Su diyetindeyim 8 gündür su içiyorum sadece. Bilgisi olmayanlar sağlıksız vs yazmasın bunun üzerine gerekli araştırmamı yaptim. Galiba suyu az içtim ve besin almadığım için kabızlık sorunu yaşıyorum. Normalde lavman yapılmalıymış evde ama ben eczaneye erişimim olmayan bir yerdeyim kayısı incir vs yemek yiyemem onun yerine alternatif yapabileceğim bir şey biliyor musunuz? Hassas bünyeler kusuruma bakmasın sağlık konusu •︹•
Sadece su içtiğim için ona uygun öneriler lutfen... Eczaneye de gidemiyorum..
Sadece su içtiğim için ona uygun öneriler lutfen... Eczaneye de gidemiyorum..
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Öncelikle 13 yıllık bir beslenme uzmanı olarak ilk yazmam gereken cümle, su diyeti olmaz. Su diyetinin bilimsel araştırmaları yoktur. Gerekli araştırmalar gazete haberlerinden öte değildir. Su diyeti ile sağlıklı zayıflanmaz, su diyeti ile yağ verilmez, kas dokuları azalır. Uzun süreli devam ettirilemeyeceğinden sonrasında normal beslenme düzenine geçildiğinde tüm yenilen yemekler yağ olarak geriye döner. Su diyeti ile zaten sağlıksız olduğu kendini göstermeye başlamış ki kabızlık çekiyorsun.
Burada hiçbir şey yenilmediği için bağırsaklar kendi sisteminde atacaklarını ilk 2-3 günde boşaltır. Kalan günlerde motilitesini yani hareketlerini yavaşlatarak kendini de korumaya alacaktır.
Lavman denilen yöntem ise tıbbi bir işlemdir. Doktor kontrolünde yapılmaz ise bağırsaklardaki iyi ve kötü tüm bakterileri yok ederek, bağırsakların bir bebek bağırsağına dönmesine ve hastalıklara karşı vücudu tamamen savunmasız bırakmasına sebep olur. Böylece bağışıklık sistemi çöker.
Özetle, su diyetine karşıyım. İlla ki devam edeceğim dersen de tek önerim kuru meyvelerin şekersiz hoşafını yaparak içerisinde birkaç damla zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı veya çörek otu yağı damlatarak su yerine içebilirsin.
Teşekkür ediyorum, ilk kez yapıyorum ve ben bizzat deneyimlemek istedim bissürü bilgi var onaylamayanları da onaylayanların da yazılarını okudum. Ben 10 gün yapma kararı oldum vücudum gayet dinç. Bugün son günümdü, dediginiz gibi kas kaybı da olabilir benim vücut ölçümüm yapılmıştı. 10 günlük yavaş yavaş besine geçiş programını da uyguladıktan sonra diyetisyene gidip tekrar değerlerime baktıracağım. Görüşleriniz için sağ olun.. 😊