Keten tohumu sindirim sistemini düzenleyici etkisinin yanında aynı zamanda yağ yakıcı özelliği de vardır. Keten tohumu ile kabızlık gibi rahatsızlıklar da tedavi edilebilir. Keten tohumunu yatmadan önce bir kaşık tüketin. Eğer çok ağır olduğunu düşünüyorsanız ki yanlış düşünüyorsunuz. Birazcık kavurun yağ oranını azaltın. Aslında buna gerek yok keten tohumunun içindeki iyi yağlar sayesinde yağ yakımı gerçekleşecektir zaten. Keten tohumunu yoğurt ile beraber tüketmeyi öneren diyetisyen ve diğer uzmanları da anlamış değilim. Profilimde süt ve süt ürünlerinin diyet döneminde neden kullanılmaması gerektiğini daha önce anlatmıştım zaten. Tabi sakın siz görsele aldanıp yatmadan önce fıstık ezmesi yemeyin, ben kilo alma doneminde olduğum için yatmadan önce tuketiyorum. Kavanozdaki ise chia tohumu.
Yatmadan önce her ne yenilirse yenilsin yağ yakmayı bırakın; maalesef yağlanmanıza dahi neden olabilir. Bu yüzden muhakkak yatmadan bir kaç saat öncesinde yemek yemeyi bırakmalısınız.
Lakin sorunuz yatmadan önceki ara öğünümde sağlıklı, yağlanmaya neden olmayacak ve beni tok tutacak ne yiyebilirim ise 1 bardak kefir, 1 kutu (200 ml) süt veya 200 g yoğurt tüketebilirsiniz diyebilirim.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Eee peki sayın uzmanım diyetisyenim, bu söylediğiniz süt ve süt ürünlerinin içimde ki laktoz deri kalınlaşması yapıyor, Growth hormonunu baskılıyor. Yağ yakmayı zorlaştırıyor. Onun yerine benim tavsiyelerim gibi iyi yağlar hem taşıyıcı hem koruyucu hem yağ yakımında etkili. 😎
Zaten soruya verdiğimiz cevapta akşam ne olursa olsun bir şey tüketmemeniz yönünde. Velhasıl sağlıklı beslenen ve o saatte çok acıkmış bir bireyin minimum zarar görerek, yağlanmadan, hazımsızlık gibi problemler yaşamadan veya karnını doyurmadan yatmasını sağlamak amaçlı süt ve süt ürünleri tüketimi çok mantıklı. Laktozun deri kalınlaşmasına neden olması yarışmaya hazırlanan sporcular dışında çok da önem arz etmiyor. Günlük hayatında fitness sporuyla ilgilenen herhangi bir hedefi olan kişinin derisinde oluşacak kalınlaşma çok da kritik olmayacaktır. Tabii ki sporcu profesyonel bir sporcuysa ve yarışmaya hazırlanıyorsa o noktada süt ve sür ürünleri belirli bir süre diyetten çıkartılabilir. Burada önemli olan muhatabınızın kim olduğudur.
Aslına bakarsan yemezsen yakarsin :) leptin hormonu açlıkta devreye girer bunun olayida şudur depon dolu ve sen benzin doldurmaya calisirsan boşa akar insan vucutun da boşa akma yok depolar yağ olarak saklanır kullanmak için aracın çalışma yöntemi açlık var olan dan tüketmek depodan
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Leptin, "tokluk hormonu" diye de adlandırılan, peptidler sınıfından, tokluk duygusu yaratarak organizma içindeki yağ stoklarını ve iştâhı düzenleyen bir hormondur. Leptin; vücudun en büyük Endokrin organı olan yağ dokusundan salgılanır. Yanı yağ olmazsa leptin salgılanmaz. Senin bahsettigin hormon growth hormonu Mesela biz orucken üst düzey salgılanır insanların ramazanda zayıflamasının sebebi de growth hormonun yağ yakıcı özelliğidir.
Leptin tonluk hormonu ama güzel kardeşim aç kaldığın da salgılanır şema olsaydı sana anlatırdım leptin sinyal gondermezse sen sürekli aç hissedersin leptin insülin ilişkisi vardır yani basitçe anlatmak gerekirse sen yemek yediğinde insülin yükselir ve 4-5 saat aç kalmazsan leptin devreye girmez insülin normal de düşer ama yemem yediğinden tekrar yükselir growht büyüme hormonu dur
Ya aslında hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ama benim söylediklerim ve benim uyguladığım öğrencilerime uyguladığım sistem sporcu beslenmesi üzerine yoksa boş mide ile uyumak kanser riskini azaltır fakat yatmadan önce iyi bir yağ almazsan kaslarını korumasız bırakırsın
Yine güzel bir çalışma tebrikler.. Peki kabak çekirdeği için de aynı şeyler geçerli mi?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya asıl olan iyi yağ alabilmek kullanılabilir. Fakat keten tohumunda yağ asitleri de olduğu için yağ depolamasınıda azaltır. Keten tohumu tercih edilmesi daha iyi olur bu amaçta Ama eğer amaç kasları korumaya almaksa kullanılabilir.
Limon pul biber yoğurt diyorlardı bir ara ama 🤷🏻♀️
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Limon diureritiktir yani su atıcı Pulbiber metabolizma hızlandırıp yağların daha hızlı yakılmasını sağlar. ( yani yağ yakmaz yağ yakıminı hızlandırır.) Yoğurt ise içerisindeki laktoz la deri kalınlaştırır vücuttaki en anabolik hormonlardan olan growth hormonunu baskılar.
Yatarken ye ki miden rahatsız olsun. Uyurken seni de bir güzel rahatsız etsin. Hele bir de yağlı yağlı fıstık ezmesi oh mide iptal.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaklaşık 8 aydır yiyorum ve dediklerinin hiçbiri olmadı. Senin söylediğin rahatsızlanma daha çok trans yağ gibi kötü yağlar ile gerçekleşir. Fıstık ezmesjnde çok iyi yağlar vardır Ve fıstık ezmesi hızlı sindirilen bir yağ çeşidi de değildir.
Inan bana benim kilo vermek gibi bir derdim yok zaten. Yağ oranım %15 altında bunu bir makina felan söylemiyo yanlış anlama karın kasları belli ediyorsa yağ orani %15in altındadır demek. Benim amacım insanlara birşeyler öğretmek sordugum soruların hepsinin yanıtını detayda veririm zaten.
Kilo alma dönemindeyim Clean Bulk Diyetin illa ismi olacak diye birşey yoktur. Eğer makro ve kalori hesabı yapılıyorsa diyet yapıyorsunuzdur. Diyetin anlamı 2 tane zeytin kibrit kutusu peynir şeker yemeyeceksin degildir.
Yatmadan önce her ne yenilirse yenilsin yağ yakmayı bırakın; maalesef yağlanmanıza dahi neden olabilir. Bu yüzden muhakkak yatmadan bir kaç saat öncesinde yemek yemeyi bırakmalısınız.
Lakin sorunuz yatmadan önceki ara öğünümde sağlıklı, yağlanmaya neden olmayacak ve beni tok tutacak ne yiyebilirim ise 1 bardak kefir, 1 kutu (200 ml) süt veya 200 g yoğurt tüketebilirsiniz diyebilirim.
Eee peki sayın uzmanım diyetisyenim, bu söylediğiniz süt ve süt ürünlerinin içimde ki laktoz deri kalınlaşması yapıyor,
Growth hormonunu baskılıyor.
Yağ yakmayı zorlaştırıyor.
Onun yerine benim tavsiyelerim gibi iyi yağlar hem taşıyıcı hem koruyucu hem yağ yakımında etkili.
😎
Zaten soruya verdiğimiz cevapta akşam ne olursa olsun bir şey tüketmemeniz yönünde.
Velhasıl sağlıklı beslenen ve o saatte çok acıkmış bir bireyin minimum zarar görerek, yağlanmadan, hazımsızlık gibi problemler yaşamadan veya karnını doyurmadan yatmasını sağlamak amaçlı süt ve süt ürünleri tüketimi çok mantıklı.
Laktozun deri kalınlaşmasına neden olması yarışmaya hazırlanan sporcular dışında çok da önem arz etmiyor. Günlük hayatında fitness sporuyla ilgilenen herhangi bir hedefi olan kişinin derisinde oluşacak kalınlaşma çok da kritik olmayacaktır. Tabii ki sporcu profesyonel bir sporcuysa ve yarışmaya hazırlanıyorsa o noktada süt ve sür ürünleri belirli bir süre diyetten çıkartılabilir.
Burada önemli olan muhatabınızın kim olduğudur.