Saçma sapan görüşlerden uzak kalın, ciddi görüşler bekliyorum.
Testi pozitif çıkan komşum evde karantinada! Nasıl korunabillirim?
Saçma sapan görüşlerden uzak kalın, ciddi görüşler bekliyorum.

Burada önemli olan hastanın yaşı ve kronik rahatsızlığının olup olmaması, eğer aşı genç ve rahatsızlığı yok ise bu kişi potansiyel taşıyıcıdır ve diğer insanlara bulaştırma ihtimaline karşı kesin karantina uygulanır. Onlara hastanede büyük ihtimal dilekçe imzalamışlardır karantina koşulları için.
Diğer bir durum eve gönderilme olayı tam bir saçmalık denildiği gibi sadece yaşlı insanları durumu ağır olanları alıyorlar gibi bir şey söz konu bile değil.
Pandemi hastaneleri sonuçları pozitif çıkan tüm vakaları kendi bünyesinde tedavi altına alır almak zorundadır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken şu eğer hastanın sonuçları kesin sonuçlanmış ise bu durum söz konusudur. Yoksa evde tedbiren karantina altında olmaları istedir bu durumla ilgili devlet hastanede matbu şeklinde dilekçelere imza attırır vatandaşa.
Öyle kulaktan duyma şeylerle yok genç olursa gönderirler gibi sözler doğru değildir. Test sonucu kesinleşmiş ve pozitif olan kişiler karantina yasalarına göre kesinlikle pandemi hastanelerinde gözetim altında tutulur iyileşme durumlarında yine vatandaşa dilekçeye evde karantina altında olması için imza istenir sonra evine gidebilir. Eve giderken de öyle önüne gelene binip gidim olayı yok özel araçla olacak yok ise bu durumu dilekçede ilgi yere yazarak ambulans vasıtası ile gidecek. Bu işler öyle sanıldığı gibi kolay bir durum değil..
Seninde yapman gereken mesafeni koruyarak onların dışarıdan kendi başlarına temin edemeyeceği ihtiyaçlarında yardımcı olman gerek sonuçta onlar komşun...
Benim anladığım kadarıyla kesin sonuç için evde karantina altında her ihtimale karşı beklemeleri istenmiş...
Hastaneye gidip test sonucu pozitif çıkanlar için diyorum. Yazımı yeniden okuyun ne demek istediğimi anlıcaksınız.
Təşəkkürlər 🌺
Maalesef her pozitif vaka hastanede gözlem altında tutulmuyor, tutulamıyor. Hiçbir hastanenin böyle bir kapasitesi tabiki yok. Pozitif vakalardan bazıları eğer risk grubu değilse veya solunum zorluğu yoksa; izolasyon kurallarına aykırı bir durumu da bulunmuyorsa (izole edileceği yerde gebe, risk grubu hastalık sahibi ya da yaşlı teması yoksa) evine gönderilip tedavisi orada devam ediliyor.
@Doktorkedii
Benim dediğim olması gereken, pandemi hastaneleri nasıl olur da test sonucu pozitif çıkan hastayı evine gönderir? Benim görev yaptığım hastane eğitim ve araştırma hastanesi dün gece nöbetim esnasında bir gün önceden 46 şüpheli vatandaşın testleri yapılmış gece 11.00 civarı sonuçlarının pozitif çıktığı görülünce polisler ve özel kıyafetleri tulumları ile arkadaşlarımız gidip evlerinden aldılar.
Ülkede karantina yasaları konusu gereği pozitif vakaları kim evlerine gönderiyor ve eğer pandemi hastanesi bunu yapıyorsa o hastaneden sorumlu başhekim tutuklanır. Biz hastalarımıza test sonrası dilekçe imzalatıyoruz kendilerini test sonuçlanana kadar evlerinden çıkmayacağına dair. Bir çok pandemi ve normal veya eğitim araştırma hastanesinde arkadaşlarım var bu durum böyle olur böyle yapılıyor. Aksi takdirde pandemi hastanelerinin bir anlamı kalmaz ve taşıyıcıların hastalığı bir çok sağlıklı vatandaşa bulaştırması kaçınılmaz olur.
"Pozitif vakalardan bazıları eğer risk grubu değilse veya solunum zorluğu yoksa;" demişsin biz bunu genelde ailesi ile birlikte test sonucu pozitif çıkan genler için yapıyoruz ailesi yine hastanede kalıyor. Bizde bulunan gençler genelde ortalama 4 gün ile 1hafta için hastalığı yeniyorlar genelde çok hafif belirtileri oluyor, yalnız bunlar aile oldukları için anne babasının iyileşme süresi daha uzun sürüyor ve hiç bir tepki vermiyor hasta. Eğer hasta olan genç ise ve hastalığın belirtisi hiç yok ise ailesi hastanede gözetim altında, kendisine dilekçe imzalatılıp evinde karantina uygulanır...
Yani demek istediğim şu hastalığın kuluçka süresinden sonra verdiği hasar nedeni ile bedenin verdiği tepki sonucu hastaneye gelen vaka test sonuçları pozitif ise biz bunu Anayasaya göre eve gönderemeyiz. Karantina kuralları geçerli olduğuna dair tebliğ düzenlendi tüm arkadaşlar imza attı herkes diken üzerinde...
Ben olması gerekeni, bizim yaptığımızı söylüyorum doğru olan budur... Yoksa yapılan tebliğe aykırı davranılmış olur.
Maalesef bu bilim kurulu kararı. Şu an 1 avuç hasta ile tabiki başa çıkabiliyorsunuz ancak bu konudaki uygulama ilerleyen günlerde böyle olmayacak. İstersen bir kez daha göz at bu duruma.
Hangi hastanede görev yapıyorsun?
öğrenciyim, görev yapmıyorum ama buna rağmen bu duruma çok daha hakimmişim sanırım :))
Bu konuya hakim olan yok ne yazıkki hakim olmaya çalışıyoruz sende dahil çünkü virüsün genetiği çözüldü sadece bu biliniyor.
İnan bana arkadaşım teorik eğitim ile uygulamalı eğitim çok ama çok farklı bunu bilmelisin sonuçta bu insan hayatı. Yakın zamanda senede aramızda görürüz inş 🙏🏻
Her Corona pozitif olan hasta hastanede yatmıyor. Eğer aynı evin içerisinde virüsü bulaştıracağı yaşlı biri yoksa genellikle eve gönderiliyor ya da başka bir çözüm aranıyor. Hastane gözetimi sadece durumu daha da kötüye giden ya da kronik bir hastalığı bulunan hastalarda uygulanıyor.
Corona da onların evinden sizin eve atlamıyor. Onun evde kaldığına emin olun, siz de olabildiğinizce evde kalın. Dışarı çıkma durumunda asansör kullanmayın. Ve her zamanki gibi hijyen kurallarına uyun. Herhangi bir sorun yok
Arkadaşımın testi pozitif çıktı genç olmasına rağmen önce hastaneye aldılar şimdi de bir otelde karantinaya aldılar sonuç negatif çıkıncaya kadar eve göndermeyecekler yani eve gönderiliyorsa pozitif değildir diye umut ediyorum eğer o halde eve gonderilmisse allah akil fikir versin diyorum
Bildiğim kadarı ile karantina süresi 14 gün felan. Yani 7 gün değil. Ayrıca test sonucu negatifte çıksa pozitifte çıksa hastalık belirtisi olmayan , sağlıkları tehlikede olmayan insanlar karantinaya alınıyor ve bu süre içinde durumları kötüye giderse o zaman hastaneye gidiyorlar. Ama işte iyi görünen bu kişiler kendileri hasta olmasa bile virüsü bulaştırabilirler. Pozitif durum negatife dönmeden nasıl insan içine girecekler o konuda da bilgim yok. Aynı apartmanda isen onlarla asansör düğmelerine ve kapı kollarına dokunurken maske ve eldiven tak ya da elini temastan hemen sonra dezenfektanla sil. Hastanelere sadece durumu ciddi olanlar alınıyo diye biliyorum.
Cevap
55Cevap
şimdi herkes hastalıgı aynı düzeyde geçirmiyor bazılarının hastane ihtiyacı yok ama baskasına bulaşmaması için evde karantinaya alınması gerkiyor uzak durmak lazım hijyn kuralları önemli
İyi yapmışsınız bence ağır değil durumu ama hiç belli olmaz, fazla yanaşma kardeşim. Her türlü risk var.
Hastane de yer yok diye geri göndermek mümkün değil. O hasta yakınları ayağa kalkar zaten böyle bir durumda. Eğer sonuç pozitifse belli bir tedavi görmeden de eve göndermezler. Şöyle testleri pozitif çıkan ancak evde tedavisi uygundur şeklinde rapor alan hastalar var. Ama bu ne kadar sağlıklı, başkasına karşı riski yok mu tartışılır.
Siz kesinlikle tedbiri elden bırakmayın. Apartman ortak kullanım alanlarına dokunmayın ve maske kullanın.
Bugün yollarda ekipler Özel araçları durdurup Araçtakilerin Ateşini ölçüyordu
Ve bu sebebten Uzun bir trafik çilesi meydana geldi
ve trafiği açmak için Ateş ölçümü yapmaya ara verip araçlara geçin diyerek yolu açtılar Baş edemediler çünkü
Simdi burda suçlu görevini hakkıyla yapamayan memur mu yoksa özel araçla dışarı çıkan vatandaş mı?
şu an vaka sayısını karşılayacak kadar hastane mevcut . iken eve göndermeleri hiç doğru değil üstelik hastalığını saklamaya çalışan kişinin yaptığı davranışta doğru değil böyle bir şey varsa bu tamamen sağlık personelinin sorumsuzluğudur
Aynı duruma şahit oldum. Pozitif olduğu halde eve gönderilen kişiler bunu kabul etmiyor. Kendilerini izole etmeleri gerektiği söyleniyor, ama onlar aynen devam ediyor. Sanırım hastalık psikolojisi de buna sebep oluyor.
Bu yüzden hasta olup olmadığını bilmeden, istisnasız herkesten uzak durmak en iyisi.
Aile dışlanmamak icin negatif çıktığını söylüyor olabilir. Benim annemi de tum belirtileri gosterdigi icin zekai tahir burak hastanesinde karantinaya aldilar. Annem ayni zamanda enfeksiyon hastası cok sukurki test sonucu negatif cikti enfeksiyondanmis. Ancak sonuc cikana kadar ve sonrasında karantinada kaldigini dislanmamak icin kimseye soylemedik çünkü direkt hastalikli yaftasi yapistiriliyor. Zaten ilk vakadan itibaren evde kendimizi izole etmistik. Allah korusun pozitif ciksaydi tabiiki soylerdik o ayri.
Sana tavsiye vermeye gelince. Zorunlu haller dışında evin kapisini dahi acmayin. Camasir suyu karisimiyla kapınızı, tutma kolunu silin. Merdiven korkuluklarina, asansör dugmelerine çıplak elle dokunmayin
Hastanelerin kapasitesi de bir yere kadar. Birçok ülkede testi pozitif çıkan ama sağlık durumu iyi olanları evde karantinaya alıyorlar.
Gönderilenlerin insafına kalmış uyup uymamak.
Evden çıkmadıkları ve seninle irtibata geçmedikleri sürece korkulacak bir durum yok.
Türkiye’de herkes açık arayıp dedikodu peşinde olduğu için, testin negatif çıktığını iddia etmesini yadırgamıyorum.
Dostum yani hiçbir şeklide görüşme ve denk gelememeye çalış eğer o pozitif evden cıkmaması lazım onunda
sen önlemini al dostum ne olur olmaz sağlamda kal
Bence dairenden dışarıya çıkmamalısın. Eğer ki çıkman gerekiyorsa kesinlikle maske takmalısın. Dikkatli olmalıyız herkes. BUNUN ŞAKASI YOK. BİZİM YAKIN TANIDIKLARIMIZDAN ÖLENLERDE OLDU. LÜTFEN HERKES CİDDİYE ALSIN ARTIK. BANA BULAŞMAZ DEMEYİN. ALLAHIM herkesi korusun inşallah
Geçmiş olsun öncelikle umarım etrafa bunu yaymaz evden çıkmaması için defalarca telkinde bulunun
Yapabileceğin şeyler kısıtlı, En iyi çözüm binanın ortak alanlarının dezenfekte edildiğinden emin olun ve komşunuzun karantina şartlarına uymasını sağlayın. “Tecriti bozduklarında şikayet edin” Şu an ortalık çok karışık vakalar tecrit edilmiyor, Millet hastanelerin halini görüp tanı koydurmadan evine dönüyor ya da hiç gitmiyor vs. Allaha emanetiz hepimiz. Mümkünse evden burnunuzu bile çıkarmayın
Herkesi hastaneye yatirmak mumkun degil en kotu etkilenen nefes darligi yasayanlar risk grubunda olanlar hastaneye yatmali.
Sen nasil korunabilirsene gelirsek yuzune hapsirmadiklari ya da oksurmedikleri surece kapman mumkun degil, ve herkesten 2-3 metre uzak dur eger evde baskalariylada yasiyorsan onlarlada mesafeli olmalisin.
Hastanede yer yok diye eve göndermek mi daha neler oyle bir saçmalık olamaz. Sikayet sebebi yanı. Nasil kontrol ediyorlar karantinada kaldıklarını eger kontrol etmiyorlarsa bence pozitif degildir ya da iyileşmiştir artık. Fatih terim de mesela karamtinasina evde devam edecekmiş tedaviye. Ama ona iyi bakarlar bilindik ve parası var. Test yaptirir tekrardan. Biz de öyle şans yok bence. O yüzden insanlari riske atmazlar diye düşünüyorum.
Zaten yok öyle bir durum anlayın oyunu algıyı
Arkadaşım pozitif çıktığı halde evde doktorlar eve göndermiş risk sınırı içinde değilmiş. Hastanede yapılabilecek bir şey yokmuş evde kendini karantinaya al demişler. Sanirim her vakada seyir aynı değil kiminde ağır kiminde hafif geçiyormuş. Onun için temastan kaçınılmalı ve kesilmeli...
Aman dikkat et kendine sensiz kiminle 5 saat konuşucam sonra Zozim💙
Kendinizi izole ediceksiniz. Kesinlinle ortak kullanım alanlarına temasınız ya hiç olmayacak ya da temas etmek zorundaysanız da eve geldikten sonra duş alıp tamamen temizlenmelisiniz. Kendisi de karantina kurallarını ihlal ederse polise haber verin. Bu kadar sorumsuzluk olmaz ya anlamıyorum bu insanları. Allah kolaylık versin hepimize. Keyifli akşamlar.
şu an pozitif çıkan insanların oturduğu apartmanları karantinaya alıyorlar. apartman kapılarına yazılar asılıyor.. muhtemelen pozitif olmayabilir de. hem olsa da.. ne yapmalı? evinde oturacak tabi ki.. artık bu virüs tüm dünyanın ve ülkemizin bir gerçeğidir.. hepimiz de yarının potansiyel corona hastayısız...
Hastanede yer yok diye eve göndermek mümkün evet. Yer yok çünkü ağır geçirmiyorsan mecbur kalabiliyorlar. Yapıcak hiç bir şey yok. Evi havalandırmakla falan olucak iş değil, dokunduğu yerler varsa, dezenfekte etmen lazım. sabun/alkollü herhangi bir şeyle. Hasta olmadan önce 2 hafta sürecinde temasta bulunmuşsan sana bulaşmıştır zaten
Bu virüs bir biyolojik silah. Kanser gibi kendisini her bünyede farklı şekilde saklayabilir durumda. Testlerde negatif çıkan biri daha sonraları pozitif, pozitif çıkan biri daha sonraları negatif çıkabiliyor. Cihaz kaynaklı olabilir. Tüm dünya aynı tür cihazları kullanıyor.
Pozitif veya şüpheli olup yoğun bakım durumu olmayan hastalar evde veya uygun mekanlarda lokal izolasyon ile karantinaya alınıyor. 14 günlük süreç kapsamında rutin olarak, dönem sonunda tekrardan kontrol ediliyor. Kötü durum görülmesi halinde yoğun bakımda tutuluyorlar. Bunun dışında aynen evde veya ailenin kimseye temas etmeden geçmek istediği bir yerde izolasyon yapılıyor.
Ewt mumkun tabi, corona positif cikmis olabilir ama belirtileri agir deilse bos yere hastanede yatak mesgul etmemek icin eve gonderirler.
Belirtileri agir olmazsada baskasina bulastirabilcegi icin evde karantinde kalmak zorundadir, ve umarim evde kalirda.
Benimde ablam mersinde hemşire korona ekibinde eve dahi gitmiyor otelde kalıyor sadece 10 tane oda varmış her hasta tek kalmak zirundaymis hastane önüne çadır kurmuşlar diğerleri sandalyede tedavi goriyormus 10 hastanın karantinası bitip eve yolluyorlar ana evdede karantina devam ediyor
Ayri evde oldugun surece sana bulasmaz apartman giris cikislarinda kapi kollarina trabzanlara vs dokunma veya dezenfektan kullan
Bu kadar teslas yapmana gerek yok divardan gecemiyor virus. Ayrica ekmegi disardan alma amiyorsan da fabrikasyon posetli ekmekleri tercih et. Ekmekten virus gelme ihtimali komsundan gelme ihtimalinden yuksek
Zaten ağır değilse durumu kronik bir hastalığı solunumda bir sıkıntı yoksa eve gönderiyorlar karantinada kalsın diye ama bilinçli olmayanlar yine etrafta gezecek bulaştırmaya devam edecek komşun eğer evden çıkıyorsa sanada bulaştırabilir yani. İtalya gibi olcaz bence öyle görünüyor...
Kardeş ben yurtdişındayım, bulunduğum şehire 1800 e yakın hatta 1900 e yakın vaka var. Bu vakalardan sadece 130'u hastane de bakım görüyor. Diğerleri hep evde karantina altında.
Yani Türkiye de nasıl bilmiyorum ama burada böyle. Bu yüzden kendi tedbirinizi almanızda ayrıca bir fayda var.
Evet artık Avrupa da uyguluyorlar bana mantıklı geldi çünkü hastanede iyileşmek zor sürekli ağır hastalar olucak o yüzden evinde hijyenine dikkat ederek evinde karantinda ilaçlarını alarak iylesmeleri çok normal şahsen benim başıma gelse evimde olmayı tercih ederim
Sağlık sistemi çökmek üzere hastanelerde yer bulmak zor yurtdışında örneğin Güney Kore de de izolasyon sürecini evde geçirmişti insanlar ama bizim işlerimiz hiçbir zaman doğru dürüst olmadığı için bu konuda ipin ucu zaten kaçmıştı artık evde izolasyonun da bir önemi kalmadı. Ellerinizi sabun ile yıkayın ortak alan apartman boşlukları, merdiven kenarları, asonsör düğmeleri ve kapılara eldivensiz dokunmayın. Eldivenleri doğru yöntem ile çıkartın. Bağışıklığınızı güçlendirin.
ya nereye göndereceğdi dükkana mı göndereceğdi. bütün dünyada şu anda böyle. ağır semptomlar başlamadığı sürece hastalığı evinizde izole geçiriyorsunuz. çin'de bu durumdakiler çıkıp gezip başkalarına bulaştırmasın diye evlerinin kapılarına kaynak yaptılar. bak doktorların hayatta tutabilmek için seçim yapacağı dönemden bahsediyorlar. öyle yığılmalardan bahsediyorlar. acilde ehi ehi diye hafif öksüren kişiyle solunum cihazına bağlanması gereken kişiyi düşünün. yığılma ve yetersizlik durumunda zaten semptomu hafif öksürük olana değil diğerine bakılacak. bence uygulama doğru. yığılmaya sebebiyet vermeyin ki, hayati tehlikesi olanlara iyi bakılsın, iyi ilgilenilsin.
Aslında bir ara Sağlık Bakanı böyle bir durumdan bahsetmişti. Bazı hastaların testlerinin başlarda pozitif sonra negatif tekrar pozitif olduğunu belirtmişti.
Bu yüzden bir kaç test daha yapılmalı diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla pozitif vakalar orta/ağır vaka olmadığı müddetçe hastane de tutulmuyor evlerine gönderiliyor ve kendilerini odaya kapatmaları isteniyor.
Bu yanlış değil doğru, her pozitif vaka için yer ayırt edilip bakılması çok zor
kaynakları doğru kullanmak gerek,
Fakat bu insanların iletişim/adres bilgileri alınmalı ve kontrol için gönderilmeliler
arkadaşlar bazılarınız yok ambulans ayrılsın özel araç ayrılsın şu bu olsun diyorda hangi birisi için yapacaksınız bunu? kaç tane vaka olduğunu biliyor musunuz? her gün 2.500 vaka geliyor
öyle atıp tutmak kolay imkan yok.
Evet öyle bizim tanıdık var hastanede 4 gün yattıktan sonra eve gönderdiler ve hergün sağlık görevlileri telefonla arıyormuş bazende gelip kontrol ediolarmış ama o tanıdık baya bilinçli birisi. Annesi babasıylada görüşmüyor annesi tepsiyle kapıya yemek getiriyormuş annesi gidince kız kapıyı açıp alıomuş dikkatliler baya ama yinede hastanede dursa daha iyi diosun tabi
Evet, pozitif çıkanları solunum sıkıntısı yoksa eve gönderiyorlar. Bir antibiyotik var eczaneden onu alırken tüm eczacılar o kişilerin pozitif olduğunu biliyor. Panik yapacağın birşey yok. Aynı evde değilsiniz. Evinden çıkmazsan korkacak bir durum yok
Benimde şimdi bir arkadaşım söyledi esi korona olmuş. Dua edin diyor. Test sonucu çıkmamış daha ama her ihtimale karşı tutuyorlarmış. Ve doktor %90 hasta demiş. Eve göndermek çok tehlikeli yaa. İnsanlarin umursamazlığı da cabası...
Dimi bide üstüne Türkiye düşmanı bir vatan haini gruplar var soroz un çocukları yalan iftira haberler le algı yapıp kaos Türkiye düşmanlıgı peşinde
Bu virus milyonlarca insana bulasicak ve milyonlarcasi da hastanede tedavi edilemez... sadece turkiye degil her ulke icin gecerli bu... durumu kritik olan hastalar hastanede tedavi goruyor... ust komsunun seni hasta etme ihtimali de bilmiyorum zor...
Kanka işten eve evden işe devam et maske kullan eldiven kullan her zaman ki gibi maske ile bile yaklaşma komşuna hiç temas veya yüz yüze bile gelme dikkatli ol temiz ol bir şeyin olmaz seviliyorsun dostum🐾
Genc ve kronik rahatsizlik icin oyle yapiyorlar maalesef cunku hastanelerde yer yok.
Disari cikmayacagina dair imza attirip eve gonderiyorlar
Ve disari cikma cezasi 3100 lira gibi basit bir sey
Onunla iltibatin olmazsa bir şey olmaz bnce. Bizimde burdaki poliklinik doktoru ölmüş ve eczacimizda da test pozitif çıktı. Şimdi onlarla temas eden herkesi karantinaya aldılar. Korku filmine döndü. Dokunursan yanarsın
Bizim burdada birinde çıktı adamı almışlar ailesi evde ama baya baya geziniyorlar dışarıda böyle aptallık yok ta
Evet hastanede yer yok diye gönderiyorlar kötüleşirsen tekrar gel diye bizzat hastanede çalışan arkadaşım aynısını söyledi
Kuzenlerimin eski çalıştığı firmadan birisi ateşlenip nefes darlığı ile 112 çağırmışlar gelmemiş test için hastaneye gitmiş almamışlar burası daha riskli işte zaten dolu hastayla hastane diye taksiyle başka yere gidiyorlar adamı yoğun bakıma alıp karısı eve dönüyor o da fenalaşıyor falan bilmiyorum doğru yalan ama artık kollayacağız kendimizi bir şekilde
Sakın çıkma evden gerekmediği sürece. Bide evini dezenfekte ettin mi? Duyduğuma göre belediyeye "evimi dezenfekte etmek istiyorum" diyince ücretsiz bir şekilde gelip yapıyorlar.
Saçmalama lütfen tükürükle bulaştığını biliyorsun temas kurma apartmanda girip çıkarken hiç bir yere eldiven siz dokunma bukadar yani paniğe gerek yok fazla buyutuyirsun
Evde karantina altına alınmış başka kişiler olduğunu duydum (akrabamın akrabası) Onlar evlerinde kaldığı ve sizden uzak durduğu sürece sorun teşkil etmemeli..
Bizim de bir yakınımızda pozitif çıkmış hastanede ama binayı komple karantinaya aldılar kimse dışarı çıkmıyor çevremde gördükçe vahimiyetini daha iyi anladım.
Benim yaşadığım yerdede var. Pencereyi aç ama perdeyi çekme. Hava aralıktan girsin. Elleri lavabodan sonra en az 2 defa sabunla köprüt ovala. Dışarı maskesiz çıkma.
Üst komşun sana oturmaya gelmediği ve eve almadığın sürece problen teşkil etmez. Neden burda komşunun hatası gibi yazdın seninde başına gelebilirdi sen korunmus insan mısın insanları böyle otekilestirmeyin.
İşte bu
Böyle eve gönderiyorlar da bakalım gönderdikleri kişi karantinaya uyacak mı? Kapısına polis dikiyorlar mi acaba öyle olmalı bence
Eldiven kullanman yeterli. Eve girer girmez elini yıka ve kolonya sür ve elbiselerini değiştir sonra birer kez daha yıka ve konya sür. Birşey olmaz.
evet benim arkadaşımda coviddi 2 ilaç yazmışlar kötüleşirsen gel müdahale ederiz demişler yolllamışlar
Evet her pozitif çıkan hastanede kalmıyor durumu kötü olanları aliyolar sadece.. eğer asansor varsa binada kullanmamaya çalış bence ya da en azından fazla temas falan etme etrafa
Ne yapabilirsin ki görüşmüyorsunuz zaten? Evini mi ateşe verecen evden mi kovacaksınız 🤣
Sağlıklı beslenip kimseyle temasta bulunmamak lazım , olacak olduktam sonra kaçış yok tabi ama tedbir elden birakilmamali.
Kuzenimde negatif ama yinede tedbir amacli tutuluyor sonuçta bir kulucka suresi var onun gözlemini yapabilmeleri gerekiyor oyuzden aile bireyleride tutuluyordur bizdede durum oyle
Malesef evet artık yatak olmadığı için covid testi pozitif çıkanlar evlere gönderiliyor. Ve o bina tamamen karantina altına alınıyor. Bu 1 haftadır yapılıyordu zaten. Artık daha da dikkatli olmanız gerekiyor.
Bence insanlari panik yapabilecek boyle bir icerigi yazmamaliydin.
Evden çıkma ve durmadan ellerini yıka meyve sebze ye market alışverişini getir gibi uygulamalardan yap
Bu bir şehir efsanesi dostum kanma sende
Eğer yazdığın gibiyse yani yer yok diye pozitif vakayı eve gönderiyorlarsa biz b*ku yedik demektir
Ben en çok şunu merak ediyorum. Hastaneye gitmeden iyileşmesi mümkün mu?
Evden çıkmayarak ve sürekli elini falan yıkayıp duş alarak
Viruslu kisiler zaten normalde de varlar aramizdalar biz ayni sekilde dikkatli olmaya devam edecegiz yani degisen bir durum yok. Dedigin gibi de olabilir ki Fatih Terim ornegi mesela...
Dışarı çıkamıyorum ve sıkıntıdan patlıyorum. Umarım bir önce biter şu illet yoksa kafayı yiyeceğim. Sokağa çıkma yasağı niye koymuyorlarsa artık... Allah cezamızı verecek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?