Çok takıntılıyım, nasıl yenerim?

Arkadaşlar benim uzun süreden beri yenisi geldikçe şiddeti artan takıntılarım var bu 3. hesabım hepsindede takıntılarımı anlatmıştım şimdi şöyle başlayayım çok uzun süreden beri sağ elimle yaptığım bir işin aynısını tıpa tıp sol elimlede yapma gereksinimi duyuyirun ve yapıyorumda sol tarafa dönersem sağada dönüyorum aileme söylemediğim bir şey varsa söylüyorum yoldaki çizgilere basmıyorum v. s vs. Ama ciddi takıntılar 1 2 ay önce başladı diyebilirim basit bir baş ağrısı olduğum için kendimi hastalık hastası yaptım ben ölücem diye ağladım ve özel hastaneden randevu aldık doktor hiçbirşeyin yok dedi ama benim takıntım yinede bitmedi en sonunda beyin mr ı çektirdik bize çok pahalıya patladı özel hastane olduğu için ve şüphelendiğim şeylerin hiçbiri yoktu kafamda sonra 2 hafta sonra falan ben kizmarsoruyordan böyle hikaye okurken kardeşim eşcinselmi tarzında yazılar okudum ve bende sonra eşcinselliğe %1 bile bir şey olmadığı halde benim kafama takıldı ve bende bu takıntı yaklaşık 3 4 hafta kadar takıldı ve sonra ben bunu kendi kafamda bitirmeyi başardım bunun gibi daha birçok şeyler oldu ve ben bu sorunu anlamak istiyorum obsesif komplesif bozuklukmu panik hastalıkmı kaygı bozukluğumu nedir bu ayrıca başka psikolojik denecek sorunlarımda var örneğin mesela aynada saçma hareketler yapmak veyatta kötü bir olay olduğunda gülme isteği ama istemsizce veyatta tam tersi sizce bunlar nedir?
Çok takıntılıyım, nasıl yenerim?