Vajinektomi:Vajina nın Ameliyatla Alınması.
Penektomi:Penisin Ameliyatla Alınması.
bir doktor olarak kişinin sağlığına zarar verecek raddeye gelmiş ise yapılmalıdır
eğer kurtarabilecek kısımlar vs varsa önce bakılır araştırılır ona gore karar verilir
peki transseksüel kadınlara penektomi ameliyatı yapılıyor mu yoksa vajen penisi kaplayan deriden mi elde ediliyor?
penektomi cinsiyet geçiş ameliyatlarınım önemli bir parçasıdır vajinoplastide penisi kaplayan derilerden yapılıyor penektomi orgazm olmayı engellecek bir faktörde değildir kısmi şekilde kişi orgazm olabilir
ben cinsiyetimden memnun heteroseksüel biriyim ama Lgbti + ya saygım var ve destekliyorum ondan merak ettim ayrıca trans kadınların rahim ve uters nakli trans erkeklerin skrotum nakli ile biyolojik ebeveyen olması da mümkündür ama bunun için bir 20 yıl falan lazım.
Cevap
0Cevap
eğer gerekliyse yapılmalıdır yani bunun tartışılacak bir yanı yok
bazıları erkeklerle ilgili olanları hadım etme gibi görüyor da ondan sordum.
hadım etme suç karşılığı verilen cezadır ama yukarıda saydıkların sağlık açısından tehdit oluşturduğu müddetçe gereklidir
ben demiyorum zaten transseksüel kadınlarda geçiş sürecinde bu ameliyatları oluyor bazı fazla atıerkil kafada olanlar öyle düşünüyor mesela penisim belli oluyor nasıl kurtulurum diyen birine yiğidin malı meydandır diyenler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?