığınız burun deliği ile çapraz şekilde çalışarak beyin lobları arasında dengeyi sağlayabilirsiniz.
Sevgiyle sağlıkla kalın.
Toplumumuzda psikiyatriste karşı bir ön yargı olduğunu düşünüyorum. Hatta bazıları saçma sapan yakıştırmalar yapıyor ama yine de bu ön yargıyı aşıp sadece konuşmak için bile olsa doktora gitmenizi tavsiye ederim. Ben de zorlu bir dönemde panik atak tarzı bir şey yaşadım. Doktorun karşısında önce bir güzel ağlamıştım, şimdi düşününce gülümsüyorum sadece :) uzman olan, bu ilmi bilen onlar sonuçta ve gayet normal bir şey aslında, faydası olacağına inanıyorum. Saglikla kalın
Bu durum günümüzde her yaş grubunda çok rastladığımız bir şey. Panik olduğun anlarda bu gerçek değil sadece zihnimin bir oyunu sakin olucam biticek tarzı cümleler kur kendine sesli ya da içinden bu tarz cümleler kur burnundan derin bir nefes al 5 e kadar say ağzından ver korkma bu atakların sana hiç bir zararı olamaz. Atağı sonlandırmak senin elinde sevgilin ya da güvendiğin birinin telkini sarılması korkma demesi bile sana çok iyi gelecektir. Baş edemiyorsan psikiyatri bölümünden destek al. Acil hemşiresiyim bir günde bu atak nedeniyle bir çok insan geliyor kimi kalp krizi geçiyorum diyor kimi boğuluyorum.
Teşekkürler
Nefes iyi geliyor
Sakın arka arkaya çok hızlı nefes alma ama burnundan derince al beşe kadar say ağzından ver bunu yaparken bu gerçek değil sadece zihnimin bir oyunu ben iyiyim her şey yolunda gibi telkinler dönsün kafanda korkma iyisin bu duruma son vermek senin elinde bu panik sana asla zarar veremez sen gayet sağlıklısın sadece korkuyosun hepsi bu
Ya banada yardimcı olabilirmisin
Cevap
4Cevap
yıllarca çektim hala da ara sıra yaışıyorum. kardiyologlarn kapısını aşındırdığım dönemler biliyorum.. psikiyatriste git dediler ilaç yazsın ama gitmedim. kimseye de gitmesini tavsiye etmem. kısaca sana tek tavsiyem: savaş kendinle. yaşmayan ne kadar zor bilemez ama bunun altedilebileceğini bil ve içinde bulundugun duruma diren. yaşam şeklini değitirmeye çalış.. kendine odaklanmamak adına beynini yoracak mesguliyetler edinmelisin. zamanla azalacaktır..
Sırt üstü uzan ve bacaklarını duvara daya derin derin nefes al
Bogazım yumru var gibi
Sakinleş dediğimi yap 😂
Tamam
Pardon yanlış emoji
Panik atak benim geçirdiğim ve hala ilaç kullandığım bir rahatsızlık ama asla hayatını kısıtlamasına izin verme canım ben toplu taşımaya bile binemiyordum hastane yakınında olmak beni rahatlatıyordu ama şükür en büyük destekçim annem ve doktorum sayesinde yendim arada oluyo tabi ama hemen kafanı başka şeye yönlendir benim doktorum panik atak öldürmez güçlendirir demişti tamda öyle tamamen kafanda bitmeli😊
en iyisi bir psikiyatriste gitmek. doğru ilacı bulmak zaman alabilir ama sakın vazgecme
Bir psikiyatriye gitmelisin belli süreli ilaç tedavisi ile bu sorunları rahatlıkla atlatabilirsin
Panik atakların geçmez sadece panik atağın tutmaması icin bilinç altını biraz boşalman lazım
Antidepresan
Özele gel sağlıkçıyim yardımcı olurum sana
Bende geleyim mi 😀
Gelll
yak o zaman bir sigara
uzmanlardan yardım alman şart
Bende de var aynı sorunlar
Geçmez
Hastaneye git
Merhaba,
Öncelikle diğer fizyolojik sorunlarda olduğu gibi ruhsal olarak yaşadığımız problemler için de tıbbi uygulamalar vardır. Nasıl ki fizyolojik şikayetlerimiz için bir hekime danışıyorsak ve uygun gördüğü tedaviyi alıyorsak ruhsal sorunlarda da aynı yöntemi kullanmalıyız.
Yaşadığınız belirtiler hafife alınabilecek, kendi kendine geçebilecek, bilimsel olmayan yöntemlere cevap verebilecek sorunlar değildir. Bu sebeple eğer yaşadığınız belirtilerin sizi;
Bahsettiğiniz şikayetlere göre birden fazla psikolojik rahatsızlığın eşlik ettiği bir tabloda öncelikle tanı ve teşhis kesinleştirmeli ve buna göre uygun görülen tedaviye uyum sağlamalısınız.
Panik atak ve anksiyete ile alakalı detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Sevgiler.