Korona sonrası kurallar dahilinde spor salonuna gitmeyi düşünüyor musunuz? Bir yandan maskeyle spor yapmanın zararlı olduğu ve akciğerleri strese soktuğu söylenirken, diğer yandan spor salonları yeni normal döneminde açılmak için bazı kurallar belirledi.Bu kurallar dahilinde spor salonuna gitmeyi düşünüyor musunuz? Spor sırasında klima dahi çalışmayacak. Bir de artık spor sonrası duş almak mümkün değil. Bu kurallar sağlığı olumsuz etkiler mi?
Korona sonrası kurallar dahilinde spor salonuna gitmeyi düşünüyor musunuz?
Zaten gitmiyordum yasaklar kaldırılsa dahi gitmeyi düşünmüyorum. Öncelikle şunun farkında olmalıyız ki siz kendi vücudunuz ve sağlığınız için veya belki de daha iyi gözükmek için gidiyorsunuz ama orada kapacağınız bir virüs sizi derin acılara ve ölüme dahi götürebilir. Yapın evinizde sporunuzu işte ne güzel. Çok kilo aldık diyen varsa da hocam düzgün beslen yap evde sporunu bak bakim 2 ayda neler oluyor. Bir çanta ve içine koyacağınız 3-5 kitapla yapabileceğiniz hareketin ve çalıştırabileceğiniz kas kütlesinin haddi hesabı yok. Burada bir bahçe - park misali bir yer var orasının açılmasını istiyorum sadece ki sabah 5-6'da uyanıp gidip sporumu yapıp temiz havada güzelce başlayayim güne. Kısıtlamalar bitince yapacağım spor hakkında sadece bunu istiyorum bu kadar.
Bu kurallar dahilinde kesinlikle spor salonuna gidilmez. Çok gaddar olmuşlar ya. Tamam haziranın ortasında değilde. Temmuz da veya sonlarında aç salonları. Fakat bu şekilde açma! Ne spor salonu hocaları bu kadar şeyi yapabilir, ne de üyeler tercih edebilir. Kardiyo aletleri arasına panel saçma bir şey. Tamam klima olmaması mantıklı yine hatta duş da alınmayabilir, belli bir süre evde alınır ama soyunma odalarına teker teker üyelerin alınması, o çıkmadan diğerinin girmesi öylesin yazılmış gibi. Maske ile çalışmak bir hayal.
O kadar da ağırlığa vücudumun ihtiyacı var ki aşırı hamladım ya amelelik gelişimi sağlamıyor ne yazık ki. Olsun temmuz sonu, ağustos başına kadar beklerim sıkıntı değil. O zaman bayağı düzelme bekliyorum ben.
@enginnnn34 Haklısın kardeşim macfite ben iş görüşmesi için gittiğimde her şeylerini öğrendim. Bunlar metrekareye bakmadan gelen neredese herkesi üye etme peşindeler. Öyle olmaz o işler.. Fakat tek tek de çok zor bu iş. Birde dolaplar hep iç içe orada sıkıntı olur. En iyisi hiç açma abi temmuzda veya ağustosta aç bekleriz yani
Abi öyle zaten mac fit dakka basina kayıt yapıyor öyleler.. ama abi mecbur şu anda iceri öyle bodozlama giris olmamalı gozun sevim..🙏🏻👍🏻 ya bir de hani mac fit e zencilerde gidiyo yabancılar vaar araplar gidiyoo ne bilim her telden insan var
@enginnnn34 Evet benim gitmememe nedenim çok kalabalık olması zaten. Ben bir sehpada 5 dakika sıra beklemem. Orada sadece soyunma yığılması olmuyor genel bir kalabalık var.
Mac fit kalabalık maalesef he kalabalık istemiyomusun.. git abi bir otele ornek cevizli bag mercure otel istanbulun en iyi otelllerinden biridir yıllık uyelik pesin 1800tl taksitle 2300 tl oyle biseydi en son.. git oraya aksam 8 de en fazla icerde 20 kisi var koca salonda 🙂👍🏻hamamı falanda var hatta havuzlu yani
Hayır, zaten bu kurallarla yarı fiyatına bile gidilmez açıkçası. Benim evde yerim var bir kaç ağırlığım da vardı, şimdilik 1,5-2 bin liralık bütçeyle ağırlık istasyonu ve ıvır zıvır alıp küçük çaplı bir spor salonu yapmak istiyorum kendime. Ayrıca zamandan, yoldan, paradan inanılmaz tasarruf sağlıyor bu pandemi de bahane oldu bana.
Hayır. Kurallara şöyle bir göz attım 1 saat çalışma süresi var o bir kere yeterli değil. Soyunma odaları, duşlar kullanılmayacakmış. Benim evim salona uzak ve o terle toplu taşıma kullanamam. Bir de çalışılan aletleri üyeler temizleyecekmiş. Bu şartlarda gerek yok. Dışarda koşar evde setlerimi tamamlarım.
Bu şekilde amacı yok sporun bu kuralları yazan kişiler spordan anlamayan tipler her aletten sonra o aleti temizlemek için vakit ayırmak vücudu soğutur sporun amacı kalmaz ve maske ile spor çok tehlikeli Çin'de bir çok kişinin maske ile spor yüzünden ciğeri patladı önermem yani ben eve baya ekipman sipariş ettim ağırlık seti başka ufak aletler sehpa vs bu yaz evde devam edicem spora sizede bütçenizin yettiği ölçüde eve eşya alıp devam etmenizi öneririm
Burda açıldı o şekilde gitmek istemiyorum. Sans clubu var ben dün aradım orda oraya varana kadar maske takiliyormus kurs varken çıkarıyorsun böyle yeri ayırmışlar bakalim haftaya gidecem inş
Hayır çok riskli olduğunu düşünüyorum Aletlere çok fazla temas ediyoruz önlemler nasıl olacak aletler sürekli dezenfektemi edilecek tam bilmiyorum ama böyle bir riskin alınması gerektiğini düşünmüyorum. Evde kendi imkanlarımızla ya da bir kaç küçük ucuz spor aletleriyle devam edilmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Spor salonunda üyeligim var ve üyeliğimin yanmasini istemiyorum. Ayrıca bu sureçte 3 kilo aldım. O kadar emeğimi çöp edemem ve spor salonuna gidip kurallar çerçevesinde sporumu yapmayı planlıyorum.
Evde birisi hafif ıksırdığı zaman millet birbirine corona diye bakıyor hangi spor salonundan bahsediyorsun gidersin kaparsın birinden bir yerden sonra sağlık için çabalarsın sağlık olmadan spor olmaz
Gitmiş olsak bile rahat koşullarda spor yapabileceğimizi düşünmüyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok sevindim buna spor yapmaya gidiyorum diyerek spor salonlarıni fuhuş yuvası gibi kullanıyorlardı En azından korona bahanesiyle mide bulandırıcı kullanım amacı az da olsa azalmış olur