Uykusuzluk ödem yapar mı?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Cikolata, uykusuzluk ödem yapmaz, ödem vars vücutta bir saglik sorunu var demektir.
Uykudan kalkinca göz kapaklarinda hafif sisme bazi insanlarda olabilir , normal.
Ama vücutta, bacaklarda sismeler varsa doktora git durumu anlat, ona göre muayenler yapsin.
Korkutmak istemiyorum ama yasin genc henüz simdilik ciddi bir saglik sorunu yoktur ama dikat etmen gereken bazi sorunlarin baslangici olabilir
Vücuttan ödem atmak istiyormusun şeker ve tuz beraber kullanınca ödem yapar çözümü basit
hayatımda uzun süredir şeker yok tuz da bir sabah omlete kattığım kadar, yemeklere de azıcık koyuyorum :(
Evet aynı zamanda kilo da aldırıyor. Günde ortalama 7-9 saat uyumalısın
Yapabilir
Bence yapar ya
Of sen yerim dhmb
Merhaba
Uykunu tam alamadığın zaman bedende eksikliğin etkisini tamamlamak için (eğer bedenin gerçekten o uykuya ihtiyacı varsa) stres yaratabilir. Bu stres sırasında kortizon hormonu aktifleşir. Kortizon hormonu hem tatlı ihtiyacı ile beraber aynı zamanda vücutta ödem tutmana etken olabilir.
Uykusuzluk yaratan etkilerin ne olduğu önemli. Yatağın mı rahat değil veya uyumadan önce uykuya dalamana negatif etki yaratacak bir düşünce veya düşünceler etkisinde misin? Örneğin keşke bugün bunu yapsaydım, yapamadım veya o bana neden öyle söyledi veya yarın şunu yapacağım ama yapabilecek miyim gibi.. zihnin meşgul oldukça uykuya dalmak konusunda zorlanma ihtimalin artıyor.