Arkadaşlar oruç tutarken uyanır uyanmaz acıkıyorum midem bulanıyor karnım gurulduyor.
bu kadar acıkma sebebim ne olabilir :(
bu kadar acıkma sebebim ne olabilir :(
saygılarımı sunuyorum izin verirseniz görüşüm şu eğer sahurda tatlı yiyorsanız ve bunu en son yiyip üstüne de su içerseniz şekerin vücutta daha hızlı dolaşmasını sağlarsınız bu da hücreleri alıştıracağı için erken açlık ve buna bağlı olarak mide bulantısı karın gurultusu verir ramazanın ilk günlerinde olduğunu düşünmüyorum tahminimce birkaç gün sonra vücut alıştğı için olmuştur saygılaımla
Gece sadece yumurta falan yedim. Tatlıyı en son iftardan sonra yemiştim 1 dilim pasta. Midem yanıyor karnımda karadelik bar sanki
iftarda tavuk balık türev bir şey yediniz mi peki
İftarda kurufasulye pilav yedim onun dısında cips atıştırdım. Ama yemeği yarım tabak yedim çok az yani
mide yanmasına sebep olan genelde ya reflüdür ki bu yen çok tavukta belli eder kendini ya da kalitesiz yağla veya aşırı yağla yapılmış yiycekler sebep olabilir özellikle ramazan gibi bünyenin zayıf olduğu zamanlarda saygılarımla
Cevap
7Cevap
Ben de sabahları aç kalkarım. Tek acıkmama yöntemim sahurda hamurişi yemek.
Öyle alışmışsındır, daha önce kalkar kalkmaz yemek yiyen biriysen veya kahvaltıya önem veren biriysen normaldir. Midenin bulanmasının sebebi de aç olman büyük ihtimal
Mantıklı
Aslında oruç olduğunu fazla aklına getirmezsen unutursun
Asiri susamada varmi?
Evet
Evet çok su içtiğimi söylerler
Tamam çok teşekkür ediyorum
Kan sekeri vardir blki
Sahurda sadece kahvaltı et , gerekirse soda iç
Yapamadigim bir sey daha
Düşünüyorsundur açlığı
Gece iyi ye karnını doyur sende
Kurt olabilir
Oruç tutman
Gastrit olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba;
Bunun birçok sebebi olabilir. Öncelikle mutlaka sahur yapmanız gerektiğini belirtmek isterim. Ve sahurda aşırı yağlı yemekler, kızartmalar ve et grubu ürünlerden tüketmeyin. Size en sağlıklı ve uygun sahur kahvaltı türüdür.
Mutlaka bir haşlanmış yumurta, tuzsuz lor peyniri ,1-2 ceviz, domates, salatalık gibi gıdalar tüketin. 1 tane küçük muzu da sahurunuza ekleyebilirsiniz. Ve midenizi sindirim açısından zorlamamak adına sahur yaptıktan sonra hemen yatmayın. Bir yarım saat kadar yediklerinizin mideye yerleşmesini bekleyin; sonra yatın.
Sabah uyandığınızda mide bulantısını azaltmak için hemen çıkıp bir temiz hava almak size iyi gelecektir. Cama çıkıp bir derin nefes alın. Bu mide bulantınızı azaltmada oldukça etkili olacaktır.
Tüm bu hususlara dikkat etmenize rağmen mide bulantılarınızın durumu hala aynı ise mutlaka doktorunuza bir danışın. Belki altında yatan başka bir sebebi olabilir.
Geçmiş olsun.
Sağlıklı günler dilerim..
Ellerinizine eöeğinize sağlık bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Söylediklerinize dikkat ettiğimde şikayetim geçti ancak dayanamayıp gece hamur işi kızartma türü şeyler yediğimde şikayetım devam etti. Gece zeytin çekirdeği yutup yattığımda sabah hiçbir sıkayetim olmadı. Zeytin çekirdeği yutmanın bşr sakıncası var mıdır?
Ben özellikle gece zeytin çekirdeklerini yutmanızı önermem. Çünkü şu an kullandığımızı zeytinlerin selülozik yapısı değişiyor ve sindirim açısından bizi zorlayabilir. Halk arasında yutmanın çok faydalı olduğuna inanılsa da gece yuttuğunuzda özellikle mideyi yorabilir, mide çeperine zarar verebilir. O yüzden ben yutmanızı önermem ama bunun iyi geldiğini düşünüyorsanız zeytin çekirdeği tozu olarak takviye alabilirsiniz. Bu çok daha güvenilir olur. :)
Çok teşekkür ediyorum ☺️☺️