Markette satılan ballara olan güvenim hiç kalmadı. Organik bal kullanmak daha faydalıymış diye duydum ama nereden alırım hiç bilmiyorum. Acaba organik bal nereden bulunur?organik bal
Organik/ham bal pastörize edilmemiş ve filtrasyondan geçmemiş bal türüdür.
Organik/ham bal antienflamatuvar özelliği ile vücutta oluşan enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur. Antibakteriyel ve antiviral özelliği ile üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında görülen öksürük semptomlarını azaltır. Diyabetik yaralar ve kansere bağlı görülen yaraların iyileşmesinde etkili bir doğal destektir. Pastörizasyon ve filtrasyon işlemleri, bugün piyasada mevcut olan birçok balın üretim sürecinde kullanılmaktadır.
Filtrasyon işlemi polenlerin tutulmasına sebep olurken pastörizasyon işlemi ise balın içeriğindeki enzimlerin, vitaminlerin ve değerli antioksidan bileşenlerin kaybına sebep olur. Bu işlemlerden geçen bal, insan vücudu için faydalı bileşenlerini kaybeder. Bu noktada balın besin değerlerinden faydalanabilmemiz için organik/ham bal almaya özen göstermeliyiz. İyi arıcılık prensiplerine göre üretim yapan, gerekli sertifikasyon ve kalite belgelerine sahip üretici markaları tercih etmeniz önemlidir. Benim önerim Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile üretim yapan ve ürünlerinin kalitesinden emin olunan arı ürünleri markalarına yönelmeniz olacaktır.
Organik bal genellikle arıcılık yapılan Muğla, Ordu, Adana gibi illerde bulunmaktadır. Organik balı, arıcılık yapılan ve balları ile meşhur illerden almak büyük fayda sağlar, kaliteye ulaşmayı kolaylaştırır. Ama organik bal alırken de mutlaka bir belge veya test de talep edilmelidir ki alışverişte güven sağlanabilsin.
Gerçek ve organik bal nasıl anlaşılır dersen o zaman şu videoyu bir izle derim:
Çevrende tanıdığın vardır illaki, köyden malzeme alan vs. Bunların içinde bal üretici tanıdığı olur, onlardan alabilirsin. En doğal balda bile arılar güçsüz kalmasın diye şeker veriyor üreticiler, kimisi abartıyor ama suni yapma değil, ne kadarda olsa kovandan toplanıyor.
Adrese kargo olarak da gönderiyor. Kendisini beğenmemin en büyük sebebi, aşırı derecede nezaket ve kibarlık göstermesi ve müşteriyi her şekilde memnun etmek için çabalaması.
Tarım kredi marketlerdeki ballar sağlam. Kendileri analiz ediyor, belli bir değeri sağlamayan balı almıyorlar. Onun dışında Türkiye'de en çok organik bal rakamsal olarak Ordu'da üretilir, tanıdığın varsa bulursun.
marketlerden zaten bal alınmaz özel ballara bende meraklıyım türkyenin bir çok yerinden alırrım internette bulursun organik sertifiklı arıcıları ama kooparatiflerden alma bence doğru balı bulursun organiğe fazla takılma bir sofralık bal vardır birde şifa niyetine tüketilen sabahları bir iki kaşık yenilen ballar vardır sen hangisini almak istiyorsun?
Facebook sayfalarında satanlar var aldıklarım oldu ancak ucuz diyerek bal almayın, alacağınız bal karakovan ve petek arıların kendi yaptığı mum olsun, dışarıdan müdahalesi olmayan bal alın fiyatt olarakta en 100 TL olmalı, Aslındad gerçek bal 200 Tl den ucuz değildir. Marketlerden Bal alacağınıza hiç bal yemeyin dahada iyi..
markette satılan balparmak markası alabileceğin en güvenilir markadır. ben çankırılıyım ve bizim köyde bal fabrikası var. arı yok çiçek yok fabrikası var. sahte balları 500 çeşit marka ile satışa sunuyorlar hatta açık alıp köyde kendim yetiştirdiğim arı kovanlarından size satıyorum diyenlerde var.
doğal güzelliği olan kır alan yerlere gezintiye veya memleketin olan bölgelere gittiğinde gezinip köy alanlarında tarım alanlarında sorarak bulabilirsin komşuculuk faktörü de etkili bu konuda bazıları kendileri yapıyor balı biraz pahalıdır ama
inorganik bir balın olduğunu düşünmüyorum lakin sunni baldan bahsediyorsan ona asla güvenemezsin. piyasada ayçiçek yağları ve ballar genelde sahte çıkar büyük marketlerde bile
köylerden kasabalardan bal üreticisinden bulabirsin. ama çok üretücü glikoz veriyor aruya dah cok baş olsun diye karakovan bali doğalçicek bali çok çok zor
İyi günler, Analiz raporuyla şekersiz, hakiki Erzurum Çiçek bal bizde mevcut. Dilerseniz petekte, dilerseniz süzme yani sıvı olarak sizlere sunabiliriz. Bizimle iletişime geçebilirsiniz
Merhaba,
Organik/ham bal pastörize edilmemiş ve filtrasyondan geçmemiş bal türüdür.
Organik/ham bal antienflamatuvar özelliği ile vücutta oluşan enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur. Antibakteriyel ve antiviral özelliği ile üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında görülen öksürük semptomlarını azaltır. Diyabetik yaralar ve kansere bağlı görülen yaraların iyileşmesinde etkili bir doğal destektir. Pastörizasyon ve filtrasyon işlemleri, bugün piyasada mevcut olan birçok balın üretim sürecinde kullanılmaktadır.
Filtrasyon işlemi polenlerin tutulmasına sebep olurken pastörizasyon işlemi ise balın içeriğindeki enzimlerin, vitaminlerin ve değerli antioksidan bileşenlerin kaybına sebep olur. Bu işlemlerden geçen bal, insan vücudu için faydalı bileşenlerini kaybeder. Bu noktada balın besin değerlerinden faydalanabilmemiz için organik/ham bal almaya özen göstermeliyiz. İyi arıcılık prensiplerine göre üretim yapan, gerekli sertifikasyon ve kalite belgelerine sahip üretici markaları tercih etmeniz önemlidir. Benim önerim Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile üretim yapan ve ürünlerinin kalitesinden emin olunan arı ürünleri markalarına yönelmeniz olacaktır.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiler.
Benim Bı arkafaşım
Da. Var