veganım, kilo vermek için vegan değilim yanlış anlaşılmasın ama kilo problemim var ve protein, yağ, karbonhidrat dengelemek için kendime günlük liste yapıyorum ama 5-6 öğün beslenmeye karşı biriyim. 2 öğün, + atıştırmalıklar bana yetiyor. bir öğünde 700 kalori almam gerekiyor her şeyimin dengeli olması için ve 2 öğün beslendiğim için, toplam günlük aldığım kalori 1400ü buluyor sizce bu kilo vermemi engeller mi? normal bir kadının protein ihtiyacı günlük 45gr ve 75gr arasıymış ama ben günlük spor yaptığım için bu miktarı 60ın altına düşürmemeye çalışıyorum karbonhidrat ve yağ dengeli oluyor olması gereken gibi... sizce 1400 kalori fazla mı? biraz düşürdüğüm zaman proteinden düşüyor. tofu vb şeylere sürekli para da veremiyorum...
Çok Süper Cevap
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Alman gereken günlük kalori miktarını şu an içinde bulunduğun kiloya ve gün içerisinde yaptığın egzersize veya hareketliliğine göre hesaplayabiliriz.
Daha sonra buradan çıkan değeri de günlük aktivite değerine göre tekrar bir denklem üzerine yerleştirerek günlük alman gereken kaloriyi hesaplamalısın.
Günlük alınması gereken kalori = Bazal Metabolizma Hızı x Fiziksel Aktivite Faktörü
Günlük alman gereken kaloriyi hesapladıktan sonra kilo vermek için ortalama 500-1000 kalori negatife indirmen gerekir ki haftada 500-1000 gr arasında bir kilo kaybın olsun. Bu kaloriyi de zayıflaman adına gün içerisindeki beslenme düzenine paylaştırabilirsin.
Vegan olduğun için protein hesabın önemli!
Her zaman kg başına 0,8-1 gr protein hesaplaması yaparız. Ancak alacağın gıdaların protein içerikleri daha bitkisel kaynaklı olduğu için beslenmende kaliteli protein kaynakları olabilecek fındık, badem, ceviz, kurubaklagili her gün düzenli tüketmelisin.