- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Panik yapacak veya korkacak bir durum yok. Nefes darlığınız normal ve nefes tıkanması riskiniz olmadığını bilin. Böylesi bir riskin en ufak bir şüphesi olsaydı şu an yoğun bakımda olurdunuz. En büyük düşmanınız stres ve moralsizlik. İkisindende uzak durun.
Oda içinde buradaki dostlarınız ile veya reel hayattan dostlar ile sohbet et edin, müzik/radyo dinleyin ve kitap okuyun. Özellikle güzel beslenin ve bolca dinlenin. Şu an kendi başınıza bir tatildesiniz ve bunu keyifli bir hale getirin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bol su tüket. Corona olunduğunda alınması gereken takviyeleri ufak araştırmalarla bulabilirsin olabildiğince almaya çalış bunları. Yıllardır yapmak isteyipte bir türlü yapmadığın bir şey varsa mutlaka başla güzel moral olur. Atıyorum resim yapmak olur, bir enstrüman çalmak olur. Geçmiş olsun.
00 Yorumla
Annem geçirdi, oda bir odada idi sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin. Çekinerek korkacak bişey yok. İlk olarak da disiplinli olmalısın, bunu unutma sakın.
02 Yorumla
Soran+1 yılKarantina dan çıktıktan sonra negatif çıksam da insanların ve kendi sağlığım için dışarı çıkamam maalesef şimdiden sevdiklerimi çok özledim onları görmeden nasıl yapacağım uzun süre bilmiyorum
+1 yılBen de Covid- 19 pozitifim. Karantinadayım ve olabildiğince kendimi ve ailemi motive etmeye çalışıyorum. Geçeceğine inan ve çevrende ki seni seven insanları da sakinleştir. Korkmamaya gayret göster sakin olman gerekli. Herhangi bir kötüleşmede 112 acil servisten yardım al. Bol sıvı, vitamin ve düzenli ilaç kullanımı şart zaten getirmişlerdir ilaç. Geçmiş olsun onun haricinde yapabileceğimiz fazla birşey yok dua edelim. Acil şifalar diliyorum🙏
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
+1 yılMerhaba öncelikle geçmiş olsun. Bende pozitif çıkmıştım semptomları bende ağır bir şekilde oldu ama o zaman benim birlikte aynı evi paylaştığım ev arkadaşımda aynı şekilde pozitif vakaydı ama o son derece normal hiç bir semptom göstermedi. Yapılması gerek şu evde kendini izole etmen oldukça düşünceli bir davranış buna devam etmelisin, ev içerisinde izole olamadığın zaruri hallerde kesinlikle maske takmalısın hatta evdeki insanlarda maskeyi takmalıdır. İzole olduğun odayı sık sık havalandır, diğer aile fertleri tarafından odaya giriş çıkışlar mümkünse hiç olmamalıdır, yemeğini daima izole olduğun odada yemelisin, yemek sonrası oda havalandırılmalıdır, izole olduğun süre boyunca evdeki diğer insanlarla hiç bir suretle temasta bulunmamalısın, doktorunun hastanede verdiği ilaçları doktorunun uygun şekilde ve miktarda kullanmaya devam etmelisin...
10 Yorumlaizole olmak başkasına bulaştirmaman açısından önemli...
ama seninde direnç kazanman gerekli.. bunun için de
doktorun sana ilaç başlaması gerekiyordu...
ilaç başlandı ise o zaman odanı bol bol havalandır... kendini oyalayacak bir şeyler bul... geçmis olsun...20 Yorumla
+1 yılKorkup panik yapacağın ve moral bozacağın hiç bir şey yok. Moral ve bağışıklık çok önemli. Verilen ilaçları, düzenli aksatmadan eksiksiz iç. C vitamini şu an en çok ihtiyaç duyduğun şifa deposu. Odanı sık sık havalandırmayı unutma. Yapabilirsen sabahın erken saatinde cama çık ve o havayı ciğerlerine kadar çek. Derin derin nefeslere.
Seni keyifledirecek filmler diziler izle. Hastalığını düşünmemeye çalış ve tatilin tadını çıkar. Bunların hepsini ben yaptım bende işe yaradı, iiiyi oldu.
Geçmiş olsun. Allah şifa versin
Seni keyifledirecek şeyler izle.20 Yorumla- Sağlık konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun benim bugün son gün karantina bitiyor yarın işbaşı sana verilen ilacı 5 gün aksatmadan iç normalde içtiğin su miktarını bu süreçte 2 katına çıkar varsa vitamin desteği al yoksa da bol meyve ye c vitamin desteği olur bende kuru öKSürük ile başladı bu yüzden zencefil tarçın karanfil ıhlamur limon bal kaynatıp içtim sürekli çok iyi geldi kitap 📚 oku müzik 🎧 dinle geçer gider sayılı günler
20 Yorumla
+1 yılBol bol odanı havalandır.. Çokca Su ve Bitki çayları iç, Sıkı giyin, Keçiboynuzu pekmezi al sabahları aç karnına birer tatlı kaşığı.. Youtubede Vlog izle, Kitap oku, Netflix varsa izle, Hobbilerin varsa onlarla uğraş.. Geçmiş olsun kendine iyi bak 🌹💪
00 Yorumla
+1 yılDizi izle bütün gün.
Geçmiş olsun, o yoldan ben de geçtim.
Şöyle, yapacağın hiçbir şey yok gerçekten sadece çok su iç ve c vitaminine çok dikkat et.
Ne kadar çabuk iyileşirsen o kadar iyi ama iyileşmen uzun sürecek, 14 günlük süreç değil yani benimki 1 ayı buldu mesela.
İlaç verdiler mi?00 Yorumla- Sağlık konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yıl
+1 yılben 6 gün sırt ağrısı 3 günde şiddetli bel ağrısı çektim, başka hiçbir belirti olmadı 10. gün sonrasında tekrar test yaptırdım yine pozitif çıkınca 1 hafta daha yattım, yapabileceğin tek şey internete dalmak kullanıyorsan netflix teki tüm dizi ve filmleri bitirmek
10 YorumlaGeçmiş olsın bende pozitifim 6. günüm 4 günde atlattım asla moralimi bozmadım hastalıktan daha çok başka şeyler canımı sıktı hatta bol bol c vitsmini tüket verilen ilaçları kullan dizi filan izle sürekli yat uyuyabildiğin kadsr uyu beslenmeni asla bozma ve bol su tüket geçmiş olsun
30 Yorumla
+1 yılsadece iyi bir vitamin takviyesi. iyi beslenme
kovid ilaçları kalıcı hasar bırakmasında rol oynuyormuş. bu şekilde iyileşen şimdi iyi olan bir kaç kişi tanıyorum25 Yorumla- +1 yıl
ağrı için parıl
- +1 yıl
parol
- +1 yıl
Ilaç zararli mi yani hangi vitamini kullanamam
- +1 yıl
tam olarak bilmiyorum. bana konuştuğun 3 kovidli tanıdığım Dr kovid ilacı alma, vücutta kalıcı hasar bırakmasında rol oynuyorlar, vitamin ai, ağrı için parol al dedi... bende sadece vitamin alıyorum dedi.
- +1 yıl
kullandığı vitamini sorabilirim
Bence evde de izole olamazsın eğer kendi odanda tuvaletin vs yoksa. Bence maddi durumun iyi ise otele git. Değilse hastaneye git. Onlar sana bir yer bulurlar. En azindan aile fertlerine zarar vermezsin.
00 Yorumla
+1 yılSıvı tuzu kaynatıp buharını solumak bana çok iyi geldi. Bol bol sıvı özellikle su tüketmelisin. Kekik çayı öneriliyor. Bildiklerim bunlar. Odanı havalandırıp günlük duş almaya da dikkat et. En acilinden bir de dizi bul kendine 😄 geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılbirden bire solunum güçlüğü o derece artmaz. bunu günden güne hissedersin. hissedince de bir sağlık kuruluşuna başvurursun. onun dışında sevdiğin şeyleri yaparak vakit geçir.
10 YorumlaBen gecirdim sen de gecirirsin inşallah sıkma canını bol su iç iyi beslen düzelir. Kendine bir uğraş bulman senin iciniçin daha iyi olur
15 Yorumla
Soran+1 yılBir şey sorabilir miyim karantina bittikten sonra tekrardan test yaptırdın mı
Soran+1 yılAma negatif olsa bile bazı belirtiler geç iyileşiyor nasıl anlayacağım ki peki sen karantinan bittikten sonra dışarı ne zaman çıktın kusura bakma çok soru sordum
Soran+1 yılHımm anladım teşekkürler
Korkma kronik rahatsız değilsen yaşında Gencse zaten şüpheli olsan eve göndermiyolr arkadaşımda evde atlattı iyi şimdi sadece verdikleri ilaçları kullanma deney yapiyorlar
10 Yorumla
+1 yılAyrı odada herşeyin ayrı olsun çöpün de ayrı olsun. Yemekleri plastik tabak kaşıkla ye direk çöpe at. Kitap okuyarak zaman gecir
20 YorumlaSık sık limonlu su iç d vitamini c vitamini takviyesi al kekik çayı ıhlamur cayı iç beslenmeni aksatma odanı sık sık havalandır duş almayı ihmal etme geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılgeçmiş olsun bol bol meyveni ye ve bulunduğun odayı sık sık havalandır su kaynat demlikte demliğin önünde dur üstüne battaniye ört suyun buharı ile nefen açılır rahatlarsın
00 YorumlaSağlık konusunda 597 cevap paylaştı. Psikolojik olarak öyle hissediyoruz bende öyle oldum başlarda. Kitap oku film izle kendini iyi hissedince
03 Yorumla
Soran+1 yılSen bu hastalığı geçirdin mi
Soran+1 yılPeki nasıl atlattın bu süreci
Öncelikle geçmiş olsun. Bol bol film izle demicem klişe olur. El becerin varsa bişeyler yapmaya çalış.
10 Yorumla
+1 yılMoralini yüksek tutmak icin yeni insanlarla tanışıp konusabilirsin filim izleyebilirsin ama yüz üstü yat uyurken
00 Yorumla
+1 yılBen olsaydım bol bol kitap okur, müzik dinler, film dizi izlerdim herhalde. Umarım olmam da. Geçmiş olsun. 🌼
00 YorumlaBugün tvde gördüm sicak suya kekik yağı damlatip buharini içine cekiyolardi ne var ne yok açıyormuş solunum yollarını mikropları bakterileride öldürüyormus kesin kullan.
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun korkma atlatırsın herkes olacaj gibi gecen hafta bebde gecirdim galiba ama test yaptirmadim evdeyim hep diye beslenme ne dikkat et
00 Yorumlac d vitamin ağırlıklı meyva sebze tüket. Vücut direncini arttırdığını duydum grip esnasında. Geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılKendini izole etmen gerekiyordu zaten iyi yapmışsın. Umarım en kısa zamanda iyileşirsin, geçmiş olsun.
01 Yorumla
+1 yılbenim de bugün bitti. cok gecmis olsun 🙏 Kuran dinle ya da oku ruhunu ferah tut
10 Yorumla
+1 yılSadece sabırlı olup iyileşmeyi bekle aklına kötü şeyler getirme film dizi izle kitap oku
10 Yorumla
+1 yılFilm izle bebeğim merak etme atlatacaksın kısa bir tatil gibi düşün ilaçlarını aksatma
10 Yorumla
+1 yılmümkün olduğunca tek kullanımlık eşyalar kullan sağlıkçı biri olarak sana tavsiyem
00 YorumlaYaptığım şeyi devam ettir. Sırf soru sorayım diye soru soruyorsunuz. Üstüne günün sorusu oluyor :D
00 Yorumla
+1 yılNetflixten film dizi indirdim, en sevdiğim atıştırmalıkları stok yaptım şu an bugün 7. gün
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun. İnşallah iyilesirsin üzme kendini kendini rahatlatacak hobilrrine yönel
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun. Umarim hemen atlatirsin. Moralini yuksek tut.
00 YorumlaSağlığına dikkat et ilaçlarını kullan kimseyle görüzmezsin zaten geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılDoktorun sana ne yapman gerektiğini detaylıca anlatmıştır.
00 YorumlaSağlık konusunda 592 cevap paylaştı. Geçmiş olsun Allah açıl şifa versin inşallah tüm derdi olanlara derman nasip eylesin
00 YorumlaNe yapacan bol bol film dizi internet kitap okuma vs başka türlüsü yok
00 YorumlaGecmiş olsun dizi izle , netfilix ten lucifer izliyebilirsin
00 YorumlaSağlık konusunda 707 cevap paylaştı. mandalina tüket ben dün öksürükten kötü oldum mandalina sanki hemen iyi geldi 🧐
01 Yorumla
+1 yılAyrı bir odada izole kalmalısın :D
Nasıl bulaştı virüs, ailede de hasta var mı?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBol bol su iç içinden o zehiri atmak için etkilidir. Ve moralini bozma moral bozarsan bağışıklığın düşer
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun tez zamanda şifa bulursun inşallah Video televizyon izleyip kafanı dağıtabilirsin sürekli hastalığı düşünürsen moral olarak da etkilenip daha çok yıpranırsın
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle korkma bende öldüm atlattım. Evinde otur kimseyle temas etmemeye calis. Bol. bol. mandalina tüket. C vitamini tüket. Sıcak şeyler iç. Nane limon iç . Kitap oku. Sigara içme. Geçer merak etme.
00 YorumlaSağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. bol kitap oku film dizi izle bol su iç vitamin al ilaçlarını kullan
geçmiş olsun00 YorumlaAllah yardımcın olsun biz buradayız iyileşeceksin biliyorum 🙏
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSolunumda sıkıntı yaşarsan ambulans çağırmalısın. Ciddi semptomlardan
00 Yorumla
+1 yılbende oldum atlattım kaslarda spazm oldu rahatsız etmeyecek ölçüğde koku ve tad kaybı halsizliklik oldu 2 haftada geçti tarhana çorbası iç aşk filmi izle rahat ol
02 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle geçmiş olsun ben şu zamana kadar 2 test yaptırdım negatif çıktılar. Annem de kronik böbrek hastası. ateşim yok şimdi ama halsizlik ve baş ağrısı var. sence bu tehlikeli mi?
- +1 yıl
@hahejshsmsj zerre problem yok rahat olun sevgi ve güzel niyetler ile kalın birşeyin kalmayacak :)
bunu bir geçiş dönemi olarak düşüneceksin çünkü hemen geçiyor dinlen bol su iç meyve ye ve komik videolar filmler falan izle bir bakmışsın karantinan bitmiş. Çok geçmiş olsun:)
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle bu sürecin geçici oldugunu ve moralini yüksek tutman gerektiğini söyleyeyim. Ondan sonra pencereden olup bitenlere bakabilirsin. Kitap okuyabilirsin resim çizebilirsin resime İlgin varsa.
00 Yorumla
+1 yıloncelikle korona oldugunu hatirlamamak icin evde yapmayi sevdigin aktivitelre daha fazla odaklan cunku hastaliklar genelde kafaya cok takildikca yeniyor
00 YorumlaOdanı mutlaka havalandır , çok hareket çok konuşup enerji harcamıyorsun , çok geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılEkipler geldi mi yanına bende koronayım ilaç kullanıyorum
013 Yorumla
Soran+1 yılAradılar gün içerisinde gelecekler ilaçları kullanınca daha mı iyi hissettin kendini
- +1 yıl
Hayır aslında bi değişiklik yok
Soran+1 yılHastaneye yatırılma gibi bir şey oldu mu
- +1 yıl
Hyr evde geçiriyorum ama bi iyi bi kötğ
- +1 yıl
Tat koku alabiliyor msun
Ben yediklerim zayi oluyo gibi hissediyorum tat alamadığım için
Soran+1 yılHayır alamıyorum neredeyse yüzde 0
Soran+1 yılKötü dedin ya ne kötü
- +1 yıl
Aşırı halsizlik oluyo öksürük ateş halsizlik olunca sabah tuvalete gidemiyordum ya
Soran+1 yılKaçıncı günün
- +1 yıl
4...
Soran+1 yılHımm anladım inşallah en yakın zamanda Allah şifamızı versin testin sonucu belli olduktan sonraki 4. günün
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılBenim daha ilk günüm ve çok korkuyorum kötüleşirim diye
Mümkün oldugunca bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalar tüket c vitamini bulunan meyveleride aynı şekilde
00 Yorumla
+1 yılgecmiş olsun canim.. balkonlu bir odaya gecseydin keşke ara ara dısarı cıkar hava alırdın
01 Yorumla
Soran+1 yılPencere var zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durumda bir sey yapamazsin cekebilirsin mumkundur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, çok çok geçmiş olsun. Okuyorsanız derslerinizle ilgilenebilirsiniz. Onun dışında kitap okuyabilirsiniz, dizi/film izleyebilirsiniz. Sabırlı olmanız gerek, Allah acil şifalar versin.
00 Yorumla
+1 yılSeni motive edecek şeyleri en iyi sen bilirsin. Sana onu unutturacak şeyleri yapabilirsin
00 Yorumla
+1 yılİlaçlarını kullan TV izle kitap oku geçmiş olsun bende pozitiftim
00 Yorumla
+1 yılBronşit veya nefes darlığı var mı normal hayatta bunlar varmıydı
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih