Skolyoz hastalığım 4 yıldır aynı, ilerleme var mı bilmiyorum ama YouTube'da skolyoz yogası 1 ve 2-3 diye egzersiz videoları var ama her yön sağ ve sol için olan hareketler bunlar, ne yapmalıyım sizce?
İlerleme ihtimalinden korkuyorum.
İlerleme ihtimalinden korkuyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Postür, hareketsiz yaşam ve yanlış duruş pozisyonlarından ve daha pek çok farklı ihmal sonrası bozulabilir.
Egzersiz yapmak ve bu şekilde postürümüzü korumak postür bozukluğundan kaynaklanan hastalıklara karşı en büyük silahımız olmalıdır. Yanlış duruş pozisyonlarına "Postürümü Nasıl Koruyabilirim?" adlı yazımızda değinmiştik.
Öncelikle hemen söylemek gerekir ki egzersizler size özel ve bu işin uzmanı olan fizyoterapistlerce hazırlanmalıdır. Sizi değerlendirip size özel egzersiz reçetenizi yazmak isterdim Bu şu anda mümkün olmadığı için genel ve yararlı birtakım egzersizlere değinmek istiyorum.
Yine en önemli konu şu ki postür düzeltme egzersizleri; "Egzersiz yaptım düzeldi. Artık ihtiyacım yok." diyebileceğiniz şeyler değildir. Bu egzersizler, tıpkı yeme-içme-uyuma üçlüsü kadar gereklidir ve minimum bir zaman ayırmanız gerekmektedir. Bununla ilgili detaylara "Günde Kaç Dakika Egzersiz Yapılmalı?" yazımızda değinmiştik.
Duruş bozukluğumuzun merkezi omurgadır. Daha detaylı yazımız ve egzersiz önerilerimiz için "Postürünüzü Düzeltmeniz İçin Fizyoterapistten Egzersiz Önerileri" bencemizi inceleyebilirsiniz.