günde 350 360 civarı kalori alıyorum ve sporla 500 kalori civarı yakıyorum iki gündür evde tartı şu an olmadığı için kilo verdim mi bilmiyorum lütfen kimse yargılamasın ya da beslenme şeklimle ilgili kırıcı yorumlar yapmasın öğrenmek istediğim şey kilo verebilir miyim ayda kaç kilo veririm
boyum 150 kilom 46 48 arası bir şey olması lazım 8 10 kilo civarı vermek istiyorum
boyum 150 kilom 46 48 arası bir şey olması lazım 8 10 kilo civarı vermek istiyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba :)
Vücudumuzun bir bazal metabolik hızı var ve bu en az ortalama 1200 kcal civarında enerjiye ihtiyaç duyar. Bu kişiden kişiye ve cinsiyete göre değişssede taban yaklasık bu civardadır. Siz yaklasık olarak bu enerjinin bile yarısını alıyorsunuz , elbette asıl merak ettiğiniz şey kilo vermekse ve tartıda o rakamsal değişimi görmekse kilo verirsiniz. Çünkü vğcudunuz sizi sağlıklı tutabilmek hormon üretmek için kendi depolarına saldıracak. Dolayısıyla kas kaybınız cok fazla olacak ve uzun vadede halsizlik , yorgunluk , saç dökülmesi gibi problemlerle karşılasmanız cok olası..
Hızlı çalışan bir makina düşünün bir anda çalışması için gerekli yakıtın üçte birini veriyorsunuz ve bu da vücudun kendini kitlemesine metabolizmanızın bu kaloriye alışmasına neden olur troid hormonlarınızın çalışması bozulabilir , ömür boyu bu şekilde beslenemeyeceğiniz için diyeti bıraktıgınzda kilo almanız cok kolay olacak çünkü vücudunuz kıtlık dönemine girmiş durumda oldugundan her buldugunu depolamaya başlayacak.
Sorunuzun cevabına gelirsek bu şekilde beslenmeye devam ederseniz iki haftada belki 6 -7 kilo verirsiniz bu kulaga cok hoş geliyor ama malesef sonra vucudunuzda hiç bişey eskisi gibi olmayacaktır. Kas kaybı , hormon üretiminde bozulma , troid hormonlarının yavaşlaması , adet döngünüzde bozulma , diyeti brakınca iştah hormonlarınızın hat seviyede yükselmesi vs..
Kısacası bir uzman gözüyle ve klinik tecrübeme dayanarak lütfen böyle bişeyi kendinize yapmayın , emin olun sağlıklı ama biraz daha uzun vadede olması sizin ve bedeniniz için çok daha güzel bir seçim olacak..
Sağlıklı günler dilerim :)
öncelikle vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim peki sağlıklı şekilde hızlı kilo vermem mümkün mü eğer mümkünse günde en az kaç kalori almam gerek
elbette mümkün bazalın altına düşmek sağlık açısından risk olabileceği için minimm günlük 1300 kalorilik bir diyet zaten sizin hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır , bol su , yeşilçay ve düzenli uyku ile desteklerseek tabiki :)