İğne ile bu gece tekrar denicekler 😏
Hepinize teşekkür ederim:)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mr çektirmeden önce ben de senin gibi düşünüyordum, gittiğimde görevliye dedim ki ; ilk defa geldim, ne yapmam lazım, ne yapmam lazım? Dedi ki abi korkacak hiç birşey yok rahat ol sadece hareket etme, hareket etmezsen sonucun daha rahat anlaşılır bir Mr çekeriz, sen hiçbir şey hissetmeyeceksin sadece ses duyacaksın dedi. Dediği gibi yaptım, sadece hareketsiz yattım, yatağımda dinlenir gibi, güzel hayaller kurdum, makineden gelen seslerle içimden ritim tuttum vs. Sonra sesler kesildi, geçmiş olsun diye seslendi görevli. Bu kadar mıydı dedim. Herkes abartıyormuş bunu, tabut gibi vs diye dedim, görevlinin cevabı şu oldu: hep önyargılar başka bişey değil. Gerçekten de biley hissetmiyorsun sadece yatıyorsun, sen de gelen seslerle ritim tut içinden, hareket etmeden, hayal kur, bak hemen biter o zaman, bu kadar endişelenme yani, şimdiden geçmiş olsun
Bir sıkıntı olmaz kulak tıkacı takmayı unutma sesi hafifletir. Devlet hastanelerinin çektiği 3 tesla emarları çok güvenilir, güzelde yorum yapıyorlar. Gece 03:00 da olması da garip. Korkacak bir şey yok geçmiş olsun, kolay gelsin.
Ben özelde çektirdim sıradan dı çok ses geliyordu ondan 25-30 dakika sürdü. Bacak emarı benim ki. Marmara araştırma da çekildim 3 tesla hiç ses olmadı o kadar 15 dakika sürdü.
Aynen korku filmi gibi :) :) Umarım ciddi bir şeyin yoktur.
Gözü kara bir hatunsun sen. Korkulacak ta bir şey yok zaten ;) Bu arada işin acilse hemen doktorun görmesi gerekiyorsa bekleme CD yi iste veriyorlar. Devlette 2 ayı buluyor raporun çıkması özelde 3-4 gün falan.
Anladım. Geçmiş olsun. Umarım hayırlı sonuçlar gelir. :)
Korkma eminim güzel bir sonuç çıkacak. :)
Kapalı alan fobisi mi var sende?
KS de nasıl hissediyorsun kendini?
Bir sorayım dedim. :) Bayağı eğleniyorsun gördüğüm kadarı ile Allah neşeni arttırsın. Daha iyi olursun inşallah.
Aynen öyle farkındayım. ;) İyi geceler..
Marmara üniversitesi Pendik eğitim ve araştırma hastanesimi?
Oradamı çektirdiniz?
Sorma ya tam üstün e basmissin bende geçen girmiştim ama korkumun olduğunu bilmiyordum. Kafama kask gibi bir sey taktılar bir girdim 1 dakika sonra korkmaya başladım mezarlık gibi dar sesler tuhaf sesleri gec zaten dar ya nereye baksam sanki ordan hic çıkamayacakmış gibi oldum 5 dakika sürdü ama o 5 dakika bana asır gibi geldi ben gozlerimi kapattım bu sefer ses geliyor açıyorum korkmaya başlıyorum kafamda da kask gibi bir şey zor sabrettim valla kolay değil isin galiba sakinlestirici yapıyorlarmış
Bak güzelim açık mrlar varmış bazı hastanelerde ama onlar hem net görüntü çekmiyormuş hemde net görüntü almak için baya saatler geçmesi lazımmış ne kadar kapali olursa ve ne kadar ses gelirse o kadar kalite görüntü oluyormuş ve içeriye metal şeylerin görmemesinin sebebi metalle girilirse mr metallere karşı mıknatıs etkisi olduğu icin çeker youtubede bakmistim evet dar kapalı ama yapacak bir sey yok sakinleştirici yaparlar sanırım
Ben bilerek o saatlere alırdım çünkü baygın gibi oluyordum uykudan. Bir keresinde de dalmışım zaten. Makineden çıkardıklarında kendime geldim 🤭
Bu arada geçmiş olsun. Kulaklarına banyoda takılan süngerlerden takabilirsin aslında.
Cevap
61Cevap
ben seviyorum o cihazı ya çok güzel dıııttt tıs tıs tıs cıııırrrrrr dat dat dat dat
Gece o saatte emar mi olurmuş gadası
Uykulu uykulu gidecen birde oraya ohooo ben erinir gitmem valla 😂
Kız nörüm içimden geçeni derim ben sen yine git inşallah sonuç iyi olur
Bir radyoloji teknikeri olarak bunu duymamış olayım 😂 hem mr da radyasyon yok. İyi yönden düşün. sadece tak tak tak tak diye sesler cıkıyor bir süre sabret sonra her şey bitecek. Korkulacak bir şey yok,) Geçmiş olsun.
Yok hayır asla korkma :) sağlığın için mecbur olduğun bir şey. Metal bir şey olmadan git toka, küpe, kolye, kıyafetinde fermuarlı ya da metal düğme olmasın ki soyunmana gerek kalmasın bide uğraşma giyinmeyle felan :) eşofman tarzında giyin git. İnce giyinme üşürsün. Anne gibi hissettim bian 😂😂😂
Sadece uzanıcaksın hareket etmemeye dikkat ediceksin görüntü netliği için. Öyle kabir gibi felan değil :) ben ilk deneyimimde uykum gelmişti o gürültünün içinde düşün. çıkardılar uykumu kacırdılar diye üzülmüştüm. Meslek aşkı ta o zamandan geliyor.) nasıl bir saykoluksa artık bu bendeki.
Panik olmamak elde değil gerçekten. Ben Ayağımdan çektirmiştim geçen.
Zar zar zar zar
zor zor zor zor
zir zir zir zir ötüyor ve sinir bozucu 😂😂
Her sıkıntılı olayda stres yaparsanız bu size hastalık olarak döner, bunu yaptırmak zorunda olduğunuzu kendinize tembihleyin, makine girişi itibariyle vücudunuzu serbest bırakıp ömrümüzdeki en güzel anları hayal edin, göreceksiniz çok rahat geçecek ben son MR da nerede ise uyuya kalacaktım 😊
Derin bir nefes alacaksın öncelikle
Sonra dünyanın kaygılarını bir yana bırakacaksın
Ve orada iken bir sahilde oturup güneşlendiğini hayal edeceksin ben öyle yapmıştım..
Baya güzeldi hayalim..
Tam yağmur başladı ki karamsarlığım yüzümden işim bitmişti:)
Abartacak bir şey yok bence. Klostrofobisi olmayan, psikolojisi sağlam biri dert etmez MRI falan. Kulaklıkla müzik falan dinletiyorlar diye biliyorum bazı yerlerde, öyle bir imkanın varsa dene.
Ben 6 yaşında mr a girmiştim 45 dakika hareketsizce bekledim. Ellerimi ayaklarımı bantlamışlardı hareket etmemek için. Gözüme de bant takılmıştı.
Sanırım 15 sene evvelle kıyasladığın zaman tıbbın ilerlediğini görebiliyoruz. Emin ol ki içine girince boşuna streslenmişim diyeceksin
Korkumu emardan sebep 😄😄😄 bunu çok duyuyorum ya ve çok komik geliyor. Neyinden korkuyor olabilirsiniz. Sesi gıcık fakat korkacak neyi var?
Kalırsın ben için de 1 saat durdum. Sürekli nefes al nefes ver diyordu. Gına gelmişti nefes al ver demekten.
Evet çok kötü. Bir kere panik yapmıştım makine bozulacak diye korkmuştum. O makineye girince aklıma son durak 3 deki solaryuma giren kadının ölümü geliyor 😂😂
😂😂😂 Korkma ya göz kapincaya kadar bitiyor. O an girdiğinde hayal kur 1 saat. Başka şeyler düşün.
Ben 3 kere girdim mr a ilkinde kalbim dirlayacak gibiydi çok kotu oldum tabutun icinde gibi hissettim kendimi. Bide hemsire yutkunma dedi tribe girdim surekli yutkunasim geldi ve bogulacak gibi oldum. Sonraki girislerinde gozlerimi kapadim hic acmadim ve genis biryerde oldugumj hayal ettim cok etkili oldu tavsiye ederim
Dıt dıt dıt zırtttt dıt dıt dıt viyu viyu viyu tak tak tak tak dıt dıt dıt😂 aklındaki sesi kelimelere dökmek ve o kelimeleri da karşı tarafın anlamasını beklemek ne kadar zormuş yaw😂😂
2 kere girdim o cihaza rahattı bence. Aklındaki esas soru ise bunlar benim aklımı okur mu acaba olmuştu 😂😂😂
Psikolojikmen kendine telkinde bulunup sakin kalınmalı geçici bir süreç olduğunu bilmelisin. Seni ne rahatlatıyorsa gözlerini kapatıp zihnen onu düşünmelisin mesela en sevdiğin şarkıyı kulaklarında yankılandırabilirsin🤭 ben öyle yapıyorum 🤭
Korkulacak bir şey yok ki önü açık sonuçta eskiden her iki tarafta kapalı oluyormuş sadece boynu sabitlemek korkutuyor ama olsun bir şey olmaz hem şöyle düşün doktorlar seni izliyor diğer tarafta bir şey olursa yardımcı olurlar korkma
Kafanı sabitlemiyorlar MR'da. O cihaz sanırım nereye özel çekeceklerse oraya geçiriyorlar. Benim sağ dizimden çekilecekti, sağ bacağıma öyle bir şey koydular.
Ayrıca gürültü dışında inan rhatsız eden bir şey yok. İçini rahat tut
MR lar 7/24 calısıyor neredeyse. O yüzden geceye veriyorlar bu arada. Boş nereye bulurlarsa o saate veriyorlar
Yanında bir sağlık görevlisi olduğunu unutma. Korkulacak bir durum yok. Sadece cihazın sesinden tıkırtılar gelir odanın boş oluşundan ses sana fazla gelir. O sırada emara odaklanma seni mutlu eden başka şeyler düşün. Geçmiş olsun.
bu son 5 yılda girmedğim mr makinesi kalmadı çok geçmiş olsun
Nöroloji mi gönderdi seni
Berbat bir durum ben içimden sayı saydım 🙄😄
Ne bilim say işte 😀
Migren çıkmaz umarım 🙏
Hee metal olmasın sakın ha!!!
İlerledi derken ne şikayetler gittin ki bende de var çok zor oluyor artık.
Çok geçmiş olsun umarım birşey çıkmaz 🙏
Bende gidicem sanırım benim ki son evrede felç edecek en son beni bende kurtulcam o da 🙄😄
Geçmiş olsun tatlım..
Nasıl olur hiç bilgim yok, ama sen yinede tedirgin olma🍒
Abartılacak birşey yok vişne reçeli, kabir daha kötü diye düşün😐
Korkmak için korkuyosunuz gibime geliyo bazen :)) yahu ne var onda yatcan gircen çıkcan bitti. Benim oğlum 9 yaşında girdi o alete hemde hiç sorun çıkarmadan. O yaptıysa sende yaparsın canemm
10 dan fazla girmişimdir..
ses olmasa (ki çoğu yerde kulaklık var) bildiğin uyumalık yer..
geçmiş olsun..
En son babam girmişti kusacak gibi oldu kendini zor dışarı attı bidaha da girmedi. Ben ömrümde 1 kez girdim hiç sıkıntı çekmedim normalde de kapalı alan korkum vardır ayrıca
Ben girdim, bana doktor korkma diyince aklıma korkmak geldi korkacqğımı düşünmemiştim. Acil durumlarda şuraya bas falan dedi doktor dedim ne acil durumu¿
Ben de nörolojiye gidicem birkaç gün sonra. O da mr verecek büyük ihtimal. Yıllar önce çektirmiştim korkacak bir şey yok aslında. Ama yine de tedirgin oluyorum niyeyse 😬
Alışırsın sorun yok.
Ben ilk girdigimde oradaki adama, son durak filmi gibi olmaz dimi , demistim. Çok korkunç idi 😁🤣
Hele o sesler var ya. İşkence resmen.
Geçmiş olsun şimdiden 😊
yahu korkulacak bir şey yo. çok basit bir şey yalnız çekerken sütyeni çıkarmayı unutma bir kadın ya öyle ölmüştü çekerken ya da makineye hasar vermişti
Seneler önce böyle makineye girmiştim, makine kafamda dan dan dan yüksek sesli ötüyo, dakikalar oldu gelen giden yok, tırsmıştım o an aha içeride tutsak kaldım diye :D
Hele o sesler daha çok sinir bozucu🤔birde bende astım vardı düşün yani😄bir şey olmuyor ama gördüğün gibi hayattayım😄
Kapa gözlerini uyu işte
Siz fazla kasıyorsunuz
25 dakika içinde kaldım gayet sakindim
Makinadan ses gelmese uyur giderdim
Valla hic çekilmedim ama çekilsem dierimi sıkar icimden soverdim 30 saniye falan heralde suruyor.
Dişlerimi*
@ulanmiray hadi ya ozaman icinden senaryolar yarat konuş dur kendine kendine..
@ulanmiray beyin emarı eevet sende sağol moral oldu 😒
Çok çektim emar 🤣hatta onu kafama taktıklarında nefes alamicsm diye çok korkmuştum ama içimden başka şeyler geçirdim geçti
Geçmiş olsun korkulacak bişey yok vücudunda metal olmasın yeter.. Gece 3 te çekmeleri o saatte uygun randevu gelmiştir ondandır.. Söyleseydin saati değiltirirlerdi Çünkü mr çok yoğun oluyor.
Kapat gözlerini ve heyecanlanmadan sonuna kadar dayanırsan doların 2 liraya düşeceği fikriyle kendini motive et. 80 milyon kişi canlı yayında seni izliyor. Hayal et
1,5 saat kaldım içinde. Bir süre sonra çıkan sesleri analiz edip, ses sıralarını çıkartıyorsun.
Bende ayın 24 nde gireceğim ilk defa korkmuuo değilim 😬
sabit duramamak o yüzden korkuyorum
İnsanlar emardan niye bu kadar tırsıyor anlamıyorum
Sesleri çok dinlememek lazim başka birşeyler düşünmeye çalış gozlerini kapa kulak tıkacı iste.
Serin ve rahat oluyor, sese pek takılmazsan güzel yer aslında.
Geçmiş olsun
Emar değil o, MR. Gözlerini kapat. HAreket edince görüntü berbat geliyor ve kafanı sabitledikleri şey sinyali kafana toplayarak daha net görüntü gelmesini sağlıyor.
Ben girdim hiç korkutucu değilmiş korkmuştum başta tabiki gece gittim bende sadece ses var rahatsız edecek. başka korkacak birşeyde yok. yini olsa girerdim rahat ol.
Çıkan sesler nedensizce hoşuma gidiyo sakinliğini bilmem 😂
Ben de girmiştim gerçekten öyle ama yapıcak bişey yok ölmeden morg hissi yaşatıyorlar işte
3 kere şu lanet şeye girdim.
Bir daha istemem girmek
İçinden bol bol dua et. Uzandığında iyi şeyler hayal et
2 defa girdim Çamaşır makinasına benzettim yoğunluk olması sebebiyle bu saatte verilmiş olabilir sabit durmak da bir sıkıntı yaşamadım
Devlet hastanelerinde randevulu olduğu için sabah 5 te girenler var. Ayrıca emar senden korksun. Çok geçmiş olsun.
Milleti niye korkutma cabalarındasın emar bu denli korkulacak bisey degil bir kendine gel yaa 😑😑
Nefes egzersizi ve başka bir şeye odaklanmalısın. Gerçektende stresli bir şey. Çok fazla yaşadım.
Ben de gece 3te MR çektirmiştim ne çok ortak noktamız var 😂
Başka şeyler düşün sakin ol ve derin nefes al başka bişeye gerek yok
Geçmiş olsun Vişneli. 3'de olması enteresan. Korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum 5 10 dk da hallediyorlar.
Bir iamarda nasıl sakin kalınır diye okudum
Sakinlestirici bir ilaç hopppp uykuo da bitti masallah🤣🤣🤣🤣
Geçmiş olsun umarım ciddi bir şey yoktur.
Ben uyuyorum mr sırasında keyifli oluyor
Ben hiperaktif olduğumdan çok kıpırdadım en sonunda bağladılar lkgkglkg
O dönup dönüp duracak, alılırsın vede sakın kalırsın sıkıntı yok.
Psikiyatriye konsulte ediyorlar bazen. Onlar da 1 2 tane xanax veriyor. Pelte gibi oluyorsun
Virvirvirvir dirdirdirdir zirzirzirzirizr hahah kapat gözünü sakin ol birşey olmaz
Çok abartılıyor bu cihaz bence çocuk degiliz sonucta
O canavarın içine girdiğin an Pikachu’nun emojisini düşün. Sonra 3’ e kadar say ve sakinsin😏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar