Günaydınlar, kahvaltımı yaptım kahvemi yudumluyorum. Yapmadan önce fotoğrafını çekicektim size, unuttum🤧🤧Kızarmış ekmek, cevizli avokado püresi, ezine peyniri, yulaf ezmesi ve yoğurt içeren bir kahvaltı yaptım. Bu benim gaayet sağlıklı diyet kahvaltım. Tabi yağ oranı azıcık fazla oldu ama diğer öğünlerde dengelyeceğiz artık🌸 İnsana kendini sağlıklı hissettiriyor böyle şeyler valla. Sizce diyet kahvaltısı nasıl olmalı?
Diyet denince insanlar korkuyor. Halbuki diyet korkulacak bisey degil. Zaten farketmislerse diyet yapan insanlar 6 ogun yemek yiyor. Söğüş salatalık domates 2 ince dilim peynir 3 dilim tam buğday ekmegi 5 adet zeytin 1 yumurta ya da menemen yaparim Reçel yemem onun yerine pekmez ya da bal yerim Genelde böyle bir kahvaltı yapiyorum ( zayiflama diyeti degil)
Diyette ezine peyniri? :D Hadi ona tamam, kahvaltıda yoğurt nedir yahu? :o Avokado püresine de ayrıca şaşırdım. Biz Türk milleti olarak ne ara böyle avokadolu Avrupaaaiii şeyleri öğrendik? 1 senede 70 kilo verdim, bir de üstüne kas kütlemi arttırdım ama böyle şeyler hiç yemedim. :D
Zaten 20 gram peynir yiyorum, diyette de olsam onu istediğimden yiyeceğim kusura bakmayın😂
Ki avokado falan avrupai olduğu için değil, sevdiğim ve sağlıklı yağ olabildiğim için yiyorum. Herkesin beslenme düzeni, damak tadı birbirinden farklı. Tabiki diyetteyiz diye bunları yemek zorunda değiliz ama benim de hem sağlıklı hem de damak tadına uygun kahvaltım bu işte :)) Yoğurt da yine günün her öğününde zevkle yiyebileceğim bir şey. Ayrıca probiyotik almazsam barsaklarım bana hiç iyi davranmıyor inanır mısın🤧
Arzum shake take diye bir kişisel sporcu blendırı aldım. Ona 100 gr yulaf, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 1 su bardağı su ya da süt, 1 ölçek whey proteini döküp 20-30 saniye çalıştırıyorum. Yulaf öyle tatlı gidiyor ki anlatamam. Tavsiye ederim :D
Hiç alakam yok boyozlu gevrekli patates kızartmalı kahvaltı yapıyorum ben :D ama gördüğüm diyet kahvaltı tabakları iki âdet haşlanmış yumurta dört beş tane zeytin 4 dilim yağsız tuzsuz peynir bir salatalik iki çeri domates yanında kepek ekmeği falan oluyor içecekte yeşil çay oluyor :D
Kavurmalı yumurta yanında biraz ezine peynir , biraz keçi peyniri. Biraz siyah biraz yeşil zeytin. Bir tane domates bir tane salatalık. Yeterli sabah için.
Diyet demek aç kalmak, sadece protein almak demek değildir. İlla karbonhidrat da alıcam, günlük alınan karbonhidrat gramına ve kalori hesabına dikkat edildikten sonra hiçbir şey olmaz
Teşekkür ediyorum ama beslenme biyokimyası, diyet fizyolojisi dersi aldım. Diyet menüleri bu kadar keskin sınırlarla ayrılmaz. Günlük alınması gereken karbonhidrat miktarı kişinin kendi zevklerine göre dağılabilir. Örneğin kahvaltıda 1 dilim ekmek yemek istiyorsa yiyebilir. Diyet eşittir karbonhidratı tamamen bırakmak, kilo vereceğim diye istenmeyen yemeklerin yenileceği bir yeme düzeni demek değildir. Zaten bu şekilde yapılan diyetler genelde başarıya ulaşmaz :))
İnan öyle diyetlerden sonra insan kendini kıtlıktan çıkmış gibi hissediyor, verdiği kiloyu geri alıyor. Daha önce deneyimledim de. Bu yüzden en iyisi diyeti kendi yaşam şartlarımıza uyarlamak ve devamlılığını sağlayabilmek
Gecen sene kisitlamistim kendimi cok, hizli kilo verdim. Sonra bunaldim, bosladim, daha fazla geri aldim :D Simdi yine kisitliyorum ama sen ekmek yiyorsun ben yemiyorum. Adalet yok :D
İdeal kahvaltı 2 haşlanmış yumurta, peynir, zeytin, reçel ve ya bal, bol yeşillik, süt ve meyveden oluşur. Mesela bu kahvaltı olmamış. Sen bu kahvaltı ile 2 saate acıkırsın.
En İyi Cevaplar